Vergelijking webwinkels: beste webwinkel om een wasmachine te kopen

Wat is de beste webwinkel om je wasmachine te kopen?

Om deze vraag te beantwoorden hebben we 15 webwinkels onder een vergrootglas gelegd.
We beoordelen elke winkel op:

Vergelijking van witgoed webwinkels 2016

Elk jaar zien we nieuwe webwinkels die ook huishoudelijke apparaten zoals wasmachines en wasdroger gaan verkopen. Dit jaar is AO een grote nieuwe webwinkel die we mee hebben genomen in onze vergelijking.

We ervaren grote verschillen tussen de winkels. Het verkopen en afleveren van wasmachines is toch een vak apart. De winkels met een eigen transportdienst zijn bijvoorbeeld  flexibeler met bezorgmogelijkheden.

Voor ons is alleen prijs niet meer voldoende om een onderscheidende webwinkel te zijn. Een lage prijs is simpelweg noodzakelijk.
Dit zien we ook terug in de prijzen van de grote bekende webwinkels: de verkoopprijzen verschillen nauwelijks van elkaar. Maar wil je onze favoriete witgoedwinkel worden? … dan moet je meer in huis hebben.

Onze top 3: favoriete online wasmachine winkels 2016

Uit onze vergelijking zien we een duidelijke kopgroep en daarna de grote middenmoot. De top 3 onderscheidt zich van de rest op gebied van prijs en service.
Dit jaar zijn dit onze favoriete webwinkels voor het kopen van je witgoedapparatuur.

 1. BCC
 2. Coolblue
 3. AO

Bij deze 3 winkels is de klantenservice goed en snel bereikbaar, krijg je volop service en koop je simpelweg de apparaten voor de laagste prijs.
BCC is de beste allrounder en scoort op alle gebieden gewoon goed.

Hieronder zie je op welke gebieden de webwinkels uitblinken.

We hebben bij het verzamelen van testgegevens volop samengewerkt met de redacties van WasmachineSale.nl en WasdrogerSale.nl.
Hierdoor hebben we de test extra uitgebreid kunnen uitvoeren.

beste wasmachine webwinkel 2016

Verklaring van testgegevens:

Prijs: aantal keer dat een webwinkel daadwerkelijk de laagste prijs hanteert (10 wasmachines uit redactiekeuze / peildatum: 19 mei 2016)

Assortiment: aantal wasmachines uit onze redactiekeuze dat onderdeel uit maakt van assortiment van de webwinkel.

Laagste prijs garantie: gebaseerd op vergelijking van voorwaarden uit de laagste prijsgarantie. Indien er geen laagste prijsgarantie wordt aangeboden, dan krijgt de winkel de score 5.

Bereikbaarheid: gebasseerd op de openingstijden  van de klantenservice en/of andere communicatie kanalen waar je terecht kan met vragen.

Service en inhoudelijk advies: kwalitatieve beoordeling van de beantwoording van de telefonische vragen van onze redactie aan de klantenservice.

Bezorg mogelijkheden: op welke dagen wordt een wasmachine bezorgd, en hoe lang  duurt het voordat een wasmachine na bestellingen kan worden geleverd.

Onze bevindingen

Laagste prijs: grote kopgroep en enkele achterblijvers

Duidelijk is dat de grote webwinkels elkaar scherp in gaten houden. Een lagere prijs bij een concurrent wordt direct gevolgd de anderen.
De prijzen tussen BCC, Bobshop, AO, Coolblue en MediaMarkt verschillen nauwelijks.

Vergelijken wordt beloond!

Desondanks zijn er uitzonderingen. Het vergelijken van de prijzen van de verschillende webwinkels wel zeker beloond.
Op 19 mei zien we de Siemens WM16Y541NL bij Wehkamp voor € 649, terwijl we voor dezelfde wasmachine bij EP bijna 150 euro meer moeten betalen!  Zo zien we meer prijsverschillen die al snel tientallen euro’s kunnen bedragen.

Toch is er geen webwinkel die standaard altijd het goedkoopste is.  BCC en AO bieden met hun laagste prijsgarantie de beste zekerheid dat je nooit te veel betaalt.

De (on)zin van de laagste prijsgarantie

De prijzen van wasmachines verschillen per dag. Door een tijdelijke aanbieding of kortingsacties is de goedkoopste webwinkel, morgen een middenmoter.
Niks is zo vervelend als een wasmachine kopen, die een paar dagen later bij de concurrentie in de aanbieding is. Of overkomt alleen mij dit…?

De oplossing: de laagste prijsgarantie…of toch niet? Er zitten veel verschillen in de voorwaarden van prijsgaranties.

Als we de voorwaarden van de laagste prijsgarantie er op na lezen, dan is de prijsgarantie van MediaMarkt een ‘wassenneus’.
Alleen BCC en AO bieden prima prijsgaranties waar je daadwerkelijk wat aan hebt. BCC biedt de beste laagste prijs garantie van alle webwinkels uit onze test, want deze is geldig tot 2 weken na de aankoop.

Het is een geruststellende gedachte als je weet dat je tot 2 weken na je aankoop het verschil in euro’s van BCC terug krijgt, wanneer de de wasmachine bij een van de concurrenten in de aanbieding gaat.  De winkels die vallen onder de BCC garantie zijn:

 • Bol.com (niet zijnde het partner programma)
 • Coolblue
 • Dixons (failliet maar staat nog wel op de BCC website ;-))
 • EP
 • Expert
 • Media Markt
 • Modern.nl
 • Scheer & Foppen
 • Wehkamp.nl

Vergelijk dat maar eens met MediaMarkt die eerder zijn eigen webshop uitsluit van de prijsgarantie. Blunder van MediaMarkt wat mij betreft.

Bezorg- en installatiekosten: het blijft oppassen

Zoals gezegd liggen de verkoopprijzen tussen de grote 5 webwinkel niet zo ver uit elkaar. Maar het blijft oppassen, zeker als je je nieuwe wasmachine wilt laten bezorgen en ook nog wilt laten aansluiten. Alleen bij Coolblue is dit gratis. Bij de anderen kunnen de kosten voor het aansluiten van een wasmachine oplopen tot wel 30 euro. Ook het bezorgen is bij de meeste webwinkels gratis, terwijl anderen hier tot 30 euro voor rekenen.  Soms is de goedkoopste winkel onder de streep dan niet meer zo goedkoop.

De kosten voor installatie en bezorging zijn helaas niet altijd direct zichtbaar. Meestal moet je doorklikken op de winkelwagen om het totaal bedrag te zien. Houd hier dus rekening mee als je gaat bestellen en het aansluiten van een wasmachine belangrijk voor jou is.

Bereikbaarheid voor vragen en advies

Bij onderdeel bereikbaarheid van de klantenservice is er maar één winnaar: Coolblue!

Ongelofelijk hoe zij hun klantondersteuning op orde hebben. Coolblue is 7 dagen per week bereikbaar, waarvan 6 dagen tot 23:59!
Dat is toch echt een verschil met bijvoorbeeld BesteKeus.nl die alleen tijdens werkdagen van 10:00 – 17:00 de telefoon opneemt.  Ons inziens is deze beperkte bereikbaarheid niet meer van deze tijd.

Handig van Coolblue is de chat-functie. Hiermee treed je direct in contact met een medewerker. We stellen enkele vragen om te krijgen hoe dit werkt. Het advies van de medewerker is prima. Erg handig als je snel even advies wil. Ook wordt door Coolblue snel gereageerd op email en social media.
Wat ons betreft hebben we de slogan van Coolblue (‘alles voor een glimlach‘ ) in de praktijk mogen ervaren. Complimenten!

Webwinkel of  ‘stenen’ winkel?

Tenslotte stellen we ons zelf nog maar eens de vraag is online kopen echt goedkoper?  Wat heeft de voorkeur: webwinkel … of toch de stenenwinkel?

De online prijzen liggen door grote concurrentie lager dan de ‘stenen’ winkel, maar hét grote pluspunt van online je apparatuur kopen is het grote assortiment van de webwinkel.
In een webwinkel kun je die wasmachine kopen die echt bij jouw situatie past.
Je bent niet afhankelijk van een wasmachine die ‘ toevallig’ in de schappen staat van de winkel.
En door het kiezen van een passende wasmachine, kun je gedurende de levensduur van het apparaat honderden euro besparen op aankoop en energie.

Voordelen van de online winkel 

Toch voelen sommige mensen een drempel. Hoe zit het met garantie? Waar kan ik terecht met vragen?
Deze angst is onterecht. De wettelijke bescherming is prima geregeld. Lees maar eens online kopen en consumentenrecht.
Bijna het omgekeerde is waar: de bescherming van online koper is zo groot dat je nauwelijks risico loopt, tenminste als je niet in China je wasmachine gaat kopen;-).
De wet is aan je kant en onze bevinding is dat alle grote Nederlandse webshops dit respecteren.

Kortom pak dat online voordeel als je een grote aankoop gaat doen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart