Was-droogcombinatie kopen? Testen | Ervaringen

Ben jij op zoek naar een wasdroogcombinatie? Superhandig als je bijvoorbeeld weinig ruimte hebt in huis. Maar ook als je de meeste was aan de waslijn droogt en slechts sporadisch je was met de wasdroger wilt drogen. Allemaal goede redenen om een wasdroogcombinatie aan te schaffen.  [wpsm_quote author=”” float=”right” width=”40%”]Een was-droogcombinatie is maar voor een beperkte doelgroep geschikt.[/wpsm_quote]

Maar er kleven ook nadelen aan deze apparaten die je niet zo vaak leest en leiden tot teleurstellingen.
Wat moet je weten, voordat je naar de webwinkel klikt? Wij zochten het voor je uit!

Top 3 beste wasdroogcombinaties

Ken je alle voor- en nadelen van een wasdroogcombinatie  Vind jij de voordelen belangrijker dan de nadelen? En wil je overgaan tot de aankoop van een combimachine? Lees dan nog even verder, want wij hebben de beste machines voor je op een rijtje gezet.

Onze top 3 van beste wasdroogcombinaties bestaat uit:

 1. AEG L99696HWD (9 kilo met warmtepomptechniek)
 2. Siemens WD15H542EU iQ800 (7 kg wassen / 4 kg drogen)
 3. Beko HTV 8733 XSO (8 kg wassen / 5 kg drogen)

[wpsm_bigoffer post_id=”3984″ offset=”” limit=”” title=”Beko wasdroogcombi:  goede prestaties voor lage prijs”]

 

Alles wat je moet weten voor je naar de winkel gaat

Een van die taken in het huishouden die blijven terugkomen, is het doen van de was. Een wasmachine kan dan ook echt niet ontbreken in huis. En gemak dient de mens, dus ook steeds meer mensen kiezen voor een wasdroger.

Als je veel ruimte in huis hebt, zet je de wasmachine en droger naast elkaar in 1 ruimte. Wel zo makkelijk, want je kunt de was in 1 keer van de wasmachine in de droger stoppen. Als de ruimte in huis beperkt is dan zet je de droger bijvoorbeeld op de wasmachine. Dit kan al eenvoudig door het plaatsen van een tussenstuk aan de wasmachine. Heb je echt heel weinig ruimte in huis? En is er plek voor slechts 1 machine? Dan is een wasdroogcombinatie een goed alternatief.

wasdroogcombinatie versus wasmachine droger set

Wat is er bekend over wasdroogcombinaties?

Als je gaat zoeken op internet dan is er weinig betrouwbare informatie te vinden over wasdroogcombinaties.

Wat zijn de plussen en vooral ook de minnen over het gebruik van een wasdroogcombinatie? Je leest hieronder een aantal voor- en nadelen die wij uit eigen praktijk testen hebben gehaald en voors en tegens die je veel hoort in de praktijk van kopers. Natuurlijk zal ik ze nog verder toelichten.

[wpsm_column size=”one-half”][/wpsm_column][wpsm_column size=”one-half” position=”last”][/wpsm_column]

Maar we zijn ook benieuwd naar jouw ervaring en mening over wasdroogcombinaties. Laat dit weten door onder dit artikel jouw bevindingen te geven. Daar help je andere mensen mee!

Meer uitleg bij alle voordelen en nadelen

Ruimtebesparend dat is een feit

Als je weinig ruimte in je huis hebt en het ook niet mogelijk is om een droger op je wasmachine te plaatsen dan is een combimachine een goede optie. Je hoeft slechts ruimte te hebben voor 1 apparaat in plaats van 2 apparaten in jouw woning.

Bij een van onze klanten zit de afsluiting van zijn buitenkraan achter de wasmachine. Deze is niet meer bereikbaar als je een wasdroger op de wasmachine zet, waardoor leidingwerk verlegd moet worden.

Lage aanschafprijs

Je koopt maar 1 machine in plaats van 2 machines, een wasmachine en een droger. De prijs van een gemiddelde wasdroogcombinatie is  meestal lager dan de prijs van 2 losse machines.

Maar let op dat is lang niet altijd het geval. Bekijk deze wasmachine/wasdroger sets maar eens.

 

Wassen en drogen in 1 cyclus

Het wassen en drogen van de was gebeurt in 1 cyclus. Je zet de machine aan met je vuile was erin en een aantal uur later, haal je de droge, schone was uit je wasdroogcombinatie. Superhandig, je hebt er geen omkijken naar!

 

Goede waskwaliteit

Het allerbelangrijkste van een wasmachine is dat-ie goed wast. Als we alle reviews op internet bekijken dan komt duidelijk naar voren dat de waskwaliteit van een combimachine prima is. En daar gaat het om, een schone, heerlijk geurende was.

 

Onderhoudsvrij

Er is weinig onderhoud aan een wasdroogcombinatie. Het condenswater wordt direct via de wasmachineafvoer afgevoerd, je hoeft dus niet iedere keer het opvangbakje te legen. Daarnaast is er geen pluizenfilter of condensator aanwezig, die hoef je dus ook niet schoon te maken.

 

Nadelen van een wasdroogcombinatie

Helaas zijn er ook veel nadelen aan de wasdroogcombinatie. En ook onze eigen ervaring met een combinatie van een wasmachine en droger ineen zijn niet allemaal positief. We zetten de meest voorkomende nadelen voor je op een rijtje:

[wpsm_video schema=”yes” title =”Onze praktijktest van de Beko was-droogcombinatie ” description =”Een video om een beeld te krijgen van alle voordelen en nadelen in de praktijk”]https://www.youtube.com/watch?v=qBT_YTj1mH8[/wpsm_video]

Mindere droogkwaliteit

Daar waar de waskwaliteit van een wasdroogcombinatie prima is, is de droogkwaliteit een stuk minder goed. Uit de resultaten blijkt dat het droogresultaat van een combimachine slechter is dan het resultaat van een losse droger.

Lange was- en droogtijd

Als je kiest voor een wasdroogcombinatie dan moet je wel geduldig zijn en veel tijd hebben. Het doen van 1 wasje, het wassen en het drogen, duurt gemiddeld 6 tot 8,5 uur. Dit betekent dus dat je op een dag slechts 1 wasje kunt draaien. Niet echt handig als je veel was hebt of even snel iets wilt wassen.

 

Hoog elektriciteitsverbruik

Wil jij je steentje bijdragen aan het milieu? En koop jij altijd energiezuinige apparaten? Dan zijn de meeste wasdroogcombinatie niet aan te raden. Een combimachine is minder energiezuinig dan een warmtepompdroger. De kosten die je spaart met de koop van alleen een wasdroogcombinatie worden tenietgedaan door de hoge elektriciteitskosten. Alleen de AEG uit onze top 3 beschikt over warmtepomptechnologie, waardoor de gebruikskosten enigszins beperkt blijven.

Pluisjes in de trommel

Omdat er geen filter in de wasdroogcombinatie zit die de pluisjes tegenhoudt, blijven er pluisjes achter in de machine zelf.
Het is dus aan te raden om na iedere was- en droogbeurt de trommel te reinigen of een extra spoelbeurt te draaien met een lege trommel.. Als je dit niet doet dan heb je de kans dat je kleding bij de volgende wasbeurt onder de pluizen zit.

Laadvermogen droger

Bij veel combimachines is het laadvermogen voor het wassen hoger dan het laadvermogen voor het drogen. Dit betekent dat je bijvoorbeeld bij een machine 8 kilogram kunt wassen en maar 5 kilogram kunt drogen. De oplossing is dan om na het wassen een deel van de was uit de machine te halen en dit op een andere manier te drogen. Of om sowieso minder was in de machine te stoppen. Wel een puntje om over na te denken.

 

Gekreukte was na een nonstop wassen en droog programma

Veel kreukels

Heb jij een hekel aan strijken? Denk dan nog even goed na voordat je een wasdroogcombinatie aanschaft.

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, zit een was rond de 6 tot 8,5 uur in de machine. En als de was zo’n lange tijd in die kleine trommel zit dan heb je een grotere kans op kreukels.

Als je kiest voor het kastdroog programma, dan zijn de kreukels behoorlijk hardnekkig dat ze zelfs met een strijkbout moeilijk zijn weg te werken.

 

Waar kies je voor? Wij geven advies

Wanneer kies je voor een wasdroogcombinatie en wanneer voor een wasmachine en een wasdroger? En heb je wel eens nagedacht over de mogelijkheid van de aanschaf van alleen een wasmachine? Om het je makkelijk te maken, hebben we een handig overzicht gemaakt met wanneer je voor welke optie kiest:

Kiezen voor een wasdroogcombinatie

 • Je hebt geen ruimte voor het plaatsen van 2 machines in jouw woning.
 • Je hebt geen groot gezin. Daarom was je niet elke dag en zijn jouw wassen niet zo groot.
 • Je droogt de meeste was aan het rek. Het gebruik van de wasdroger is slechts sporadisch.
 • Je vindt het wel makkelijk als het wassen en het drogen in 1 ruk gebeurt en je er geen omkijken naar hebt.
 • Je vindt het niet erg om je wasgoed te strijken.

Je wasdroger op de wasmachine stapelenKiezen voor een wasmachine en een droger

 • Je hebt voldoende ruimte voor het plaatsen van een machine en een droger in jouw woning. Je kunt de wasmachine en de droger naast elkaar plaatsen of middels een tussenstuk de droger op de wasmachine plaatsen.
 • Je gaat voor een zo goed mogelijk resultaat en daarom wil je dat de was droog uit de wasdroger komt.
 • Je wilt zo energiezuinig mogelijk wassen en drogen.
 • Je hebt een hekel aan strijken en wilt dat de was ongekreukt uit de droger komt.
 • Je hebt een groot gezin en draait elke dag meerdere, grote wassen. Je heb geen tijd voor een was- en droogcyclus van gemiddeld 7 uur.

Lees onze vergelijkingstest van populaire wasdrogers.

Kiezen voor alleen een wasmachine

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alleen een wasmachine aan te schaffen. Kies dan voor een goede, gedegen machine met een hoog centrifuge-toerental. Zeker als je kleine wasjes draait en deze op een hoog toerental centrifugeert, zo tussen de 1200 en 1600 omwentelingen per minuut, zul je versteld staan hoe droog de was uit de machine komt. Je hoeft de was dan alleen nog maar uit te hangen, zodat het goed opdroogt.

Deze wasmachines centrifugeren erg goed, waardoor je was snel droog is.

 

Wat zijn jouw ervaringen en bevindingen met jouw was-droogcombinatie?

Omdat er nog maar weinig betrouwbare en relevante informatie te vinden is zijn we op zoek naar praktijkervaringen van onze bezoekers.

Heb jij een wasdroogcombinatie thuis en wil je jouw ervaringen met ons delen? Vul dan hieronder in het blokje Jouw Mening in en vertel over jouw bevindingen en ervaringen.

Door jouw ervaringen, inclusief de voor- en de nadelen, met ons delen komen we meer te weten over de beste was-droogcombinaties van dit moment. En kunnen we relevante informatie met iedereen delen. Alvast bedankt!

7 Opmerkingen
 1. Dank jullie wel voor deze informatie. Er is inderdaad weinig informatie te vinden over was-droogcombinaties. Jammer maar ik wil andere bezoeker laten weten dat ik tevreden ben over de Beko. Doet wat ie moet doen drogen is voor mij goed genoeg. Alle was wordt droog als je de trommel niet te vol doet.

 2. Ik ben voor mijn zoon (33, alleenstaand) een machine aan het zoeken waar hij zijn was in kiepert en er schoon en droog uit gehaald wordt. Gewoon een eenvoudige rechttoe rechtaan machine. Wegens ruimtegebrek is een combinatie het aantrekkelijkste.
  Luxe opties gebruikt hij toch niet.

 3. Ik heb sinds een maand een AEG L7WB86GW Was/droog combinatie 8kg wassen 4kg drogen, ik was eerst wat huiverig om een combinatie te kopen maar omdat ik twee apparaten niet kan plaatsen had ik geen keus. Na lang speuren in beoordelingen voor deze machine gekozen en daar heb ik geen spijt van, hij wast en droogt prima is gemakkelijk te bedienen, wassen en drogen apart in te stellen, na iedere droogbeurt even een extra spoelbeurt voor de pluizen weg te krijgen. Geweldig! Wij zijn met twee personen , dan is 8/ 4 kg voldoende,en voor een groter huishouden is er ook een grotere broer. Een aanrader

 4. Ik heb een LG wasdroger, en het is de grootste miskoop allertijden. De was wordt niet goed schoon en na 3x drogen is de was nog vochtig. En met een huishouden van 5 personen is dat niet erg handig. Ga weer terug naar 2 losse apparaten, en zal het niemand aanraden.

 5. Hoi, bedankt voor alle informatie. Kan iemand mij ook vertellen wat de duur is van alleen een dansprogramma? En zit er ook een optie om dit te verkorten op?

 6. De pluizenellende is inderdaad steeds aanwezig, als ik dan telkens het spoelprogramma moet gebruiken om die trommel te reinigen, waar ben je dan mee bezig , dus AEG de wasdroogcombi is zeker geen aanrader…

Laat een reactie achter

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart