Samsung WW10M86INOA review

Samsung WW10M86INOA review en oordeel door WasmachinePagina

Aanleiding voor deze Samsung WW10M86INOA review, is het uitroepen tot ‘Beste uit de Test’ door de Consumentenbond (sept. 2018).

Het is de eerste keer dat een apparaat met een 10 kilo trommel dit predicaat ontvangt. Voldoende redenen om eens uitgebreid naar deze nieuwe Samsung wasmachine te kijken.

Update: De Samsung WW10M86INOA was lange tijd leverbaar, maar is helaas niet meer leverbaar. In de testen van diverse consumentensites scoorde deze Samsung wasmachine hoog.

In deze review heb ik de Samsung WW10M86INOA op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasmachine niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasmachine . Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Let op: de Samsung WW10M86INOA wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Alternatieven voor de Samsung WW10M86INOA

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Samsung WW10M86INOA op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasmachine te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasmachine te bestellen is.

Let op: hieronder gaat de review van de Samsung WW10M86INOA verder. Deze wasmachine is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.

Aanbiedingen en kortingen

Deze nieuwste Samsung wasmachine is de duurste die we beoordeeld hebben. Op moment van schrijven loopt er een €350 CashBack actie bij Samsung.
Het loont altijd de moeite om na te gaan of er speciale acties lopen.

Hieronder vind je de acties van de grote wasmachinewinkels op een rij. Met de bekijk-knop check je direct de actuele aanbiedingen.

De laagste prijzen die ik heb gevonden

[dfrcs ean=”8801643157975″ context=”discount_prices”]

Update - 01-10-2018 Winnaar Wasmachinetest Consumentenbond (sept. 2018) 

Samsung WW10M86INOA review: reuzenhulp voor grote gezinnen

Met een trommelinhoud van 71 liter goed voor 10 kilo katoen, mag je de Samsung WW10M86INOA/EN best een reus noemen. De trommelcapaciteit is hiermee 2x zo groot als de vorige generatie wasmachines.

De doelgroep van deze Samsung zijn dan ook vooral huishoudens met bovengemiddeld veel vieze was. Ondanks de grote inhoud, zijn de afmetingen met 85 cm (hoogte), 60 cm (breedte) en 60 cm (diepte) niet bijzonder afwijkend.

Testoordeel pluspunten en minuten Samsung WW10M86INOA Quickdrive
8.5 Totale Score
Uitmuntende machine, maar (te) duur!

Trommel capaciteit: 10 kilo
Centrifugeren: 1600 tpm
Energieklasse: A+++-50%
Jaarverbruik: € 27,- (119 kWh)
Wasresultaat: zeer goed
Centrifugeert: zeer goed
Beste uit de Test (Consumentenbond sept,18)

Schoonwassen
9
Centrifugeren
9.5
Energieverbruik
8
Spoelen
8
Snelheid wasprogramma's
9
Bediening en gemak
9
Prijs/kwaliteit
7
Pluspunten
 • Kampioen in centrifugeren
 • Grote 10 kg trommel
 • Laag energieverbruik
 • Snelle wasprogramma
 • Zeer veel functionaliteit
- Minpunten
 • (Te) duur
 • Prestatie winst door Quickdrive is beperkt
 • Slecht imago Samsung service na garantie

Samenvatting van de test

Tot 30 september 2018 bestond de mogelijkheid deze wasmachine 100 dagen op proef te nemen. Meer dan voldoende tijd om deze machine goed te leren kennen. Dat is ook nodig, want er is zeer veel functionaliteit aan boord.

Hoe schoon wast de Quickdrive?

Bij deze nieuwe trommel bewegen de platen onafhankelijk van elkaar en wordt het wasgoed in verschillende richtingen bewogen. Dit leidt tot meer wrijving, zodat sneller het gewenste wasresultaat is bereikt. Maar is het wel de nieuwe trommel, die leidt tot de zeer goede wasresultaten?

Het antwoord kan alleen in een laboratorium opstelling objectief  worden vastgesteld. Hiervoor vertrouw ik dan ook op de testen van de Consumentenbond. Uit hun testbeoordeling blijkt dat de Samsung Quickdrive zich kan meten met de top. Daarbij moet ik opmerken dat Samsung altijd al behoorlijk goed scoort. Dus ook al voor de introductie van de Quickdrive.

Ik verwacht dan ook dat het prima schoonwassen meer te danken is aan de EcoBubble techniek, dan enkel en alleen door de Quickdrive.

Een 10 voor centrifugeren

Waar de wasmachine echt in uitblinkt is centrifugeren. Als de Samsung WW10M86INOA bezig is met centrifugeren, dan zal in eerste instantie het lage geluidsniveau opvallen.

Ondanks de 1600 toeren per minuut blijft het geluidsniveau beperkt tot 72 decibel. De Digital Inverter motor en geluidsisolatie moeten hiervoor perfect op elkaar zijn afgestemd. Alleen enkele Mieles en de duurdere series van Siemens en Bosch bevinden zich op dit gelijke niveau. Dat is een indicator dat we met een degelijk gebouwde wasmachine te maken hebben.

AddWash zit op de meeste Qdrive wasmachines

Bij het centrifugeren wordt de bovengrens gehaald wat op dit moment technisch haalbaar is. Ik ken geen andere wasmachine die dit niveau haalt.

Dit is vooral positief voor mensen die vele gebruik maken van een wasdroger. De droger is sneller klaar en dat bespaart energie. Gebruik je de waslijn, dan is uiteraard ook de was sneller droog en heb je minder vocht in je huis.

Ongelofelijk veel functionaliteit en gemak

Als je de prestaties van dit model vergelijkt met andere 10 kilo wasmachines, dan valt het gebruiksgemak in positieve zin op. Je kan met recht zeggen dat je kan wassen zonder dat je er omkijken naar hebt.  Deze machine is uitgerust met alle nieuwe innovaties en technieken.

Wat vind je op de machine? Uitleg
Auto Optimal  Wash Hieronder wordt deze functie uitgebreid toegelicht.
AddWash Mogelijkheid om kleine kledingstukken (ondergoed / sokken) nog toe te voegen aan een lopend wasprogramma.
Balans systeem Zorgt dat de wasmachine niet gaat lopen door het trillen tijdens het centrifugeren.
Stoom Betere hygiëne doordat schadelijke bacteriën met stroom gedood worden. Deze functie wordt gebruikt bij een beperkt aantal wasprogramma’s.
Beladingssensor Hoeveelheid water en wasduur wordt aangepast aan de daadwerkelijk hoeveel wasgoed in de trommel. Hierdoor wordt het energieverbruik beperkt en is een wasprogramma eerder klaar.
Trommel reiniging Speciaal wasprogramma op 60 °C/ 70 °C waardoor een stinkende wasmachine wordt voorkomen.
Trommel verlichting De trommel wordt verlicht bij het inladen en uitladen van de wasmachine.
Zelfreinigend wasmiddelbakje Het zeepbakje wordt na elke wasbeurt schoongespoeld, zodat aangekoekt wasmiddel wordt voorkomen
App bediening met Samsung Connect Met Q-rator kun je de wasmachine besturen en de status inzien vanaf je smartphone. Het nut van zo’n smartwasmachine is in de praktijk beperkt.

Meer over automatisch wasmiddeldosering:  Samsung Auto Optimal  Wash

Voordelen en nadelen van Samsung Auto Optimal Wash

Eerder hebben we al naar Auto Optimal  Wash van Samsung gekeken. Een groot nadeel van de automatische wasmiddeldosering van Samsung is gelukkig bij dit model opgelost.

Er is weer een vakje voor handmatig doseren in het zeepbakje aanwezig.Voorheen kon je alleen met een wasbol of wascapsules wassen  als je de autofunctie niet wilde gebruiken.

Auto dosering is handig, maar door verschillende wasmiddelen voor witte – en gekleurde was, blijft het wat behelpen. Miele heeft een universeel wasmiddel voor kleur én wit, maar dat is dan wel weer een stuk duurder dan regulier wasmiddel.

Dit maakt dat automatisch wasmiddeldosering toch wat haken en ogen kent, die je moet weten als je een keuze gaat maken.

Ben je opzoek naar meer informatie? Op onze Samsung pagina verzamelen we meer info over technieken, feiten  en functionaliteiten van dit merk.

Samsung Quickdrive ervaringen

feiten en ervaringen over Q-Drive wasmachines

In de reclame van Samsung wordt beweerd dat QuickDrive zorgt voor een 50% snellere katoen-wasprogramma en dat 20% minder energie wordt gebruikt. Dat is een mooie ontwikkeling na jaren van steeds langer durende wasprogramma’s.

Deze bewering blijkt in de dagelijkse praktijk toch wat tegen te vallen. Waar kun je als koper dan wel op rekenen? We zetten alle feiten en praktijk bevindingen van de QDrive op een rij!

 • Qdrum leidt niet tot extra slijtage van kleding in de wasmachine.
 • Er is een kleine snelheidswinst bij het katoenwasprogramma.
 • Snelheidswinst bij SuperSpeed is groot: 5 kilo in 40 minuten (3o% sneller)
 • Er is een beperkte energiebesparing door QDrive.
 • Qdrive leidt niet tot extra verbetering in schoonwassen.

Conclusie: QuickDrive zorgt daadwerkelijk voor kortere wasprogramma’s, maar de tijdswinst is veel minder groot dan de 50% die door de fabrikant wordt genoemd. De hogere prijs van de nieuwe Qdrum-trommel past dan ook niet bij de prestatie winst die met deze innovatie wordt bereikt.

Tip: de Samsung WW10M86INOA handleiding telt 76 bladzijden en geeft antwoord op veel gestelde vragen.

Conclusie: kopen of niet

De Samsung WW10M86INOA is een unieke wasmachine. De grote 10 kilo trommel en functionaliteit maken het doen van de was voor grote gezinnen zeker aangenamer.

Als je kijkt naar prestaties, dan zijn er op dit moment maar weinig modellen die de Samsung evenaren. Maar hebt wel een groot budget nodig. Het lijkt er op dat Samsung gebruikt maakt om het unieke punt (de 10 kilo trommel met Qdrive) uit te buiten.

Is de prijs te hoog , dan doet de Miele WCG 120 XL (9 kilo) niet onder voor deze Samsung en is een paar honderd euro goedkoper. En er zijn nog meer prima alternatieven die zelfs meer dan 2x goedkoper zijn.  Helemaal eerlijk is deze vergelijking niet, omdat dit wel allemaal varianten zijn met een 9 kg trommel.

Persoonlijk vind ik de Samsung op dit moment te duur en zou daarom gaan voor een van de genoemde goedkopere alternatieven.

wasmachine aanbieding: actuele kortingscodes

Op zoek naar de beste service voor de laagste prijs?

Waar krijg je ook na je aankoop nog service en antwoord op je vragen? Bij onderstaande shops kun je met gerust hart een online wasmachine kopen.
Bezorging en plaatsing zijn dik in orde.

[dfrcs ean=”8801643157975″ context=”discount_prices”]

Geef als 1e jouw mening

Laat een reactie achter

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart