Miele WMB 120 WCS

In deze review heb ik de Miele WMB 120 WCS op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasmachine niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasmachine. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst.

Beste deal op: bol.combol.com
Koop voor de beste prijs
Niet op voorraad
Aan verlanglijstje toevoegenToegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
EAN: 4002515488201 SKU: 9200000033239331
Laatst geüpdatet op
Last updated on april 14, 2024 6:22 pm Details

Beschrijving

Alternatieven voor de Miele WMB 120 WCS

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Miele WMB 120 WCS op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasmachine te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasmachine te bestellen is.

u003cstrongu003eLet op: hieronder gaat de review van de Miele WMB 120 WCS verder. Deze wasmachine is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.u003c/strongu003e

In ons huishouden vormt de wasmachine de spil van het gezin. Met twee kinderen die beiden een sport beoefenen, is het belangrijk dat de was ook echt goed schoon wordt. Liefst zo snel mogelijk, omdat het nog weleens wil voorkomen dat ik pas een paar uur voor een belangrijke voetbalwedstrijd een vies t-shirt in mijn handen gedrukt krijg. Natuurlijk speelt energiezuinigheid ook mee bij de beslissing voor een wasmachine. Leuk voor het milieu en natuurlijk de portemonnee. Uiteindelijk viel de keus op de Miele WMB120WCS, na veel research en voorbereidend werk. Met een capaciteit van 8 kg en een centrifuge snelheid van 1600, de ideale match voor mijn huishouden. Op papier althans. Hieronder mijn bevindingen in deze Miele WMB120WCS review.

Oordeel van redactie en bevindingen van Pieter (lezersvraag: 4 juli 2016) 

Welke winkel moet je kiezen?

Als je een wasmachine online gaat kopen, wil je naast de laagste prijs natuurlijk ook een snelle en deskundige levering. Wat dat betreft zitten er behoorlijke verschillen tussen de grote webwinkels. Coolblue is een absolute topper als het aankomt op service, installatie en bereikbaarheid voor vragen.

[wpsm_comparison_table id=”1″ class=”center-table-align”]

Miele WMB120WCS review: beoordeling redactie WasmachinePagina

Uitgebreide Miele WMB120 WCS review

In deze review hebben we deze wasmachine behoorlijk goed onder de loep gelegd.

 • Is de Miele zijn hogere aanschafprijs waard?
 • Wat zijn de sterke- en zwakke punten van de Miele WMB120WCS?
 • Wat is een mogelijk alternatief?

Hieronder lees je het oordeel van Pieter (na één maand gebruik over de machine), aangevuld met het oordeel van onze redactie.

Stille wasmachine

Wat tijdens de eerste wasbeurt meteen opviel was het geluidsniveau. Ik heb de wasmachine in de bijkeuken staan. Desondanks hoorde ik veel andere wasmachines door de deur heen. Erg vervelend als je in de daluren wast. Dat is bij mij vanaf elf uur ’s avonds doordeweeks. Het kwam vaak voor dat de wasmachine in de slaapkamer te horen was. Dat is met deze wasmachine niet het geval. Wat een stilte ineens.

Ik ben zelfs nog gaan kijken of de Miele WMB120WCS het wel deed. Het wasprogramma was wel degelijk bezig! Een prachtig voordeel waar veel mensen niet echt rekening meehouden. Een goed begin dus.

uitgebreide Miele WMB 120 WCS review door de redactie

Grote vultrommel voor beddengoed

Een test die ik altijd uitvoer is het wassen van lakens. Ik was iedere week het beddengoed van vier bedden. Hoe sneller, hoe beter dus. De vulopening van 30 centimeter is groot wat erg prettig is.

Nog prettiger is dat ik het beddengoed van de kinderen tegelijkertijd kan wassen. Een trommel van 8 kilo is groter dan je denkt. Er is dan zelfs nog ruimte over! Dat scheelt dus al gauw twee wasbeurten per week. Gezien het A+++ energielabel wast de wasmachine erg zuinig, maar door de grote trommelinhoud wordt de Miele WMB120WCS nog zuiniger in gebruik. Er zijn immers minder wasbeurten nodig. Dat scheelt weer op de energierekening!

Wel zijn er zuinigere alternatieven die ik later nog zal noemen.

Dat geldt natuurlijk ook voor de reguliere was.  Een trommel van 8 kilo is een behoorlijk verschil met mensen die een oudere wasmachine van 5 kilo gewend zijn. Waar ik eerder nog iedere dag waste, om door de was heen te geraken, hoef ik nu nog maar eens in de twee of drie dagen te wassen voor een huishouden van vier.

Wat dat betreft is deze 8 kilo trommelinhoud dan ook aan te raden voor iedereen met een huishouden van drie of vier personen of voor mensen die minder vaak willen wassen.

Laag energieverbruik, maar er zijn zuinigere wasmachines

Miele WMB120WCS meet hoeveelheid was

Energiezuinigheid was sowieso belangrijk voor ons. De A+++ van de Miele kwam als beste uit de test en dat maakt de wasmachine ook waar. Bijkomend is het centrifugeren. De Miele WMB120WCS doet dit zo goed dat de was er een stuk droger uitkomt dan we gewend waren. Dat betekent dat de wasdroger ook minder lang aan hoeft. Ook dat scheelt dus weer bij het energieverbruik én scheelt ook tijd! Een gemiddelde wasbeurt inclusief drogen duurt nu nog geen tweeënhalfuur waar dat eerder rond de vier uur lag. Dat scheelt dus enorm in verbruik.

Het relatieve lage enegieverbruik van de Miele wordt ook bereikt doordat sensoren de hoeveelheid was wegen. De duur van de wasprogramma’s worden aangepast op de hoeveelheid was. Helaas is de Miele WMB120WCS bij mij maar 10 minuten sneller met een half volle trommel, dat is een tegenvaller. Kortom was liever met een volle trommel.

Helaas is de Miele WMB120WCS bij mij maar 10 minuten sneller met een half volle trommel.

Jaarlijks energieverbruik Miele WMB120WCS

Makkelijk in gebruik

Belangrijk is ook het gebruiksgemak. Een kind kan de was doen, zo zou het moeten zijn.

Er zijn veel opties wat een pluspunt is. Dat maakt het echter ook lastiger. Gelukkig heb je voor de dagelijkse was vaste instellingen, waardoor het gewoon een kwestie van een knop indrukken is.

Bij een andere was, zoals beddengoed of wol, moet ik natuurlijk wel de instellingen veranderen. Heel moeilijk is dat niet door de mooie ronde knop en duidelijke interface. Een kind kan dus de was doen, maar je zult het wel eerst goed moeten uitleggen.

Aangezien ik zelf altijd de was doe, heb ik nog geen problemen gehad met de instellingen. Er is dus nog geen roze of gekrompen was uitgekomen.

Ervaringen van koper na één maand wassen met de Miele wasmachine

Samenvattend is de Miele WMB120WCS eenvoudig in gebruik, energiezuinig, centrifugeert erg goed, is stil en heeft een mooie grote trommel van 8 kg.

Resteert alleen nog te vertellen hoe goed de Miele WMB120WCS wast. Hoe komt de was eruit? Helemaal schoon? Gaan de vlekken eruit? Vooropgesteld geloof ik in goed wasmiddel. Het moet een combinatie zijn van wasmiddel en wasmachine. Zelf gebruik ik al jaren Witte Reus met goede resultaten.

Met de Miele WMB120WCS  komt de was er nog schoner uit. Lastige grasvlekken zijn er nu vaak wel met één keer wassen uit. Natuurlijk is het geen magische wasmachine, dus wijnvlekken of ketchupvlekken zijn nog steeds een crime om eruit te halen.

Desondanks wast deze nieuwe Miele een stuk beter dan mijn oude Miele en daar draait het om. Ik ben erg tevreden met de Miele. Dankzij de lage energierekening verdient de Miele WMB120WCS zich uiteindelijk ook terug. Met als grote voordeel betere prestaties.

Oordeel van de redactie: Waarom deze Miele?

Natuurlijk heeft ook onze redactie naar de Miele WMB 120 WCS gekeken. Wat zit er onder de motorkap van deze Miele?

  Samenvatting en opmerkingen
Introductie jaar 2014
Vulgewicht Een capaciteit van 8 kg past bij kleine gezinnen en huishoudens van 3-4 personen.
Toeren Deze machine centrifugeer zeer goed droog op 1600 toeren per minuut.
Energieverbruik Energieklasse A+++ Energieverbruik per jaar: 176 kWh/jaar (0.80 kWh per cyclus) Geschatte energiekosten  ongeveer  € 41 (op basis van 220 wasbeurten)
Afmetingen (H)85 x (B)59,6 x (D)64,3
Wasresultaat A (wast zeer goed schoon)
Centrifuge Droogklasse A
Geluidniveau Geluidsniveau wassen: 48 db (zeer stil in vergelijking met andere wasmachine.) Geluidsniveau centrifugeren : 73 db (Stiller dan veel andere wasmachines)
Bijzonderheden
 • Aandrijving door een koolborstelloze motor waarop 10 jaar garantie zit.
   

Gemak van een autoclean wasmiddelbakje

autoclean gemak en onderhouden van je Miele wasmachine

Soms heb je niet eens door dat een functie handig is. Met AutoClean wordt het wasmiddelbakje door de machine schoongespoeld. Restanten wasmiddel worden weggespoeld, zodat je nooit meer zelf het bakje hoeft schoon te maken.

Ik moet toegeven geen grote klus, maar het geeft wel aan hoe Miele nadenkt over het leven makkelijker te maken.

Voorprogrammering: wanneer moet de machine klaar zijn  met wassen?Voorprogrammeren starttijd wasmachine

Als je op de knop voorprogrammering drukt, kun je instellen wanneer het wasprogramma klaar moet zijn. Bij sommige nieuwe wasmachines moet je bij een cursus volgen om je wasmachine te laten starten op een bepaald tijdstip.

Hierdoor weet je nog niet wanneer de machine klaar is.  Op deze Miele is het kinderlijk eenvoudig. Wachten op je wasmachine is hierbij verleden tijd.  Tijdens mijn praktijktest was de wasmachine op de minuut nauwkeurig klaar met het wasprogramma! Prima functie van Miele als het gaat om bedieningsgemak.

Water Controle systeem: voorkom waterschade in je huis of appartement

Voorkom wateroverlast met Water Control System

In deze Miele WMB120WCS zit een  Water Control System sensor (afgekort WCS).

De sensor monitort de watertoevoer. – Als het normale waterniveau niet wordt bereikt, stopt de toevoer. – Lekkages worden gedetecteerd door de sensor in de wasmachine

Toch een veilig gevoel als je weet dat een kapotte watertoevoer tot behoorlijke waterschade kan leiden.

Wel  capdosing, maar geen automatisch wasmiddelen dosering

Let op: verwar cap-dosing niet met Twin-Dos het automatisch wasmiddeldosseersysteem van Miele. Op deze wasmachine zit wel Cap-Dosing, maar dat stelt in de praktijk (qua nut) niet heel veel voor.

Wat zijn alternatieve wasmachines voor de Miele WMB120WCS

Als je het budget hebt voor een Miele wasmachine, dan hoef je eigenlijk niet verder te zoeken. Je koopt dan een degelijk apparaat waar je erg lang, zonder grote problemen kan wassen. Voor een gezin is dit bijna een must. Ik besef dat het gezinsleven al duur genoeg is. Daarom wil ik een alternatief noemen die goedkoper is en toch qua testoordeel bijna gelijk zijn aan de Miele. Hierdoor kun je zelf beslissen wat voor jou de beste keuze is.  Bekijk meer 8 kg wasmachines die door de redactie beoordeeld zijn.

Samsung WW80J6403EW

Samsung WW80J6403EW

Deze Samsung is bijna de helft goedkoper dan de geteste Miele en scoort vrijwel identiek op alle test onderdelen. Wel is een Samsung wat minder degelijk. Vanuit onze praktijk ervaring schat ik de levensduur van de Samsung in op 2200 wascycli en de Miele op 5000. Dus dat plaatst de hogere prijs van de Miele wat meer in perspectief.

Ik heb een speciale Samsung wasmachine overzichtspagina gemaakt met alles wat je moet weten over dit merk.

Miele WMB120WCS aanbiedingen en kortingdeals

Elke dag zoeken we naar nieuwe kortingen en acties. Wil je zeker zijn dat je geen kortingsacties of aanbieding mist? Hieronder zie je direct op de webwinkel van jouw keuze of er een aanbieding is voor Miele wasmachine WMB120WCS.

Kortingscode

Vaak hebben we zelf ook onze eigen kortingscodes. Daarmee krijg je direct extra kassakorting in de desbetreffende webwinkel. Kijk in de kortingsbox hierboven

Extra informatie

Specificaties: Miele WMB 120 WCS

Wasmachines
Geluidsniveau centrifuge

73

Handige extra's

Resttijdindicatie, Startuitstel of einduitstel

Merk

Miele

Toerental centrifugeren

1600

Top load of voorlader

Voorlader

Vulgewicht wassen

8 kg

Wat vind je belangrijk?

Korte wasprogramma's

Specification
Model

WA M-LINIE

MPN Manufacturer Part Number

11MB1201

EAN

4002515488201

Taal bedieningspaneel

Nederlands

Kleur
Stand display

Recht

Materiaal tuimelaar

RVS

Positie deur scharnier

Rechts

Snoerlengte

1.50 m

Gewicht

103 kg

Product gewicht

0.09 kg

Fabrieksgarantie termijn

2 jaar

Reparatie type

Carry-in

Steenkool borstel motor

Koolborstelloze motor

Waterverbruik per cyclus

48 l

Warm water verbinding

Nee

Laadvermogen wasmachine

8 kg

Wasresultaat

Klasse A

Geluidsniveau wassen

48

Maximum cleansing temperatuur

90 °C

Duur wascyclus op standaard programma

179 minuut

Type wasprogramma

Katoen, Wol, Korte was (+/- 60 min)

Heeft anti-kreuk fase

Ja

Droogresultaat

Klasse A

Toerental centrifuge

1600 r/min

Toerental aanpasbaar

Ja

Balans systeem

Nee

Digitale indicator resterende tijd

Ja

Geluidssignaal einde wasbeurt

Ja

Gewicht sensor

Nee

Uitgesteld start

Ja

Type wasuitstel

Startuitstel

Tumbler heeft verlichting

Nee

Bediening via mobiele app

Nee

Slimme functie

Startuitstel

Smart Home Platform

Geen platform

Kinderslot

Ja

Product breedte

59.60 cm

Product hoogte

85 cm

Product lengte

64.30 cm

Verpakking breedte

66 cm

Verpakking hoogte

94 cm

Verpakking lengte

69 cm

Categorieën

Wasmachines Huishouden Wassen

Prijsgeschiedenis

-

Beoordelingen (1)

1 recensie voor Miele WMB 120 WCS

5.0 uit 5
1
0
0
0
0
Schrijf een recensie
Toon alles Handigst Hoogste Beoordeling Laagste Beoordeling
 1. Paul

  Ik heb deze wasdroger nu meer dan een jaar en hij bevalt erg goed!

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd

  Plaats een recensie

  Wasmachine Pagina
  Logo
  Vergelijk items
  • Totaal (0)
  Vergelijken
  0
  Shopping cart