Wasmiddel aanbieding – Bekijk deze deals

Wasmiddelen zijn er in vele soorten en maten: vloeibaar, poeders en pods. En van alle soorten zijn er ook nog varianten voor witte- en gekleurde was.
Met welke wasmiddel aanbieding kun je flink besparen? En is wat is het beste wasmiddel voor een stralende schone was? In dit artikel hebben we de resultaten van onderzoeken en testen verzameld. En natuurlijk vind je alle acties verzameld op merk.

Direct naar een onderwerp

Wasmiddel aanbieding – Arial Robijn Neutral Omo Lenor

De prijzen van wasmiddelen verschillen behoorlijk. Op basis van adviesdosering van de fabrikanten kost één wasbeurt tussen de 10 tot 45 cent.
Door het wasmiddel in de aanbieding te kopen, zoals een 1+1 gratis actie, kun je al gauw tot 50% besparen.

We zoeken naar de winkels waar je met Arial, Robijn, Omo, Lenor, Neutral en Miele Ultraphase voor de laagste prijs thuis de was kan doen.

Hierdoor shop je je favoriet voor de laagste prijzen, waarmee je behoorlijk kan besparen.

 • Ariel
 • Robijn
 • Miele Ultraphase 1 + 2
 • Miele capdosing

Ariel wasmiddel actie

ariel korting en aanbiedingen

In veel vergelijkingstesten is Ariel de winnaar schoonwassen, maar het is ook een van de duurdere merken. Gelukkig zijn er regelmatig aanbiedingen met kortingen tot 50%. Hiermee scoort je dit A-merk voor de prijs van een huismerk en is het een de goedkoopste uit de wasmiddelentest.

Actuele aanbiedingen

Shop korting
Ariel acties

Poeders, pods en vloeibaar. Aanbiedingen voor witte en gekleurde was.

Robijn wasmiddel aanbieding

De vloeibare Robijn wast beter schoon dan de poeder variant. Robijn is een van meeste verkochte merken en is populaire voor de waskracht en frisse geur. Op dit moment zijn de volgende geurcombinaties verkrijgbaar:

robijn wqasmiddel in de aanbieding

 • Stralend wit
 • Black Velvet
 • Zwitsal geur
 • Kokos sensation
 • Pink sensation
 • Paradise secret
 • Amour des Fleurs

Interessante deals en acties

[dfrcs ean=” 8710447471715″]

Miele Ultraphase

Deze flacons/kokers zijn alleen bruikbaar als je een Miele wasmachine met Twindos hebt. Het automatische doseersysteem moet gevuld worden met twee kokers. Je hebt deze alle twee nodig om gebruik te maken voor het wassen van gekleurde én witte was.

Wat is verschil Ultraphase 1 en 2?Miele Ultraphase 1+2 met korting

 • Ultraphase 1: ingrediënten die voor kleur én witte was
 • Ultraphase 2: bevatte optisch witmiddel en bleekmiddel voor de witte was

De flacon 1 van 1,5 liter gaan ongeveer 37 wasbeurten mee. Flacon 2 is goed voor 50x de witte was doen.

[dfrcs ean=”4002515948897″]

Miele caps

Op onze pagina met achtergrondinformatie over Miele functies hebben we gezien dat de Miele Caps behoorlijk prijzig zijn.

Goedkoper MIele caps pakket

De goedkopere pakketten met verschillende soorten caps, zijn bij grotere webshops moeilijker (of helemaal niet) verkrijgbaar. Jammer, want daarmee kun je zelf uitproberen welke caps voor jouw interessant zijn.

Op Miele.nl zijn deze probeer sets nog wel verkrijgbaar.

Miele Caps die door kopers positief worden gewaardeerd zijn vooral de wasverzachter als de sets voor het speciale wol wasprogramma’s

 • Miele Caps WoolCare met daarin 9 cups (richtprijs € 1,45)
 • Miele Caps Nature met wasverzachter 9 cups (richtprijs € 2,10)
 • Miele wasverzachter Aqua 9 caps (richtprijs € 0,70 per wasbeurt)

Deze Miele wasmiddelen zijn behoorlijk hoog geprijsd. We raden ze dan ook niet aan voor regulier gebruik, maar als je een keer wol of dons wil wassen is het een mooie oplossing. De caps zijn speciaal is samengesteld voor de desbetreffende wastaak. Hierdoor krijg je meer bescherming van de stof en een optimaal resultaat.

Voor de de dagelijkse (katoen)was, maak het weinig verschil met een reguliere wasmiddel uit de winkel, zoals Ariel of het nog goedkopere Formil (Lidl) of Una (aldi)

[dfrcs ean=”4002515957721″]

Witwasmiddel: waspoeder of toch vloeibaar?

In een witwasmiddel zitten optische witmiddelen, waardoor je witte kleding extra wit oogt. Alleen de witte waspoeders bevatten ook een zuurstofbleekmiddel, dat helpt om moeilijke vlekken beter op te lossen. Dit bleekmiddel ontbreekt in vloeibare witwasmiddelen, waardoor je met een poeder een beter wasresultaat kan bereiken bij je witte was.

Dit blijkt ook nog eens uit de verschillende testen van consumentenorganisaties.

Ariel is als winnaar uit de test schoonwassen (witte was) gekomen. Een topper, maar het is ook een van de duurste witwaspoeders.

Hoe voorkom je dat je witte was grauw wordt?

 • onjuiste hoeveelheid witwasmiddel gebruikt
 • veel kalk in het leidingwater
 • wassen met te volle trommel
 • witwasmiddel zonder zuurstofbleekmiddel gebruikt
 • onvoldoende gesorteerd op kleur

Bonte wasmiddel

Bontwasmiddelen bevatte geen bleekmiddelen en zijn geschikt voor gekleurde was.
In tegenstelling tot witwasmiddel verschilt de waskracht van de poeder-, pod of vloeibare variant niet zoveel. Wel zijn er behoorlijke verschillen tussen de merken. Het nadeel van poeder is dat deze moeilijker door het spoelprogramma worden weggewassen. Daarom is mijn favoriet voor gekleurde was de Ariel Color & Style of Ariel Color & Style wascapsule.
Opvallend is wel dat ook me de goedkope huismerken van Aldi (Una) en Lidle (Formil) je gekleurde was prima schoon krijgt.

[dfrcs ean=”8001841775289″]

Juiste hoeveel wasmiddel doseren

Je wasmachine behaalt de beste resultaten door de juiste hoeveelheid doseren. Om dit optimaal te doen, moet je rekening houden met de hoeveelheid in de trommel, vuilgraad en de waterhardheid van je leidingwater. Alle wasmachinefabrikanten hebben wasmachines in hun assortiment die geheel automatisch hun wasmiddel doseren.  Goed dosering is ook belangrijk om te voorkomen dat je was grauw wordt en dat er een stinkende grijze smurrie tussen de rubbers van je deur nestelt. Ben je wat laat met deze tips 😉 Bekijk dan onze test trommelreinigers.

factoren voor schone was

Het automatisch doseren is handig en werkt steeds beter. De machine is vele beter in staat om het gewicht van de trommelinhoud bepalen. Toch zijn er wat nadelen die de meeste kopers pas na hun aankoop ontdekken. Je moet kiezen of  je witwasmiddel of bontewasmiddel in het reservoir giet. Hierdoor moet je nog altijd voor één soort was zelf aan de slag met de juiste dosering.

Alleen bij autodosering van Miele Twindos heb je dit niet als je gebruikt maakt van Miele’s Ultraphase Nr 1 en Nr2.  Deze twee componenten zijn geschikt voor gekleurde was én witte was. Door op het apparaat aan te geven welke soort was je gaat doen en de Miele mengt zelf de beste verhouding uit de twee componenten.

Helaas is de Miele-Ultraphase-wasmiddel behoorlijk prijzig.  Omgerekend zo’n 30 cent per wasbeurt, al kun je tijdens verschillende kortingsacties behoorlijk was besparen. Bekijk hiervoor ons aanbiedingen en kortingsoverzicht.

Belang van goed doseren

Overdoseren: te veel gebruiken

 • te veel schuimvorming
 • minder wasresultaten door zwevende was
 • verspilling wasmiddel
 • milieu belasting

Onderdoseren: te weinig gebruiken

 • vlekken en vuil worden onvoldoende uit de kleding gewassen
 • kleuren worden grauw

Wastips: vlekken verwijderen uit je kleding

Nu we weten welke merken, poeders of flessen het beste uit de test komen om je was weer stralend schoon te krijgen, is het tijd voor specifieke wastips over het verwijderen van vlekken.
Dankzij de tips van onze bezoekers gaan we binnenkort een uitgebreide pagina kunnen maken over het verwijderen van verschillende soort vlekken en over het wassen van verschillende soorten textiel.

Voor nu kun je nu de tips over wasmiddelen en wastips lezen voor meer achtergrond informatie.

Overzicht van vergelijkingstesten

Op 13 mei heeft Tros/Rader de belangrijkste bevindingen uit een test online gepubliceerd. Kernpunten uit de test zijn:

 • witte was poeder : Ariel Original compact poeder is de testwinnaar en krijgt het rapportcijfer 8.7, maar is wel duur. Het huismerk van de Dirk en Dekamarkt, is de helft goedkoper en wast nagenoeg even goed schoon. Het huismerk waspoeder kreeg het cijfer 8.5 in de test.
 • witte was vloeibaar: hier zijn ook huismerken goede alternatieven voor de duurdere A-merken. Vooral UNA (van Aldi) scoort boven gemiddeld goed.
 • gekleurde was: hiervoor moet je Ariel Kleur & Stijl poeder hebben. Helaas is ook dit poeder weer prijzig. Goedkoper alternatief die goed presteert is het huismerk van de Lidl (Formil Ultra Plus Color)

Conclusie: goedkopere wasmiddelen van de huismerken zijn een prima alternatief voor de duurdere A-merken.

Bron:Tros/Rader (mei 2020)

1 Reactie
 1. Interessant artikel! Wij adviseren veelal om waspods en/of vloeibaar middel te combineren met een fijne wasverzachter voor het beste resultaat.

Laat een reactie achter

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart