Was-droogcombinaties
Maximaliseer je ruimte en bespaar kostbare tijd met wasdroogcombinaties. Deze multifunctionele apparaten combineren wassen en drogen in één, waardoor ze perfect zijn voor compacte ruimtes. Vergelijk prijzen hier en profiteer van zowel ruimte- als kostenbesparingen.
Toont alle 14 resultaten
Maar er kleven ook nadelen aan deze apparaten die je niet zo vaak leest en leiden tot teleurstellingen.
Wat moet je weten, voordat je naar de webwinkel klikt? Wij zochten het voor je uit!
Top 3 beste wasdroogcombinaties
Ken je alle voor- en nadelen van een wasdroogcombinatie Vind jij de voordelen belangrijker dan de nadelen? En wil je overgaan tot de aankoop van een combimachine? Lees dan nog even verder, want wij hebben de beste machines voor je op een rijtje gezet.
Onze top 3 van beste wasdroogcombinaties bestaat uit:
- AEG L99696HWD (9 kilo met warmtepomptechniek)
- Siemens WD15H542EU iQ800 (7 kg wassen / 4 kg drogen)
- Beko HTV 8733 XSO (8 kg wassen / 5 kg drogen)
Alles wat je moet weten voor je naar de winkel gaat
Een van die taken in het huishouden die blijven terugkomen, is het doen van de was. Een wasmachine kan dan ook echt niet ontbreken in huis. En gemak dient de mens, dus ook steeds meer mensen kiezen voor een wasdroger.
Als je veel ruimte in huis hebt, zet je de wasmachine en droger naast elkaar in 1 ruimte. Wel zo makkelijk, want je kunt de was in 1 keer van de wasmachine in de droger stoppen. Als de ruimte in huis beperkt is dan zet je de droger bijvoorbeeld op de wasmachine. Dit kan al eenvoudig door het plaatsen van een tussenstuk aan de wasmachine. Heb je echt heel weinig ruimte in huis? En is er plek voor slechts 1 machine? Dan is een wasdroogcombinatie een goed alternatief.
Wat is er bekend over wasdroogcombinaties?
Als je gaat zoeken op internet dan is er weinig betrouwbare informatie te vinden over wasdroogcombinaties.
Wat zijn de plussen en vooral ook de minnen over het gebruik van een wasdroogcombinatie? Je leest hieronder een aantal voor- en nadelen die wij uit eigen praktijk testen hebben gehaald en voors en tegens die je veel hoort in de praktijk van kopers. Natuurlijk zal ik ze nog verder toelichten.
Maar we zijn ook benieuwd naar jouw ervaring en mening over wasdroogcombinaties. Laat dit weten door onder dit artikel jouw bevindingen te geven. Daar help je andere mensen mee!
Meer uitleg bij alle voordelen en nadelen
Ruimtebesparend dat is een feit
Als je weinig ruimte in je huis hebt en het ook niet mogelijk is om een droger op je wasmachine te plaatsen dan is een combimachine een goede optie. Je hoeft slechts ruimte te hebben voor 1 apparaat in plaats van 2 apparaten in jouw woning.
Bij een van onze klanten zit de afsluiting van zijn buitenkraan achter de wasmachine. Deze is niet meer bereikbaar als je een wasdroger op de wasmachine zet, waardoor leidingwerk verlegd moet worden.
Lage aanschafprijs
Je koopt maar 1 machine in plaats van 2 machines, een wasmachine en een droger. De prijs van een gemiddelde wasdroogcombinatie is meestal lager dan de prijs van 2 losse machines.
Maar let op dat is lang niet altijd het geval. Bekijk deze wasmachine/wasdroger sets maar eens.
Wassen en drogen in 1 cyclus
Het wassen en drogen van de was gebeurt in 1 cyclus. Je zet de machine aan met je vuile was erin en een aantal uur later, haal je de droge, schone was uit je wasdroogcombinatie. Superhandig, je hebt er geen omkijken naar!
Goede waskwaliteit
Het allerbelangrijkste van een wasmachine is dat-ie goed wast. Als we alle reviews op internet bekijken dan komt duidelijk naar voren dat de waskwaliteit van een combimachine prima is. En daar gaat het om, een schone, heerlijk geurende was.
Onderhoudsvrij
Er is weinig onderhoud aan een wasdroogcombinatie. Het condenswater wordt direct via de wasmachineafvoer afgevoerd, je hoeft dus niet iedere keer het opvangbakje te legen. Daarnaast is er geen pluizenfilter of condensator aanwezig, die hoef je dus ook niet schoon te maken.
Nadelen van een wasdroogcombinatie
Helaas zijn er ook veel nadelen aan de wasdroogcombinatie. En ook onze eigen ervaring met een combinatie van een wasmachine en droger ineen zijn niet allemaal positief. We zetten de meest voorkomende nadelen voor je op een rijtje:
Mindere droogkwaliteit
Daar waar de waskwaliteit van een wasdroogcombinatie prima is, is de droogkwaliteit een stuk minder goed. Uit de resultaten blijkt dat het droogresultaat van een combimachine slechter is dan het resultaat van een losse droger.
Lange was- en droogtijd
Als je kiest voor een wasdroogcombinatie dan moet je wel geduldig zijn en veel tijd hebben. Het doen van 1 wasje, het wassen en het drogen, duurt gemiddeld 6 tot 8,5 uur. Dit betekent dus dat je op een dag slechts 1 wasje kunt draaien. Niet echt handig als je veel was hebt of even snel iets wilt wassen.
Hoog elektriciteitsverbruik
Wil jij je steentje bijdragen aan het milieu? En koop jij altijd energiezuinige apparaten? Dan zijn de meeste wasdroogcombinatie niet aan te raden. Een combimachine is minder energiezuinig dan een warmtepompdroger. De kosten die je spaart met de koop van alleen een wasdroogcombinatie worden tenietgedaan door de hoge elektriciteitskosten. Alleen de AEG uit onze top 3 beschikt over warmtepomptechnologie, waardoor de gebruikskosten enigszins beperkt blijven.
Pluisjes in de trommel
Omdat er geen filter in de wasdroogcombinatie zit die de pluisjes tegenhoudt, blijven er pluisjes achter in de machine zelf.
Het is dus aan te raden om na iedere was- en droogbeurt de trommel te reinigen of een extra spoelbeurt te draaien met een lege trommel.. Als je dit niet doet dan heb je de kans dat je kleding bij de volgende wasbeurt onder de pluizen zit.
Laadvermogen droger
Bij veel combimachines is het laadvermogen voor het wassen hoger dan het laadvermogen voor het drogen. Dit betekent dat je bijvoorbeeld bij een machine 8 kilogram kunt wassen en maar 5 kilogram kunt drogen. De oplossing is dan om na het wassen een deel van de was uit de machine te halen en dit op een andere manier te drogen. Of om sowieso minder was in de machine te stoppen. Wel een puntje om over na te denken.
Veel kreukels
Heb jij een hekel aan strijken? Denk dan nog even goed na voordat je een wasdroogcombinatie aanschaft.
Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, zit een was rond de 6 tot 8,5 uur in de machine. En als de was zo’n lange tijd in die kleine trommel zit dan heb je een grotere kans op kreukels.
Als je kiest voor het kastdroog programma, dan zijn de kreukels behoorlijk hardnekkig dat ze zelfs met een strijkbout moeilijk zijn weg te werken.
Waar kies je voor? Wij geven advies
Wanneer kies je voor een wasdroogcombinatie en wanneer voor een wasmachine en een wasdroger? En heb je wel eens nagedacht over de mogelijkheid van de aanschaf van alleen een wasmachine? Om het je makkelijk te maken, hebben we een handig overzicht gemaakt met wanneer je voor welke optie kiest:
Kiezen voor een wasdroogcombinatie
- Je hebt geen ruimte voor het plaatsen van 2 machines in jouw woning.
- Je hebt geen groot gezin. Daarom was je niet elke dag en zijn jouw wassen niet zo groot.
- Je droogt de meeste was aan het rek. Het gebruik van de wasdroger is slechts sporadisch.
- Je vindt het wel makkelijk als het wassen en het drogen in 1 ruk gebeurt en je er geen omkijken naar hebt.
- Je vindt het niet erg om je wasgoed te strijken.
Kiezen voor een wasmachine en een droger
- Je hebt voldoende ruimte voor het plaatsen van een machine en een droger in jouw woning. Je kunt de wasmachine en de droger naast elkaar plaatsen of middels een tussenstuk de droger op de wasmachine plaatsen.
- Je gaat voor een zo goed mogelijk resultaat en daarom wil je dat de was droog uit de wasdroger komt.
- Je wilt zo energiezuinig mogelijk wassen en drogen.
- Je hebt een hekel aan strijken en wilt dat de was ongekreukt uit de droger komt.
- Je hebt een groot gezin en draait elke dag meerdere, grote wassen. Je heb geen tijd voor een was- en droogcyclus van gemiddeld 7 uur.
Lees onze vergelijkingstest van populaire wasdrogers.
Kiezen voor alleen een wasmachine
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alleen een wasmachine aan te schaffen. Kies dan voor een goede, gedegen machine met een hoog centrifuge-toerental. Zeker als je kleine wasjes draait en deze op een hoog toerental centrifugeert, zo tussen de 1200 en 1600 omwentelingen per minuut, zul je versteld staan hoe droog de was uit de machine komt. Je hoeft de was dan alleen nog maar uit te hangen, zodat het goed opdroogt.
Deze wasmachines centrifugeren erg goed, waardoor je was snel droog is.
Wat zijn jouw ervaringen en bevindingen met jouw was-droogcombinatie?
Omdat er nog maar weinig betrouwbare en relevante informatie te vinden is zijn we op zoek naar praktijkervaringen van onze bezoekers.
Heb jij een wasdroogcombinatie thuis en wil je jouw ervaringen met ons delen? Vul dan hieronder in het blokje Jouw Mening in en vertel over jouw bevindingen en ervaringen.
Door jouw ervaringen, inclusief de voor- en de nadelen, met ons delen komen we meer te weten over de beste was-droogcombinaties van dit moment. En kunnen we relevante informatie met iedereen delen. Alvast bedankt!