Whirlpool FSCR70410 review en aanbieding

Deze compacte wasmachine van Whirlpool heeft een laadvermogen van 7 kilo en is volgens de Consumentenbond de Beste Koop (mei 2016 / jan 2017 / aug 2019)

Alle reden dus om deze wasmachine een volle week te onderwerpen aan verschillende testen. De machine is eenvoudig aan te sluiten en de display spreekt voor zich.
Het heeft een heel scala aan wasprogramma’s die zelfs je delicaatste wasgoed belooft schoon te wassen. Het is voorzien van een A+++ energielabel en is daardoor behoorlijk zuinig met energieverbruik.

Update: De Whirlpool FSCR70410 was lange tijd leverbaar, maar is helaas niet meer leverbaar. In de testen van diverse consumentensites scoorde deze Whirlpool wasmachine hoog.

In deze review heb ik de Whirlpool FSCR70410 op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasmachine niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasmachine . Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Let op: de Whirlpool FSCR70410 wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Alternatieven voor de Whirlpool FSCR70410

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Whirlpool FSCR70410 op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasmachine te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasmachine te bestellen is.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Haier HW70-B14636N - €519,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Haier HW70-B14636N
Laatste updates:
 • €519,00 - 6 december 2022
 • €479,00 - 2 augustus 2022
Sinds: 2 augustus 2022
 • Hoogste prijs: €519,00 - 6 december 2022
 • Laagste prijs: €479,00 - 2 augustus 2022
Let op: hieronder gaat de review van de Whirlpool FSCR70410 verder. Deze wasmachine is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.

[dfrcs ean=”8003437260865″ context=”buy_box”]

[magicactionbox id=”2544″]

Welke winkel moet je kiezen?

Als je een wasmachine online gaat kopen, wil je naast de laagste prijs natuurlijk ook een snelle en deskundige levering.
Wat dat betreft zitten er behoorlijke verschillen tussen de grote webwinkels.
Coolblue is een absolute topper als het aankomt op service, installatie en bereikbaarheid voor vragen.

Verschillen tussen webwinkels
De meeste gestelde vraag: bij welke winkel kun je veilig online een wasmachine aanschaffen?
Elk jaar vergelijken we de belangrijkste webwinkels en zetten we de voordelen en nadelen op een rij.,

Bekijk vergelijkingstest wasmachine-winkels

Whirlpool FSCR70410 review door WasmachinePagina.nl

Met al onze reviews proberen we een compleet beeld te geven van een wasmachine. In plaats van lange lijsten met specificaties, ligt onze focus op de praktijk.
Kortom wat heb je eigenlijk aan al die functionaliteiten in de dagelijkse praktijk.  Ik heb in deze review de Whirlpool FSCR70410 beoordeeld op de volgende aspecten.

Wat moet je weten over de Whirlpool FSCR70410

 • hoe zijn de wasresultaten?
 • hoe zit het met het energieverbruik?
 • zijn de wasprogramma’s snel?
 • …en hoe zit het met het gebruiksgemak

De scores zijn tot stand gekomen door deze te vergelijken met eerder gereviewde wasmachines.
Hierdoor krijg je een goed van de sterke- en zwakke punten van deze Whirlpool wasmachine. Hieronder heb ik elke score verder toegelicht.

7.3 Totale Score
Prima 7 kilo wasmachine van Whirlpool voor lage prijs

Capaciteit: 7 kilo
Centrifugeren: 1400
Energieklasse: A+++ (175 kWh)
Energiekosten per jaar: 40 euro
Wasresultaat: (zeer)goed
Centrifugeert zeer goed
Beste Koop Consumentenbond (mei 2016)

Wasresultaat
7.5
Centrifugeren
8.5
Energieverbruik
7.5
Spoelen
6.5
Snelheid wasprogramma's
5
Bediening en gebruiksgemak
7
Prijs/kwaliteit
9
Pluspunten
 • Goed in schoonwassen
 • Centrifugeert goed op 1400 toeren
 • Beste Koop van de Consumentenbond
 • Lage prijs
- Minpunten
 • Levensduur van Whirlpool

De was resultaten

Deze Whirlpool wasmachine heeft naast de normale wasprogramm’s zoals katoen en synsthetisch ook acht speciale programma’s.
Zo kun je met deze wasmachine kasjmier truien, babykleding en sportkleding wassen.

Je kunt kiezen uit een snelwasprogramma van dertig minuten, een wol- en fijnwas programma.
De bediening van het display is eenvoudig. Je wordt geholpen met het selecteren van alle opties.

Na het testen van een halfvolle trommel katoen was, kwam de was keurig schoon uit de wasmachine. En ook nog een echt snel! Binnen één uur was het programma doorlopen.
Helaas wordt met een volle trommel synthetische kledingstukken geen snelheid records verbroken. Wel komt alle was schoon uit deze Whirlpool wasmachine.

Zelf kan ik het spoelen niet goed testen. Dit moet in laboratoria plaats vinden. De resultaten die ik hier over lees zijn jammer genoeg niet goed.
Bijna alle nieuwe wasmachine spoelen erg slecht, waardoor mensen met een gevoelige huid hier last van kunnen krijgen.

Het centrifugeren verloopt wel goed. De was komt niet al te nat uit de wasmachine. Hierdoor is deze sneller droog als je deze ophangt aan de waslijn of droogt in de wasdroger.

Ook op koude temperaturen komt de was goed schoon uit de machine. Deze wasmachine is uitgerust met een BioStain functie die vlekken, zoals bloed, gras en modder moeiteloos op koude temperaturen verwijdert. Olie- en vetvlekken worden niet goed verwijderd op koude temperaturen. Hiervoor dien je echt op hetere temperaturen te wassen. Tijdens het draaien van de was kun je op het display zien wat het resterende programmaduur is. Je weet dan ook exact wanneer je wasgoed uit de wasmachine kunt halen.

Aan het einde van het wasprogramma klinkt er een eindsignaal. Een handig hulpmiddel op deze wasmachine is het wasmiddelen doseeradvies. Gebaseerd op de waterhardheid en de vuiligheidsgraad geeft deze Whirlpool machine aan hoeveel wasmiddel het nodig heeft om de was schoon te krijgen. Door altijd de juiste dosering toe te voegen, verspil je nooit geen wasmiddel meer. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Energieverbruik

Energieverbruik van de Whirlpool FSCR70410

De Whirlpool FSCR70410 is voorzien van het energielabel A+++.  Dit is tegenwoordig de instap bij nieuwe wasmachine.
De machine verbruikt op jaarbasis 175 kWh, bij een gemiddeld gebruik.  In euro’s moet je denken aan ongeveer €40 op jaarbasis.
Het EcoMonitor Systeem geeft aan hoeveel energie je verbruikt tijdens het wassen. Dit is een handige tool wanneer je zelf bewust bezig bent met het milieu en je energie verbruik. Door verschillende programma’s uit te proberen, kun je zien welk programma het minste energie verbruikt.

Deze Whirlpool staat hoog aangeschreven als het gaat om het weinige water dat de machine verbruikt tijdens het draaien van een was. Dat is natuurlijk een voordeel, maar zoals eerder gezegd heeft het een keerzijde wat blijkt uit het minder spoelresultaat.

Wanneer je een paar kledingstukken wilt wassen, is het zonde om hiervoor een heel wasprogramma te laten draaien.
Je kunt dan het beste kiezen voor het snelwas programma. Deze wast de was binnen dertig minuten goed schoon.

Snelheid van de wasprogramma’s

Je wilt niet alleen dat je was goed schoon wordt, maar als het even kan dat deze ook snel klaar is. Deze Whirlpool wasmachine is dus zeer snel bij het draaien van een halfvolle trommel katoenwas. (minder dan 1 uur)

Echter, het synthetische programma op 40 graden Celsius duurt juist erg lang (2:15 uur). De was is wel goed schoon, maar je hebt hiervoor echt veel geduld nodig.
Wanneer je haast hebt of de deur uit moet, dan kun je voor dit programma beter de startuitstelfunctie gebruiken. Je kunt hiermee de wasmachine tot 23 uur later instellen.

Bediening en gemak

Je kunt deze Whirlpool wasmachine eenvoudig bedienen.
De mogelijkheden op de display zijn overzichtelijk, waardoor je op een gemakkelijke manier de wasmachine kunt instellen.

Prijs/kwaliteit

Deze wasmachine van Whirlpool is erg betaalbaar en wast goed schoon. Het is een energiezuinige wasmachine die erg zuinig omgaat met water en energie.
Op het synthetisch wasprogramma na is de machine ook nog snel klaar.

Je hebt ruim genoeg keuze uit verschillende soorten wasprogramma’s. Ondanks dat het synthetische wasprogramma niet erg snel is, wordt de was wel goed schoon.
Je kunt ook op koude temperaturen een was draaien. Het BioStain programma verwijdert vlekken op een lage temperatuur.

Door de Silent Motion en de koolborstelloze motor is deze wasmachine niet luidruchtig.
Bij een harde ondergrond kan deze wasmachine weg trillen.

Met de startuitstelfunctie tot 23 uur later, kun je zelf het start moment van je wasmachine bepalen.
Dit is een uitkomst wanneer je de hele dag op pad bent en bij thuiskomst de was gelijk in de droger wilt stoppen. Ondanks dat deze wasmachine een toerental van 1400 heeft, wordt het vocht wel goed uit het wasgoed gehaald. Dankzij het wasmiddel doseeradvies kun je nooit de fout ingaan met het toedienen van vloeibaar wasmiddel in een wasmachine. Het gebruik van teveel wasmiddel tijdens een wasbeurt is slecht voor het milieu en de wasmachine.

Met een trommelinhoud van zeven kilo is deze wasmachine geschikt voor een tweepersoons huishouden. Een groot gezin komt met deze compacte wasmachine waarschijnlijk trommelinhoud tekort.

De speciale wasprogramma’s waarvan je gebruik kunt maken, zijn echt een aanvulling. Zeker kasjmier wat je normaal gesproken toch echt op de hand moet wassen, kun je probleemloos wassen. Voor weinig geld koop je een goed werkende wasmachine met veel functies. Daarnaast heeft het een eenvoudig bedieningspaneel waardoor de wasmachine zonder al te veel problemen kan worden gestart.

Video review

Opvallende eigenschappen
 

 • Goede wasresultaten
 • Trommelinhoud 7 kilo
 • Energieklasse van A+++
 • Centrifugeert goed op 1400 toeren
 • Beste Koop van de Consumentenbond

Nog niet zeker…of dit de juiste is?  Hieronder vind  je onze Whirlpool FSCR70410 review.

 

Whirlpool FSCR70410 review

Wat zeggen andere kopers?

“Fijne wasmachine, maar wordt na een tijdje wel vies van binnen. Aan het rubber kleven regelmatig oude zeepresten.
Maar met een wasmachinereinigingsmiddel is dit zo verholpen. Volgens mij spoelt de wasmachine niet zo goed en komt het daardoor.
Wel handig dat je ook koud kunt wassen. Heb er veel plezier van.” 

Aanvulling op bovenstaande klantervaring. De zeepresten aan de rubbers komt bij elke wasmachine voor. Dit wordt vetluis genoemd en wordt veroorzaakt door wasmiddel en het wassen op lage temperaturen. Een paar keer handdoeken op 90 graden wassen voorkomt dit probleem. Lees meer over wasmachine onderhoud.

Whirlpool FSCR70410: kort en bondig

Specificaties en uitleg door Ruud
Introductie jaar 2015
Vulgewicht Een maximaal vulgewicht voor 7 kg was past bij een klein huishouden van 1 of 2 personen.
Toeren De wasmachine centrifugeert op 1400 toeren per minuut. Het restvocht percentage bedraagt 53% .
Dit is niet bijzonder goed, wat je ook ziet aan de droogklasse B.
Energieverbruik Energieklasse A+++ 

Energieverbruik per jaar: 175 kWh/jaar (0.79 kWh per cyclus)
In euro’s vertaald: slechts € 40 (op basis van 220 wasbeurten) per jaar.
Hiermee is de wasmachine minder zuinig ten opzichte van andere wasmachines.

Afmetingen (H)85 x (B)59,5 x (D)61
Wasresultaat A (wast zeer goed schoon)
Centrifuge Droogklasse B (Minder geschikt als je vaak de wasdroger gebruikt)
Geluidniveau Geluidsniveau wassen: 53 db (meer geluid in vergelijking met andere wasmachine.)

Geluidsniveau centrifugeren : 76 db (meer geluid in vergelijking met andere wasmachines)

Bijzonderheden Lijkt als twee druppel water op de Whirlpool FSCR70414

Whirlpool FSCR70410 aanbieding en kortingsacties

Deze Whirlpool FSCR70410 review wil ik afsluiten met een overzicht van webwinkels. Bij onderstaande winkels vind je altijd wel een aanbieding of kortingsactie.
Op moment van schrijven, zie ik dat de goedkoopste webwinkel 90 euro korting geeft boven op de relatieve lage verkoopprijs.
Dit laat maar zien dat even de prijs checken met onderstaande links zeker de moeite waard kan zijn. Wil je ook andere wasmachines vergelijken? Bekijk onze favoriete wasmachines van dit moment.

wasmachine aanbieding: actuele kortingscodes

Op zoek naar de beste service voor de laagste prijs?

Waar krijg je ook na je aankoop nog service en antwoord op je vragen? Bij onderstaande shops kun je met gerust hart een online wasmachine kopen.
Bezorging en plaatsing zijn dik in orde.

[dfrcs ean=”8003437260865″ context=”discount_prices”]

2 Opmerkingen
 1. Ik heb de wasmachine net binnen. Wil de droger erop zetten met opzetstuk. Doordat de rand over de wasmachine heen valt, gaat het wasmiddelbakje niet open. Die is nu namelijk onderdeel van het bovenblad! Wat nu?? Bestaat er voor dit type wasmachine ook een opzetstuk, zodat de droger er bovenop kan??

 2. Verschrikkelijk monster. 21-5-2018 gekocht. Op 2-1-2019 moest er al een monteur komen omdat die lekt schijnt een bekend probleem te wezen. 28/10/2019 zelfde probleem kregen toen een nieuwe zeepbak erin. En nu 3/8/2020 weer lekt die uit de zeepbak en niet zo een klein beetje ook. Zojuist opgebeld want we hadden de wasmachine geregistreerd zodoende twee jaar extra garantie… En tot mijn verbazing kost ons dat 120 euro om een monteur langs te laten komen. En dit voor een langlopend bekend probleem….. Nooit meer Whirpool voor ons,onze familie en kennissen.

Laat een reactie achter

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart