Miele WMH 122 WPS – PowerWash – TwinDos

Wat is een goeie 9 kilo wasmachine van Miele?  Misschien wel de wasmachine hierboven, want het is een erg populaire wasmachine. In deze Miele WMH 122 WPS review krijg je het antwoord. Ben je bewust dat er een aantal Miele’s zijn met andere typenummers die nauwelijks van elkaar verschillen. Hieronder zal ik deze noemen en geef ik aan waar de verschillen zitten. Zo kun je soms een Miele wasmachine vinden die exact hetzelfde presteert, maar voor een lagere prijs in de winkel staat.

Beste deal op: bol.combol.com
Koop voor de beste prijs
Niet op voorraad
Aan verlanglijstje toevoegenToegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
EAN: 4002515781449 SKU: 9200000066281602
Laatst geüpdatet op
Last updated on april 15, 2024 7:26 am Details

Beschrijving

Update: De Miele WMH 122 WPS was lange tijd leverbaar, maar is helaas niet meer leverbaar. In de testen van diverse consumentensites scoorde deze Miele wasmachine hoog.

In deze review heb ik de Miele WMH 122 WPS op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasmachine niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasmachine. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst.

u003cstrongu003eLet op: de Miele WMH 122 WPS wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.u003c/strongu003e

Alternatieven voor de Miele WMH 122 WPS

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Miele WMH 122 WPS op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasmachine te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasmachine te bestellen is.

u003cstrongu003eLet op: hieronder gaat de review van de Miele WMH 122 WPS verder. Deze wasmachine is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.u003c/strongu003e

 

 

Wat lees je in deze review?

 • Hoe presteert de Miele wmh 122 wps?
 • Voor wie is dit de ideale wasmachine?
 • Uitleg bij de specificaties
 • Identieke goedkopere modellen
 • Interessante Miele wmh122wps  aanbiedingen?

Miele WMH 122 WPS review en testresultaten

Voordat ik een wasmachine beoordeling maak, doen we altijd uitgebreid onderzoek naar beschikbare laboratoriumtesten van experts. Daarnaast bekijken we ervaringen van andere kopers om meer inzicht te krijgen over betrouwbaarheid en gemak. Hierdoor kunnen we een evenwichtig testoordeel geven. Hieronder ons oordeel met een toelichting.

Zoals je ziet, is deze Miele opvallend goed in schoonwassen en centrifugeren. Bijzonder is verder dat de WMH 122 WPS behoorlijk snel is. Eindelijk een wasmachine met een goede balans tussen snelle wasprogramma’s en een laag energieverbruik. Op onze startpagina lees je meer waarom veel andere nieuwe wasmachines tergend lange wasprogramma’s hebben.

Onze Miele WMH 122 WPS review met alle voordelen en nadelen

Wassen met de WMH 122 WPS

De hele lijn nieuwe Miele wasmachines (uit 2016) blinken uit in het schoonwassen. Ook de Miele WMH 122 WPS is hierop geen uitzondering. De machine is voorzien van alle laatste technieken die het schoonwassen verbeteren en makkelijker maken. Standaard wordt bij deze wasmachine Miele UltraPhase 1, Miele UltraPhase 2 en Capdosing modules meegeleverd. Direct klaar om een was te draaien!

Bij het wassen zal je te maken krijgen met een aantal technieken. In het tabblad video’s vind je meer uitleg bij deze opties.

 • TwinDos
 • Vlekkenfunctie (23 verschillende soorten vlekken)
 • Bruikbare wasprogramma’s
 • PowerWash 2.0

Voordelen en nadelen van TwinDos

Twindos met Ultraphase duur wasmiddel

Het is een feit dat juist doseren van wasmiddel een must is voor een perfecte wasresultaat. Teveel doseren zorgt voor teveel schuim, waardoor de waskracht verloren gaat. En bij te weinig wasmiddel lossen vlekken niet goed op.

Eerder hebben we het automatische wasmiddeldosering Twindos al uitgebreid geprobeerd en vergeleken met andere systemen.  Conclusie is dat zelf doseren net zo goed gaat, alleen nemen we er gewoon de tijd niet voor. TwinDos is dan een goede oplossing. En het systeem wordt ook nog eens door heel veel gebruikers gewaardeerd voor het gebruiksgemak. Absoluut uniek aan Twindos is dat Miele’s Ultraphase gebruikt kan worden voor witte én gekleurde was.

Zijn er dan geen nadelen? Als ik er één moet noemen, dan is het de prijs. Gelukkig kun je de capsules ook vullen met eigen regulier wasmiddel uit de supermarkt.

Met PowerWash 2.0 is een halve trommel zuinig gewassen

Wat is nut van PowerWash 2.0

Een wasmachine met een 9 kilo kan veel wassen, maar hoe zit het met halfvolle trommels. Elke wasmachine wast optimaal met een volle trommel. De energiekosten per kilo zijn dan het laagst én de was wordt dan het beste schoon.

Natuurlijk kun je niet altijd met een volle trommel wassen. Dan komt PowerWash 2.0 om de hoek kijken. De was wordt dan op een andere manier bevochtigd met minder water. Dit wordt Spin&Spray genoemd en hierdoor wordt bespaard op het verwarmen.

Deze techniek is trouwens niet uniek voor Miele. Op veel AEG wasmachines vinden we soort gelijke technieken. Bij AEG wordt dit OkoMix genoemd.

Dat de PowerWash techniek goed werkt, blijkt uit testen van de Consumentenbond. Deze laten zien dat de Miele WMH 122 WPS ook half volle trommel zeer energiezuinig schoon wast.

Voor wie is dit de ideale wasmachine?

Nog steeds denken veel mensen, hoe meer wascapaciteit hoe beter. Helaas wordt dit ook nog vaak in winkels gezegd. Natuurlijk helpt Powerwash om zuinig te wassen bij halfvolle trommels, maar dit moet niet het uitgangspunt zijn.

Een wasmachine presteert optimaal als je met een volle trommel kan wassen. De was wordt dan schoner en het energieverbruik is dan het laagst. Een 9 kilo wasmachine moet je daarom kiezen als je daadwerkelijk met volle trommels kan wassen. Besef dat 9 kilo een hele berg was is.

In de praktijk past een zo’n vulgewicht bij gezinnen van 5 personen of meer. Bekijk en vergelijk meer gezinswasmachines.

Nog te duur? Meldt je aan voor onze wasmachine aanbieding alert

Wat zeggen andere kopers?

De onzin van de Miele WMH 122 WPS review

Bij het reviewen kijk ik ook altijd naar de praktijkervaringen van andere kopers. Helaas circuleren ook de nodige nep-reviews op sites.  Het is dan ook altijd de vraag wat een Best Reviewed juni 2017 op Kieskeurig.nl zegt. Zeker als het gaat om een beperkt aantal reviews.

Daarom analyseren wij de reviews van álle webwinkels, kieskeurig, forums en de consumentenbond. Dit vullen we nog aan met de bevindingen van onze eigen kopers. Deze grotere hoeveelheid data geeft een veel betrouwbaarder beeld over een wasmachine in de dagelijkse praktijk.

 • Meer dan 90% van de kopers is bovengemiddeld tevreden over het gebruikgemak en het wasresultaat.
 • Iets meer dan 25% heeft opmerkingen gemaakt over de snelheid van de wasprogramma’s.

Ik wou dat ik deze Miele wasmachine eerder had gehad met alle was van de kids.

Wendy Lenssen (Eindhoven)

Verschillen tussen de Miele WKH132WPS en WMH122WPS

Miele heeft in 2016 een groot aantal nieuwe modellen geïntroduceerd. Soms is het moeilijk te zien wat nu eigenlijk de verschillen zijn. Hieronder vind je twee Miele 9 kilo wasmachines die qua prestaties identiek zijn. De belangrijkste verschillen heb ik onder het overzicht gezet.

Geen berichten voor deze criteria.
Verschil tussen Miele Chrome en White edition

De verschillen zitten met name in de kleuren van de deur. Deze een is geheel chroom en de andere heeft een witte binnenrand. Daarnaast hebben is het bedieningspaneel bij enkele modellen schuin geplaatst.

Een laatste klein verschil is te zien in de wasprogramma’s. Een aantal modellen heeft een wasprogramma voor dekbedden en dons.

Kortom even opletten wat voor jouw echt belangrijk is, want de verschillen tussen modellen kunnen soms tot 400 euro oplopen. Mijn advies: kies gewoon de goedkoopste.

Specificatie met een toelichting

Als je een willekeurige witgoed advertentie leest, dan wordt je overdonderd door vaktaal, technieken en specificaties. Maar wat is nu echt belangrijk? Hieronder heb ik bij de belangrijkste specificaties een korte toelichting gegeven.  Hopelijk wordt het vergelijken van verschillende modellen hiermee voor jou wat eenvoudiger.

 • Specificaties & Uitleg
 • Video over deze wasmachine
 • Miele WMH 122 WPS gebruiksaanwijzing

  Uitleg bij de specificaties van de Miele WMH 122 WPS
Introductie jaar Dit is een relatief nieuwe wasmachine uit 2016. Dat zie je ook aan alle nieuwe was technologie in deze wasmachine.
Vulgewicht Een trommelcapaciteit van 9 kg past bij huishoudens van 4 tot 6 personen.
Centrifuge toerental Deze machine centrifugeert op 1600 toeren per minuut en heeft een restvochtpercentage van 44% . Hier heb je vooral wat aan als je regelmatig gebruik maakt van de wasdroger. Doordat de wasmachine veel vocht er uit centrifugeert, wordt het droogproces van de wasdroger korter.
Energieverbruik Deze Miele heeft een energiezuinig A+++-40% label. Het geschat jaarverbruik bedraagt  130 kWh (= 30 euro) en dat is zuinig in vergelijking met andere 9 kilo wasmachines.
Afmetingen De afmeting  (H)85 x (B)59,6 x (D)63,6  zijn vooral belangrijk als de wasmachine op de droger moet komen. Als de ( diepte) van de wasmachine te klein is om een wasdroger op te plaatsen dan kun je nog kiezen voor een stapelkit om een stabiele situatie te creëren.
Vulopening deur Deze is 30 cm. Een grote deur is handig bij het in en uitladen van was.
Geluidniveau Het geluidsniveau tijdens wassen (46 db)  en centrifugeren ( 72 db) is laag. Hiermee is de Miele een stille wasmachine te noemen.
Technisch identieke modellen
 • Miele WKH132WPS
 Predicaten en testwinnaar
 • Best reviewed – juni 2017 (Kieskeurig.nl)

Demonstratie van TwinDos UltraPhase 1 en 2

Leuk om te zien als je meer wilt weten over Miele wasmiddel voor Twindos

Bij deze wasmachine wordt trouwens een uitgebreide handleiding geleverd. Veel mensen lezen deze niet eens. Als je nog een keuze moet maken geeft de handleiding veel antwoorden. Check: handleiding Miele WMH122WPS.

Eindoordeel en advies

Deze machine is voorzien van alle nieuwe wastechnieken die Miele in huis heeft.  Het automatisch doseren van wasmiddel met Twindos zal je zeker positief verbazen. De wasresultaten voor katoen en synthetisch zijn erg goed.  Het enige wat ontbreekt is de stoomfunctie, maar deze is in de praktijk toch nauwelijks functioneel.

Een van de weinige redenen om naar andere 9 kilo wasmachine te zoeken, is de hogere aanschafprijs. Daarom heb ik hieronder enkele goedkopere alternatieven genoemd. Deze zijn ook bovengemiddeld goed, maar toch minder in schoonwassen en gebruiksgemak dan de gereviewde Miele.

Past deze Miele binnen je budget, dan kan ik de Miele WMH 122 WPS van harte aanbevelen.

[wpsm_comparison_table id=”4″ class=”center-table-align”]

Extra informatie

Specificaties: Miele WMH 122 WPS – PowerWash – TwinDos

Wasmachines
Geluidsniveau centrifuge

72

Handige extra's

Automatische wasmiddeldosering, Beladingssensor, Resttijdindicatie, Startuitstel of einduitstel

Merk

Miele

Toerental centrifugeren

1600

Top load of voorlader

Voorlader

Vulgewicht wassen

9 kg

Wat vind je belangrijk?

Een stille wasmachine, Korte wasprogramma's, Zuinig kleine wasjes doen

Specification
Model

WMH 122 WPS

MPN Manufacturer Part Number

WMH122 WPS

EAN

4002515781449

Taal bedieningspaneel

Frans, Nederlands

Kleur
Stand display

Recht

Materiaal tuimelaar

RVS

Positie deur scharnier

Rechts

Snoerlengte

2 m

Gewicht

99 kg

Product gewicht

98 kg

Fabrieksgarantie termijn

2 jaar

Reparatie type

On-site repair

Steenkool borstel motor

Koolborstelloze motor

Waterverbruik per cyclus

54 l

Warm water verbinding

Nee

Laadvermogen wasmachine

9 kg

Wasresultaat

Klasse A

Geluidsniveau wassen

54

Type waterbeveiliging

Aquastop (slangbeveiliging), Bodemsensor, Overloopbeveiliging

Maximum cleansing temperatuur

90 °C

Duur wascyclus op standaard programma

1.30

Type wasprogramma

Fijne was, Handwas, Wol, Katoen, Synthetisch, Overhemden, Opfrissen (tot 20 min), Outdoorkleding impregneren, Sportkleding, Korte was (+/- 60 min), Beddengoed

Heeft anti-kreuk fase

Ja

Droogresultaat

Klasse A

Toerental centrifuge

1600 r/min

Toerental aanpasbaar

Ja

Balans systeem

Ja

Digitale indicator resterende tijd

Ja

Geluidssignaal einde wasbeurt

Ja

Gewicht sensor

Ja

Uitgesteld start

Ja

Type wasuitstel

Startuitstel

Tumbler heeft verlichting

Ja

Bediening via mobiele app

Nee

Slimme functie

Automatische wasmiddeldosering, Beladingssensor, Watersensor, Zelfreinigende wasmiddellade

Smart Home Platform

Geen platform

Kinderslot

Ja

Product breedte

596 cm

Product hoogte

85 cm

Product lengte

64.30 cm

Verpakking breedte

66 cm

Verpakking hoogte

94 cm

Verpakking lengte

69 cm

Categorieën

Wasmachines Huishouden Wassen

Prijsgeschiedenis

-

Beoordelingen (1)

1 recensie voor Miele WMH 122 WPS – PowerWash – TwinDos

5.0 uit 5
1
0
0
0
0
Schrijf een recensie
Toon alles Handigst Hoogste Beoordeling Laagste Beoordeling
 1. Chantal Mus

  Buitengewoon goede wasmachine. Ik gebruik de Miele nu 2 maanden en de was komt er altijd goed schoon uit. Wasmachinepagina bedankt voor jullie advies.

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd

  Plaats een recensie

  Wasmachine Pagina
  Logo
  Vergelijk items
  • Totaal (0)
  Vergelijken
  0
  Shopping cart