Samsung WW70K5400WW review en aanbieding

Update: De Samsung WW70K5400WW was lange tijd leverbaar, maar is helaas niet meer leverbaar. In de testen van diverse consumentensites scoorde deze Samsung wasmachine hoog.

In deze review heb ik de Samsung WW70K5400WW op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasmachine niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasmachine. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Let op: de WSamsung WW70K5400WW wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Alternatieven voor de Samsung WW70K5400WW

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Samsung WW70K5400WW op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasmachine te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasmachine te bestellen is.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Samsung WW70T554ATT AddWash - €564,00
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Bosch WAJ28071NL - Serie 2 - Wasmachine - €548,99
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Bosch WAJ28071NL - Serie 2 - Wasmachine
Laatste updates:
  • €548,99 - 25 november 2022
  • €549,00 - 26 oktober 2022
  • €547,99 - 22 oktober 2022
  • €498,99 - 10 oktober 2022
  • €499,00 - 30 september 2022
  • €549,00 - 26 augustus 2022
  • €499,00 - 6 juni 2022
Sinds: 6 juni 2022
  • Hoogste prijs: €549,00 - 26 augustus 2022
  • Laagste prijs: €498,99 - 10 oktober 2022
Let op: hieronder gaat de review van de Samsung WW70K5400WW verder. Deze wasmachine is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.

Uitgebreide Samsung WW70K5400WW review

Hieronder lees je over de pluspunten en minpunten van deze Samsung wasmachine, zoals deze uit onze vergelijkingstest naar voren zijn gekomen.
Deze informatie zal je zeker helpen bij het afwegen van alle opties, voordat je de Samsung WW70K5400WW wilt gaan kopen.

Bekijk ook zeker eens de mogelijke alternatieve wasmachines, die ik aan het einde deze review heb opgesomd.
Want ik ben best onder de indruk van deze Samsung WW70K5400WW, maar er zijn betere wasmachines voor een lagere prijs!

Samsung WW70K5400WW review

Onderwerpen van deze Samsung WW70K5400WW review

  • Alle bijzonderheden, pluspunten én minpunten
  • Specificaties met uitleg
  • Bevinding & advies
  • Interessante alternatieven

7.9 Totale Score
Kanttekeningen bij deze 7 kilo wasmachine van Samsung

Capaciteit: 7 kilo
Centrifugeren: 1400
Energieklasse: A+++-30%
Energiekosten per jaar: 28 euro
Wasresultaat: goed
Centrifugeert zeer goed

Wasresultaat
8.0
Energieverbruik
9
Gebruiksgemak
9
Snelheid
8
Centrifugeren
8
Spoelen
5.5
Pluspunten
  • Schoonwassen van katoen en synthetische was
  • Energiezuinig dus lage gebruikskosten
  • Aandacht voor gebruiksgemak
- Minpunten
  • Gemiddelde levensduur van Samsung
  • Spoelen is matig
  • Specificaties & Uitleg
  • Video over deze wasmachine
  • Handleiding van deze wasmachine

Wat is nu écht belangrijk?

Het zal je niet ontgaan zijn, dat je in de webwinkels lange lijsten met specificaties van de wasmachine vindt. Lang niet alle specificaties zijn relevant, daarom heb ik hieronder een tabel met een duidelijke toelichting gegeven bij de meest belangrijke eigenschappen.

Specificaties en uitleg bij de Samsung WW70K5400WW/EN
Introductie jaar Deze wasmachine is in 2016  geïntroduceerd. Hiermee is het een recent model, voorzien van de nieuwste innovaties.
Vulgewicht De maximale vulcapaciteit  bedraagt 7 kg. Deze grootte past prima bij huishoudens van 1 tot 3 personen.
Centrifuge toerental Deze machine centrifugeert goed op 1400 toeren per minuut, maar met een droogklasse B (met restvochtpercentage 53%) is dit minder goed dan sommige andere 1600 toeren wasmachines. Als je vaak (meer dan 2x per week) een wasdroger gebruikt, kun je beter kieren voor een apparaat met een droogklasse a (resttvochtpercentage 44%) Je wasdroger is dan energiezuiniger en sneller klaar.Hangt de was bij jou op de waslijn, dan is dit onderdeel niet of nauwelijks relevant voor jou.
Energieverbruik Energieklasse A+++ -30% Energieverbruik per jaar: 122 kWh/jaar (0.55 kWh per cyclus) Geschatte energiekosten  ongeveer  € 28 (op basis van 220 wasbeurten). Hiermee is Samsung zuiniger als de meeste andere concurrenten in deze prijsklasse!
Afmetingen De afmetingen zijn vooral van belang als de wasdroger op de wasmachine moet komen. Dan moet de wasmachine groot genoeg zijn, zodat de wasdroger goed stabiel staat.(H)85 x (B)60 x (D)55
Wasresultaat Op basis van een Europese normering valt de wasmachine in de A -klassen (wast zeer goed schoon). Laat je hierdoor niet overtuigen, want alle wasmachine hebben tegenwoordig een A-beoordeling
Geluidniveau Geluidsniveau wassen: 54 db (iets meer dan normaal in vergelijking met andere wasmachine.) Geluidsniveau centrifugeren : 74 db (iets meer normaal niet beter dan andere wasmachines)
Bijzonderheden Opgelet: de Smart-app werkt (nog) niet met dit type Samsung wasmachine. Mocht je dit belangrijk vinden, kies dan de Samsung WW80K6605SW. Zelf op de site van Samsung is dit niet duidelijk beschreven.

Over EcoBubble

De meeste mensen houden er niet zo van om de handleiding door te lezen. Toch staan hierin juist de antwoorden op specifieke vragen die je hebt over een wasmachine.

Handleiding van Samsung WW70K5400WW

AddWash alleen voor kleine was

Samsung ADDWash

Maakt Samsung met AddWash het verschil met andere wasmachines? Zelf was ik benieuwd hoe zo’n deurtje in de praktijk werkt, want ik heb nog wel eens dat ik de wasmachine aanzet en dan vergeten ben om een grote handdoek uit de kamer in de machine te stoppen.

Na het proberen in de praktijk ben ik toch niet super enthousiast over dit ‘extra deurtje’, met name omdat het behoorlijk klein is.  Samsung geeft aan dat je nog snel een trui of spijkerbroek in de was kan stoppen, maar  daarvoor vind ik de vulopening toch wat klein.

Hoe werkt AddWash in de praktijk? 

Je kan het AddWash deurtje gedurende het hele programma openen, behalve als de temperatuur in de wasmachine hoger is als 50 graden.

  • Zet het wasprogramma op pauze
  • Kleine vergeten wasgoed toevoegen
  • En programma weer doorstarten

Mijn bevinding: handige functie als deze op je wasmachine zit. Maar je mist het ook niet echt als deze er niet op zit.
Op bijna elke wasmachine kun je na het starten nog langere tijd op de pauze- of stopknop drukken om was toe te voegen.

SmartCheck niet op de Samsung WW70K5400WW

Samsung Smart Check - wasmachine APP

Nog een tegenvaller is dat de Smart Check niet werkt op deze wasmachine.
Dit is vreemd want op de website van Samsung, wordt dit toch echt aangeboden.
Op de APP kreeg ik geen contact met de wasmachine. Bij een hoger en duurder model (Samsung WW80K6605SW) is me dit wel gelukt. Wellicht dat Samsung de app nog moet updaten.

Nu verwacht ik niet dat er mensen zijn die een wasmachine kopen omdat deze dan met de APP kunnen besturen. Als dit wel zo is, vraag dan zeker bij Samsung even na of de software is aangepast en dat de Samsung WW70K5400WW nu wel ondersteund wordt.

Eindoordeel en advies

Samsung levert tegenwoordig wasmachine die qua prestaties meekunnen met de top.
Ook de Samsung WW70K5400WW bewijst dat maar weer eens. Met het schoon wassen van de kleding zal deze wasmachine je niet teleurstellen.
Daarnaast is de wasmachine zuinig met water en stroom, waardoor de gebruikskosten laag zijn.
Enige kanttekening is voor mij de reputatie van Samsung. Deze wordt met elke generatie beter, maar is nog niet op hetzelfde niveau als de Duitse wasmachines.
Vuistregel uit de praktijk: met een Samsung wasmachine kun je 5 -7 jaar erg goed wassen, de Duitsers gaan gemiddeld 2 tot 3 jaar langer mee. En omdat de prijs van sommige Siemens en Bosch wasmachines niet veel duurder en soms lager is, heb ik hieronder enkele (betere) alternatieven genoemd.

Mogelijke alternatieven

Met de Samsung WW70K5400WW zal je geen miskoop doen. Het is een wasmachine die goed uit de vergelijkingstest komt.
Toch komt de wasmachine net te kort om onze ‘redactie keuze’ worden.  De onderstaande drie wasmachines presteren net wat beter op gebied van schoonwassen van synthetisch wasgoed en het goed spoelen.

Bosch WAQ28636NL Siemens WMN16T3471 AEG L76479NFL
Wasmachine review bosch WAQ28363NL Lees advies Siemens WMN16T3471 Lees advies aeg l76479nfl review Lees advies
Zeer goed in schoonwassen
Spoelt beter dan concurrentie
Betrouwbare reputatie

Technisch identiek aan de Siemens WM14Q363NL
Zeer goed in schoonwassen
Centrifugeert zeer goed
Betrouwbare reputatie

Technisch identiek aan de Bosch WNAT323471
Absolute top in schoonwassen
Centrifugeert zeer goed
Lange levensduur

Samsung WW70K5400WW aanbiedingen

wasmachine aanbieding: actuele kortingscodes

Zoals uit ons testoordeel van deze Samsung WW70K5400WW review blijkt, maak je een prima keuze met deze wasmachine.
De prijzen in webwinkels verschillen dagelijks. Als je de prijzen vergelijkt met onderstaande links, weet je zeker dat je de elke aanbieding en kortingsactie vindt.
Zo koop je de Samsung voor de laagste prijs.

Wil je snel checken naar actuele aanbiedingen? Bij deze webshops met de laagste prijzen.

5 Opmerkingen
  1. Als de addwash vultrechter stuk gaat (en je hebt de pech dat de montage ring ook vervangen moet worden aan de binnenzijde van de deur) kost je dit een hele deur nieuw. Hierin zitten enorme prijsverschillen en levertijden

    De montage ring is van alle addwash modellen NIET los te krijgen. Er bestaat namelijk geen artnummer van!!!???

    Alle onderdelen van de hele addwash kun je kopen tot ringetjes en schroeven toe. Alleen de kunststof ring niet. De rubber die ervoor zit wel. Niemand bij Samsung kan hierop een antwoord geven.

    Hierdoor een reparatie van 300€ (kosten nieuwe deur compleet) voor een onderdeel dat mss 15€ kost.

    Schandalig

    • Dank je wel voor je reactie. Jammer dat zo’n grote fabrikant niet meer aandacht besteed aan reparatie mogelijkheden.
      Helaas hoor ik jouw bevinding vaker.

  2. Voor mij nooit meer een Samsung wasmachine Ik heb de een naar de andere pech met de wasmachine na 5 keer omruilingen nog problemen monteur erbij heeft hem nagekeken alles vervangen helaas maakt hij nog lawaai Ik heb geen vertrouwen meer in Samsung Ik heb mijn wasmachine weggedaan en een andere merk gekocht Ik krijg hem met promotie garantie nadat mijn wasmachine buiten de garantie viel werd hij gerepareerd en eigenlijk had die vervangen moeten worden maar dat doet een promotie garantie niet Dat is een maak garantie de fabrikant moet beter kijken naar die Samsung wasmachines voor dat ze in de winkels komen voor mijn gevoel kunnen ze het beter houden bij tv,s en tablet en telefoon,s en witgoed bij de grotere fabrikanten houden zo als Miele aeg Bosch en Whirlpool

  3. Ook voor mij nooit meer een Samsung wasmachine. Een paar maanden geleden een Eco Bubble 8kg machine gekocht met een speciaal programma voor beddengoed. Dit programma wast max. op 40 graden. I.v.m. huisstofmijt wil ik beddengoed op 60 gr wassen. Het gewone katoenprogramma wast wel op 60 gr, maar maakt je machine en/of beddengoed stuk! De huisstofmijt lacht, ik niet.

  4. Voor ons nooit meer zo n rot ding naar 2 jaar en 3 weken ging hij kapot 3 weken naar de garantie we moesten de helft be talen dat was 190 euro en ja hoor binnen twee jaar weer kapot het zelfde ding weet stuk nu hebben wij maar een bosch gekocht maar een Samsung wasmachine nooit meer raad het ook niet aan

Laat een reactie achter

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart