Wasmachine 7 kg
Met een 7 kg wasmachine kun je net iets meer wasgoed aan zonder de ruimte te overbelasten. Ideaal voor kleine gezinnen die efficiëntie en kostenbesparing willen combineren. Vergelijk hier de prijzen per webshop en ontdek waar je de beste 7 kg wasmachine aanbiedingen kunt vinden.
Resultaat 1–36 van de 45 resultaten wordt getoond
Onze keuze: 7 kg wasmachine
Ben je opzoek naar een 7 kg wasmachine? Voor de meeste huishoudens is deze trommelgrootte inderdaad de juiste grootte.
Gelukkig heb je veel te kiezen, want uit onze vergelijkingstest komen verschillende 7 kilo modellen als winnaar naar boven.
Ik ga je helpen jouw ideale wasmachine te vinden.
- Wat zijn onze favoriete 7 kilo wasmachines?
- Hoe voorkom je een miskoop?
- Meer over wasmachine merken, betrouwbaarheid en waardering
Vergelijkingstest 7 kilo wasmachines
De afgelopen jaren hebben we tientallen wasmachines beoordeeld en getest. Hieronder vind je de beste 7 kg wasmachine van dit moment.
Geen berichten voor deze criteria.
Welke wasmachine moet je nu kiezen?
Hierboven vind je een groot aantal wasmachines met een 7 kg trommel. Nu kan ik me voorstellen dat je nog steeds zit met de vraag: ‘welke moet ik nu kiezen?’.
Ik heb enkele praktijktips van experts hieronder uitgewerkt, waarmee je zelf de juiste keuze kan maken.
De 1600 toeren wasmachine is lang niet altijd de beste keuze.
Leon
Als een 7 kilo trommel te klein is
Als kinderen opgroeien en moet steeds meer was van de sportclubjes worden gewassen? Dan is een 8 kilo trommel ook een keuze. Op dit moment is dit formaat het meeste verkocht. Uiteraard hebben niet alleen onze favoriete wasmachines met een 8 kilo trommel op een rij gezet, maar ook meer over het maken van de juiste keuze.
Hoe hoger het toerental hoe duurder de wasmachine.
Vaak produceert een wasmachinefabrikant een paar modellen, waarbij het centrifugeer toerental softwarematig begrensd wordt.
Op deze manier zijn veel wasmachines technisch identiek en de software bepaalt de functies en kenmerken van de wasmachine.
Dit geldt ook voor het toerental en een 1600 toeren wasmachine is gemiddeld duurder dan een 1400 toeren wasmachine.
Veel mensen kiezen standaard voor het hoogste toerental, maar ben je bewust dat je hierdoor wellicht meer betaalt dan nodig.
Een 1400 toeren wasmachine is prima als je meestal de was droogt op de waslijn. Alleen als je meerdere keren per week de wasdroger gebruikt wordt een 1600 toeren wasmachine interessanter. De was gaat dan immers minder vochtig de wasdroger in en hierdoor verbruik je minder energie.
De vuistregel hoe hoger het toerental, hoe droger de was gaat meestal wel op.
Maar er zijn ook uitzonderingen. Je kan daarom beter naar het restvochtpercentage kijken. Hoe lager het percentage hoe beter gecentrifugeerd wordt. Een restvochtpercentage van 44% is momenteel het beste resultaat. In onze reviews noemen we dit percentage altijd om een objectief beeld te geven.
Hier moet je op letten | |
Meestal droog ik mijn was op de waslijn | · Toerental: 1400 tpm is voldoende · Restvochtpercentage: 52% is prima |
Ik gebruik meer dan 2 keer per week de wasdroger | · Toerental bij voorkeur 1600 tpm · Restvochtpercentage van 44% is ideaal |
Meer over merken en betrouwbaarheid
Van klanten, reparateurs en uit eigen onderzoek verzamelen we al jaren informatie. Al deze ervaringen gebruiken bij het vaststellen van de beste wasmachine merken.
- Miele
- Bosch/Siemens
- Beko
Engelse consumenten vinden Whirlpool en Hoover de minst betrouwbare merken en zouden deze wasmachine merken ook niet adviseren aan hun vrienden. Wasmachine eigenaren zijn bovengemiddeld tevreden over hun Miele, AEG Bosch, LG wasmachines. Bron: Engelse Consumentenbond Which? (jan. 2014)
- Miele
- Bosch
- Siemens
- AEG
- Samsung
Bron: Consumentenbond Vanuit onze praktijk kunnen we ons vinden in deze score. Al moeten we bij Samsung de opmerking plaatsen dat veel koper relatief snel te maken hebben met technische (motor) storingen. Beko en Zanussi zijn naar onze mening merken met meer robuustere wasmachines.