Samsung WW70TA049TH/EN versus Samsung WW70TA049AE/EN | reviews – aanbiedingen

7.9/10 (Expert Score)
Deze wasmachine is #5 in de categorie 1-3 personen

In de wasmachinetest van de Consumentenbond is de WW70TA049TH/EN (in augustus 2021) als Beste Koop uit de bus gekomen. Voor een scherpe prijs krijg je een goed presterende wasmachine. Maar er is ook minder positief nieuws over dit model. In deze Samsung WW70TA049TH/EN review laat ik zien wat (minder) goed is aan de Samsung wasmachine. En ik vergelijk ze met identieke modellen: WW70TA049AE/EN en de WW70TA049TE/EN

Snel naar de laagste prijs van dit moment

Aanbieding en kortingscodes

Op het moment van schrijven is het Beste Koop-model in geen enkele winkel verkrijgbaar, maar de technisch identieke modellen wel. Daarom heb ik hieronder alle WW70TA049AE/EN en WW70TA049TH/EN aanbiedingen bij elkaar gezet.

5-8-2021 Update -indentieke modellen
Deze goed presterende Samsung wasmachine wordt bij verschillende winkels onder een andere modelnamen aangeboden. De onderstaande modellen presteren identiek met de dezelfde specificatie en komen met exact dezelfde scores uit de test. Enige verschil is winkel waar ze in het assortiment zitten.

Samsung WW70TA049TH/EN (niet leverbaar), WW70TA049TE/EN (Mediamarkt) en de WW70TA049AE/EN (o.a. BCC / Wehkamp / Bol.com)

Testoordeel en rapportcijfers

Bekijk gratis de resultaten van de wasmachinetest

Hier heb ik een oordeel gegeven hoe deze wasmachine presteert ten opzichte van andere 7 kilo wasmachines. In één zin is dit samen te vatten als: een zuinig apparaat die goed schoon wast en centrifugeert. Helaas ben ik nodige klachten over bouwkwaliteit tegen gekomen, ook iets wat ook aan Samsung wasmachines blijft kleven.

7.9Expert Score
Vraagtekens bij bouwkwaliteit

Trommel capaciteit: 7 kilo
Centrifugeren: 1400 toeren
Energieklasse: B
Jaarverbruik: 55 kWu (100 wassen)
Wasresultaat: Zeer goed
Centrifugeert: Zeer goed

Wasresultaat
9
Centrifugeren
8.5
Energieverbruik
8.5
Spoelen
5.5
Snelheid wasprogramma’s
6.5
Bediening en gebruiksgemak
7.5
Prijs/kwaliteit
9.5
Onze pluspunten
  • Beste Koop Consumentenbond (aug 2021)
  • Prijs/kwaliteit
  • Zuinig
  • Schoonwassen
Onze minpunten
  • Relatief veel storingen/defecten
  • Lange wasprogramma's
  • Bediening niet altijd logisch

Vergelijk en bespaar snel tientallen euro’s

Bespaar tientallen euro’s met deze identieke alternatieven

Samsung modellen met dezelfde specificaties en prestaties

Zoals ik bijna in elke WasmachinePagina review benoem is de wir-war van modelnummers. Helaas kiezen grote winkels ervoor om een fabrikant een eigen model te laten produceren. Vaak verschilt alleen de kleur van de deur en het typeplaatje. Vergelijken van prijzen wordt dan steeds lastiger.

Verschillen en overeenkomsten tussen Samsung WW70TA049TH/EN - WW70TA049TE/EN - WW70TA049AE/EN

Zo ook bij deze Samsung. De testresultaat zijn identiek. Kies gewoon de goedkoopste om snel te besparen. Ik heb de goedkoopste prijs per model er bij gezet.

De laagste prijzen van de indentieke modellen

Laagste prijs van de Samsung WW70TA049AE (met de zwarte deur)

Hier de beste deal Samsung WW70TA049TE (met een witte deur)

Technisch identiek Samsung modellenzoek de verschillen (die er niet zijn)
VS
VS
Type / model
WW70TA049TA
VS
WW70TA049TE
VS
WW70TA049AE
Test oordeelgelijk op andere onderdelen
VS
VS
Kleur deurverschil in design deur
Wit
VS
Wit
VS
Zwart
DisplayKleur
Wit
VS
Wit
VS
RVS
  • Samsung WW70TA049TH/EN heeft een witte deur en displaypaneel is RVS look.
  • Samsung WW70TA049TE/EN heeft een witte deur (verkrijgbaar bij mediamarkt)
  • Samsung WW70TA049AE/EN heeft een zwarte rand om de deur
Wat wordt standaard meegeleverd bij de Samsung wasmachine?
Als je de wasmachine koopt vindt je in de trommel alle meeleverde accessoires. Je vindt hier een steeksleutel (voor de transportbouten), afdek boutdoppen, slanggeleider, koudwaterslang en de inzet voor vloeibaar wasmiddel.

Samsung WW70TA049AE/EN review: wat is (minder) goed aan deze wasmachine

Dit moet je weten voor je deze wasmachine koopt

3 identieke wasmachines - Grote Samsung WW70TA049AE WW70TA049TE Samsung WW70TA049TA review en vergelijkingstest

Alle WW70TA049XX-modellen zijn technisch identiek. Ze beschikken over een vulgewicht van 7 kilo, centrifugeren op 1400 toeren en maken onderdeel uit van de Samsung 5000-serie.
Daarnaast zijn ze voorzien van EcoBubble, Bubblesoak, Hygiene steam, Drumclean en een zelfreinigend zeepbakje.

Voor wasmachines uit de goedkopere prijsklasse is dit indrukwekkend. Ook heeft Samsung een goede reputatie als het aankomt op schoonwassen en centrifugeren.

Helaas komen bij dit merk bovengemiddeld vaak defecten voor. Meestal na de garantie van 2 jaar, wat leidt tot dure reparaties.

Omdat de duurtest geen onderdeel uitmaakt van de wasmachinetest van de Consumentbond, is het wel iets om rekening mee te houden bij de aanschaf.

Wassen met de Samsung

terug naar menu ↑

Installeren en juist plaatsen van je nieuwe wasmachine

De meeste winkels installeren en sluiten je nieuwe wasmachine gratis aan. Maar voor wie zelf aan de slag gaat een paar tips bij de installatie.

  • Plaats de wasmachine altijd op een stevige vlakke ondergrond. Met de stelpoten kun je de wasmachine waterpas zetten. Een absolute voorwaarden om trillen en lawaai te minimaliseren.
  • Verwijder de transportbouten en sluit de openingen af met de plastic dopjes.
  • Draai de slang met de Aqualock-zijde op de waterkraan en niet opgedraaid op de achterzijde van de wasmachine.
  • Stop de afvoerslang met de geleider tot maximaal 15 cm in de afvoer.
terug naar menu ↑

Kalibratie uitvoeren voor zuinig wassen

Door het vooraf kalibreren van de wasmachine, zorg je dat de beladingssensor nauwkeurig en optimaal werkt.

Kalibreren doe je eenmalig na installatie met een lege trommel. Druk hiervoor 3 seconden gelijktijdig op “temp” en “uitgestelde start”. Houd deze knoppen nog ingedrukt en druk dan op de “Aan-toets”.

In het display verschijnt nu CLB. Door nu op de startknop te drukken, zal de links en rechts gaan draaien. Na 3 minuten is de kalibratie voltooid.

terug naar menu ↑

Voor de 1e keer wassen

Als de machine geplaatst is, kun je voor de eerste keer gaan wassen. De testresultaten laten zien dan vooral de wasprestaties en het centrifugeren uitstekend zijn. Alleen duurt een wasprogramma wel erg lang. Houd rekening met meer dan 3 uur! Verder valt mij op dat het bedieningspaneel gewenning vraagt.

terug naar menu ↑

Bedieningspaneel is niet logisch

De knoppen op het bedieningspaneel lijken door de ontwerpers kris-kras verdeeld te zijn. Helaas wordt ook alleen gebruik gemaakt van symbolen (en geen tekst), waardoor het lang niet altijd duidelijk is welke functie achter een knop schuil gaat. Aan de andere kant heb je in de dagelijkse praktijk ook maar een paar instellingen nodig.

1wasprogramma keuzeknop
2display (helaas alleen symbolen)de kleur van het display kan verschillen per model
3aanpassen van de temperatuur van een gekozen wasprogramma
4instellen van het aantal spoelbeurtenErg handig, want de nieuwste generatie wasmachines is niet top in spoelen
5instellen en aanpassen van de centrifugeersnelheid bij een wasprogramma
6opties zoals voorwas bij extra vervuilde was
7BubbleSoakgebruiken bij hardnekkige vlekken
8uitgestelde start instellen
9strijk klaar minder kreuk tijdens centrifugeren
10aan- en uitzetten van de wasmachine
11starten / pauzeren van wasprogramma

De meeste kopers zullen weinig problemen ondervinden en zullen de Samsung WW70TA049AE/EN handleiding niet openslaan. Het display op dit model is weer voorzien van symbolen in plaats van duidelijke tekst. Als je de symbolen ziet bij 7 en 9, zal voor heel veel kopers niet duidelijk zijn wat deze betekenen.

Zelf vind ik het ook onduidelijk dat Samsung verschillende opties voor zwaar vervuilde was door elkaar gebruikt. Je hebt BubbleSoak en verschillende voorwas opties. Ook het effect van stijkklaar is meer een marketingoptie, dan dat het in het dagelijkse huishouden tot een meerwaarde leidt.

6-8-2021 Tip
Als je een hekel hebt aan de muziekjes en waarschuwingssignalen, dan zet je deze makkelijk uit met de toetscombinatie. Houd 3 seconden lang de knop Centrifugeren en Opties ingedrukt.

Helaas weer klachten en defecten bij deze wasmachine direct na de garantie

Redactie WasmachinePagina
terug naar menu ↑

Wat zeggen 199 andere kopers?

Dat deze wasmachine veel verkocht wordt, zie je terug in het grote aantal reacties van kopers. Ik heb bij het voorbereiden van deze bespreking 199 reviews gevonden en geanalyseerd om een goed beeld te krijgen over de tevredenheid in de dagelijkse praktijk.

Hier zijn kopers enthousiast over
  • Schoonwassen (van katoen)
  • Stoomfunctie
  • Aanpasbaarheid van wasprogramma’s
  • Lage prijs
  • Stil tijdens wassen
  • Centrifugeert goed
Dit werkt minder goed in de praktijk
  • Geluidssignalen en waarschuwingen
  • Defecten en storingen (vooral deur en printplaten)
  • Kleine kledingstukken komen tussen de deur en trommel vast te zitten
  • Bediening en gebruik is niet handig

In het onderdeel hierboven over het “wassen met de ww70TA049xx-modellen” zal ik deze bevindingen nog toelichten.

Conclusie: vraagtekens bij betrouwbaarheid

terug naar menu ↑

Prestaties en prijs dik in orde, maar bouwkwaliteit lijkt onder de maat

In deze Samsung WW70TA049TH/EN review heb ik een aantal identieke 7 kilo Samsung wasmachines vergeleken.

De WW70TA049TH/EN is door de Consumentenbond uitgeroepen als Beste Koop (juli – augustus 2021), maar is op dit moment bij geen enkele winkel verkrijgbaar. Daarom is de Samsung WW70TA049AE/EN een mooie vervanger. Technisch identiek en ook nog een 30 euro goedkoper.

terug naar menu ↑

Beste dag deal van dit moment

Als ik alleen kijk naar prestaties van de genoemde Samsungs in deze review, dan valt op dat deze scherp geprijsd zijn. Voor een interessante prijs kan een kleine huishouden energiezuinig de was doen. Kantekening hierbij is wel de lange wasduur van de programma’s. De machines zijn niet erg snel.

terug naar menu ↑

Risico op defecten en storingen na de garantie

Een groot vraagteken blijft voor mij de matige bouwkwaliteit en betrouwbaarheid. Ook bij deze modellen hoor ik helaas nog steeds over defecten aan printplaten en storingen van de deur.

Samsung is weinig coulant met het oplossen van deze storingen na garantie. Reparatie bedraagt een flinke kostenpost, waardoor een relatief nieuwe wasmachine dan afgeschreven is.

Voor mij is dit de reden om deze wasmachine niet te adviseren, maar voor een concurrent te kiezen zoals de Siemens WM14N005NL.

terug naar menu ↑

Bekijk de beste geteste 7 kilo wasmachines

1 Bosch WAN28095NL review en aanbieding
Meer details...

Bosch WAN28095NL review en aanbieding

De meeste wasmachines uit onze vergelijkingstesten zijn binnenkort niet meer verkrijgbaar, omdat deze vervangen worden door apparaten die voldoen aan het nieuwe energielabel wasmachines. In deze Bosch WAN28095NL review ga ik zo'n ...
Toevoegen aan vergelijken
8.4
Dikke voldoendes met wat kanttekeningen
Trommel capaciteit: 7 kilo
Centrifugeren: 1400 tpm
Energieklasse: A+++ -10%
Jaarverbruik: € 36,- (157 kWh)
Wasresultaat: zeer goed
Centrifugeert: zeer goed
Wasresultaat
9.5
Centrifugeren
9.5
Energieverbruik
7.5
Spoelen
7.5
Snelheid wasprogramma's
7.5
Bediening en gebruiksgemak
8
Prijs/kwaliteit
9.5
Pluspunten:
  • Prima wasprestaties
  • Centrifugeert goed
  • Interessante prijs
Minpunten:
  • Geluid tijdens centrifugeren
2 Siemens WM14N005NL review | check deze aanbiedingen
Meer details...

Siemens WM14N005NL review | check deze aanbiedingen

Vorige maand heb ik naar de grote Siemens WM14UU00NL gekeken met een trommelcapaciteit  van 9 kilo. Een prima optie voor grote gezinnen, maar voor kleinere huishoudens is deze machine te groot. Gelukkig is er een interessant 7-kilo alternatief. In ...
Toevoegen aan vergelijken
8.1
Uitstekende prijs-kwaliteit, maar er is een betere keuze!
Trommel capaciteit: 7 kilo
Centrifugeren: 1400 tpm
Energieklasse: D (nieuw 2021 label)
Jaarverbruik: € 36,- (157 kWh)
Wasresultaat: Uitstekend
Centrifugeert: Uitstekend
Wasresultaat
9.5
Centrifugeren
8.5
Spoelen
5.5
Snelheid wasprogramma's
7.5
Bediening en gebruiksgemak
8.5
Prijs/kwaliteit
9
Pluspunten:
  • uitstekend schoonwassen katoen én synthetisch
  • nieuw model voldoet aan energielabel
  • eenvoudige bediening
Minpunten:
  • omslachtige optie extra water voor spoelen
3 Samsung WW70TA049TH/EN versus Samsung WW70TA049AE/EN | reviews – aanbiedingen
Meer details...

Samsung WW70TA049TH/EN versus Samsung WW70TA049AE/EN | reviews – aanbiedingen

In de wasmachinetest van de Consumentenbond is de WW70TA049TH/EN (in augustus 2021) als Beste Koop uit de bus gekomen. Voor een scherpe prijs krijg je een goed presterende wasmachine. Maar er is ook minder positief nieuws over dit model. In deze ...
Toevoegen aan vergelijken
7.9
Vraagtekens bij bouwkwaliteit
Trommel capaciteit: 7 kilo
Centrifugeren: 1400 toeren
Energieklasse: B
Jaarverbruik: 55 kWu (100 wassen)
Wasresultaat: Zeer goed
Centrifugeert: Zeer goed
Wasresultaat
9
Centrifugeren
8.5
Energieverbruik
8.5
Spoelen
5.5
Snelheid wasprogramma's
6.5
Bediening en gebruiksgemak
7.5
Prijs/kwaliteit
9.5
Pluspunten:
  • Beste Koop Consumentenbond (aug 2021)
  • Prijs/kwaliteit
  • Zuinig
  • Schoonwassen
Minpunten:
  • Relatief veel storingen/defecten
  • Lange wasprogramma's
  • Bediening niet altijd logisch

Ik ben erg benieuwd naar jouw mening over deze Samsung drieling (Samsung WW70TA049TH/EN, WW70TA049TE/EN of WW70TA049AE/EN). Hieronder kun je je mening en ervaringen kwijt over deze modellen, zodat je andere helpt de juiste keuze te maken)

1 Reactie
  1. Na veel gebel en ergernis met Samsung over kapotte wasmachine de machine de deur uit geaan, Nu gekozen voor een AEG. Nooit meer een Samsung voor mij

Laat een reactie achter

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0