Vergelijkingstest 8 kg wasmachine – meest gekozen formaat

De 8 kg wasmachine is op dit moment het de meest gekozen vulgewicht. Hieronder vind je de favorieten van onze experts.

onze favoriete 8 kg wasmachine van dit moment

De beste 8 kg wasmachines uit de vergelijkingstest

”Update” - ”24-01-2019″De afgelopen periode krijgen we behoorlijk veel reacties van kopers die problemen ervaren met hun Samsung wasmachine kort na de garantie. Lees enkele ervaringen van kopers met hun Samsung wasmachine.

Wanneer is een wasmachine met een 8 kilo trommel de juiste keuze?test 7 kilo en 8 kilo wasmachine

De laatste jaren wordt de trommelcapaciteit van wasmachines wordt steeds groter.
Waar 10 jaar geleden de trommel van 5 kg de standaard, is nu de 7 kilo wasmachine het instapmodel.
Wasmachines met een lager vulgewicht zijn nauwelijks te vinden.

Hieronder lees je waar je op moet letten bij het vinden van de juiste machine met  vulgewicht tot 8 kilo.
Daarna hebben we nog enkele kooptips toegelicht om het kiezen van de juiste wasmachine nog gemakkelijker te maken.

Een 7 – 8 kilo wasmachine past ideaal bij een huishouden van 1 tot 3 personen.

””

Een 7 kilo trommel is groter dan je denkt

Veel mensen overschatten vaak de hoeveel kilo wasgoed die zij wekelijks hebben. Geloof me: 7 kilo is echt een berg was.

inschatten benodigde trommelgrootte

Dat het maximale vulgewicht van een wasmachine steeds groter wordt, wordt jammer genoeg veroorzaakt door het energielabel.
De energieklasse (A+++ tot A+++ – 50%) wordt gebaseerd op het energieverbruik per kilo wasgoed. Hierdoor krijgen grote wasmachines simpelweg een zeer zuiniger energielabel, omdat het totale energieverbruik van de machine gedeeld wordt door het aantal kilo’s van de trommel.

Dit systeem is erg krom, omdat grotere wasmachine meer energie verbruiken dan de een kleinere variant.
Veel fabrikanten maken hier dankbaar gebruik van, door de duurdere grotere wasmachine te adviseren als groener en energiezuiniger.

Om eerlijker wasmachines met elkaar te vergelijken, hebben we een schatting van het jaarlijks energieverbruik omgerekend naar euro’s.

Wassen met een volle trommel is niet alleen energiezuiniger, maar is ook nodig voor een beter wasresultaat. Moderne wasmachines wassen namelijk door de wrijving tussen het wasgoed schoner met een volle trommel dan met een halfvolle trommel.
En een trommel is pas vol als je er bovenin de trommel nog een vuist ruimte is.

De grotere 9 kilo gezinswasmachines, adviseer ik met name voor gezinnen van 4 tot 6 personen met bovengemiddeld veel (sport)was.

Verkopers adviseren ten onrechte hoe groter de trommel hoe beter

”Ruud”

Centrifugeren: 1400 versus 1600 toeren

Een andere keuze vormt de centrifuge snelheid. De algemene vuistregel is: hoe hoger het aantal toeren, hoe droger de was uit de machine komt.
Toch zijn hierop uitzonderingen, daarom is het beter om naar het restvochtpercentage te kijken.

De centrifugeertoppers slingeren zoveel water uit de was tot een restvochtpercentage van 44%.  Bij andere wasmachines blijft dit percentage steken op 52%.
Hoe lager het restvochtpercentage, hoe droger de was.

Is het toerental en het restvochtpercentage belangrijk?
Bedenk dat het allemaal weinig uitmaakt als je meestal de waslijn gebruikt om de was te drogen. Alleen als je meerdere keren per week de wasdroger gebruikt, dan zou ik kiezen voor een machine die goed centrifugeert (44% restvochtpercentage).

Je wasdroger hoeft dan minder vochtige was te drogen en gebruikt, waardoor het energieverbruik flink daalt.  Daarnaast is de droger ook nog eens eerder klaar.
Meer achtergronden over wasdrogers lees je in deze vergelijkingstest wasdroger.

Wat vind jij belangrijk?

Zoals gezegd is de vulcapaciteit of de maximale trommelgrootte een goed vertrekpunt bij het kiezen van een nieuwe wasmachine.
Maar zoveel mensen, zoveel wensen. Sommige mensen zoeken een machine die voldoet aan andere specifieke wensen.
Daarom ben ik bezig om alle reviewde wasmachines verder te verdelen in specifieke categorieën, waarmee het vinden van de juiste wasmachine nog gemakkelijk wordt gemaakt.

Binnenkort beschikbaar:

Meer tips over het kopen van een nieuwe wasmachine, lees je in onze kooptips wasmachine.

Advies van Ruud

Ik hoop dat met dit artikel duidelijk is geworden, dat groter niet altijd beter is.
Laat je niet verleiden om een te grote machine te kopen. Hiermee voorkom je onnodig hogere energiekosten en een te hoge aanschafprijs.

Ik ben me bewust dat ook wij van WasmachinePagina hier aan bijdragen, doordat veel wasmachine van onze redactiekeuze de grotere 9 kilo wasmachine zijn.

Met deze top 10 wasmachines (met maximaal vulgewicht van 8 kilo) hebben ook kleinere huishoudens een goed vertrekpunt bij het kiezen van een wasmachine.
Uiteraard wordt deze top 10 continu actueel gehouden en bijgewerkt, want op een actuele en betrouwbare vergelijkingstest mag je mij op aanspreken.

9 Opmerkingen
Toon alles Handigst Hoogste Beoordeling Laagste Beoordeling Uw recensie toevoegen
 1. Ik vind het een fantastische site alleen jammer dat ik zeker 2 keer moet klikken tot ik een prijs kan vinden. Dus ik moet 2 keer een nieuwe browser openen tot ik weet wat de prijs is dus dat werkt niet echt fijn en is niet overzichtelijk. Ik vermoed dat het is om de kliks maar dat is jammer.
  Verder een fijne site.

 2. Ik heb onlangs voor het eerst een was/droogcombinatie gekocht, omdat ik in een klein appartement kom te wonen met een open keuken, waar een was/droogcombinatie geplaatst wordt.
  Op de eerste plaats zijn er weinig modellen te koop en de ervaringen van mensen spreken elkaar nogal eens tegen.
  Zou graag uw mening willen horen.

  • Helaas heb ik zelf niet zoveel ervaring met wasdroogcombinatie.
   Ik hoor goed geluiden over de AEG L99696HWD alleen is deze wel erg traag met het complete non-stop programma’s.
   Binnenkort zal een pagina aanmaken, waar mensen ervaringen met wasdroogcombinaties kwijt kunnen, daar heb je nu niet zoveel aan.

   ervaringen van anderen zijn welkom.
   Ruud

 3. Welke miele wasmachines zijn er voor max 7-8 kg met de letters wps erin, dus volledige beveiliging ivm plaatsing zolder? Die zie ik nl. niet?

 4. Ik heb een paar vraagjes over wasmachine Bosch 28650 is die ook geschikt voor kleine wasjes,is die dan ook zuinig?
  Kan je ook apart centrifugeren?
  Dank u wel.

 5. Ik heb een paar vraagjes over wasmachine Bosch 28650 is die ook geschikt voor kleine wasjes,is die dan ook zuinig?
  Kan je ook apart centrifugIn mijn eerste wasmachine zat na een paar jaar vetluis. Ik heb me vervolgens verdiept in het probleem en een nieuwe wasmachine gekocht. Ik heb me werkelijk aan alle regels gehouden maar toch weer vetluis na een paar jaar. Nu wil ik weer een nieuwe wasmachine komen maar ben zeer huiverig geworden voor de huidige wasmachines doordat ze allemaal zo’n laag waterverbruik hebben. Wat raad je me aan?eren?
  Dank u wel.

 6. Beste
  Mijn wasmachine heeft het vrijdag begeven, nieuw gekocht een whirlpool 5 kilo hij is 22jaar geworden. Heb nu terug de zelfde gekocht whirlpool 9 kilo maar ik heb het idee dat er even veel in kan” hoe kan dat?
  Tim

  • hallo Tim,

   De hoogte en breedte maten van wasmachines zijn gelijk. Alleen de diepte varieert afhankelijk van de grootte van het vulgewicht.
   Bij een groter vulgewicht zal de trommel dieper zijn.

   Ruud

 7. OVER VETLUIS: Elaine, nadat mijn wasmachine pas na 15 jaar begon te stinken, daarvoor nooit, ontmoette ik 2 oudere dames in een supermarkt bij de een stapel wasmiddelen in de reclame. De keuze was vloeibaar of poeder. ik greep een flacon en de dames waarschuwden me daarvoor omdat dat zoveel vetresten in de machine en slang achterlaat, waardoor deze vreselijk gaat stinken.
  Daar ging me een licht op: Pas sinds een paar jaar was ik overgestapt op vloeibaar zou het stinken van vloeibaar door vloeibaar wasmiddel ontstaan? De vrouwen bevestigden dat, probeer het maar uit, zeiden ze.
  Eerst zien en dan geloven: en na een paar wasbeurten poeder gebruiken was de stank ( de vetluis ) weg. Ze hadden gelijk.
  Daarom ook wordt bij de gebruiksaanwijzing van nieuwe machines aangeraden 1x per maand of vaker de machine zonder wasgoed 90 graden te laten draaien. Dat lost het vet op en voorkomt stinken!
  Alleen om de stank hoef je een goed werkende machine niet te vervangen!

Laat een reactie achter

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart