Siemens WM14N030NL review

Pak jouw korting
pak 20 euro korting bij Expert

Vandaag werd ik getipt op een wasmachine aanbieding bij Mediamarkt. Een 7 kilo Siemens wasmachine voor 399 euro. Dat vraagt om een Siemens WM14N030NL review, waarin ik de wasmachine eens onder een vergrootglas leg. Hieronder geef ik je het antwoord. Natuurlijk ga ik eerst bekijken wat de plus- en minpunten zijn.

Update: De Siemens WM14N030NL was lange tijd leverbaar, maar is helaas niet meer leverbaar. In de testen van diverse consumentensites scoorde deze Siemens wasmachine hoog.

In deze review heb ik de Siemens WM14N030NL op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasmachine niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasmachine. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Let op: de Siemens WM14N030NL wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Alternatieven voor de Siemens WM14N030NL

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Siemens WM14N030NL op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasmachine te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasmachine te bestellen is.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Samsung WW70T554ATT AddWash - €564,00
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Bosch WAJ28071NL - Serie 2 - Wasmachine - €548,99
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Bosch WAJ28071NL - Serie 2 - Wasmachine
Laatste updates:
  • €548,99 - 25 november 2022
  • €549,00 - 26 oktober 2022
  • €547,99 - 22 oktober 2022
  • €498,99 - 10 oktober 2022
  • €499,00 - 30 september 2022
  • €549,00 - 26 augustus 2022
Sinds: 26 augustus 2022
  • Hoogste prijs: €549,00 - 26 augustus 2022
  • Laagste prijs: €498,99 - 10 oktober 2022
Let op: hieronder gaat de review van de Siemens WM14N030NL verder. Deze wasmachine is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.

Siemens WM14N030NL review: een degelijke Siemens voor een lage prijs

Siemens WM14N030NL review opzoek naar pluspunten en minpunten

Uit onze wasmachine vergelijking komt Siemens steevast als erg goed uit de beoordelingen. Vooral de modellen uit de luxere klassen (IQ700 en IQ800) zijn echte schoonwassers.
Echte aanraders, maar helaas zijn ze ook wat hoger geprijsd dan bijvoorbeeld Samsung of Whirlpool. Nadeel van deze laatste merken is dan weer dat deze niet zo’n goede reputatie hebben als het gaat om de levensduur van de wasmachine.

Dat maakt de Siemens WM14N030NL interessant:  een betrouwbare Siemens en dat voor een lage prijs.  Bij de Siemens WM14N030NL  test heb ik gebruik gemaakt van:

  • de ervaringen van reparateurs over Siemens
  • een 5 tal klanten die deze wasmachine al een tijd gebruikt hebben
  • de Siemens WM14N030NL handleiding voor specificaties en technische afmetingen

Al met al nog een behoorlijke klus, maar dat is nodig  om een goed beeld te krijgen van de prestaties van deze wasmachine.

6.8 Totale Score
Een Siemens voor een klein prijsje

Capaciteit: 7 kilo
Centrifugeren: 1400
Energieklasse: A+++-10% (157 kWh)
Energiekosten per jaar: 36 euro
Wasresultaat: ruim voldoende
Centrifugeert: ruim voldoende

Wasresultaat
8
Energieverbruik
6.5
Gebruiksgemak
7.5
Snelheid wasprogramma's
6.5
Centrifugeren
7
Spoelen
5
Prijs / kwaliteit
7

De WM14N030NL wast behoorlijk goed schoonTestgegevens wasresultaten Siemens WM14N030NL

De Siemens WM14N030NL mag dan niet het vlaggenschip van Siemens zijn, toch beschikt het apparaat over alle wasprogramma’s die je mag verwachten.  Met de programma’s katoen (verschillende temperaturen), kreukherstellend, wol, fijn/zijde, snel+mix, Superkort 15’/30′, Speed, Eco heb je alles om voor een gemiddeld huishouden de was te doen.

Handig zijn de snelle opfrisprogramma’s die ook op de duurdere varianten te vinden zijn. De nieuwste generatie wasmachines zijn vooral gericht op energie- en water besparing wat ten koste gaat van de snelheid van de wasprogramma’s en het spoelen.

Over het schoonwassen van katoen- en synthetische was, zijn de kopers tevreden. Bij de echt lastige vlekken is het wel wat minder dan de duurdere wasmachines. Daar doet een vlekken automaat toch zijn werk.

 

Specificaties die je mag verwachten

De maximale vulcapaciteit bedraagt 7 kilo en de trommel centrifugeert op 1400 toeren per minuut.  Dit centrifugeren doet de machine trouwens behoorlijk goed voor een 1400 toeren wasmachine. Het restvochtpercentage van 55% is wat in de lijn van de verwachtingen ligt.

Gebruikskosten water en energie blijven beperkt

Meestal ligt het energieverbruik van goedkope wasmachine wat hoger dan de top 3 wasmachine. Als ik het energieverbruik ga vergelijken met de winnaars uit onze test, dan vallen de verschillen behoorlijk mee.  Een gemiddeld huishoudens zal ongeveer 36 euro aan energie gebruiken om een jaar lang de was te doen in deze wasmachine.

Als ik dit vergelijk met onze nr.1  7 kilo wasmachine (Bosch WNAT323471) die verbruikt 28 euro per jaar.

water en energieverbruik

Alle pluspunten en minpunten op een rij

Plus punten
  • Wasresultaten zijn ruim voldoende
  • Centrifugeert naar behoren voor 1400 tpm
  • Lagere aanschaf prijs

Min punten
  • Spoelen van wasmiddelresten

 

Mijn bevindingen en oordeel

De Siemens WM14N030NL is niet de beste Siemens wasmachine die ik gezien heb, maar is wel de goedkoopste!  De wasresultaten zijn gewoon goed en bovenal het is een oerdegelijke wasmachine waarmee je jaren vooruit kan.

Met deze tijdelijke actie van MediaMarkt is de wasmachine maar 399 euro. Dat is 100 euro minder dan de grote concurrenten zoals bij Coolblue.
Dat maakt deze actie toch wel een interessant koopje.

Dat je met een echt koopje te maken hebt, blijkt als je naar onderstaande alternatieven te kijken. Natuurlijk zijn deze machines op een aantal punten beter, maar qua prijs kunnen ze niet tippen aan de geteste Siemens.

Bosch WAQ28636NL Siemens WMN16T3471 AEG L76479NFL
Wasmachine review bosch WAQ28363NL Lees advies Siemens WMN16T3471 Lees advies aeg l76479nfl review Lees advies
Zeer goed in schoonwassen
Spoelt beter dan concurrentie
Betrouwbare reputatie

Technisch identiek aan de Siemens WM14Q363NL
Zeer goed in schoonwassen
Centrifugeert zeer goed
Betrouwbare reputatie

Technisch identiek aan de Bosch WNAT323471
Absolute top in schoonwassen
Centrifugeert zeer goed
Lange levensduur

Als afsluiting van deze Siemens WM14N030NL review wil is nog opmerken, dat blijkt dat de Siemens WM14N021NL en de Bosch WAN28062NL identiek zijn aan de beoordeelde Siemens.

Geef als 1e jouw mening

Laat een reactie achter

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart