Siemens WM14U640NL Avant Garde – iDos

Uw recensie toevoegen
Toevoegen aan vergelijken

In deze review heb ik de Siemens WM14U640NL op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasmachine niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasmachine. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst.

Beste deal op: bol.combol.com
Koop voor de beste prijs
Niet op voorraad
Aan verlanglijstje toevoegenToegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
EAN: 4242003723647 SKU: 9200000076128688
Laatst geüpdatet op
Last updated on juli 24, 2024 8:06 pm Details

Beschrijving

Alternatieven voor de Siemens WM14U640NL

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Siemens WM14U640NL op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasmachine te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasmachine te bestellen is.

u003cstrongu003eLet op: hieronder gaat de review van de Siemens WM14U640NL verder. Deze wasmachine is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.u003c/strongu003e
Tiptoetsen op de siemens wm14u640nl gemak of juist lastig

De Siemens WM14U640NL stond hoog op mijn test verlanglijstje. Het strakke design met de zwarte accenten en de vele opties zorgen ervoor dat deze wasmachine tot de koning van de wasmachines behoort. Het ademt één en al luxe uit. Deze wasmachine ziet er prachtig uit en mag echt gezien worden.

Daarnaast is het een superzuinige wasmachine met het A+++ -50% label. Deze wasmachine heeft een trommelinhoud van negen kilo en is geschikt voor een groot huishouden. Je kunt de wasmachine zo instellen dat je niet eens meer hoeft na te denken over de programma’s. Je kunt al je favoriete wasprogramma’s via MyFavourite opslaan.

Siemens WM14U640NL prijzen Opvallende eigenschappen
Geen prijsinformatie beschikbaar  

 • Goede wasresultaten
 • Trommelinhoud 9 kilo
 • Energieklasse van A+++ – 50%
 • Automatische wasmiddeldosering

Nog niet zeker…of dit de juiste is?  Hieronder vind  je een uitgebreide Siemens WM14U640NL review door WasmachinePagina.nl

[magicactionbox id=”2544″]

Welke winkel moet je kiezen?

Als je een wasmachine online gaat kopen, wil je naast de laagste prijs natuurlijk ook een snelle en deskundige levering. Wat dat betreft zitten er behoorlijke verschillen tussen de grote webwinkels. Coolblue is een absolute topper als het aankomt op service, installatie en bereikbaarheid voor vragen.

[wpsm_comparison_table id=”1″ class=”center-table-align”]

Onze Siemens WM14U640NL reviewSiemens WM14u640nl review in praktijk door WasmachinePagina

In al onze reviews bekijken we wasmachines in praktijk op een aantal aspecten.

 • Hoe zit het met het schoon wassen?
 • Hoe snel zijn de wasprogramma’s en hoeveel energie verbruikt de wasmachine?
 • Gemak en onderhoud van de wasmachine
 • Balans tussen prijs en kwaliteit

De review sluit ik af met een samenvatting van mijn bevindingen. Ik zal ook enkele alternatieven noemen voor de Siemens WM14U640NL.

De was resultaten

Deze wasmachine is erg modern vergeleken bij andere wasmachines.

Vooraf de handleiding raadplegen is dan ook aan te raden.  Dit boekje van 40 bladzijden is snel en goed toegankelijk.  Daarom kan ik ook snel aan de slag met de machine. Via de tiptoetsen kun je het gewenste programma kiezen. Je hebt de keuze uit maar liefst veertien verschillende soorten wasprogramma’s.

siemens-wm14u640nl-uitleg-gebruik

Het doseren van een wasmiddel gaat bij deze Siemens wasmachine anders dan veel mensen gewend zijn. Siemens heeft zijn vlaggenschip-wasmachine voorzien van automatische wasmiddeldosering: dit wordt I-DOS genoemd.

Om het i-Dos doseersysteem te kunnen gebruiken,  vult de lade met wasmiddel en wasverzachter. De wasmachine doseert zelf door het wasgoed te wegen en door de vervuilingsgraad te meten. Dit is een rare gewaarwording wanneer je voor het eerst in aanraking komt met dit systeem.

We zien Idos ook terug op de eerder geteste  Bosch WAY32841NL. Het automatisch doseren op de Bosch bleek goed te werken. Doet deze Siemens wasmachine het net zo goed?

Een volle trommel katoen wasgoed komt keurig schoon uit de wasmachine. Ook het synthetische wasgoed komt schoon tevoorschijn uit de wasmachine.

De wasmachine is verder erg stil tijdens het wassen,  waardoor je haast niet hoort dat de machine bezig is. Een genot voor de oren.

Je kunt uit alle wasprogramma’s ook een koud was programma kiezen. Wanneer je op lage temperaturen een was draait, is het soms maar de vraag of het ook echt schoon wordt. Deze Siemens wasmachine krijgt dit moeiteloos voor elkaar. Ook de koude was komt keurig schoon uit de wasmachine.

Voor het schoon wassen is de Siemens geslaagd!

Energie verbruikEnergieklasse A+++ - 50%

Met een A+++-50% label kan het niet anders dan dat deze wasmachine super zuinig is. De machine verbruikt vijftig procent minder energie dan de zuinigste A+++ wasmachine.

Je bespaart met de aanschaf van deze Siemens wasmachine zeker een deel terug op je energierekening. Ik schat dat de wasmachine rond de 23 – 25 euro aan energie verbruikt als je zo’n 220 wasbeurten per jaar draait. Hiermee is een 9 kilo wasmachine zuiniger dan de meeste 7-kilo wasmachines. Toch een puike prestatie van Siemens.

Wanneer je een groot huishouden hebt en dagelijks meerdere wassen draait, dan is deze wasmachine zeker goed voor de portemonnee. De ingebouwde sensoren regelen het waterverbruik en de tijdsduur van de wasmachine aan de hand van je vuile wasgoed. De machine draait dan ook niet langer dan nodig is. Op het display kunt je ook zien hoeveel energie en water de wasmachine verbruikt tijdens een wasbeurt.

De snelheid van de wasprogramma’s

De snelheid van een wasprogramma wordt afgestemd op je wasgoed. Sensoren wegen het gewicht en bepalen de vervuilingsgraad. Hierdoor kan het voorkomen dat het ene programma sneller klaar is dan het andere. Wasgoed dat niet echt vies is, is dan ook veel sneller klaar dan wanneer je er een hele vieze was in stopt.

Helaas is de wasmachine niet super snel. Sommige standaard programma’s duren zelfs erg lang. Gelukkig kunt je zelf met de SpeedPerfect functie de was tijd verkorten tot wel 65 procent. Je hebt dus nog enigszins controle over de snelheid van je wasprogramma.

Wanneer je een wasprogramma laat draaien, kun je tussendoor op het Multi-Touch display zien wat de resterende tijd is van het programma.

Bediening en gemak

Wanneer je een oude wasmachine van een jaar of 10 gewend bent, dan zal deze wasmachine een verademing voor je zijn.

Het Multi-Touch display heeft iets weg van een computer. De tiptoetsen lichten op wanneer je deze aanraakt. Het display is ietwat naar boven gedraaid waardoor je niet meer hoeft te bukken om het scherm te bekijken.

Daarnaast heeft deze wasmachine een led trommelverlichting waardoor je zelfs in het donker je wasgoed eruit kunt halen. Op het eerste gezicht heeft deze wasmachine meer weg van een leuke gadget, dan dat je zou denken dat het een wasmachine is. Het draaien van al je wasjes wordt op deze manier erg leuk gemaakt.

Zoals gezegd vind ik het i-Dos doseersysteem echt een waardevolle toevoeging. Je hoeft nooit meer na te denken over de juiste dosering van wasmiddelen.

Je hoeft enkel de doseerlade te vullen en de wasmachine kan twintig wasbeurten vooruit. Zelfs de tijdsduur van je wasgoed wordt afgestemd op de vervuilingsgraad van de kledingstukken.

Mocht een wasprogramma je goed bevallen, dan kun je deze opslaan via MyFavourite. Met één druk op de knop start je de volgende wasbeurt met hetzelfde programma. Ik kan me voorstellen dat dit ook handig is voor ouderen die niet zoveel hebben met ingewikkelde wasmachine. Ze hoefen dan maar één knop te onthouden.

Omdat elk wasprogramma afgestemd wordt op het gewicht en de vervuilingsgraad van je wasgoed kun je met de resttijdindicator goed zien wanneer het wasprogramma eindigt.

Deze wasmachine laat zien hoe het gebruik van elektronica je leven stukken comfortabeler kan maken. Zelfs het denkwerk kun je uit handen geven. Daarnaast loopt deze wasmachine voorop als het gaat om vormgeving. Het is niet zomaar een wasmachine, maar een echte eyecatcher die gezien mag worden.

Prijs/kwaliteit

De aanschaf van deze wasmachine is helaas niet voor iedereen weggelegd. Hij is ontzettend mooi, maar ook ontzettend duur. Je moet diep in de buidel tasten om eigenaar te kunnen worden van deze mooie wasmachine.

Voor hetzelfde bedrag kun je drie wasmachines kopen. Maar wanneer je besluit om eenmalig te investeren in een wasmachine dan heb je van deze wasmachine echt heel veel plezier.

Niet alleen is het design prachtig, maar ook de makkelijke tiptoets bediening zorgt ervoor dat je op een eenvoudige manier een programma kunt starten.

Daarnaast kun je met één wasbeurt veel was tegelijkertijd wassen. Door de grote trommelinhoud hebben grotere gezinnen veel profijt van deze energiezuinige wasmachine. Deze wasmachine is relatief nieuw waardoor je deze nog niet in veel webwinkels kunt kopen. Je zult deze wasmachine dan ook niet snel bij een aanbieding zien.

Video review

Wat zeggen andere kopers?

“Wat een beauty. Ik heb lang gespaard voor de aanschaf van een nieuwe wasmachine en ik wilde dit keer een wasmachine die jarenlang meegaat en comfort biedt. De LED verlichting en het oplichtende display geven deze wasmachine een luxe uitstraling. Hij is duur en ziet er ook duur uit. Voor iedereen die iets meer te besteden heeft, zeker een aanrader om te kopen.”

 Siemens WM14U640NL: kort en bondig

  Specificaties en uitleg door Ruud
Introductie jaar 2016 (splinter nieuw model)
Vulgewicht Een maximaal vulgewicht voor 9 kg was.  Hiermee is het een wasmachine voor de grotere huishoudens van 4-5 personen. Toch maakt de extreme lage energieverbruik de wasmachine ook geschikt voor kleinere huishoudens.
Toeren De wasmachine centrifugeert op 1400 toeren per minuut. Het restvocht percentage bedraagt 53% . Dit is niet bijzonder goed, wat je ook ziet aan de droogklasse B. Het is dan ook niet de meest ideale wasmachine om te combineren met een wasdroger.
Energieverbruik Energieklasse A+++ -50% (het zuinigste label wat bestaat) Energieverbruik per jaar: 98 kWh/jaar (0.44 kWh per cyclus) In euro’s vertaald: slechts € 23 (op basis van 220 wasbeurten) per jaar. Hiermee is de wasmachine zeer zuinig ten opzichte van andere wasmachines.
Afmetingen (H)84,5 x (B)59,8 x (D)62
Wasresultaat A (wast zeer goed schoon)
Centrifuge Droogklasse B (Minder geschikt als je vaak de wasdroger gebruikt)
Geluidniveau Geluidsniveau wassen: 47 db (minder geluid in vergelijking met andere wasmachine.) Geluidsniveau centrifugeren : 71 db (minder geluid in vergelijking met andere wasmachines)
Bijzonderheden Nieuw model, met erg bijzondere tiptoets bediening.
   

Mijn conclusie

Natuurlijk koop je met de Siemens WM14U640NL een top wasmachine. Toch vind ik de wasmachine op een aantal punten toch door het ijs zakken.

Dit is goed:

 • Beauty (design en gebruik)
 • Automatische wasmiddeldosering werkt erg goed

Dit is minder:

 • Droogklasse B (hoog restvochtpercentage)
 • Hoge prijs
 • Tragere wasprogramma’s

Siemens WM14U640NL aanbieding en kortingsacties

De relatief prijzige wasmachine is nog maar in weinig webwinkels te vinden. Ik denk dat dit komt omdat het een relatief dure en nieuwe wasmachine is. Hieronder de winkels waar je de Siemens kan vinden. [DFR:acties-aanbiedingen?compset_id=64180]

Extra informatie

Specificaties: Siemens WM14U640NL Avant Garde – iDos

Wasmachines
Merk

Siemens

Toerental centrifugeren

1400

Top load of voorlader

Voorlader

Vulgewicht wassen

9 kg

Specification
MPN Manufacturer Part Number

WM14U640NL

EAN

4242003723647

Gewicht

68 kg

Steenkool borstel motor

Koolborstelloze motor

Laadvermogen wasmachine

9 kg

Wasresultaat

Klasse A

Heeft anti-kreuk fase

Ja

Droogresultaat

Klasse B

Toerental centrifuge

1400 r/min

Balans systeem

Ja

Slimme functie

Automatische wasmiddeldosering, Startuitstel, Beladingssensor, Zelfreinigende wasmiddellade, Watersensor, Trommelreiniging

Product breedte

62 cm

Product hoogte

84.50 cm

Product lengte

59.80 cm

Verpakking breedte

59.50 cm

Verpakking hoogte

85 cm

Verpakking lengte

58.50 cm

Categorieën

Wasmachines Huishouden Wassen

Prijsgeschiedenis

-

Beoordelingen (0)

Gebruikers recensie

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Schrijf een recensie

Er zijn nog geen recensies.

Plaats de eerste recensie voor “Siemens WM14U640NL Avant Garde – iDos”

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart