Zanussi ZWF81663W review

Review Zanussi wasmachine Lindo ZWF81663W

Op de website van Zanussi lezen we over de Lindo ZWF81663W:  in deze wasmachine past al je wasgoed van één week, lekker makkelijk en “easy”.
Een wasmachine met een grote trommelinhoud is ideaal voor gezinnen met kinderen die zorgen kilo’s vuil wasgoed.

Update: De Zanussi ZWF81663W was lange tijd leverbaar, maar is helaas niet meer leverbaar. In de testen van diverse consumentensites scoorde deze Zanussi wasmachine hoog.

In deze review heb ik de Zanussi ZWF81663W op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasmachine niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasmachine. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Let op: de Zanussi ZWF81663W wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Alternatieven voor de Zanussi ZWF81663W

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Zanussi ZWF81663W op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasmachine te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasmachine te bestellen is.

Let op: hieronder gaat de review van de Zanussi ZWF81663W verder. Deze wasmachine is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.

Zanussi ZWF81663W review: interessante goedkope wasmachine

De Zanussi wasmachine van type  Lindo ZWF81663W heeft inderdaad een hoge vulcapaciteit van 8kg, centrifugeert op 1600 toeren en heeft een grote vulopening van 34 cm voor gemakkelijk inladen en uitladen van wasgoed.

7.7 Totale Score
Goedkope 8 kilo wasmachine

Trommel capaciteit: 8 kilo
Centrifugeren: 1600 tpm
Energieklasse: A+++
Jaarverbruik: € 44,- (190 kWh)
Wasresultaat: goed
Centrifugeert: zeer goed

Wasresultaat
8
Centrifugeren
8.5
Energieverbruik
7
Spoelen
7
Snelheid wasprogramma's
6
Bediening en gebruiksgemak
8.5
Prijs/kwaliteit
9
Pluspunten
  • Goed in schoonwassen
  • Gemakkelijk in en uit laden door grote deur
  • Zeer goed in centrifugeren
- Minpunten
  • Hoger energieverbruik
  • Langere tijdsduur wasprogramma's
  • Schoon spoelen

In deze Zanussi wasmachine kan in één keer 8 kilo wasgoed. Wat de Lindo bijzonder maakt is dat deze XXL wasmachine ook geschikt is voor kleine één persoonshuishoudens.  Dit komt door de AutoSense functies. Dit zijn sensors die meten hoeveel wasgoed in de trommel zit. Op basis van gewicht wordt wastijd, het water- en energieverbruik hierop aangepast.  Door deze slimme technologie bespaar je tijd maar ook kosten (water en energie).

Energie zuinig en weinig waterverbruik

Voor alle wasmachine fabrikanten is het een noodzaak om hun nieuwe wasmachines energiezuinig te maken en het waterverbruik te minimaliseren. De Lindo lijn van Zanussi kent bijna allemaal zuinige A+++ wasmachines.  Ook de Zanussi Lindo ZWF81663W is een wasmachine met het A+++ energielabel. Vandaag de dag is het interpreteren van het energielabel een ware puzzel. Lees meer over het energielabel van wasmachines in ons achtergrond artikel.

Speciale wasprogramma’s

De Zanussi Lindo ZWF81663W is voorzien van alle gebruikelijke wasprogramma’s.
De machine is voorzien van de optie “Snel” die de duur van de wascyclus tot 50% reduceert.  Er is een een snel opfrisprogramma van 20 minuten.
Erg handig om een kleine was te draaien voor kleding die je weer snel nodig hebt.

10 jaar garantie op motor

Deze Zanussi wasmachine is voorzien van een Inverter motor. Zanussi geeft  10 jaar garantie op deze motor. De inventer is een motor zonder koolborstels. Hierdoor drijft de motor rechtstreeks de machine aan, waardoor de kans op slijtage verkleind. De motor biedt een langere levensduur. Het geluidsniveau bij het wassen is 51 decibel (db) en 78 db bij het centrifugeren.

Op onze Zanussi pagina kun je eenvoudig verschillende modellen bekijken en vergelijken.

 

Wat zeggen klanten?

Wij hebben alle reviews van klanten en specialisten doorgelezen.
Gemiddeld scoort deze Zanussi wasmachine een 7/10.

Positieve punten

De positieve punten zijn met name de snelle wasprogramma’s en de 1600 toeren centrifuge,  waardoor de was bijna droog uit de machine komt.

  • snelle wasprogramma’s
  • 1600 centrifuge

Negatieve punten

Als nadeel wordt de kleinere afmeting van deze Zanussi wasmachine genoemd. Hierdoor kun je  een wasdroger niet zonder hulpstuk op de wasmachine zetten.

  • Wasdroger past niet op wasmachine

Dag deal: waar vind je de laagste prijs?

Twee keer per dag checken we de prijzen en aanbiedingen van alle grote webshops. En dat is nodig ook, want wie vandaag de goedkoopste is hoeft dat morgen niet meer te zijn. Met name door kortingsacties kun je al snel tientallen euro’s besparen.

Alternatieve 8 kilo wasmachines

Ben je niet zeker en wil je ook nog andere 8 kilo wasmachines bekijken? Om het kiezen wat gemakkelijker te maken, heb ik hieronder drie wasmachines met een 8 kg trommel die als beste uit de vergelijkingstest zijn gekomen.

Dit zijn de beste 8 kilo wasmachines van dit moment
Miele WEF 375 WPS review | check deze aanbiedingen

Miele WEF 375 WPS review | check deze aanbiedingen


Vulgewicht: -
Centrifugeren: -


Toevoegen aan vergelijken
2 AEG L6FBNR1 review en kortingsdeals

AEG L6FBNR1 review en kortingsdeals


Vulgewicht: -
Centrifugeren: -


Toevoegen aan vergelijken
3 Samsung WW80T734AWH review | check deze aanbiedingen

Samsung WW80T734AWH review | check deze aanbiedingen


Vulgewicht: -
Centrifugeren: -


Toevoegen aan vergelijken
Geef als 1e jouw mening

Laat een reactie achter

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart