wasmachine aanbieding: wasmachines tot 100 euro goedkoper

blijvende wasmachine aanbiedingOpzoek naar de laatste actuele wasmachine aanbieding? Met onze tips vind je technisch identieke wasmachines, die soms wel 100 euro goedkoper zijn.

Door slim gebruik te maken van technisch identieke wasmachine bespaar je tientallen euro’s op de aanschaf.
Wij hebben vier wasmachines die door de Consumentenbond zijn uitgeroepen als ‘Beste Koop’ eens nader bekeken. We laten zien dat alle deze wasmachine technisch gelijk zijn, terwijl de verkoopprijzen meer dan 100 euro verschillen.  Hoe kan dat?

 

De vier wasmachines met predicaat ‘beste koop’ eens nader bekeken

Dit zijn de wasmachines in door de Consumentenbond zijn uitgeroepen als beste koop. Wat valt ons op? Alle vier van Siemens en Bosch. Niet zo gek want alle wasmachines van Siemens en Bosch worden gezamenlijk gemaakt. Technisch identiek alleen de verpakking en de prijs is anders.

Meer dan 100 euro prijsverschil tussen de vier best geteste wasmachines onder de 8 kilo!

Een technisch identieke wasmachine die meer 100 euro goedkoper is!
Hieronder laat ik zien dat je 100 euro kan besparen als je weet welk model je moet kopen.

Alle vier de wasmachine hebben het predicaat ‘beste koop’ en een vulcapaciteit van 7 kilo. Als je de testgegevens gaat vergelijk dan blijkt dat de vier wasmachines  technisch identiek zijn.

 

Bosch en Siemens worden gemaakt in dezelfde fabriek

Om kosten te besparen werken fabrikanten steeds vaker samen.Bosch-Simens-wasmachine-fabriek
De wasmachines van Bosch en Siemens rollen al jaren van dezelfde lopende band uit één en dezelfde fabriek, namelijk van Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH (afgekort met BSH).

Bosch en Siemens ontwikkelen al vanaf 1967  gezamenlijk wasmachines. In 2014 heeft Bosch zelfs het belang van Siemens overgenomen, zodat Bosch nu alleen eigenaar is van de gezamenlijke fabriek.  Voor de wasmachines van Siemens verandert er niet, omdat het merk Siemens oer degelijk en sterk is. Als de wasmachines uit één fabriek komen, snap je wel dat de verschillen ‘onder de motorkap’ zeer beperkt zijn. Vaak is alleen het uiterlijk anders de technische specificatie en prestaties zijn gelijk.

 

 

 

 

 

Meer technisch identieke wasmachines

Niet alleen wasmachine met een vulgewicht van 7 kilo zijn technisch gelijk, dat geldt ook voor de grotere 9 kilo wasmachines.
Bekijk een de testgegevens hieronder die we hebben vergeleken.

9 Kilo wasmachines

Bosch WAY32541NL Siemens WM16Y541NL
Energieverbruik per jaar

Geluid in db

Tijdsduur wasprogramma katoen

Testscore schoonwassen

 

 

 

 

189 kwu

50 db

171 minuten

9.0

 

[wpsm_button color=”orange” size=”small” link=”https://www.wasmachinepagina.nl/wasmachine-review-bosch-way32541-nl/” icon=”check-circle”]Check prijs[/wpsm_button]

 

 

 

189 kwu

50db

171 minuten

9.0

De Siemens is vaak  een paar tientjes goedkoper!

[wpsm_button color=”orange” size=”small” link=”https://www.wasmachinepagina.nl/siemens-wm16y541nl-wasmachine-review/” icon=”check-circle”]Check prijs[/wpsm_button]

 

 

Kortom: deze twee wasmachines zijn technisch volledig identiek

 

7 kilo wasmachines

Bosch WAQ28363 Siemens WM14Q363NL IQ500
Energieverbruik per jaar

Geluid in db

Tijdsduur wasprogramma katoen

Testscore schoonwassen

 

 

 

 

 

139 kwu

51 db

163 minuten

8.5

 

[wpsm_button color=”orange” size=”small” link=”https://www.wasmachinepagina.nl/wasmachine-review-bosch-waq28363nl/” icon=”check-circle”]Check prijs[/wpsm_button]

 

 

 

139 kwu

51db

163 minuten

8.5

 

De Siemens is vaak  een paar tientjes goedkoper!

[wpsm_button color=”orange” size=”small” link=”https://www.wasmachinepagina.nl/review-siemens-wm14q363nl-iq500/” icon=”check-circle”]Check prijs[/wpsm_button]

 

 

Kortom: technisch volledig identiek, koop gewoon de goedkoopste

 

Snel geld besparen op aankoop van je wasmachine

Als je weet dat twee machines technisch gelijk zijn, dan kun je snel geld besparen door de goedkoopste van de twee te kiezen. De Siemens variant is vaak enkele tientjes goedkoper dan de Bosch.

Controleer altijd de prijzen van beide wasmachines. Door aanbiedingen en acties in webshops kan het prijsvoordeel soms net omgekeerd zijn.
De prijzen kun je snel checken door de links naar actuele prijzen in verschillende webwinkels die we bij onze reviews plaatsen.

We zullen de technisch identieke wasmachines voortaan ook benoemen in de reviews, zodat je makkelijk de goedkoopste van de tweeling wasmachines kan vinden.

 

Nog meer besparen op de aankoop van een wasmachine? Kies een 1400 toeren wasmachine.

Als we toch bezig zijn met bespaartips op de aankoop van een wasmachine, dan is nog meer te besparen door een 1400 toeren wasmachine te kiezen i.p.v. 1600 toeren.

Het verschil in drogen tussen 1400 en 1600 toeren is beperkt. En de paar procent minder restvocht is alleen terug te verdienen als je veel gebruikt maakt van een wasdroger. Heb je geen droger en droogt de was bij jouw aan de waslijn? Kies dan gewoon een 1400 toeren wasmachine. Je bespaart hier vaak meer dan 100 euro door.

Veel  mensen denken: hoe hoger het toerental, hoe beter de wasmachine. Fabrikanten maken hier dankbaar gebruik van door de 1600 toeren wasmachine extra duur te maken. Technisch gezien is een 1400 en 1600 toeren wasmachine vaak gelijk aan de 1600 machine.  De 1400 toeren wasmachine is softwarematig begrensd.

De 1600 toeren variant is vaak 100 euro duurder dan zijn 1400-toeren broertje. Voor mij is de keuze dan snel gemaakt.

 

Beste wasmachine aanbieding? Koop een 1400 toeren wasmachine

Een 1400 toeren wasmachine is op sommige punten beter dan zijn snelle 1600-toeren-broertje.
Hieronder hebben we eens opgesomd, waarom een wasmachine die centrifugeert op 1400 toeren niet onder doet voor 1600 toeren.

Mijn advies weet wat je wilt, voordat je opzoek gaat naar de beste wasmachine aanbieding. Wij zijn benieuwd of onze tips jouw geholpen hebben. Een reactie stellen we weer op prijs.

 

 

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart