Siemens WM16W592NL review

Update: De Siemens WM16W592NL was lange tijd leverbaar, maar is helaas niet meer leverbaar. In de testen van diverse consumentensites scoorde deze Siemens wasmachine hoog.

In deze review heb ik de Siemens WM16W592NL op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasmachine niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasmachine. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Let op: de Siemens WM16W592NL wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Alternatieven voor de Siemens WM16W592NL

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Siemens WM16W592NL op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasmachine te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasmachine te bestellen is.

Let op: hieronder gaat de review van de Siemens WM16W592NL verder. Deze wasmachine is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.
Siemens WM16W592NL review door redactie

Het uiterlijk en vormgeving van de  Siemens WM16W592NL is prachtig. Deze wasmachine is niet helemaal standaard wit, zoals de meeste wasmachines, maar heeft mooie RVS details.
Het aansluiten op de afvoer gaat vrij eenvoudig. Na het doornemen van de handleiding kon het testen beginnen. Je kunt de wasmachine vullen met negen kilo was. Het kan dus prima al je beddengoed aan.  Met zo’n grote trommel is deze wasmachine uitstekend te gebruiken in een groot gezin.

Opvallende eigenschappen
 

  • Ruim 9 kilo trommel
  • Energieklasse van A+++ – 30%
  • Centrifugeert zeer goed droog
  • …maar er zijn betere 9 kilo wasmachines!

Lees eerst onze Siemens WM16W592NL review voor je kiest voor deze wasmachine. 

[magicactionbox id=”2544″]

Onze  Siemens WM16W592NL reviewSiemens WM16W592NL

In deze review heb ik de plussen en minnen van deze Siemens wasmachines bekeken.

De aandachtsgebieden:

  • Hoe zit het met het schoon wassen?
  • Hoe snel zijn de wasprogramma’s en hoeveel energie verbruikt de wasmachine?
  • Gemak en onderhoud van de wasmachine
  • Balans tussen prijs en kwaliteit

Afsluiten zal ik enkele alternatieve machines noemen die beter uit onze test zijn gekomen dan deze Siemens WM16W592NL.

8.1 Totale Score
Er zijn betere 9 kilo wasmachines

Capaciteit: 9 kilo
Centrifugeren: 1600
Energieklasse: A+++-30% (152 kWh)
Energiekosten per jaar: 35 euro
Wasresultaat: goed
Centrifugeert zeer goed

Schoonwassen
8
Centrifugeren
9
Snelheid wasprogramma's
8
Bediening en gebruiksgemak
9
Prijs / Kwaliteit
7

Hoe schoon wast deze Siemens?

Over de was resultaten van deze Siemens wasmachine is niet veel op aan te merken. Het wast het katoenen wasgoed goed schoon en ook de synthetische kledingstukken.
Toch zie ik uit verschillende laboratoria testen, dat het wasresultaat van deze wasmachine toch net wat minder is dan andere 9 kilo wasmachines.
Voor mij zijn deze verschillen in de praktijk nauwelijks zichtbaar, maar ik wil het toch even gezegd hebben;-)

De machine beschikt over een anti-vlekken systeem dat hardnekkige vlekken verwijdert zonder gebruik te maken van een voorwasprogramma of vlekkenverwijderaar.
Dit vroeg natuurlijk om een test. Ik heb een broek met grasvlekken gewassen op veertig graden, zonder voorwas en zonder gebruik van een vlekverwijderaar.
Het resultaat is prima. Geen spoor meer te zien van de ingewreven grasvlek.

Waar de Siemens WM16W592NL  erg goed in scoort is het centrifugeren. De was wordt merkbaar goed centrifugeert, zodat het daarna direct de droger in kan.

Energie verbruikEnergiezuinige Siemens WM16W592NL met A+++-30%

Het energie verbruik van de Siemens WM16W592NL is erg laag met een energielabel A+++-30%.  Hiermee is deze wasmachine op papier erg zuinig (gebaseerd op een ECO wasprogramma wat niet veel mensen zullen gebruiken). De energie per wascyclus is 0.69 kWh, wat normaal is maar niet extreem zuinig.

Het jaarlijkse stroomverbruik bedraagt 152 kWh (zie 2). Dit komt neer op zo’n 35 euro per jaar.

Het verbruikt weinig water bij zowel een halvolle trommel katoen was, als bij een volle trommel katoen wasgoed. Ook bij het draaien van een synthetische was wordt er weinig water verbruikt.

Desondanks is de wasmachine voor een groot huishouden, waar elke dag wel een was gedraaid wordt een prima keuze. Je kunt met de aanschaf van deze wasmachine flink besparen op de vaste lasten ten opzichte van vorige generatie wasmachines. Op deze manier houdt je nog eens geld over om leuke dingen te kunnen ondernemen.

Snelheid van de wasprogramma’s

Een volle trommel katoen wasgoed, was tot mijn verbazing erg snel klaar. Nu is het altijd prettig wanneer de was snel klaar is, maar de was dient wel goed schoon uit de wasmachine te komen. Dit was gelukkig wel het geval. Deze Siemens wasmachine wast niet alleen goed, maar heeft hiervoor niet heel lang de tijd nodig. Wanneer je kiest voor de optie SpeedPerfect wast de machine het wasgoed tot 65 procent sneller schoon. Ideaal voor de momenten waarop je het druk hebt en de deur uit moet.

wasprogramma's op de Siemans wasmachine

De wasprogramma’s op deze machine zijn:

Katoen, Kreukherstellend, Fijne was/Zijde, Wol, Keukherstel+, Hygiene, Sportswear, Outdoor/Impregneren, Gordijnen, Nightwash, Lingerie, Dekens, Dons, Overhemden/Blouses, Extra spoelen, Antikreuk, Trommel reinigen en een vlekkenautomaat (4 verschillende vlekken)

Een overvloed van wasprogramma’s. Meer dan voldoende voor de dagelijkse praktijk.

Bediening en gemak

Over de bediening ben ik erg tevreden. Deze Siemens wasmachine is erg eenvoudig te gebruiken.
Het heeft een brede deuropening van 32 cm, waardoor je met gemak een tweepersoonsdekbed in de machine kunt stoppen. Je hoeft niet te proppen of rare capriolen uit te halen om dit voor elkaar te krijgen.

Wanneer je de wasmachine op een later tijdstip wilt laten draaien, kun je gebruik maken van de uitgestelde startfunctie. Het is ook mogelijk om een eindtijd in te stellen. Tijdens het wassen kun je de resterende was tijd in de gaten houden met behulp van de resttijdindicatie. Zo weet je exact hoe lang het duurt voordat je was klaar is.

Wanneer het wasprogramma klaar is dan hoor je een geluidssignaal.

Verder is de wasmachine erg stil (47 db tijdens het wassen). Wanneer de wasmachine draait dan hoor je hem amper. Ook tijdens het centrifugeren, produceert deze machine niet veel geluid (73 db). Erg goed in vergelijking met andere (nieuwe) wasmachine. En dat is wel zo prettig wanneer de wasmachine in de keuken of badkamer staat. Dit type wasmachine is voorzien van een stille IQdrive motor, waardoor het minder geluid produceert en minder energie verbruikt.

En elke moeder weet dat je van een stille wasmachine veel plezier hebt. Terwijl de allerkleinsten tussendoor een slaapje doen, kun je met een gerust hart de wasmachine aanzetten.

De wasmachine is tevens voorzien van een kinderbeveiliging. Kinderen kunnen het wasprogramma niet ongezien wijzigen.

Naast een standaard synthetisch- en katoen wasprogramma heb je bij deze wasmachine de keuze uit extra opties, zoals een koudprogramma. Hiermee kun je delicate stoffen prima wassen, zonder dat het materiaal gaat krimpen. Ook is het voorzien van een outdoor en impregneren programma. Je kunt jassen en jacks wassen, zonder dat het materiaal wordt aangetast. Hierdoor blijft het kwaliteit van het materiaal beter en zien de jassen er nog lang mooi uit.

Ook over de veiligheid van de wasmachine is nagedacht. Deze wasmachine is voorzien van een spoelstop en een waterbeveiliging. Je hoeft bij een storing nooit bang te zijn dat de wasmachine water blijft vragen. De wasmachine blijft door een balanssysteem keurig op zijn plek staan. Dit voorkomt het weg trillen van de wasmachine, wat ook kan leiden tot vervelende situaties.

Prijs/kwaliteit

Deze wasmachine is behoort tot de duurdere wasmachines in aanschaf. Echter, hiervoor koop je wel een energiezuinige wasmachine die jaren meegaat.
Huishoudens die wekelijks veel wassen draaien, kunnen op deze manier jaarlijks besparen. Het onderhouden van een gezin is al duur genoeg en als je met zuinige huishoudelijke apparaten kunt besparen op je energienota dan is dit natuurlijk mooi meegenomen. Niet alleen de energiezuinigheid is een goede reden om deze wasmachine aan te schaffen, maar ook voor de vele wasprogramma’s en de grote trommelinhoud die deze Siemens wasmachine heeft.

Kortom een prima gezinswasmachine. Maar….het is niet de beste die ik heb gezien.
Daarom krijgt de Siemens WM16W592NL ook niet ons redactiekeuze predicaat. Hieronder vind je mijn favoriete 9 kilo wasmachines die ik net wat beter (en soms goedkoper) vind dan deze Siemens.

Siemens WM16W672NL Zanussi ZWF9147NW Bosch WAW32642NL
Wasmachine review Siemens WM16W672NL Onze favoriete 9kg wasmachine Zanussi ZWF9147NW Prima prijs/kwaliteit Bosch WAW32642NL Luxe 9kg wasmachine

In één keer 9 kg schoonwassen
Uitstekende prijs/kwaliteit
Automatisch dosering
Zuinig
Onze keuze:
Perfect prijs/kwaliteit verhouding
Zeer goed in schoonwassen

Consumentenbond:
beste koop (sept/okt 2017)
Onze keuze:
Zeer goed wasprestaties
Dergelijk en betrouwbaar
Stil
Lage gebruikskosten

Alle redactie keuze wasmachine vind je terug in onze top 10 wasmachines. Speciaal voor gezinnen:  bekijk onze favorieten 9 kilo gezinswasmachines.

Wat zeggen andere kopers?

“Geweldige wasmachine deze Siemens. Ons gezin bestaat uit vijf personen en er worden heel wat wassen gedraaid in een week. Ik kan gemakkelijk de was in de wasmachine in- en uitladen omdat de deuropening lekker breed is. Hij centrifugeert super goed, de was komt er nooit te nat uit en het anti-vlekken systeem is een uitkomst met kinderen. Ik hoop dat ik er nog lang plezier van mag hebben. Echt een topper deze wasmachine.”
wasmachine aanbieding: actuele kortingscodes

Siemens WM16W592NL voor de laagste prijs

Tenslotte wil ik mijn Siemens WM16W592NL review afsluiten door even naar de prijzen en webwinkels te kijken.
Op moment van schrijven zit er meer dan 50 euro verschil tussen de webwinkels. Bekijk altijd even de aanbiedingen hieronder om de goedkoopste prijs te vinden.

Bij onderstaande shops kun je met gerust hart een online wasmachine kopen. Bezorging en plaatsing zijn dik in orde.

[dfrcs ean=”4242003664896″ context=”discount_prices”]

Geef als 1e jouw mening

Laat een reactie achter

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart