Miele WKH 132 WPS

In deze review heb ik de Miele WKH 132 WPS op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasmachine niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasmachine. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst.

Beste deal op: bol.combol.com
Koop voor de beste prijs
Niet op voorraad
Aan verlanglijstje toevoegenToegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
EAN: 4002515776063 SKU: 9200000066281598
Laatst geüpdatet op
Last updated on juli 22, 2024 3:27 am Details

Beschrijving

Alternatieven voor de Miele WKH 132 WPS

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Miele WKH 132 WPS op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasmachine te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasmachine te bestellen is.

u003cstrongu003eLet op: hieronder gaat de review van de Miele WKH 132 WPS verder. Deze wasmachine is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.u003c/strongu003e

Welke winkel kies jij?

Dagelijks krijg ik de vraag: ‘in welke webwinkel kan ik het beste de wasmachine kopen?’ Zoals je hierboven in de prijsvergelijker ziet zijn de prijsverschillen tussen de grote betrouwbare webwinkels niet zo groot. Het grote verschil zit met name als je gaat kijken naar bezorging, service en garantie. Mijn favoriet is WasmachineStore (= Coolblue), omdat de bezorging én installatie gratis is. Verder zijn de bezorgmogelijkheden groot en de ervaring met service en garantie zijn goed. Je bent gewoon gegarandeerd dat je Miele op de juiste manier geplaatst wordt, zonder dat het geld kost. [wpsm_comparison_table id=”1″ class=”center-table-align”]

Miele WKH 132 WPS review – ook een Miele heeft enkele zwakke plekken

Een grote 9 kilo Miele wasmachine met PowerWash 2.0, TwinDos, capdosing, vlekkenfunctie en QuickPowerWash. Dit apparaat zit vol met de laatste innovaties op was gebied. Of dit jouw ideale nieuwe wasmachine is, lees je in deze Miele WKH 132 WPS review. In deze test ga ik uitleggen welke technologie is gebruikt, wat je hieraan hebt in de praktijk. Ook zal  ik de wasmachine vergelijken met andere 9 kilo wasmachines om te beoordelen of deze Miele zijn hogere aanschafprijs waard is.

Miele WKH 132 WPS review - sterke en zwakke punten

Wat weet je na het lezen van deze review?

 • Testscores van de wasmachine test en onze beoordeling
 • Uitleg over technieken in de Miele wkh132 wps
 • Mogelijke alternatieven voor deze Miele wasmachine
 • Eind oordeel: kopen of niet kopen

 

Zelfs een Miele kent enkele minpuntenWaardering voor Siemens wasmachines

Miele ademt gewoon degelijk uit.  Met zijn trommel van 9 kilo heeft de wkh132 wps pwash 2.0 & tdos xl, zoals Miele deze noemt, een flinke capaciteit. De maximale centrifugesnelheid is bij katoen 1600 toeren per minuut.  Op de machine vind je een keur aan wasprogramma’s die raad moet weten met elke vlek. Uiteraard vind je een koolborstelloze motor in de wasmachine die bijzonder stil is. Tijdens het centrifugeren, wordt maar 72 db  geluid gemeten. Hiermee is het een van de stilste wasmachines die ik gezien heb.

De diameter van de vulopening is 30 centimeter. En extra glas voorkomt dat de deur teveel opwarmt.

Ook Miele gaat in de trend mee om meerdere (bijna) identieke wasmachines te produceren. Alleen het ontwerp, uiterlijk en details verschillen minimaal. De volgende modellen zijn qua prestaties identiek aan deze Miele WKH 132 WPS:

 • Miele WMH 122 WPS
 • Miele WKM 132 WPS
 • Miele WMH 122 WPS
 • Miele WMH 262 WPS
 • Miele WKH 272 WPS

 • Specificaties & Uitleg
 • Video over deze wasmachine
 • Handleiding van deze wasmachine
Ik heb de belangrijkste kenmerken van de wasmachine voorzien van uitleg. Zo kun je zelf bepalen of je deze functionaliteit belangrijk vind. Wat

  Uitleg bij de specificaties van de Miele WKH 132 WPS
Introductie jaar Dit model is sinds 2016 op de markt. Dat het om een nieuw model gaat zie je ook aan de technieken die in de wasmachine zijn gebouwd. Dit is het beste wat Miele te bieden heeft op het gebied van wasmachines.
Vulgewicht In de Thermo-SoftCare-trommel kun je in één keer  9 kg schoonwassen.  Dat is echt een berg was. De wasmachine kun je prima inzetten als voor 4- 6 personen gewassen moet worden. Een volle wasmand is in mum van tijd gewassen.
Centrifuge toerental De Miele wkh132 centrifugeert op 1600 toeren per minuut. Dat doet de machine erg goed en daarom kan deze wasmachine erg goed gecombineerd worden met een wasdroger. Je bespaart dan met deze wasmachine ook nog op het energieverbruik van je wasdroger. Na het centrifugeren bevat de was nog maar 44% restvocht en is de wasdroger sneller klaar met zijn droogprogramma. Hiermee heeft de Miele het hoogste drooglabel A.
Energieverbruik Energieklasse A+++ -40% is bizarre zuinig. Voor 29 euro aan electriciteit kun je een heel jaar lang de was doen. Op het energielabel vind je een verbruik van 130 kWh/jaar per jaar. (0.38 kWh per cyclus op 40 graden). Voor ongeveer 0,09 cent  aan stroom, was je een volle trommel met 9 kilo weer schoon. Dat is behoorlijk wat minder dan de concurrentie.
Afmetingen De afmetingen van deze machine zijn  (H)85 cm x (B)59,6 cm x (D)63,6 cm. Voldoende voor de meeste wasdrogers als je deze op je wasmachine wilt stapelen.
Wasresultaat Met het schoonwassen heeft de Miele geen problemen. Katoen en syntisch worden zeer-goed schoon gewassen. Op basis van een Europese normering valt de wasmachine in de beste A -klassen.
Geluidniveau De Miele is daadwerkelijk fluister stil. Tijdens het wassen, is het geluidsniveau maar 46 db . En zelfs tijdens het centrifugeren is het apparaat met 72 db  een van de stilste wasmachines die ik bekeken heb.
Bijzonderheden Technisch identiek aan diversen andere hierboven genoemde Miele wasmachines.
   

Hoe installeer je je nieuwe wasmachine

Snelheid en geluid

Omdat een filmpje meer zegt dan woorden.

 

Miele WKH132 WPS handleiding In de handleiding van de wasmachine (in Pdf-formaat)  vind je wat meer achtergronden bij alle gebruikte technieken. Ook is interessant om te zien bij welke programma’s bepaalde opties, zoals capdosing mogelijk zijn..

Zeer goed in schoonwassen en voor elke vlek een wasprogramma

Deze Miele wast de katoenen was zeer goed schoon. Ook de synthetische was krijgt hij ook dikke 8 als rapportcijfer. Zoals je van een 1600 toeren wasmachine mag verwachten, wordt de was uitstekend gecentrifugeerd.  Het restvochtpercentage is nog maar 44%.

Minpuntje wat naar voren komt uit andere laboratoriumtesten is het spoelen van de was, dit is bij katoen niet goed en ook bij synthetische stoffen haalt de Miele geen voldoende. Dit zie ik steeds vaker door de focus van fabrikanten op waterbesparing.

Een handig programma van deze wasmachine is de QuickPowerWash. Geen keuze tussen een snelle was of een schone was, nee, twee-in-één. Na 60 minuten is de was klaar met een bijzonder goed was resultaat.

Voor de hardnekkige vlekken zijn er ook 23 verschillende wasfuncties om de vlekken er toch uit te krijgen. Tevens worden er tips weergegeven op het display over hoe je bepaalde vlekken te lijf moet gaan.

Veel wasprogramma's waaronder Quick PowerWash

Normale, maar ook bijzondere wasprogramma’s

 • Katoen
 • Kreukherstellend
 • Fijne was
 • Wol
 • Zijde
 • Automatic extra
 • Dekbedden
 • Outdoor
 • Impregneren
 • Sportkleding
 • Apparaat reinigen
 • QuickPowerWash
 • Express 20
 • Overhemden
 • Donker wasgoed
 • Intensief
 • Eco
 • Extra behoedzaam
 • Extra stil
 • Allergo wash
 • Voorstrijken
 • Kort extra water
 • Vlekken
 • Twindos

Nog eens 40% zuiniger als het A+++ label

Extreem zuinige Miele WKH 132 WPS met water en energie

Als je het energielabel van de wasmachine ziet, kun je alleen maar glimlachen;-) Petje af voor deze 9 kilo Miele wasmachine.

De energieklasse waarin deze wasmachine valt is A+++-40%.  Dat is nog eens 40% extra zuiniger als de zuinigste energieklasse die een elektrisch apparaat mee kan krijgen in Europa.

Het jaarlijkse energieverbruik ligt voor 220 wasbeurten op 130 kWh. In euro’s komt dit neer op 29 euro per jaar aan stroom. Ongelofelijk laag voor een 9 kilo wasmachine.  Ook het waterverbruik ligt laag op per cyclus telt 54 liter bij deze wasmachine. Een gemiddeld gezin zal ongeveer 11000 liter water per jaar kwijt zijn aan deze wasmachine.

Om het verbruik zo goed mogelijk te beheersen, heeft deze Miele ook een EcoFeedback. Hiermee houd je het energie en waterverbruik nauwlettend in de gaten en kun je het vergelijken met de prognoses. Zo kun je er zelf achter komen welke programma’s het meest efficiënt en zuinigst werken.

Nog een pluspunt is het lage geluidniveau. Bij oude wasmachine wordt je bijna het huis uit getrild bij het centrifugeren. Het geluid dat deze wasmachine produceert, ligt op maar op 46 decibel voor het wassen en tijdens het centrifugeren 72 decibel.  Alle wasmachines onder de 73db, noemen wij een extreem stille wasmachine. Deze Miele valt in deze categorie. Best bijzonder, want dat lukt niet veel andere fabrikanten.

Gebruiksgemak tijdens de gehele levensduur

Gemak en gebruikersvriendelijkheid laat zich niet zo makkelijk definiëren. Toch wil ik met enkele voorbeeld laten zien, waar Miele zoals aan gedacht heeft.

Automatische wasmiddel dosering

TwinDos-systeem

Groot voordeel van deze wasmachine is de automatische wasmiddel dosering. Je vult een reservoir met wasmiddel en vervolgens bepaalt de machine zelf hoeveel wasmiddel er nodig is, en verbruikt zo niet meer dan nodig is.

20 jaar garantie op waterbeschermingssysteem.
 
Het Waterproof-systeem zorgt dat de kans op waterlekkage tot een minimum beperkt wordt. Bij schade door een defect aan het waterbeveiligingssysteem, vergoedt Miele de schade. Dit geeft wel aan hoeveel vertrouwen Miele hier in heeft.

Automatische reiniging wasmiddellade

reinigen van wasmiddelbakje

Naast een trommelreinigingsprogramma, wordt ook het wasmiddelbakje automatisch gereinigd. Alle restanten van wasmiddel worden weggespoeld. Altijd een schoon wasmiddelbakje. En dat is belangrijk om vetluis (een stinkende wasmachine) te voorkomen.

Mijn bevindingen en oordeel

Uit deze Miele WKH 132 WPS review blijkt dat we met een top wasmachine van Miele te maken hebben.  Het is altijd een plezier om met zo’n degelijke en betrouwbare wasmachine te mogen wassen. Deze wasmachine kent veel voordelen. Zo is verbruikt hij niet veel energie en was hij erg goed schoon. Met het gebruiksgemak zit het ook wel goed bij deze wasmachine.

Als ik één minpunt moet  noemen is het dat deze wasmachine niet goed genoeg spoelt. Maar dat zie ik bij bijna elke nieuwe wasmachine.

De prijs bevindt zich in het hoge segment, maar is het wat mij betreft gezien de resultaten wel waard. Gelukkig zijn er ook goedkopere Mieles.  Op de Miele pagina vind je goedkopere modellen, die ook goed uit de test komen.

Hieronder heb ik linkjes gemaakt naar alle aanbiedingen en prijzen in verschillende webwinkels.

Miele WKH 132 WPS aanbiedingen en kortingdeals

Kortingscode

Vaak hebben we zelf ook onze eigen kortingscodes. Daarmee krijg je direct extra kassakorting in de desbetreffende webwinkel.

[magicactionbox id=”2544″]

Alternatieven voor de Miele WKH 132 WPS

Vind je een Miele wasmachine te duur? Bekijk dan eens onderstaande 3 alternatieven. De Bosch Way32841NL heeft ook automatisch wasmiddeldosering en presteert gelijk aan de Miele. Voordeel van de Bosch is dat deze veel beter scoort op het onderdeel spoelen. Dit is vooral belangrijk als je last hebt van huidallergieën.

[wpsm_comparison_table id=”4″ class=”center-table-align”]

In onze vergelijkingstest wasmachine vind je alle wasmachines die geschikt zijn voor huishoudens van 4 – 6 personen.

Extra informatie

Specificaties: Miele WKH 132 WPS

Wasmachines
Geluidsniveau centrifuge

72

Handige extra's

Beladingssensor, Resttijdindicatie, Startuitstel of einduitstel

Merk

Miele

Toerental centrifugeren

1600

Vulgewicht wassen

9 kg

Wat vind je belangrijk?

Een stille wasmachine, Korte wasprogramma's

Specification
Model

Miele WKH132 WPS PWash 2.0 & TDos XL wasmachine Voorbelading 9 kg 1600 RPM Wit

MPN Manufacturer Part Number

WKH 132 WPS W1

EAN

4002515776063

Taal bedieningspaneel

Nederlands

Kleur
Stand display

Gekanteld

Positie deur scharnier

Rechts

Snoerlengte

2 m

Gewicht

99 kg

Product gewicht

0.10 kg

Waterverbruik per cyclus

54 l

Laadvermogen wasmachine

9 kg

Wasresultaat

Klasse A

Geluidsniveau wassen

46

Maximum cleansing temperatuur

90 °C

Duur wascyclus op standaard programma

1.30

Type wasprogramma

Delicate stoffen, Donker textiel, jeans, Eco 40-60, Katoen, Korte was (+/- 60 min), Koud, Outdoorkleding impregneren, Overhemden, Sportkleding

Heeft anti-kreuk fase

Ja

Droogresultaat

Klasse A

Toerental centrifuge

1600 r/min

Toerental aanpasbaar

Ja

Balans systeem

Ja

Digitale indicator resterende tijd

Ja

Geluidssignaal einde wasbeurt

Ja

Gewicht sensor

Ja

Uitgesteld start

Ja

Type wasuitstel

Startuitstel

Bediening via mobiele app

Nee

Slimme functie

Startuitstel, Zelfreinigende condensor

Smart Home Platform

Geen platform

Kinderslot

Ja

Product breedte

59.60 cm

Product hoogte

85 cm

Product lengte

63.60 cm

Verpakking breedte

66 cm

Verpakking hoogte

94 cm

Verpakking lengte

69 cm

Categorieën

Wasmachines Huishouden Wassen

Prijsgeschiedenis

-

Beoordelingen (4)

4 recensies voor Miele WKH 132 WPS

5.0 uit 5
0
0
0
0
0
Schrijf een recensie

Er zijn nog geen recensies.

Plaats de eerste recensie voor “Miele WKH 132 WPS”

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart