Een Zanussi wasmachine: betaalbaar, simpel en gebruiksvriendelijk

Alles over Zanussi witgoedZanussi houdt niet zo van poespas. Een Zanussi wasmachine staat voor goede wasresultaat en betrouwbaarheid, zonder allerlei overbodige functies en programma’s die je toch niet gebruikt. De machines zijn zeer gebruiksvriendelijk en simpel te bedienen. Een kind kan de was doen! Toch gaat ook Zanussi met zijn tijd mee en heeft een aantal handige functies ontwikkeld.

Hieronder alle informatie die je moet weten als je een Zanussi wilt gaan kopen.

Beste Zanussi wasmachines uit de vergelijkstest

Om je keuze wat makkelijker te maken, hebben wij de best beoordeelde Zanussi wasmachines voor je verzameld. Met de vergelijkingsknop zie je snel de verschillen tussen de apparaten.

[wpsm_toptable id=”4333″ full_width=”1″]

 

Waar blinkt een Zanussi wasmachine in uit?….en waarin juist niet

Elke fabrikant maakt keuzes bij het ontwerpen en ontwikkelen van hun witgoedapparaten. Deze keuzes zie je dan vaak terug als de plussen en minnen in de testresultaten van bijvoorbeeld de consumentenbond.

Hieronder heb ik de plus- en minpunten van Zanussi op een rij gezet.

[wpsm_column size=”one-half”][/wpsm_column][wpsm_column size=”one-half” position=”last”][/wpsm_column]

Deze bevindingen worden hieronder nog verder toegelicht.

 

Eenvoudige bediening en instellen

Op nieuwe wasmachines vindt je steeds meer functionaliteit, waardoor de bediening complexer wordt. Het is dan een verademing om te zien hoe het ook kan. De bediening van een Zanussi wasmachine is erg eenvoudig. Na het indrukken van de AAN-knop, kun je eenvoudig in drie stappen het juiste programma starten. Handig voor de wat oudere generatie die vaak niet zit te wachten op een ingewikkeld TFT display.

Gemakkelijk bediening instellen wasmachine

Goedkope schoonwasser

Als je kiest voor een Zanussi wasmachine dan word je de eigenaar van een relatief goedkope wasmachine, waarbij de was echt goed schoon wordt. En dat is toch het belangrijkste, een schone, fris ruikende was, zonder vlekken. We spreken dan ook echt uit onze eigen ervaring. Wij vonden de Zanussi wasmachine zeer gemakkelijk te bedienen en kwamen er achter dat de machine een lange levensduur heeft (wij schatten zo rond de 2200 wascycli), en dat is toch ook belangrijk?!  Vergelijk dat maar een met de relatief veel klachten over de goedkope Samsung apparaten.

[wpsm_quote author=”Ruud van WasmachinePagina” float=”left” width=”100%”]Zanussi levert de beste budget wasmachines van dit moment. Goed prestaties, betrouwbaar en betaalbaar.[/wpsm_quote]

 

Voordelige 9 kilo wasmachine

Als je een groot gezin hebt of altijd veel was hebt dan is een 9 kilo wasmachine onmisbaar in huis. Zanussi heeft voordelige 9 kilo wasmachines zonder overbodige luxe in het assortiment. En belangrijk, de Zanussi wasmachines zijn goed te betalen.

Eerder hebben wij de 9 kilo Zanussi ZWF9147NW getest en we zijn daar blij verrast over. Zonder moeite wast deze machine 9 kilo was super schoon. De centrifuge was zeer goed, waardoor de was behoorlijk droog uit de machine kwam. Deze wasmachine is door de Consumentenbond in december 2017 en februari 2018 uitgeroepen als Beste Koop.

 

Wat zeggen reparateurs?

We hebben een aantal reparateurs gevraagd wat zij vinden van Electrolux-wasmachines (Zanker, Marijnen, Elektrolux, Zanussi, AEG). De bevindingen zijn positief:

 • “De Electrolux-wasmachines draaien goed, zonder veel problemen.”

 

Reviews Zanussi

Op internet zijn er veel reviews te vinden van mensen die een Zanussi wasmachine hebben aangeschaft. De bevindingen die wij hebben ervaren met onze Zanussi wasmachines komen goed overeen met de bevindingen van de consumenten. We zetten de belangrijkste punten voor je op een rijtje:

 • Makkelijk te bedienen
 • Prijs-kwaliteit
 • Grote trommel
 • Geluidsniveau is minimaal
 • Meerdere programma’s
 • Wasprogramma’s duren lang

Zanussi heeft een paar handige functionaliteiten ontwikkeld. We bespreken er een aantal.

 

Meer informatie over technieken en functionaliteit

Of je nu een winkel in stapt of een webshop bezoekt, dan krijg je te maken met allerlei vaktaal. Hieronder geeft ik wat meer uitleg over functionaliteit, waarmee elke verkoper je probeert te overtuigen.

FUZZY-LOGIC wasduur wordt aangepast aan hoeveelheid was

FUZZY-LOGIC systeem

Als je regelmatig kleine wasjes draait dan is het FUZZY-LOGIC systeem een uitkomst. Als je een kleinere hoeveelheid wasgoed in de wasmachine stopt dan berekent dit systeem de hoeveelheid was. Hierna wordt de duur van het wasprogramma en de hoeveelheid water aangepast.

 

Schoon wasmiddelbakje

Vind jij het ook zo vervelend om iedere keer het wasmiddelbakje schoon te maken? Dat is met de PowerJet-technologie dus niet meer nodig.

PowerJet - voorkomt een stinkende wasmachine

Door middel van hogedruk waterstralen wordt het bakje helemaal schoon gespoten. Er blijven geen plakkerige resten meer achter in het bakje en wordt schimmelvorming en een stinkende wasmachine voorkomen.

 

Korter wassen

Veel wasprogramma’s duren lang. Maar waarom? Het kan toch ook sneller? De was is vaak echt niet zo vuil dat het uren gewassen moet worden. Zanussi heeft verschillende programma’s waarmee je de wastijd kunt verkorten en je dus veel sneller klaar bent met de was. Daarnaast is het ook nog eens energiezuiniger. Dit zijn de verschillende functies:

 • Wasprogramma van 30 minuten op 30 graden.
 • Kies voor de optie ‘ Snel’ en de wastijd wordt met 50% verkort.
 • Opfrisprogramma: je frist je kleding heerlijk op in slechts 20 minuten.

 

[wpsm_video schema=”yes” title =”Enkele tips in beeld” description =”Hoe gemak er uit ziet, kun je alleen ervaren door het zelf te doen. Maar deze video geeft al een goed beeld hoe makkelijk de bediening van Zanussi wasmachines is.”]https://youtu.be/KGXHJRi1Lj0[/wpsm_video]

 

Was klaar wanneer jij het wilt

Je kunt met de FinishAt-functie zelf bepalen wanneer de was klaar is. Je selecteert eenvoudig op welk tijdstip je de was klaar wilt hebben en de machine doet de rest. Op het gekozen tijdstip kun jij de was uit de trommel halen. Zo handig!

 

XXL-trommel en XXL-deur

Sommige Zanussi wasmachines hebben een XXL-trommel, zodat je per keer meer kunt wassen. Door de XXL-deur kun je makkelijker in- en uitladen.

 

Energie- en waterverbuik

Door de AutoSense-techniek worden de cyclustijd en het water- en energieverbruik automatisch aangepast aan de hoeveelheid was die je in de machine hebt gestopt. Dit bespaart je tijd, kosten en vermindert het energie- en waterverbruik.

 

Duurzame Inverter motor

De wasmachines van Zanussi beschikken over een duurzame Inverter motor. Deze motor is veel stiller dan een standaard motor en zorgt ervoor dat de machine langer meegaat. Daarnaast is er minder onderhoud nodig. Een win-win-win-situatie dus.

 

Meer over andere merken wasmachines?

Ben je nog niet zeker of een Zanussi wasmachine de beste keuze is? Lees dan gerust verder en bekijk deze wasmachinemerken eens.

Onze andere wasmachine merken pagina’s:

 

Wat maakt een Miele wasmachine bijzonder?

 

 

Bosch wasmachine logo

 

Ervaringen en bevindingen over  Bosch wasmachines.

 

 

Welke AEG wasmachine is de beste?

AEG wasmachines behoren tot de top in het schoonwassen en centrifugeren.
Hiermee is AEG voor veel huishoudens een prima keuze.

 

 

Overzicht Samsung wasmachinesSamsung wasmachines  behoren vaak tot de lagere prijsklasse.

 

 

4 Opmerkingen
 1. Mijn oude Zanussi heeft bijna 10 jaar zonder veel reparaties gedraaid.. Ga nu voor Zanussi ZWF81663W. Hoop dat ie net zo lang mee gaat. De prijs geeft voor mij de doorslag.

 2. Is de Zanussi ZWF71440W een goede wasmachine?

 3. Ben nu bezig met het beoordelen van de nieuwste 2019 model met 8 kilo trommel. Binnenkort zet ik de uitgebreide review online.

 4. Zanussi wasmachines zijn wel betrouwbaar echter ze maken te veel lawaai!!!
  Ze moeten gewoon stiller worden gemaakt dan is het TOP.

Laat een reactie achter

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart