Whirlpool FSCR70414

In deze review heb ik de Whirlpool FSCR70414 op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasmachine niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasmachine. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst.

Beste deal op: bol.combol.com
Koop voor de beste prijs
Niet op voorraad
Aan verlanglijstje toevoegenToegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
EAN: 8003437260940 SKU: 9200000050908559
Laatst geüpdatet op
Last updated on juni 20, 2024 1:14 pm Details

Beschrijving

Alternatieven voor de Whirlpool FSCR70414

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Whirlpool FSCR70414 op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasmachine te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasmachine te bestellen is.

u003cstrongu003eLet op: hieronder gaat de review van de Whirlpool FSCR70414 verder. Deze wasmachine is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.u003c/strongu003e
Whirlpool fscr70414 review door redactie en na één maand in de praktijk

In deze  Whirlpool FSCR70414 review heb ik mijn ervaringen met Whirlpool gecombineerd met de bevindingen van Dominique die de wasmachine 4 weken gebruikt heeft. Ik heb deze wasmachine zelf nog niet kunnen testen, omdat deze niet beschikbaar was voor een uitgebreide vergelijking.

Omdat deze machine erg goed getest is door de Consumentenbond  toch een blik op de Whirlpool.  De opbouw van de review ziet er als volgt uit.

 • mijn opmerkingen bij de specificatie in vergelijking met andere wasmachines
 • praktijkervaringen na één maand  wassen met de Whirlpool
 • onze conclusie, advies en alternatieven

Whirlpool FSCR70414 aanbiedingen Opvallende eigenschappen
 

 • Uitgeroepen tot Beste Koop Consumentenbond (april 2016)
 • Goede wasresultaten
 • Relatief goedkoop

Ben je niet zeker? Hieronder staat een uitgebreide Whirlpool FSCR70414 review van de bevindingen na 4 weken de Whirlpool gebruikt te hebben.

[magicactionbox id=”2544″]

Welke winkel moet je kiezen?

Als je een wasmachine online gaat kopen, wil je naast de laagste prijs natuurlijk ook een snelle en deskundige levering. Wat dat betreft zitten er behoorlijke verschillen tussen de grote webwinkels. Coolblue is een absolute topper als het aankomt op service, installatie en bereikbaarheid voor vragen.

[wpsm_comparison_table id=”1″ class=”center-table-align”]

Whirlpool FSCR70414 op papier een prima keuze, maar hoe zit het in de praktijk?

Deze Whirlpool wasmachine is door de Consumentenbond gekozen tot Beste Koop. Opvallend want het een van de goedkoopste wasmachines van dit moment. Op papier een goede keuze dus, maar er zijn ook enkele minpunten.

Hieronder zie je mijn opmerkingen bij de specificaties van de wasmachine.

  Specificaties en uitleg door Ruud
Introductie jaar 2015
Vulgewicht De trommel heeft een inhoud  voor 7 kg was. Hiermee is het een wasmachine die past bij huishoudens van 1 of 2 personen.
Toeren Deze machine centrifugeer op 1400 toeren per minuut. Met een restvocht percentage van 53% is dit wat minder goed, dan andere (duurdere) 7 kilo wasmachines.Op het energielabel vinden we droogklasse B. Er zijn dus betere 7 kilo wasmachines als je veel gebruik maakt van een wasdroger.
Energieverbruik Energieklasse A+++ -10% Energieverbruik per jaar: 175 kWh/jaar (0.71 kWh per cyclus) Ik schat de energiekosten op ongeveer  € 41 (op basis van 220 wasbeurten)Iets minder zuinig dan veel andere 7 kilo wasmachines (verbruikt 5-10 euro per jaar meer)
Afmetingen (H)85 x (B)59,5 x (D)61
Wasresultaat A (wast zeer goed schoon)
Centrifuge Droogklasse B
Geluidniveau Geluidsniveau wassen: 53 db (meer geluid in vergelijking met andere wasmachine.) Geluidsniveau centrifugeren : 76 db (normaal in vergelijking met dan andere wasmachines)
Bijzonderheden In april 2016 is de Whirlpool FSCR70414 uit geroepen tot ‘Beste Koop‘ wasmachine door de Consumentenbond. Ook een andere Whirlpool (model FSCR70410)  heeft het predicaat Beste Koop gekregen. Deze twee modellen verschillen weinig, zover ik kan zien beschikt de FSCR70414 over een water-beveiliging. Ik heb de vraag bij Whirlpool uitgezet om meer te weten te komen over de verschillen tussen de twee wasmachines.
   

Whirlpool FSCR70414 review: mijn bevindingen na 4 weken wassen met de Whirlpool FSCR70414

Dominique over de Whirlpool FSCR70414

Hoe presteert de wasmachine in de praktijk?

Zoals gezegd heb ik de Whirlpool FSCR70414  zelf, door tijdgebrek en het niet beschikbaar zijn van een ‘test’ wasmachine, nog niet uitgebreid kunnen testen.

Daarom heb ik Dominique Sammers  gevraagd haar ervaringen met de Whirlpool wasmachine te delen op de website. Zij heeft de wasmachine 4 weken geleden gekocht. Hieronder haar  bevindingen over de machine.

Is de Whirlpool FSCR 70414 een zuinige budget wasmachine zoals de Consumentenbond belooft?

Het was zover. Ik moest opzoek naar een nieuwe wasmachine! De oude wasmachine was acht jaar oud en ofschoon de wasmachine het nog naar behoren deed, begonnen er een aantal zaken te irriteren waardoor het tijd werd voor een nieuwe.

De hoge energierekening bijvoorbeeld, maar ook het tekort aan functies. Ik hoef geen wasmachine die je met je smartphone kunt bedienen of andere technologische hoogstandjes. Een wasmachine die zuinig wast en voldoende wasprogramma’s heeft voor een bedrag onder de 500 euro dat is wat ik wilde.

Een grote vulcapaciteit was ook niet nodig, want ik heb een éénpersoonshuishouden. De Whirlpool FSCR70414 kwam na research uit de hoge hoed. Met een vulcapaciteit van 7 kg, energieklasse A+++-10% en voldoende wasprogramma’s zonder dat het te veel wordt, de perfecte match voor mij.  In theorie dan. Hoe bevalt de praktijk?

Energieverbruik van de wasmachine

Zuinig waterverbruik

Zuinig wassen is belangrijk. Je kunt door zuinig te wassen namelijk flink besparen op je energierekening. Zeker als je meerdere keren per week wast.

Ik was twee keer per week en dan in de daluren. Om die reden wil ik een vulcapaciteit die bij mijn behoefte past. Aan een grote capaciteit heb ik simpelweg niets. Dan betaal je voor iets wat je niet nodig hebt en het wassen wordt ook minder zuinig. Logisch. Ook het waterverbruik is voor mij belangrijk. De Whirlpool FSCR 70414 wast erg zuinig en verbruikt weinig water in vergelijking met andere wasmachines in dit prijssegment.

Ik ben hier uitgegaan van de informatie van de fabrikant en het energielabel.

Prijstechnisch goed

Zuinig wassen doet de Whirlpool FSCR 70414 dus. Maar wast het ook goed schoon? Het antwoord daarop is ja, al kan ik het op bepaalde vlakken niet vergelijken met duurdere modellen. Maar mijn was wordt prima schoon. Het schijnt wel dat de zeepresten niet altijd goed weg worden gespoeld, maar dat is mij niet opgevallen. Vlekken worden goed verwijderd en de kleuren blijven intact (mits je de was gescheiden wast natuurlijk).

Ook wast het snel schoon. Alleen het synthetisch programma zou sneller mogen. Voor het geld presteert het zeer naar behoren. Voor rond de 450 euro is dit één van de betere wasmachines die je kunt kopen als het om schoonwassen gaat.

Geen handleiding nodig

De Whirlpool is eenvoudig in gebruik. Zelfs als je nog nooit een wasmachine van dichtbij hebt gezien, kan je de Whirlpool FSCR 70414 bedienen. Met een grote draaiknop, duidelijk omschreven wasprogramma’s en een scherm waar de resterende tijd opstaat, kan het simpelweg niet misgaan.

welke wasprogramma's zitten op whirlpool fscr70414

Voor de daluren wassers is er startuitstel. Dit is een wasmachine zonder poespas, maar met alle functies die je nodig hebt. Je betaalt dus niet voor functies die je toch niet gaat gebruiken. Als je een budget wasmachine zoekt met kwaliteit is dat een groot pluspunt.

Bij deze wasmachine heb je geen handleiding nodig voordat je deze kunt gebruiken. Natuurlijk is het wel nodig om te weten hoe je de wasmachine dient te onderhouden.

Voor mij een uitstekende keuze

De Whirlpool wasmachine is een uitstekende wasmachine met een uitstekend prijskaartje en dito prestaties.

Er is weinig wat je op de wasmachine kunt aanmerken.

Natuurlijk de programma’s kunnen altijd sneller, het spoelen kan beter en voor sommige mensen zouden bepaalde functies een meerwaarde hebben.

Als je een gemiddelde gebruiker bent, heeft de Whirlpool FSCR70414 alles wat je in een wasmachine zoekt. Met een 7 kg vulcapaciteit past de wasmachine bij een eenpersoons huishouden, zoals bij mijzelf.

Dankzij het zuinige wassen verdien je de wasmachine al snel terug. Duur is de wasmachine ook niet, maar dat maakt de prestaties of kwaliteit zeker niet minder.

Conclusie en advies WasmachinePagina.nl

gratis 4 jaar garantie op deze Whirlpool wasmachine

Als je uitgeroepen wordt tot Beste Koop wasmachine dan behoor je tot de beste goedkope wasmachines van dit moment.

Ben je wel bewust dat de vergelijkingstesten niets zeggen over hoelang een wasmachine meegaat. Er worden geen duurtest uitgevoerd.

Onze ervaringen is dat Whirlpool wasmachines gemiddeld geen 10 jaar meegaan. Gelukkig kun je nu gratis 4 jaar garantie krijgen als je de wasmachine registreert op Whirlpool.nl. Dit moet je zeker doen, dat biedt toch meer zekerheid.

Als ik dan kijk naar prijs/kwaliteit, dan koop je gewoon één van de beste goedkope wasmachines van dit moment.

Whirlpool FSCR70414 laagste prijs en aanbiedingen

Ben je er na deze review zeker van dat dit jouw wasmachine is? Check dan even de laagste prijs en actuele aanbiedingen hieronder.

(Betere) alternatieve voor deze 7 kilo wasmachine

Hieronder heb ik de beste 7 kg wasmachine naast elkaar gezet. Ik zou aanraden om deze zeker te bekijken, omdat ze gemiddeld beter presteren dan deze Whirlpool.

[wpsm_comparison_table id=”2″ class=”“]

Extra informatie

Specificaties: Whirlpool FSCR70414

Wasmachines
Geluidsniveau centrifuge

76

Merk

Whirlpool

Toerental centrifugeren

1400

Top load of voorlader

Bovenlader

Specification
Model

Whirlpool FSCR70414 wasmachine Voorbelading 7 kg 1400 RPM Wit

MPN Manufacturer Part Number

FSCR70414

EAN

8003437260940

Taal bedieningspaneel

Anders

Kleur
Materiaal tuimelaar

RVS

Positie deur scharnier

Links

Snoerlengte

1.20 m

Gewicht

0.07 kg

Product gewicht

0.07 kg

Fabrieksgarantie termijn

2 jaar

Reparatie type

On-site repair

Steenkool borstel motor

Koolborstelmotor

Warm water verbinding

Nee

Laadvermogen wasmachine

7 kg

Wasresultaat

Klasse A

Geluidsniveau wassen

53

Type waterbeveiliging

Aquastop (slangbeveiliging)

Maximum cleansing temperatuur

95 °C

Duur wascyclus op standaard programma

240

Type wasprogramma

Anti-allergie, Fijne was

Heeft anti-kreuk fase

Nee

Droogresultaat

Klasse B

Toerental centrifuge

1400 r/min

Toerental aanpasbaar

Ja

Balans systeem

Ja

Digitale indicator resterende tijd

Ja

Geluidssignaal einde wasbeurt

Ja

Gewicht sensor

Ja

Uitgesteld start

Ja

Type wasuitstel

Startuitstel

Tumbler heeft verlichting

Nee

Bediening via mobiele app

Nee

Slimme functie

Startuitstel

Smart Home Platform

Geen platform

Kinderslot

Ja

Product breedte

59.50 cm

Product hoogte

85 cm

Product lengte

61 cm

Verpakking breedte

64 cm

Verpakking hoogte

88 cm

Verpakking lengte

64 cm

Categorieën

Wasmachines Huishouden Wassen

Geluidsniveau centrifugeren

Normaal (74 – 78 dB)

Prijsgeschiedenis

-

Beoordelingen (1)

1 recensie voor Whirlpool FSCR70414

3.0 uit 5
0
0
1
0
0
Schrijf een recensie
Toon alles Handigst Hoogste Beoordeling Laagste Beoordeling
 1. Harm

  Nooit een whirlpool of Indesit kopen. Lekkende en niet-repareerbare machines!

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd

  Plaats een recensie

  Wasmachine Pagina
  Logo
  Vergelijk items
  • Totaal (0)
  Vergelijken
  0
  Shopping cart