Zanussi ZWFN7145 review en lopende aanbiedingen

Heb je geen geld voor een dure wasmachine, dan biedt Zanussi vaak de oplossing. Het is mijn favoriete budgetmerk, omdat je voor een lage prijs (vaak) een goed functionerende machine krijgt. In deze Zanussi ZWFN7145 review ga ik kijken hoe dit model presteert. Na het lezen krijg je het antwoord: kopen of verder kijken naar een alternatief.

Update: De Zanussi ZWFN7145CS was lange tijd leverbaar, maar is helaas niet meer leverbaar. In de testen van diverse consumentensites scoorde deze Zanussi wasmachine hoog.

In deze review heb ik de Zanussi ZWFN7145 op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasmachine niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasmachine . Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Let op: de Zanussi ZWFN7145 wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Alternatieven voor de Zanussi ZWFN7145

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Zanussi ZWFN7145 op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasmachine te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasmachine te bestellen is.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Haier HW70-B14636N - €519,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Haier HW70-B14636N
Laatste updates:
 • €519,00 - 6 december 2022
 • €479,00 - 2 augustus 2022
Sinds: 2 augustus 2022
 • Hoogste prijs: €519,00 - 6 december 2022
 • Laagste prijs: €479,00 - 2 augustus 2022
Let op: hieronder gaat de review van de Zanussi ZWFN7145 verder. Deze wasmachine is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.

[dfrcs ean=”7332543698325″ context=”buy_box”]

Tip - Gratis 4 jaar garantieOp dit moment krijg je van Zanussi gratis 2 jaar extra garantie. Dat geeft vertrouwen als je weet dat je 4 jaar garantie krijgt. Deze actie loopt tot 30 november 2019 

Zanussi ZWFN7145 review door WasmachinePagina

Deze wasmachine is op het eerste gezicht een iets wat saai model. Alleen het bedieningspaneel valt op door een aantal symbolen:

 • klokje bij enkele wasprogramma’s
 • timemanager
 • timecare
 • touchbediening

Hieronder zal ik hierop dieper ingaan over het al dan niet nuttig zijn van deze functies in het dagelijkse huishouden.

Is goedkoop altijd duurkoop?

Zanussi ZWFN7145 review met testscores van WasmachinePagina

Opvallend is het prijskaartje van deze machine. Het is een van de goedkoopste wasmachines die ik bekeken heb. Op dit moment is de ZWFN7145 zelfs wat goedkoper dan de Whirlpool FSCR70410 (beste koop van de Consumentenbond).

Deze laatste is dan ook een van de grootste concurrenten van deze Zanussi. Daarom zal ik de prestaties dan ook met dit model vergelijken. Een echte battle tussen de goedkope wasmachines.

Vergelijkingstest, plussen en minnen

Een lage prijs is natuurlijk fijn, maar het begint met goed schoonwassen. Eerder geteste Zanussi-apparaten stelden op dit vlak zeker niet teleur, maar dat waren oudere modellen die steeds moeilijker verkrijgbaar worden. Daarom ben ik blij met de kans om deze fonkel nieuwe machine uit 2019 te kunnen beoordelen.

Testscores en prestaties

De rapportcijfers laten duidelijk zien wat de sterke punten zijn van deze wasmachine.
Maar ook komen de zwakke punten naar boven die je moet weten als je een keuze maakt voor een nieuwe machine.

7.1 Totale Score
Goedkope wasmachine met kwaliteit

Trommel capaciteit: 7 kilo
Centrifugeren: 1400 tpm
Energieklasse: A+++
Jaarverbruik: € 39,- (171 kWh)
Wasresultaat: uitstekend
Centrifugeert: goed

Wasresultaat
9
Centrifugeren
8.5
Energieverbruik
6.5
Spoelen
7.5
Snelheid wasprogramma's
4
Bediening en gebruiksgemak
5
Prijs/kwaliteit
9
Pluspunten
 • uitstekend in schoonwassen
 • lage prijs
- Minpunten
 • lange wastijd eco-programma's
 • gebruiksgemak (geluid)

Is deze Zanussi de beste goedkope wasmachine? Om deze vraag te beantwoorden loop ik de belangrijkste bevindingen langs.

Een 9 voor schoonwassen

Zo’n hoog rapportcijfer voor schoonwassen hebben nog maar weinig anderen gekregen. Zowel katoen- als synthetisch wasgoed wordt zeer goed schoon gewassen.

Op dit onderdeel scoort de Zanussi veel beter dan de Whirlpool FSCR70410. De wasprestaties doen niet onder voor de veel duurdere concurrenten, zoals  de Siemens WMN16T3471 en de Miele WDB 030 WCS. Helaas is de wastijd wel erg lang indien je geen gebruik maakt van de Timemanager functie.

De eco wasprogramma’s op 60°C duren met een volle trommel langer dan 4 uur! Ook zie je dat bij de  reguliere wasprogramma’s het energieverbruik wat toeneemt.

Temperatuur Hoeveelheid Verbruik Tijdsduur
60°C 7 kilo (katoen was) 1,34 kWh 157 min.
40°C 7 kilo (katoen was) 0,78 kWh 157 min
40°C 3 kilo (synthetische was) 0,60 kWh 103 min
60°C ECO 7 kilo (katoen was) 0,92 kWh 250 min

Let op de lange wastijden

De lange wastijden op de eco-stand zijn alleen acceptabel als je gebruik maakt van de uitgestelde start of als je het wassen opneemt in je dagplanning. Even snel wassen is alleen mogelijk als je gebruik maakt van de tijdbesparingsfuncties op de Zanussi ZWFN7145.

Een luidruchtige machine

verbruik water en energiegegevens

Dat je met een goedkope wasmachine te maken hebt, blijkt aan het geluidsniveau tijdens het centrifugeren. Duidelijk wordt dat er weinig aandacht is besteed aan het isoleren van het geluidsniveau. Dit loopt op tot 78 decibel en daarmee is het een lawaaierige wasmachine.

Kortom ik ervaar met dit apparaat hoge pieken, maar ook wat dalen.  De wasprestaties zijn uitstekend, maar hier moet je wel de hierboven genoemde kanttekeningen voor lief nemen.

Centrifugeren op 1400 toeren

Het restvochtpercentage na centrifugeren bedraagt 52%. Dit is gebruikelijk bij de centrifuge-efficiëncyklasse B, zoals op het energielabel is aangegeven. Op dit onderdeel liggen de prestaties in lijn met de concurrentie.

Het restvochtpercentage is minder belangrijk als je jouw wasrekje in de buitenlucht te drogen kan zetten. Als je veel gebruik maakt van een wasdroger dan is een duurdere 1600 toeren apparaat het overwegen waard om energiekosten te besparen.

Gebruiksgemak moet beter

Een gemiste kan van Zanussi is het gebrek aan gebruiksgemak.
Als voorbeeld kan ik hier het instellen van de TimeManager noemen. Deze functie moet je instellen door het kiezen tussen 1,2,3 of 4 streepjes. Deze moeten dan de mate van bevuiling van de kleding voorstellen. Dit kan veel beter en makkelijker, zoals Bosch en Siemens laten zien met SpeedPerfect.

De bediening is verder eenvoudig en duidelijk door het beperkt aantal knoppen op het bedieningspaneel. Ga je de eerste keer wassen, dan is waarschijnlijk die direct duidelijk welke functies sommige knoppen hebben. Dit wordt ook niet ondersteund met informatie op het display. In de handleiding vind je summiere uitleg. Te weinig om echt duidelijkheid te krijgen over functies.

Uitleg over het bedieningspaneel van de Zanussi wasmachine

Er ligt een behoorlijk verbeterpunt op gebied van gemak en ergonomie, waardoor het gebruik van de wasmachine wat gemakkelijk wordt gemaakt.

Let op: ZWFN7140 versus ZWFN7145

In de winkel vind je twee modellen die gelijkwaardig presteren, namelijk de ZWFN7145 uit deze review en de eenvoudigere ZWFN7140.
Als je de twee modellen vergelijkt op de website van Zanussi komen er geen verschillen naar boven.  Toch is er wel degelijk een verschil.

De ZWFN7145 heeft de optie strijkvrij en de TimeManager om de lange wastijd in te korten. Daarnaast is er een LCD display voor het weergeven van (beperkte) informatie over het wasproces.

Het iets goedkopere ZWFN7140-model heeft deze functie niet en beschikt alleen over één snel turbo-programma om de tijdsduur van de lange wasprogramma’s in te korten.  Informatie over de status wordt met led-lichtjes aangegeven.

Verschillen tussen de Zanussi ZWFN7145 versus Zanussi ZWFN7140

Gezien het kleine prijsverschil, zou ik zeker gaan voor het ZWFN7145-model.

Voor wie is dit de ideale wasmachine

Als je puur naar de testresultaten en prestaties kijkt, dan kun je niet om deze wasmachine heen. Je moet wel behoorlijk inleveren op het gebruiksgemak, maar dat is te verwachten bij een wasmachine uit deze prijsklasse. Mits de lange wastijden en het hogere geluidsniveau geen probleem voor jouw zijn, is de ZWFN7145 een interessante koop.

De reputatie op gebied van betrouwbaarheid van Zanussi is goed. De consumentenbond heeft onder zijn leden de tevredenheid en merkbeleving van fabrikanten gemeten en Zanussi krijgt een 8 als rapportcijfer. Helemaal niet verkeert als je naar deze prijsklasse kijkt.

Ik vind de betrouwbaarheid van deze fabrikant veel beter dan de goedkopere Samsung wasmachines, waarover erg veel klachten zijn over dure reparaties en defecten kort na de garantieperiode. Lees meer over veel gehoorde klachten bij Samsung wasmachines.

Kopen of verder zoeken?

De prijs/kwaliteit van dit model is erg goed. Ik kan de Zanussi ZWFN7145 dan ook aan iedereen aanraden die met een beperkt budget een 7 kg wasmachine moeten kopen.
Ben je wel bewust van de bovengenoemde minpunten die deze machine kent. Wil je meer alternatieven zien, bekijk dan eens de top 3 op WasmachinePagina.nl. Ook vind je hier meer kooptips en de laatste kortingscodes.

wasmachine aanbieding: actuele kortingscodes

Op zoek naar de beste service voor de laagste prijs?

Waar krijg je ook na je aankoop nog service en antwoord op je vragen? Bij onderstaande shops kun je met gerust hart een online wasmachine kopen.
Bezorging en plaatsing zijn dik in orde.

[dfrcs ean=”7332543698325″ context=”discount_prices”]

3 Opmerkingen
 1. Er zijn zanussi wasmachines waar dat je gewoon een snel optie hebt en geen time manager hebt in Lindo series maar waarom kan dit veel beter dan 4 streepjes je hebt veel meer keuze! Ik vind dat juist handig dat je tussen 4 tijden kan kiezen ,voor de rest Goede uitleg MVG

 2. Net aangeschaft, een misser!! Hield na derde keer wassen frontje van zeepbakje in mijn handen..Het klemde al heel erg.. Wasprogramma haperde ook: bleef heel lang op 4 min. staan…NIET DOEN

Laat een reactie achter

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart