Wasmachine AEG L79496NFL review

aeg wasmachine review AEG L79496NFL

In deze review geven we onze mening over de AEG L79496NFL. De specificatie van deze AEG wasmachine lijken als twee druppels water op de AEG L89496NFL.
Deze AEG wasmachine is geïntroduceerd in 2015 en beschikt over de nieuwste technologie. De wasmachine kent  een zeer zuinige energieklasse van A+++-50%.  Hierover hebben we hoge verwachtingen, maar maakt deze AEG wasmachine onze verwachtingen waar?

Update: De AEG L79496NFL was lange tijd leverbaar, maar is helaas niet meer leverbaar. In de testen van diverse consumentensites scoorde deze AEG wasmachine hoog.

In deze review heb ik de AEG L79496NFL op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasmachine niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasmachine. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Let op: de AEG L79496NFL wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Alternatieven voor de AEG L79496NFL

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de AEG L79496NFL op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasmachine te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasmachine te bestellen is.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Samsung WW90T534AAW Autodose - €529,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Samsung WW90T534AAW Autodose
Laatste updates:
  • €649,00 - 29 november 2022
  • €529,00 - 18 november 2022
  • €649,00 - 7 november 2022
  • €599,00 - 1 november 2022
  • €649,00 - 29 september 2022
  • €599,00 - 12 september 2022
  • €549,00 - 29 augustus 2022
  • €599,00 - 25 juli 2022
Sinds: 13 juni 2022
  • Hoogste prijs: €649,00 - 29 september 2022
  • Laagste prijs: €529,00 - 18 juli 2022
Let op: hieronder gaat de review van de AEG L79496NFL verder. Deze wasmachine is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.

Waar verkrijgbaar?

Hieronder heb ik de ‘linkjes’ geplaatst naar actuele aanbiedingen van de grote webwinkels.

Welke winkel moet je kiezen?

Als je een wasmachine online gaat kopen, wil je naast de laagste prijs natuurlijk ook een snelle en deskundige levering.
Wat dat betreft zitten er behoorlijke verschillen tussen de grote webwinkels.
Coolblue is een absolute topper als het aankomt op service, installatie en bereikbaarheid voor vragen.

Verschillen tussen webwinkels
De meeste gestelde vraag: bij welke winkel kun je veilig online een wasmachine aanschaffen?
Elk jaar vergelijken we de belangrijkste webwinkels en zetten we de voordelen en nadelen op een rij.,

Bekijk vergelijkingstest wasmachine-winkels

Specificaties AEG L79496NFL en onze opmerkingen

Eerst even wat meer over de techniek ‘onder de motorkap’. En wat betekenen deze technieken eigenlijk voor jou tijdens het dagelijks gebruik?

Specificatie en opmerking
Introductie jaar 2015
Vulgewicht  9 kilo :  in één keer 9 kilo wasgoed in de trommen. Dit is een ideale trommelcapaciteit voor huishoudens/gezin met 4 personen.
Toeren 1400 toeren per minuut
Energieverbruik Energieklasse A+++-50%
Energieverbruik per jaar: 105 kwh (0,48 KWh per cyclus)
Energiekosten per jaar: € 24,15
Waterverbruik 57 liter per cyclus
10499 per jaar
Wasresultaat A
Centrifuge B Restvocht 52%. Was komt merkbaar natter uit wasmachine als bij een 1600 toeren wasmachine
Geluidniveau Geluidsniveau wassen: 51 db (vergelijkbaar met regen, een koelkast of  geluid in een bos)
Geluidsniveau centrifugeren : 75 db (vergelijkbaar met elektrische mixer of een koffiemolen)
Bijzonderheden Okomix systeem
Woolmark Green certificaat
Website leverancier  AEG L79496NFL op website Aeg wasmachines

AEG L79496NFL zuinig en zacht

Soms zit er voor meer als € 1000,- kleding in de wasmachine. Het is daarom belangrijk dat er door de wasmachine zuinig met je kleding wordt omgegaan.
De AEG L79496NFL maakt gebruik van verschillende technieken om slijtage van kleding te voorkomen.  Zo beschikt deze AEG wasmachine over OKOMIX.

Door deze techniek wordt het wasmiddel en wasverzachter vooraf gemengd met water. Dit zorgt voor extra waskracht. En door een optimale verhouding en verdeling van dit mengsel worden wasmiddel vlekken en bleekvlekken voorkomen.

Zuinig met energie

Gelukkig zien we bij nieuwe wasmachines steeds meer aandacht voor het energieverbruik. En dat is fijn wat een zuinige wasmachine scheelt al gauw € 100 ter opzichte van een wasmachine van pak weg 10 jaar geleden.  Energieklasse A+++ -50 is het zuinigste energielabel van dit moment.  A+++-50% geeft aan dat deze AEG wasmachine nog een 50% zuiniger is als het zuinige A+++ label.  En dat merk je in de kosten.
Hierbij moeten we direct twee kritische opmerkingen plaatsen.
Ten eerste horen we dat de AEG L79496NFL  in de praktijk niet uitblinkt in energieverbruik.
Ten tweede gaat het besparen op energie vaak ten koste van het centrifuge resultaat. Dit is ook bij deze AEG wasmachine met een restvocht percentage van 52%
De was komt merkbaar vochtiger uit de wamachine, wat betekent dat het drogen van het wasgoed langer duurt.

Op onze pagina over energiezuinige wasmachines vind je meer over de beste zuinige wasmachines van 2015.

Voor en nadelen van de AEG L79496NFL

Sterke punten:
  • OKOMIX systeem lijkt goed te werken
  • Wasresultaten

Zwakke punten:
  • Centrifugeren: de was komt merkbaar minder droog uit de wasmachine
  • Sommige wasprogramma’s duren wel errrrrug lang

Conclusie

Zouden wij deze Aeg wasmachine kopen? Dat hangt af van de situatie.
Als je je wasgoed veelvuldig droogt in een wasdroger, dan is deze AEG wasmachine niet de beste keuze. Ik zou dan kiezen voor een 1600 wasmachine met een beter centrifugeer resultaat. Dat scheelt is de energiekosten van je wasdroger.

Als je je wasgoed lekker op de waslijn laat drogen dan is het mindere centrifugeer resultaat van deze machine minder belangrijk.Je hebt dan een degelijke wasmachine met nieuwe technologie, zacht voor je wasgoed en relatief zuinig met energie.  Van witgoed reparateurs horen we geen negatieve geluiden over AEG wasmachines. Kortom geen hoogvlieger, maar gewoon een goede degelijke wasmachine waar je jaren zonder problemen moet mee kunnen wassen.

Hieronder heb ik de links naar winkels gezet met een verwijzing naar actuele aanbiedingen.

Geen prijsinformatie beschikbaar

7.5 Totale Score
AEG L79496NFL review

Zacht en zuinige wasmachine met enkele opmerkingen.

2 Opmerkingen
  1. Helaas kan ik niet positief zijn over de lavamat type L79496NFL.
    Hij draait nu ongevver anderhalf jaar en tot mijn verbazing weigert hij regelmatig dienst.
    Hij stopt met centrifugeren kennelijk omdat hij vindt dat hij schoon gemaakt moet worden.
    Ik hield het in de gaten, elke twee maanden op de versleten knieën (au!!!) om met veel lekkend water op de vloer niet bestaande pluisjes te verwijderen!
    Na de laatste keer 11 dagen gelen was het weer raak, geen actie voor ik weer deze marteling moest ondergaan!

  2. Veel plezier van gehad de eerste 3 jaren van de voorganger AEG L89496NFL. Gekocht in 2014! En nu alleen maar problemen mee gehad! Helaas geen garantie meer, dus veel geld kwijt aan reparaties. De dashboard werkt onregelmatig. Aan/uit knop werkt op goed geluk, maar het vervangen hiervan kost €185 + de standaard €99,- voorrijkosten. De monteur adviseerde mij gewoon harder te drukken en af te wachten.
    De aanschafprijs van deze wasmachine was €714,-
    Als de AEG L79496NFL een vervolg is op de vorige hoop ik dat er iets gedaan is aan het dashboard – want het is echt waardeloos. GEEN AEG wasmachine meer voor mij. Eerste 3 jaren ben je er blij mee en dan komen er allerlei problemen …

Laat een reactie achter

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart