Samsung WW70J5426DA/EN review

Update: De Samsung WW70J5426DA/EN was lange tijd leverbaar, maar is helaas niet meer leverbaar. In de testen van diverse consumentensites scoorde deze Samsung wasmachine hoog.

In deze review heb ik de Samsung WW70J5426DA/EN op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasmachine niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasmachine. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Let op: de Samsung WW70J5426DA/EN wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Alternatieven voor de Samsung WW70J5426DA/EN

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Samsung WW70J5426DA/EN op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasmachine te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasmachine te bestellen is.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Siemens WM14N075NL - iQ300 - Wasmachine - €512,40
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Siemens WM14N075NL - iQ300 - Wasmachine
Laatste updates:
 • €512,40 - 4 januari 2023
 • €549,00 - 23 december 2022
 • €449,00 - 21 december 2022
 • €549,00 - 3 december 2022
 • €599,00 - 30 november 2022
 • €412,99 - 29 november 2022
 • €418,33 - 26 november 2022
 • €317,76 - 24 november 2022
Sinds: 1 augustus 2022
 • Hoogste prijs: €599,00 - 30 november 2022
 • Laagste prijs: €317,76 - 24 november 2022
Let op: hieronder gaat de review van de Samsung WW70J5426DA/EN verder. Deze wasmachine is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.

[dfrcs ean=”8806088736648″]

Samsung WW70J5426DA/EN review

De Samsung WW70J5426DA/EN heeft in juni 2018 opnieuw het predicaat Beste Koop van de Consumentenbond gekregen. In december 2017 en april 2018 was dat ook al het geval. Hieronder heb ik de Samsung wasmachine uitgebreid bekeken en vergeleken met andere wasmachines.

Uitgebreide Samsung WW70J5426DA/EN review door WasmachinePagina.nl

Beste Koop wasmachines bieden volgens de Consumentenbond de beste prijs/kwaliteit verhouding. Dat geeft wel aan dat de wasprestaties dik in orde zijn. Maar dat wil nog niet zeggen dat deze machine voor iedereen de juiste keuze is. In deze Samsung WW70J5426DA/EN review zal ik hierop verder inzoomen, waardoor het maken van een keuze wat gemakkelijker wordt.

 • Rapportcijfers met plussen en minnen
 • Voor wie is dit de ideale wasmachine?
 • Meer over problemen en klachten met wasmachines van Samsung
 • Welke alternatieven moet je ook zeker kennen?
 • Mijn advies en oordeel

8 Totale Score
Schoonwassen voor lage aanschafprijs

Trommel capaciteit: 7 kilo
Centrifugeren: 1400 tpm
Energieklasse: A+++ - 10%
Jaarverbruik: € 28,- (122 kWh)
Wasresultaat: goed
Centrifugeert: zeer goed

Wasresultaat
8
Centrifugeren
9.5
Energieverbruik
9
Spoelen
6.5
Snelheid wasprogramma's
5.5
Bediening en gebruiksgemak
8
Prijs/kwaliteit
9.5
Pluspunten
 • Was prestaties
 • Centrifugeert zeer goed
 • Laag energieverbruik
 • Lage aanschafprijs
 • Beste Koop Consumentenbond (juni 2018)
- Minpunten
 • Snelheid van eco wasprogramma's

Opvallende plussen en bevindingen

Deze wasmachine is opvallend goed in schoonwassen. In verschillende vergelijkingstesten onderscheidt deze Samsung zich hierop positief ten opzichte van de rest. Volgens Samsung komt dit dankzij Ecobubble. Daarover straks wat meer achtergrond.

Ook kopers van deze wasmachine geven aan dat de wasprestaties in de dagelijkse praktijk bovengemiddeld goed zijn.

Aanrader. Goedkoop en alles weer lekker schoon en fris.
Gerrie - Breda
Bewust gekozen voor deze wasmachine om zijn goede reviews en de lage prijs. Ik was dagelijks een overall en zelfs smeervlekken komen schoon uit de machine op 40°C
Alex E. - Venray

Een andere plus is het centrifugeren. De wasmachine centrifugeert op 1400 toeren per minuut en doet dit erg goed. Het restvochtpercentage na het centrifugeren ligt op 53%. Alleen huishoudens die de wasdroger na elke wasbeurt gebruiken, kunnen nog eens kijken naar een apparaat die op 1600 tpm centrifugeert. Doordat er nog meer vocht door de wasmachine gecentrifugeerd, daalt het energieverbruik van de wasdroger.

Minpunten die die je ook moet weten

Hoeveel water en energie verbruikt de wasmachine?

Mij valt met name het hoge geluidsniveau bij centrifugeren en de tijdsduur in negatieve zin op.  Tijdens het centrifugeren loopt het geluidsniveau op tot 74 db. Iets boven de 73 db norm van een stille wasmachine.

Of een hoger geluidsniveau erg is zal voor iedereen verschillen. Draait jouw wasmachine vooral overdag en staat deze niet in een leefruimte, dan heb je weinig last van het geluid. Wil je ‘s nachts wassen en belemmerd het geluid je nachtrust dan zijn er stillere keuzes.

Ander verbeterpunt is de lange wasduur van de eco-wasprogramma’s. Een volle trommel wassen met het eco programma op 60°C duurt 4 uur en 15 minuten. Dat is bizar lang en daardoor verwacht ik dat dit niet vaak gebruikt gaat worden. Natuurlijk zijn er de snelle turbo programma’s, maar die zijn minder zuinig.

De oorzaak van het langdurige eco-programma is de manier waarop het energielabel wordt vastgesteld. Vaststelling gebeurt op basis van het zuinigste eco-programma en dan ook nog omgerekend naar het verbruik per kilo wasgoed. Hierdoor wordt een eco-programma steeds meer een soort van sjoemel-wasprogramma: zuinig maar onbruikbaar in de praktijk. Helaas zie je dit terug bij alle fabrikanten en geeft het consument een vertroebeld beeld.

Wasprogramma Tijdsduur
Volle trommel met 7 kilo katoen op 60°C 252 minuten
Half volle  trommel met 3,5 kilo katoen op 40°C 182 minuten
Half volle  trommel met 3,5 kilo katoen op 60°C 222 minuten

Handige functies die je zeker zal waarderen

Na de testscores over wasprestaties, wil ik wat dieper ingaan op bijzondere functies van de Samsung WW70J5426DA/EN.

Samsung is een fabrikant die behoorlijk innovatief is. De laatste jaren zijn ze gekomen met functies zoals AddWash, EcoBubble, BubbleSoak en Smartcheck. Later verschijnen soort gelijke functies  onder een andere naam bij andere  fabrikanten.

De gereviewde wasmachine is voorzien van:

 • EcoBubble / BubbleSoak
 • SmartCheck
 • Crystal transparant design

Maar wat heb je eigenlijk aan deze functies in de dagelijkse praktijk? Het blijft voor een deel een kwestie van onderbuikgevoel. Hieronder lees je mijn mening en ervaring.

Nut van EcoBubble / BubbleSoak

Werking van bubblesoak en eco bubble tijdens het wassen

Bij EcoBubble wordt het wasmiddel voor dat het in de trommel gaat al gemengd met water. Daarna wordt er lucht in geblazen, zodat er schuin ontstaat.  Het blijkt dat een schuimmengsel beter intrekt in vlekken en dat komt het wasresultaat ten goede. Vergelijk het maar met een autowasserij, daar wordt je auto ook eerste in geschuimd voordat wordt gewassen. Dit maakt het mogelijk dat je op lage temperaturen lastige vlekken beter kan schoonwassen.

Dat klinkt allemaal als een leuk verkooppraatje, maar EcoBubble blijkt gewoon echt te werken. Lees het artikel ‘Eco Bubble in de praktijk‘ maar eens. Een ander signaal dat de bubbels werken, blijkt uit het feit dat langzaam maar zeker andere fabrikanten met eigen versies komen. AEG  noemt dit bijvoorbeeld SoftPlus. Binnenkort zullen zeker meer fabrikanten het optimaal mengen van wasmiddel in hun wasmachines bouwen.

BubbleSoak doet iets vergelijkbaar met luchtbellen. Je kan dit als een soort vlekkenautomaat zien. Moeilijke vlekken worden met bubbels te lijf gegaan, zodat traditioneel lastige vlekken (wijn, gras enz.) beter worden schoon gewassen.

Smartcheck toch niet zo smart

Weinig toegevoegde waarde van SmartCheck

Over het nut van Smartcheck ben ik minder enthousiast. Smartcheck is niks anders dan een app die een soort barcode van het display leest en dan aangeeft hoe je een storing kan oplossen.

Dit lijkt geavanceerd, maar het is veel gebakken lucht en bovendien omslachtig. Snel kijken in een tabel met foutcodes in de handleiding geeft hetzelfde resultaat. Ik vraag me af wie de moeite neemt deze app te downloaden in plaats van even de foutcode in google te typen.

Deze smartcheck is dan ook niet te vergelijken met HomeConnect van Bosch en Siemens.  Hiermee kun je witgoedapparaten daadwerkelijk op afstand aansturen en uitlezen. Maar om eerlijk te zijn, is deze geavanceerde wifi functionaliteit ook niet op een laaggeprijsde wasmachine te verwachten.

Crystal design want het ook wil ook wat

Samsung besteed altijd veel aandacht aan design. Mannen zullen hier de neus voor ophalen als de machine maar goed wast 😉 Maar als je in de winkel staat en je ziet een rij met 25 wasmachines dan kan een leuk led kleurtje toch het verschil maken.

De crystal look is leuk, maar niet het belangrijkste  om daar je beslissing op te baseren.

Veel klachten over Samsung wasmachines

Wat wel belangrijk is om mee te nemen bij je beslissing om een wasmachine van Samsung te kopen, is de beperkte levensduur. Uit onze mailbox en feedback van bezoekers blijkt dat er veel klachten zijn over dure reparaties na de garantieperiode.

De Samsung wasmachines bevatten veel gecombineerde en gegoten onderdelen. Hierdoor worden reparaties soms onmogelijk en duur. In de praktijk blijkt dat repareren dan vaak niet meer rendabeler is. In deze tijd van maatschappelijk verantwoord ondernemen en aandacht voor efficiënt gebruik van grondstoffen, schiet Samsung hierop tekort.

Mijn mening is dat elke wasmachine fabrikant moet zorgen dat onderdelen voldoende lang meegaan én makkelijk te vervangen zijn.

Veel gehoorde klachten over Samsung wasmachines

 • na 4 tot 5 jaar vervangen van motorrubbers en schokbrekers
 • defecten in de schakelcomponenten en het moederbord
 • lagers die vervangen moet worden
 • slechte digital inverter

Koop je deze Samsung, dan ga ik er vanuit dat de levensduur gemiddeld op 5 – 7 jaar ligt. Samsungs van 10 jaar of ouder zijn meer uitzondering dan regel.

Conclusie en oordeel

Zoals je van een Beste Koop van de Consumentenbond mag verwachten, krijg je een prima presterende wasmachine voor een interessante aanschafprijs. Heb je geen hoger budget dan zal je met deze Samsung WW70J5426DA/EN geen miskoop doen.  Houd wel rekening met de kortere levensduur van veel Samsung machines.

Wil je voor langere tijd zonder problemen wassen met je nieuwe wasmachine, dan zijn er betere alternatieven. Bekijk de mijn favoriete 7 kilo wasmachines.

Identieke modellen - 2018.06.03

Ook Samsung produceert modellen die technische gelijkwaardig functioneren. De Samsung WW70J5426DW/EN,  WW70J5426FW/EN  en WW70J5426DA/EN hebben dezelfde testscores. Alleen bedieningspaneel en deur verschillen op details met de gereviewde machine.

Waar vind je de Samsung WW70J5426DA voor de laagste prijs?

Prijzen kunnen meerdere keren per dag worden ververst. Met de knoppen hieronder kun je altijd de laatste actuele prijs checken. Je ziet ook direct of er nog een actuele aanbieding loopt in de webwinkel.

wasmachine aanbieding: actuele kortingscodes

Op zoek naar de beste service voor de laagste prijs?

Waar krijg je ook na je aankoop nog service en antwoord op je vragen? Bij onderstaande shops kun je met gerust hart een online wasmachine kopen.
Bezorging en plaatsing zijn dik in orde.

[dfrcs ean=”8806088736648″ context=”discount_prices”]

1 Reactie
 1. ik heb een samsung wasmachine type WF70F5E3P4W/EN gehad,en na 2,5 jaar waren de lagers en de schokbrekers kapot gegaan.

Laat een reactie achter

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart