Goedkoop

Zanussi ZWF71440W review

Update: De Zanussi ZWF71440W was lange tijd leverbaar, maar is helaas niet meer leverbaar. In de testen van diverse consumentensites scoorde deze Zanussi wasmachine hoog.

In deze review heb ik de Zanussi ZWF71440W op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasmachine niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasmachine. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Let op: de Zanussi ZWF71440W wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Alternatieven voor de Zanussi ZWF71440W

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Zanussi ZWF71440W op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasmachine te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasmachine te bestellen is.

Let op: hieronder gaat de review van de Zanussi ZWF71440W verder. Deze wasmachine is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.
Bekijk onze uitgebreide Zanussi ZWF71440W review

Dat goedkoop niet altijd duurkoop is, blijkt uit deze Zanussi ZWF71440W review. Met een aanschafprijs onder de 300 euro is deze Zanussi een van de goedkoopste wasmachines die we beoordeeld hebben.

En ik moet zeggen ik ben blij verrast met de prestaties van deze machine.

De laagste prijzen die ik heb gevonden

[dfrcs ean=”7332543391967″ upc=”7332543427079″]

[magicactionbox id=”2544″]

Zanussi ZWF71440W review: meer over de plussen en minnen

Praktijk test - Uitgebreide beoordeling in deze Zanussi ZWF71440W review

Om een afgewogen keuze te kunnen maken, ga ik in deze review op zoek naar de voordelen en nadelen van deze goedkope wasmachine.  Natuurlijk vergelijk ik deze Zanussi met een aantal gelijkwaardige alternatieven uit dezelfde lage prijsklasse.

7.2 Totale Score
Goedkope schoonwasser

Trommel capaciteit: 7 kilo
Centrifugeren: 1400 tpm
Energieklasse: A+++
Jaarverbruik: € 39,- (171 kWh)
Wasresultaat: goed
Centrifugeert: zeer goed

Wasresultaat
8
Centrifugeren
8.5
Energieverbruik
6.5
Spoelen
7.5
Snelheid wasprogramma's
5
Bediening en gebruiksgemak
7
Prijs / kwaliteit
8
Pluspunten
 • Goed in schoonwassen katoen en synthetica
 • Centrifugeert zeer goed
 • Makkelijke bediening
- Minpunten
 • Motor met koolborstels
 • Geluid
 • Langere wasprogramma's

De testscores laten duidelijk de sterke punten zien: centrifugeren, schoonwassen en de lage prijs. Minder goed is het geluidsniveau tijdens het wassen en de lange tijdsduur van de wasprogramma’s. Deze plus- en minpunten zie je ook bij veel andere Zanussi wasmachines die beoordeeld zijn. Hieronder zal deze punten nog toelichten.

Sterk punt: schoonwassen

De Zanussi ZWF71440W wast, zowel katoen als synthetische kleding goed schoon. Het selecteren van een wasprogramma gaat eenvoudig via de draaiknop. Met de andere knoppen op het bedieningspaneel kun je nog het een en ander aanpassen, zoals de programmaduur, temperatuur en toerental. Deze knoppen komen gedateerd over, maar het werkt natuurlijk wel.

Zoals gezegd wordt goed schoon gewassen. Dit doet de Zanussi beter dan bijvoorbeeld de Whirlpool FSCR70410 (beste koop van de Consumentenbond – juli 2018). Wat verder positief opvalt is de spoelfunctie. In de test van de Consumentenbond is dit een van de weinige apparaten die op dit onderdeel een voldoende haalt. Dit is vooral een aandachtspunt voor mensen met een gevoelige huid.

Natuurlijk merk je tijdens het gebruik, dat je te maken hebt met een wasmachine uit de lagere prijsklasse.  Zo ontbreekt de tijdsindicator op de display die aangeeft hoe lang het wasprogramma nog duurt. Wat mij betreft een gemiste kans. Vind je dit een must? Op de Zanussi ZWF71443W zit deze functie wel.

Sterk punt: centrifugeren

Hoewel deze Zanussi centrifugeert op 1400 toeren per minuut, wordt deze klus erg goed uitgevoerd. De was moet goed droog uit de machine. Handig want hierdoor is je was, zowel op de waslijn als in de wasdroger, sneller droog.

tip: snel knop gebruiken voor versnellen wasprogramma

Dat maakt daarom de ZWF71440W ook een goede keuze als je veel gebruik maakt van de wasdroger. Binnenkort plaats ik een nieuwe review van een  Zanussi condens- en warmtepompwasdroger, voor degenen die kiezen voor een combinatieset van dit merk.

Minpunt: erg lange wasprogramma’s

Het gezegde: goed werk heeft tijd nodig, wordt door deze Zanussi wasmachine wel erg letterlijk genomen. Een volle trommel met 7 kilo was draait bijna 3 uur lang in de trommel. Dat is toch wel een stuk langer dan de meeste andere 7 kilo wasmachines.

Gelukkig biedt de Snel-knop de optie om de tijdsduur van een aantal wasprogramma’s flink in de korten. In onderstaande tabel heb ik een indicatie van tijd en verbruik gegeven.

Wasprogramma Energieverbruik /
kosten
Tijdsduur
in minuten
Katoen op 60°C (volle trommel katoen)  0,92 kWu (21 cent)  204 minuten
Katoen op 40°C (halfvolle trommel katoen) 0,53 kWu (13 cent)  189 minuten

Minpunt: geluidsniveau tijdens wassen en centrifugeren

test: geluid en energieverbruik

De Zanussi ZWF71440W is zeker geen stille wasmachine. Dit zie je ook terug op het energielabel. Tijdens het wassen zal je van de 58 db niet veel last hebben. Echter de 78 db  tijdens het centrifugeren is behoorlijk luid.

Bij de nieuwste Miele wasmachines ligt dit op 73-74 decibel, maar de prijs is dan ook 2 keer zo hoog.

Het hogere geluidsniveau zie je nog vaak terug bij apparaten met een oudere motor met koolborstels. Deze worden mechanisch aangedreven met riemen en dat zorgt voor meer geluid.

Conclusies en oordeel

Voor een huishouden van 1 of 2 personen met een beperkt budget is dit Zanussi-model een topper, waar je geen spijt van krijgt.

De prijs/kwaliteit van de Zanussi ZWF71440W is onovertroffen. Voor een lage prijs krijg je een wasmachine die erg goed is in centrifugeren en wassen. De voordelen overtreffen ruimschoots de minpunten die in deze review besproken zijn. Op deze pagina van Zanussi vind je de handleiding met meer details.

Natuurlijk ga ik hieronder nog wel enkele alternatieven noemen die je ook eens kan bekijken.

Gelijkwaardige alternatieven

In het segment van goedkope wasmachines kom je snel uit bij Zanussi of Whirlpool. Mijn ervaring is dat Zanussi betrouwbaardere wasmachines bouwt dan Whirlpool.

Ik hoor veel verhalen over Whirlpool’s  die na de garantie defecten gaan vertonen. Deze constatering zie je ook terug in de merkbeleving op het Consumenten forum. Zanussi krijgt het rapportcijfer 7.8, terwijl Whirlpool het met een 7.3 moet doen.

Wil je meer keuze voor de gereviewde wasmachine, dan zijn er wat mij betreft twee alternatieven.

 • De Zanussi ZWF71463W biedt meer functionaliteit en gebruiksgemak voor een prijs die maar een fractie hoger ligt.
 • Zoals gezegd, ben ik niet zo’n Whirlpool-fan, maar de Whirlpool FSCR70410 is wel al langere tijd gekozen als beste koop door de Consumentenbond (juli 2018).  Deze machine is wel een stuk duurder, maar is uitgevoerd met moderne technologie.

Zanussi ZWF71440W prijzen bij Coolblue, BCC of Mediamarkt

Als je prijzen vergelijkt via Kieskeurig dan zie je behoorlijke verschillen tussen webwinkels. Houdt bij het vergelijken altijd in je achterhoofd dat bezorging en plaatsing niet elke winkel gratis is.

Daarom heb ik verschillen tussen online wasmachinewinkels uitgebreid vergeleken. Bekijk maar eens deze vergelijking webwinkels. Hieronder mijn top 3 van beste wasmachinewinkels die lage prijzen combineren met service en garanties.

wasmachine aanbieding: actuele kortingscodes

Op zoek naar de beste service voor de laagste prijs?

Waar krijg je ook na je aankoop nog service en antwoord op je vragen? Bij onderstaande shops kun je met gerust hart een online wasmachine kopen.
Bezorging en plaatsing zijn dik in orde.

[dfrcs ean=”7332543391967″ upc=”7332543427079″ context=”discount_prices”]

1 Reactie
 1. Goede review, heb deze zanussi zelf ook en kan volledig onderschrijven wat deze recensent zegt. Voor nog geen 300 euro is er geen betere machine. Prima wassen, was komt er bijna droog uit en het is -allleen bij het centrifugeren – inderdaad een lawaaipapegaai. Dus liever niet s’ nachts aanzetten wil je de buren te vriend houden!
  Maar dat is dan ook het enige echte minpunt.

Laat een reactie achter

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart