Miele WMH 122 WPS review en aanbieding

Wat is een goeie 9 kilo wasmachine van Miele?  Misschien wel de wasmachine hierboven, want het is een erg populaire wasmachine. In deze Miele WMH 122 WPS review krijg je het antwoord. Ben je bewust dat er een aantal Miele’s zijn met andere typenummers die nauwelijks van elkaar verschillen. Hieronder zal ik deze noemen en geef ik aan waar de verschillen zitten. Zo kun je soms een Miele wasmachine vinden die exact hetzelfde presteert, maar voor een lagere prijs in de winkel staat.

Update: De Miele WMH 122 WPS was lange tijd leverbaar, maar is helaas niet meer leverbaar. In de testen van diverse consumentensites scoorde deze Miele wasmachine hoog.

In deze review heb ik de Miele WMH 122 WPS op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasmachine niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasmachine. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Let op: de Miele WMH 122 WPS wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Alternatieven voor de Miele WMH 122 WPS

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Miele WMH 122 WPS op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasmachine te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasmachine te bestellen is.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos - €1.799,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos
Laatste updates:
 • €1.799,00 - 16 januari 2023
 • €1.999,00 - 1 januari 2023
 • €1.699,00 - 12 december 2022
 • €1.999,00 - 8 december 2022
 • €1.899,00 - 30 november 2022
 • €1.649,00 - 22 november 2022
 • €1.799,00 - 17 november 2022
 • €1.699,00 - 11 november 2022
Sinds: 4 oktober 2022
 • Hoogste prijs: €1.999,00 - 8 december 2022
 • Laagste prijs: €1.649,00 - 22 november 2022
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos - €1.599,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos
Laatste updates:
 • €1.599,00 - 9 januari 2023
 • €1.739,00 - 29 november 2022
 • €1.399,00 - 21 november 2022
 • €1.739,00 - 9 november 2022
 • €1.599,00 - 15 september 2022
 • €1.549,00 - 2 september 2022
Sinds: 2 september 2022
 • Hoogste prijs: €1.739,00 - 9 november 2022
 • Laagste prijs: €1.399,00 - 21 november 2022
Let op: hieronder gaat de review van de Miele WMH 122 WPS verder. Deze wasmachine is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.

Wat lees je in deze review?

 • Hoe presteert de Miele wmh 122 wps?
 • Voor wie is dit de ideale wasmachine?
 • Uitleg bij de specificaties
 • Identieke goedkopere modellen
 • Interessante Miele wmh122wps  aanbiedingen?

Miele WMH 122 WPS review en testresultaten

Voordat ik een wasmachine beoordeling maak, doen we altijd uitgebreid onderzoek naar beschikbare laboratoriumtesten van experts. Daarnaast bekijken we ervaringen van andere kopers om meer inzicht te krijgen over betrouwbaarheid en gemak. Hierdoor kunnen we een evenwichtig testoordeel geven. Hieronder ons oordeel met een toelichting.

8.2 Totale Score
Een 9 kg topper van Miele

Capaciteit: 9 kilo
Centrifugeren: 1600
Energieklasse: A+++-40% (130 kWh)
Energiekosten per jaar: 29 euro
Wasresultaat: zeer goed
Centrifugeren: zeer goed

Wasresultaat
9
Centrifugeren
9
Energieverbruik
8.5
Spoelen
5.5
Snelheid wasprogramma's
8.5
Gebruik en bediening
9
Prijs / kwaliteit
8
Pluspunten
 • Zeer goed in schoonwassen
 • Energiezuinig (A+++-40%)
 • Centrifugeert goed
 • Veel nieuwe technieken
 • Snelle wasprogramma's
- Minpunten
 • Standaard spoelen

Zoals je ziet, is deze Miele opvallend goed in schoonwassen en centrifugeren. Bijzonder is verder dat de WMH 122 WPS behoorlijk snel is. Eindelijk een wasmachine met een goede balans tussen snelle wasprogramma’s en een laag energieverbruik. Op onze startpagina lees je meer waarom veel andere nieuwe wasmachines tergend lange wasprogramma’s hebben.

Onze Miele WMH 122 WPS review met alle voordelen en nadelen

Wassen met de WMH 122 WPS

De hele lijn nieuwe Miele wasmachines (uit 2016) blinken uit in het schoonwassen. Ook de Miele WMH 122 WPS is hierop geen uitzondering. De machine is voorzien van alle laatste technieken die het schoonwassen verbeteren en makkelijker maken. Standaard wordt bij deze wasmachine Miele UltraPhase 1, Miele UltraPhase 2 en Capdosing modules meegeleverd. Direct klaar om een was te draaien!

Bij het wassen zal je te maken krijgen met een aantal technieken. In het tabblad video’s vind je meer uitleg bij deze opties.

 • TwinDos
 • Vlekkenfunctie (23 verschillende soorten vlekken)
 • Bruikbare wasprogramma’s
 • PowerWash 2.0

Voordelen en nadelen van TwinDos

Twindos met Ultraphase duur wasmiddel

Het is een feit dat juist doseren van wasmiddel een must is voor een perfecte wasresultaat. Teveel doseren zorgt voor teveel schuim, waardoor de waskracht verloren gaat. En bij te weinig wasmiddel lossen vlekken niet goed op.

Eerder hebben we het automatische wasmiddeldosering Twindos al uitgebreid geprobeerd en vergeleken met andere systemen.  Conclusie is dat zelf doseren net zo goed gaat, alleen nemen we er gewoon de tijd niet voor. TwinDos is dan een goede oplossing. En het systeem wordt ook nog eens door heel veel gebruikers gewaardeerd voor het gebruiksgemak.
Absoluut uniek aan Twindos is dat Miele’s Ultraphase gebruikt kan worden voor witte én gekleurde was.

Zijn er dan geen nadelen? Als ik er één moet noemen, dan is het de prijs. Gelukkig kun je de capsules ook vullen met eigen regulier wasmiddel uit de supermarkt.

Met PowerWash 2.0 is een halve trommel zuinig gewassen

Wat is nut van PowerWash 2.0

Een wasmachine met een 9 kilo kan veel wassen, maar hoe zit het met halfvolle trommels. Elke wasmachine wast optimaal met een volle trommel. De energiekosten per kilo zijn dan het laagst én de was wordt dan het beste schoon.

Natuurlijk kun je niet altijd met een volle trommel wassen. Dan komt PowerWash 2.0 om de hoek kijken. De was wordt dan op een andere manier bevochtigd met minder water. Dit wordt Spin&Spray genoemd en hierdoor wordt bespaard op het verwarmen.

Deze techniek is trouwens niet uniek voor Miele. Op veel AEG wasmachines vinden we soort gelijke technieken. Bij AEG wordt dit OkoMix genoemd.

Dat de PowerWash techniek goed werkt, blijkt uit testen van de Consumentenbond. Deze laten zien dat de Miele WMH 122 WPS ook half volle trommel zeer energiezuinig schoon wast.

Voor wie is dit de ideale wasmachine?

Nog steeds denken veel mensen, hoe meer wascapaciteit hoe beter. Helaas wordt dit ook nog vaak in winkels gezegd. Natuurlijk helpt Powerwash om zuinig te wassen bij halfvolle trommels, maar dit moet niet het uitgangspunt zijn.

Een wasmachine presteert optimaal als je met een volle trommel kan wassen. De was wordt dan schoner en het energieverbruik is dan het laagst. Een 9 kilo wasmachine moet je daarom kiezen als je daadwerkelijk met volle trommels kan wassen. Besef dat 9 kilo een hele berg was is.

In de praktijk past een zo’n vulgewicht bij gezinnen van 5 personen of meer.
Bekijk en vergelijk meer gezinswasmachines.

Nog te duur? Meldt je aan voor onze wasmachine aanbieding alert

Wat zeggen andere kopers?

De onzin van de Miele WMH 122 WPS review

Bij het reviewen kijk ik ook altijd naar de praktijkervaringen van andere kopers. Helaas circuleren ook de nodige nep-reviews op sites.  Het is dan ook altijd de vraag wat een Best Reviewed juni 2017 op Kieskeurig.nl zegt. Zeker als het gaat om een beperkt aantal reviews.

Daarom analyseren wij de reviews van álle webwinkels, kieskeurig, forums en de consumentenbond. Dit vullen we nog aan met de bevindingen van onze eigen kopers. Deze grotere hoeveelheid data geeft een veel betrouwbaarder beeld over een wasmachine in de dagelijkse praktijk.

 • Meer dan 90% van de kopers is bovengemiddeld tevreden over het gebruikgemak en het wasresultaat.
 • Iets meer dan 25% heeft opmerkingen gemaakt over de snelheid van de wasprogramma’s.

Ik wou dat ik deze Miele wasmachine eerder had gehad met alle was van de kids.

Wendy Lenssen (Eindhoven)

Verschillen tussen de Miele WKH132WPS en WMH122WPS

Miele heeft in 2016 een groot aantal nieuwe modellen geïntroduceerd. Soms is het moeilijk te zien wat nu eigenlijk de verschillen zijn. Hieronder vind je twee Miele 9 kilo wasmachines die qua prestaties identiek zijn. De belangrijkste verschillen heb ik onder het overzicht gezet.

8.2
Miele WKH 132 WPS review en aanbiedingen

Miele WKH 132 WPS review en aanbiedingen

Update: De Miele WKH 132 WPS was lange tijd leverbaar, maar is helaas niet meer leverbaar. In de testen van diverse ...
8.2
Miele WMH 122 WPS review en aanbieding

WMH 122 WPS PWash 2.0 & TDos wasmachine

Wat is een goeie 9 kilo wasmachine van Miele?  Misschien wel de wasmachine hierboven, want het is een erg ...
Verschil tussen Miele Chrome en White edition

De verschillen zitten met name in de kleuren van de deur. Deze een is geheel chroom en de andere heeft een witte binnenrand.
Daarnaast hebben is het bedieningspaneel bij enkele modellen schuin geplaatst.

Een laatste klein verschil is te zien in de wasprogramma’s. Een aantal modellen heeft een wasprogramma voor dekbedden en dons.

Kortom even opletten wat voor jouw echt belangrijk is, want de verschillen tussen modellen kunnen soms tot 400 euro oplopen.
Mijn advies: kies gewoon de goedkoopste.

Specificatie met een toelichting

Als je een willekeurige witgoed advertentie leest, dan wordt je overdonderd door vaktaal, technieken en specificaties. Maar wat is nu echt belangrijk? Hieronder heb ik bij de belangrijkste specificaties een korte toelichting gegeven.  Hopelijk wordt het vergelijken van verschillende modellen hiermee voor jou wat eenvoudiger.

 • Specificaties & Uitleg
 • Video over deze wasmachine
 • Miele WMH 122 WPS gebruiksaanwijzing

Uitleg bij de specificaties van de Miele WMH 122 WPS
Introductie jaar Dit is een relatief nieuwe wasmachine uit 2016. Dat zie je ook aan alle nieuwe was technologie in deze wasmachine.
Vulgewicht Een trommelcapaciteit van 9 kg past bij huishoudens van 4 tot 6 personen.
Centrifuge toerental Deze machine centrifugeert op 1600 toeren per minuut en heeft een restvochtpercentage van 44% . Hier heb je vooral wat aan als je regelmatig gebruik maakt van de wasdroger. Doordat de wasmachine veel vocht er uit centrifugeert, wordt het droogproces van de wasdroger korter.
Energieverbruik Deze Miele heeft een energiezuinig A+++-40% label. Het geschat jaarverbruik bedraagt  130 kWh (= 30 euro) en dat is zuinig in vergelijking met andere 9 kilo wasmachines.
Afmetingen De afmeting  (H)85 x (B)59,6 x (D)63,6  zijn vooral belangrijk als de wasmachine op de droger moet komen. Als de ( diepte) van de wasmachine te klein is om een wasdroger op te plaatsen dan kun je nog kiezen voor een stapelkit om een stabiele situatie te creëren.
Vulopening deur Deze is 30 cm. Een grote deur is handig bij het in en uitladen van was.
Geluidniveau Het geluidsniveau tijdens wassen (46 db)  en centrifugeren ( 72 db) is laag. Hiermee is de Miele een stille wasmachine te noemen.
Technisch identieke modellen
 • Miele WKH132WPS
 Predicaten en testwinnaar
 • Best reviewed – juni 2017 (Kieskeurig.nl)

Demonstratie van TwinDos UltraPhase 1 en 2

Leuk om te zien als je meer wilt weten over Miele wasmiddel voor Twindos

Bij deze wasmachine wordt trouwens een uitgebreide handleiding geleverd. Veel mensen lezen deze niet eens. Als je nog een keuze moet maken geeft de handleiding veel antwoorden. Check: handleiding Miele WMH122WPS.

Eindoordeel en advies

Deze machine is voorzien van alle nieuwe wastechnieken die Miele in huis heeft.  Het automatisch doseren van wasmiddel met Twindos zal je zeker positief verbazen. De wasresultaten voor katoen en synthetisch zijn erg goed.  Het enige wat ontbreekt is de stoomfunctie, maar deze is in de praktijk toch nauwelijks functioneel.

Een van de weinige redenen om naar andere 9 kilo wasmachine te zoeken, is de hogere aanschafprijs. Daarom heb ik hieronder enkele goedkopere alternatieven genoemd. Deze zijn ook bovengemiddeld goed, maar toch minder in schoonwassen en gebruiksgemak dan de gereviewde Miele.

Past deze Miele binnen je budget, dan kan ik de Miele WMH 122 WPS van harte aanbevelen.

Siemens WM16W672NL Zanussi ZWF9147NW Bosch WAW32642NL
Wasmachine review Siemens WM16W672NL Onze favoriete 9kg wasmachine Zanussi ZWF9147NW Prima prijs/kwaliteit Bosch WAW32642NL Luxe 9kg wasmachine

In één keer 9 kg schoonwassen
Uitstekende prijs/kwaliteit
Automatisch dosering
Zuinig
Onze keuze:
Perfect prijs/kwaliteit verhouding
Zeer goed in schoonwassen

Consumentenbond:
beste koop (sept/okt 2017)
Onze keuze:
Zeer goed wasprestaties
Dergelijk en betrouwbaar
Stil
Lage gebruikskosten
1 Reactie
 1. Buitengewoon goede wasmachine. Ik gebruik de Miele nu 2 maanden en de was komt er altijd goed schoon uit. Wasmachinepagina bedankt voor jullie advies.

Laat een reactie achter

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart