Welke wasmachine reiniger werkt het beste?

Test van wasmachine reinigers voor een frisse trommelVeel nieuwe wasmachines beschikken over een speciaal trommelreinigingsprogramma om de trommel fris en schoon te houden.
Toch krijgen we veel vragen over het onderhouden van wasmachines.

In het artikel over fris en schoonhouden van je wasmachine hebben we een aantal preventieve tips gegeven. Maar wat kun je doen als je nu al wasmachine stinkt? We gaan een aantal wasmachinereinigers in de praktijk proberen. Helpen deze schoonmaakmiddelen om je trommel weer schoon en fris te krijgen?

Test van verschillende reinigers

Ondanks dat ik tweewekelijks een programma op 60°C of 90°C draai, merk ik dat er toch een muffe geur uit mijn eigen machinetrommel kwam. Ongetwijfeld veroorzaakt door het veelvuldig wassen op lage temperaturen met een vloeibaar wasmiddel.  (en niet altijd even nauwkeurig gedoseerd 😉

Dat was voor mij de direct aanleiding om eens in de wereld van wasmachinereinigers te duiken en actief opzoek te gaan naar de beste reinigers om je machine op en top schoon te krijgen en houden.

Test van wasmachine reiniger Kruidvat

Test wasmachine reiniger van KruidvatDit product van het kruidvat krijgt de primeur, omdat het goedkoop is en makkelijk verkrijgbaar. Verder heb ik eerder positieve geluiden gehoord uit mijn omgeving over dit product. Je kan dit schoonmaakmiddel naast de wasmachine ook gebruiken voor je vaatwasser.

 • Kruidvat wasmachine & vaatwasser reiniger
 • Kosten: € 1,99
 • Verkrijgbaar: Kruidvat

Als je aan de slag wilt en je leest de gebruiksaanwijzing op de fles, dan blikt deze helaas niet uit in duidelijkheid. Dat vindt het Kruidvat zelf ook, want op de website geven ze zelf ook nog eens duidelijkere instructie.

Zelf heb ik hieronder mijn gevolgde stappenplannetje gezet.

gebruiksaanwijzing op de kruidvat fles

Stappenplan

 1. Leg een schoonmaak/vaatdoekje in de trommel.
 2. Start een 90 °C wasprogramma. Je hoort dat de machine start en de trommel deels gevuld gaat worden met water.
 3. Als je hoort dat de watertoevoer naar je machine is gestopt, open je de wasmiddelade. Giet dan de hele fles in het wasmiddelmiddel vakje. Let op: trek het wasmiddellade/zeepbakje niet eerder open dan dat de watertoevoer is gestopt , anders kan het behoorlijk gaan spetteren.
 4. Laat nu het gestarte wasprogramma doorlopen. Zelf ben je klaar voor nu 😉
 5. Is je wasmachine klaar? Veeg dan nog een keer met het vaatdoekje de rubbers en de deur nog eens goed schoon.
 6. En voila, dan is de grote schoonmaak klaar.

De gebruiksaanwijzing van Kruidvat is niet heel duidelijk.

Ruud van WasmachinePagina

Resultaat van de Kruidvat-reiniger

stappenplan hoe gebruik je de wasmachine reiniger van het Kruidvat

Direct na openen van de deur ruikt het nog niet echt lekker. Na na een tijdje wat waterdamp is neergedaald, ben ik tevreden. De trommel is weer ruikloos fris. Ik ben tevreden met het resultaat. Natuurlijk kan ik niet zien of de gehele wateropvangbak schoon is.

Wat mij betreft een geslaagde test. De prijs/kwaliteit van deze reiniger is prima.

reactie product ontwikkelaar - 2020.08.24

De wasmachinereiniger van Kruidvat bevatten detergenten (ingrediënten) die niet gevaarlijk zijn voor de mens en natuur. Bij het gebruik hiervan hoef je ook geen beschermbril en handschoenen te dragen.

 

 

Help mijn wasmachine stinkt?

In dit artikel heb je kunnen lezen dat wasmachine reinigingsproducten een oplossing kunnen zijn om beginnende onfrisse en muffe geuren uit de wasmachine te voorkomen.  Voorkomen is altijd beter dan genezen. Een stinkende wasmachine kun je tegengaan met deze eenvoudige tips.

 • Was minimaal 2 keer per maand een 90°C wasprogramma.
 • Laat de deur en de wasmiddellade na een wasbeurt open om beter te kunnen drogen.
 • Gebruik de juiste dosering wasmiddel.
 • Maak een na een paar wasbeurten de rubberen afsluitring schoon.

Wat zijn jouw ervaringen met wasmachine reinigers?

Heb jij tips of ervaring om je wasmachine schoon en fris te houden? Heb je zelf een andere reiniger gebruikt? Hieronder kun je al je ervaringen kwijt, om andere lezers te helpen.

1 Reactie
 1. Ik houd mijn machine schoon en fris door 4x per jaar de machine op 90 graden te laten wassen met soda. Klein beetje in het zeepbakje en de rest rechtstreeks in de trommel. Werkt perfect!!!

Laat een reactie achter

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0