Wasmachines met laagste prijs garantie

Steeds vaker hoor je het in de reclame: ‘bij ons kun je gebruik maken van de laagste prijs garantie’
Winkels die de laagste prijsgarantie kennen zijn bijvoorbeeld: BCC, Media Markt, Jumbo, Gamma en Praxis.
Maar wat houdt zo’n prijs garantie nu precies in?
Zijn de aanbiedingen van deze prijsgarantiewinkels echt de laagste van Nederland?
Speciaal voor WasmachinePagina.nl ben ik eens wat dieper in de kleine lettertjes gedoken, en heb de actievoorwaarden nader bekeken.

Mijn idee van een prijsgarantie

‘Als ik een wasmachine koop met de laagste prijsgarantie bij Media Markt, dan is deze wasmachine ook daadwerkelijk de laagste prijs van Nederland.’ En zo niet: ‘dan krijg ik het verschil van Media Markt terug’.

Simpel: een kind kan de was doen.
Tot mijn verbazing is dit echter niet het geval. Wat is alles toch eenvoudig, totdat je de wereld van voorwaarden en kleine lettertjes induikt.

Uiteraard snap ik ook wel dat er bepaalde spelregels moet zijn. Om de laagste prijsgarantie te claimen als je een product in een Chinese webwinkel goedkoper ziet liggen, lijkt me niet helemaal terecht. Maar de huidige uitsluitingen van laagste prijsgarantievoorwaarden zijn echt van de zotte!
Hieronder heb ik enkele voorwaarden wat uitvergroot.

In het voorbeeld hierboven van Media Markt geldt de prijsgarantie alleen onder de volgende voorwaarden:

  • Het product moet worden aangeboden in een openbaar toegankelijke winkel, dus niet via internet
  • zelfs de eigen webshop van Media Markt is uitgesloten!! (ha ha)
  • alleen van toepassing voor winkels die binnen een straal van 15 kilometer liggen van de Media Markt vestiging
  • binnen 14 dagen na de koop

De flauwekul van laagste prijsgarantie

Ik hou van cynisme! Wat hebben winkels toch ‘mooie laagste prijsvoorwaarde’ om de claims van goedgelovige consumenten af te wijzen.

De laagste prijsgarantie geldt niet voor webwinkels

Bij de laagste prijs garantie worden webwinkels vaak uitgesloten. Ik dacht even dat we in het digitale tijdperk leefden? Niet voor Media Markt. Deze winkelketen sluit zelf haar eigen webwinkel uit van de laagste prijsgarantie. Hoezo laagste prijsgarantie, als je zelfs je eigen webwinkel uitsluit.
Hallo Media Markt…. we leven anno 2014 in het digitale tijdperk! Iedereen koopt ook online. Prijsgarantie geven en webwinkels hierbij uitsluiten is geen garantie!


Prijsgarantie voor of na de aankoop

Nog een vreemde voorwaarde. Bij Gamma en Karwei geldt de prijsgarantie niet vóór de aankoop van het product. Dat is echt gek. Stel ik geef aan bij Gamma dat ik de schroefmachine bij Praxis goedkoper zie liggen, dan is het aan de Gamma medewerker of je al dan niet gebruik kan maken van de laagste prijsgarantie.

Zoek de tien verschillen

Als de bovenstaande horde dan toch is genomen, dan hebben winkels nog een mogelijkheid om de claim van de koper te kunnen afwijzen. Wat zijn kleine lettertjes toch mooi;-)
Het product moet vaak volledig identiek zijn. Denk hierbij aan merk, model, type, enz.. Dit klinkt logischer dan het is. Je moet weten dat er wasmachine fabrikanten zijn die soms een speciale lijn wasmachines maken voor een bepaalde winkelketen. Deze wasmachines zijn volledig identiek aan het oorspronkelijke model alleen krijgen ze een ander typenummer of naam. Het is een ware kunst om dan de tien verschillen te zoeken, omdat ze eigenlijk hetzelfde zijn. Maar niet voor de laagste prijsvoorwaarden! Het is voor de winkel op deze manier wel heel gemakkelijk om onder de laagste prijsgarantie uit te komen.

Wanneer een klein land toch groot kan zijn

De concurrent met de aanbieding moet binnen een aantal kilometers van de winkel liggen om gebruik te kunnen maken van de laagste prijsgarantie. Kortom als je extact dezelfde wasmachine 30 kilometer verder op goedkoper ziet, is deze vaak uitgesloten van de prijsgarantie.


De betere laagste prijsgaranties

Als ik de voorwaarden van BCC bekijk, vind ik dit een van de betere laagste prijsgaranties. Met name omdat BCC 18 grotere webwinkels niet bij voorbaat worden uitgesloten van de prijsgarantie. Natuurlijk kun je ook hier vraagtekens zetten bij enkele voorwaarden, maar ze zijn beter van die van bijvoorbeeld Media Markt.

bcc laagste prijs garantie

BCC met de beste laagste prijsgarantie

  • geldig binnen 14 dagen na aankoop
  • voor 18 webshops
  • voor winkels met gelijkwaardig niveau van aftersale (wat dit ook mag betekenen)
  • binnen de straal van 20 kilometer van jouw woonplaats

Bekijk zelf de laagste prijsvoorwaarden van BCC.

(On)gewoon goed service

expert.nl service voorwaarden

Natuurlijk is de laagste prijs niet heilig. Een winkel kan zich beter onderscheiden met service en reparatie. Expert vind ik een winkel met prima service. Vaak is de prijs bij Expert net iets duurder dan de gemiddelde (web)winkel. Daartegenover staat dat Expert een wasmachine netjes thuis aflevert, installeert en vragen goed beantwoordt. Voor veel (oudere) consumenten is deze service belangrijker dan de paar tientjes die ze meer betalen.

Mijn advies: zelf de laagste prijs zoeken

Om te voorkomen dat je met de verkoper in discussie moet gaan, zoek je gewoon zelf de laagste prijs op het internet. Op verschillende prijsvergelijkingssites kun je zelf de laagste internetprijs vinden. Ik hoor nog steeds mensen die bang zijn om online duurdere producten te kopen. Je bespaart echt behoorlijk veel en je hoeft tegenwoordig echt niet meer bang te zijn om een duur product, zoals een wasmachine, online te kopen. Lees meer over de prima wettelijk bescherming bij online aankopen voor consumenten.

Ga voor die laagste prijs bij de beste webwinkel….ook zonder laagste prijs garantie.

Laten we in hemelsnaam snel ophouden met de laagste prijsgarantie als winkels zoveel voorwaarden en kleine lettertjes hanteren.

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart