Zanussi ZWF9147NW

Is de Zanussi ZWF9147NW een goed presterende wasmachine voor een gezin? Het antwoord op deze vraag ga ik geven na een uitgebreide beoordeling en vergelijking van deze 9 kilo wasmachine met enkele andere geteste machines.

Beste deal op: bol.combol.com
Koop voor de beste prijs
Niet op voorraad
Aan verlanglijstje toevoegenToegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
EAN: 7332543469543 SKU: 9200000058323373
Laatst geüpdatet op
Last updated on mei 19, 2024 4:41 pm Details

Beschrijving

Om een goede gezinswasmachine te zijn, moet een wasmachine als eerste goed schoon wassen. Uit eigen ervaring weet ik dat kinderen dagelijks weer veel was in de wasmand stoppen, daarom speelt energiezuinigheid ook een belangrijke rol. De energierekening moet ondanks het vele wassen immers wel laag blijven.

Update: De Zanussi ZWF9147N was lange tijd leverbaar, maar is helaas niet meer leverbaar. In de testen van diverse consumentensites scoorde deze Zanussi wasmachine hoog.

In deze review heb ik de Zanussi ZWF9147N op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasmachine niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasmachine . Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst.

u003cstrongu003eLet op: de Zanussi ZWF9147N wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.u003c/strongu003e

Alternatieven voor de Zanussi ZWF9147N

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Zanussi ZWF9147N op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasmachine te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasmachine te bestellen is.

u003cstrongu003eLet op: hieronder gaat de review van de Zanussi ZWF9147N verder. Deze wasmachine is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.u003c/strongu003e

[dfrcs ean=”7332543469543″  context=”buy_box”]

Onze uitgebreide Zanussi ZWF9147NW test- voordelen en nadelen

[magicactionbox id=”2544″]

In deze Zanussi ZWF9147NW review ga ik kijken naar:

 • Schoonwassen
 • Centrifugeer resultaat
 • Snelheid van de wasprogramma’s
 • Gemak tijdens gebruik
 • en de Prijs/Kwaliteit ten op zichte van andere wasmachines

De specificaties zien er goed uit en ook de prijs is aantrekkelijk ten opzichte van de duurdere merken.

Als eerste kijk ik naar de prijs. Hierboven zie je de prijzen van de  verschillende winkels vergeleken. Op het moment van schrijven, lopen de prijsverschillen op tot meer dan 50 euro. Vaak worden deze grote verschillen veroorzaakt, doordat de Zanussi ZWF9147NW in de aanbieding is door een tijdelijke promotie- of cash-back-actie.

Ik adviseer je dan ook zeker om even de prijzen bij de hierboven genoemde winkels na te lopen.

Zelf hebben we ook vaak een unieke actie- en kortingscodes van WasmachinePagina, hiermee krijg je nog eens extra korting bij de webwinkel. Onze eigen wasmachine-kortingscodes staan altijd in het kader onder de prijzen.

Opvallende eigenschappen  

 • Predicaat Beste Koop van de Consumentenbond
 • Zeer goede wasresultaten 
 • Energiezuinig label A+++
 • Prima in combinatie met een wasdroger
 • Goedkoop in aanschaf

Hieronder heb ik alle opvallende voordelen en nadelen van de  Zanussi ZWF9147NW  en opvallende eigenschappen uitgebreider beschreven.
Zanussi ZWF9147NW review

Welke winkel moet je kiezen?

Als je een wasmachine online gaat kopen, wil je naast de laagste prijs natuurlijk ook een snelle en deskundige levering. Wat dat betreft zitten er behoorlijke verschillen tussen de grote webwinkels. Coolblue is een absolute topper als het aankomt op service, installatie en bereikbaarheid voor vragen.

[wpsm_comparison_table id=”1″ class=”center-table-align”]

De was wordt erg goed schoon

Om maar direct met een groot pluspunt te beginnen. De Zanussi wast erg goed schoon en is vergelijkbaar met de beste 9 kilo wasmachines van dit moment, zoals de Siemens WM16Y541NL of de Bosch WAY32541NL.  Best bijzonder, want de prijs van de toppers ligt een stuk hoger.

Je kunt kiezen uit acht wasprogramma’s. Dit is in vergelijking met andere wasmachines een beetje karig.

beperkt aanal wasprogramma's

Op de machine vind je een wasprogramma voor:

 • katoen
 • synthetische was
 • fijne was
 • handwas/wol
 • korte was
 • mix
 • opfrisprogramma

De Zanussi kent verder geen andere speciale opties, zoals een outdoor programma. Maar wanneer je daar toch nooit gebruik van maakt, dan is deze eenvoud misschien wel gemakkelijker.

Met een knop selecteer je het juiste wasprogramma en vervolgens druk je op de startknop. Dit lijkt weer op de vertrouwde wasmachine die iedereen direct kan bedienen zonder dat het nodig is om een handleiding door te ploeteren. Eventueel kun je nog wat opties,  zoals de temperatuur aanpassen mocht dat nodig zijn.

Wassen met de Zanussi

Tijens de test koos ik voor een katoenprogramma op veertig graden met een volle trommel. De katoenwas kwam goed schoon uit de machine. Ook merk je dat de wasmachine best goed centrifugeert, maar met een restvochtpercentage van 52% is dit toch wat minder dan de 1600 toeren varianten. Is dat erg? Als je weinig gebruik maakt van een wasdroger, maakt het weinig uit. Alleen heeft de was iets langer nodig om droog te worden op de waslijn.

Gebruik je wel veel de wasdroger, dan kun je energie besparen door bijvoorbeeld de Samsung WW90J6603EW kiezen. Maar dan moet je het niet voor de portemonnee doen, want de meerprijs van de wasmachine verdien je niet zo snel terug.

Het is wel wachten geblazen

Wanneer je kiest voor de katoen eco stand dan wordt je geduld op de proef gesteld. Het duurt maar liefst vier uur voordat een standaard 40 graden was gereed is. Het synthetische programma op veertig graden duurt ook lang.

Gelukkig zitten er wel programma’s op de Zanussi wasmachine om flink op de tijd te besparen door het gebruik van het korte was programma. Een andere mogelijkheid is het kiezen voor de startuitstelfunctie en laat de was ‘s-nachts te laten draaien.

Het korte opfrisprogramma werkt trouwens goed. Met twee shirts in de machine, liet ik het programma zijn werk doen. De shirtjes kwamen na twintig minuten heerlijk fris weer uit de trommel.

Samenvattend kan ik alleen maar zeggen dat de was resultaten van deze Zanussi wasmachine erg meevallen en vergelijkbaar zijn met dure top wasmachines.

“Een hele fijne wasmachine om te gebruiken. Je kunt snel een programma kiezen en de was komt echt goed schoon uit de wastrommel. Dik tevreden.”
Sarina de Groot - Gezin met twee kinderen

Laag energieverbruik dus goedkoop in gebruik

laag energieverbruik

De Zanussi ZWF9147NW heeft een energieklasse A+++ en is dus een zuinige wasmachine. Het jaarlijkse verbruik ligt rond de 173 kWh, dit komt overeen met zo’n veertig euro per jaar.

Het waterverbruik is 11400 liter per jaar. Qua kosten is dit ongeveer zestien euro.

In vergelijking met andere 9 kilo wasmachine zet ook hier de Zanussi prima testresultaten neer. Alleen de eerder genoemde Samsung is nog zuiniger met 154 kWu.  (in kosten ongeveer 5 euro per jaar)

Gemakkelijk in dagelijks gebruik

Iedereen kan de was doen met deze Zanussi wasmachine. Het heeft niet erg veel extra opties waaruit je kunt kiezen, dus de kans dat je het verkeerde programma kiest, is erg gering. Je hebt de keuze uit acht wasprogramma’s en de temperatuur en het aantal toeren kun je zelf instellen met de druktoetsen. Erg duidelijk en overzichtelijk.

De wasmiddellade hoef je niet meer zelf schoon te maken, dit regelt de machine automatisch. Daarentegen zit er geen apart reinigingsprogramma voor de trommel op, maar dat is niet zo erg. Eén keer per maand een wasprogramma draaien op 90 graden en de trommel blijft prima schoon.

Verder is de uitgestelde startfunctie een uitkomst voor diegene die de wasjes graag ’s nachts laat draaien vanwege de daluren. Je kunt vooraf al de was in de wasmachine stoppen, het juiste programma kiezen en op het gewenste moment laten draaien.

Conclusie en beoordeling

En zoals belooft wil ik de Zanussi ZWF9147NW afsluiten met het beantwoorden van de startvraag: is de Zanussi een prima gezinswasmachine?

Deze Zanussi ZWF9147NW levert prima prestaties voor zijn relatief lage prijs. De wasmachine is zeer eenvoudig te gebruiken en het beschikt over alle mogelijkheden om alle kledingstukken te kunnen wassen. De grote trommelinhoud is erg handig voor grote gezinnen. Een tweepersoons huishouden zal deze trommel niet snel gevuld krijgen.

Voor huishoudens die niets geven om luxe features is deze wasmachine een voordelige, maar goede aankoop. Verwacht geen luxe opties op deze wasmachine, zoals een stoomfunctie, trommelverlichting of een anti vlekken systeem, maar met schoonwassen heeft de wasmachine helemaal geen problemen. Houd er rekening mee dat het eco programma wel erg lang duurt. Het is een energiezuinige wasmachine, maar energie besparen kost tijd bij dit type Zanussi.

wasmachine aanbieding: actuele kortingscodes

Zanussi ZWF9147NW aanbiedingen en kortingsacties

Waar krijg je ook na je aankoop nog service en antwoord op je vragen? Bij onderstaande shops kun je met gerust hart een online wasmachine kopen. Bezorging en plaatsing zijn dik in orde. [dfrcs ean=”7332543469543″ context=”discount_prices”]

Extra informatie

Specificaties: Zanussi ZWF9147NW

Wasmachines
Energielabel

Energielabel D

Geluidsniveau centrifuge

78

Handige extra's

Resttijdindicatie, Tussentijds was toevoegen

Merk

Zanussi

Toerental centrifugeren

1400

Top load of voorlader

Voorlader

Vulgewicht wassen

9 kg

Specification
Model

ZWF9147NW

MPN Manufacturer Part Number

ZWF9147NW

EAN

7332543469543

Taal bedieningspaneel

Nederlands

Taal handleiding

Nederlands

Kleur
Stand display

Recht

Materiaal tuimelaar

RVS

Positie deur scharnier

Links

Snoerlengte

1.50 m

Gewicht

77 kg

Product gewicht

77 kg

Fabrieksgarantie termijn

2 jaar

Extra garantie

10 jaar garantie op de motor

Reparatie type

On-site repair

Steenkool borstel motor

Koolborstelloze motor

Geschikt voor professioneel gebruik

Nee

Energieverbruik per 100 cycli

76 kWh

Waterverbruik per cyclus

49 l

Warm water verbinding

Nee

Laadvermogen wasmachine

9 kg

Wasresultaat

Klasse A

Geluidsniveau wassen

54

Geluidsniveauklasse

C

Type waterbeveiliging

Overloopbeveiliging

Maximum cleansing temperatuur

90 °C

Duur wascyclus op standaard programma

210.0

Aantal wasprogrammas

12

Type wasprogramma

Anti-allergie, Delicate stoffen, Eco 40-60, Fijne was, Katoen, Synthetisch

Trommelreinigingsprogramma

Nee

Heeft anti-kreuk fase

Ja

Droogresultaat

Klasse B

Toerental centrifuge

1400 r/min

Toerental aanpasbaar

Ja

Balans systeem

Ja

Digitale indicator resterende tijd

Ja

Geluidssignaal einde wasbeurt

Ja

Gewicht sensor

Nee

Tussentijds was toevoegen

Ja, tijdens de eerste spoelbeurt

Optie wasprogramma verkorten

Ja, verkorte versie reguliere programma's mogelijk

Uitgesteld start

Ja

Indicatie reinigingsbeurt

Nee

Tumbler heeft verlichting

Nee

Bediening via mobiele app

Nee

Wasmachine opties mobiele app

Geen bediening met smartphone mogelijk

Slimme functie

Geen slimme functies

CE markering

Zichtbaar

Diameter vulopening

Medium (30 t/m 33 cm)

Kinderslot

Ja

Product breedte

60 cm

Product hoogte

85 cm

Product lengte

66 cm

Verpakking breedte

60 cm

Verpakking hoogte

92 cm

Verpakking lengte

64 cm

Waarde energielabel nieuw 2021

D

Categorieën

Wasmachines Huishouden Wassen

Prijsgeschiedenis

-

Beoordelingen (4)

4 recensies voor Zanussi ZWF9147NW

5.0 uit 5
1
0
0
0
0
Schrijf een recensie
Toon alles Handigst Hoogste Beoordeling Laagste Beoordeling
 1. Renee

  Via wasmachinepagina bij deze wasmachine terecht gekomen. Wasmachine draait prima, was komt erg schoon uit en de wasmachine is stil.
  Aanrader.

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 2. Claudia

  Zeer slechte ervaringen met de wasmachine. Ook klanten vriendelijkheid van het fabriek is erg slecht.

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 3. Tajoma

  in mrt 2018 gekocht. Eerste indruk was goed! Was goed schoon, centrifugeerde heelgoed. 8 maanden na aankoop voerde het geen water meer af.Bleek dat de afvoerpomp stuk was. Gelukkig nog in garantie tijd.
  nu mei 2020 is afvoerpomp weer stuk en dit keer valt het buiten de garantietijd. Ik heb geen zin om volgend jaar hetzelfde mee te maken, dus heb nu een nieuwe wasmachine gekocht van samsung .

  Koop het NIET, tenziij je iedere jaar bovenstaand probleem wilt hebben.

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 4. W.A Kurvers

  De slechtste machine wat ik ooit gehad heb, alleen maar problemen!!
  In de garantietijd als 3 keer de monteur moeten komen (was schijnbaar de 1e machine gemaakt van dit type) nu blijft constant de machine E20 aangeven.
  Alles gedaan om de E20 code weg te krijgen incl de pomp op stroom laten nakijken. Deze is niet defect.
  Waarschijnlijk de printplaat. Dus voor mij geen zanussi meer.

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd

  Plaats een recensie

  Wasmachine Pagina
  Logo
  Vergelijk items
  • Totaal (0)
  Vergelijken
  0
  Shopping cart