Miele WKE 130 WPS

Deze 8 kilo wasmachine is als beste uit de test gekomen van de Consumentenbond. En dat is niet alles, want hij heeft ook nog het predicaat Best Reviewed van Kieskeurig gekregen. Is onze Miele WKE 130 WPS review dan nog wel nodig? Ik denk het wel, want ik probeer altijd veel uitleg te geven bij alle testgegevens. Ook zoek ik altijd naar de mindere punten die je zeker moet weten voordat je een wasmachine gaat kopen

Beste deal op: bol.combol.com
Koop voor de beste prijs
Niet op voorraad
Aan verlanglijstje toevoegenToegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
EAN: 4002515612965 SKU: 9200000051206022
Laatst geüpdatet op
Last updated on april 20, 2024 5:17 am Details

Beschrijving

Update: De Miele WKE 130 WPS was lange tijd leverbaar, maar is helaas niet meer leverbaar. In de testen van diverse consumentensites scoorde deze Miele wasmachine hoog.

In deze review heb ik de Miele WKE 130 WPS op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasmachine niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasmachine. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst.

u003cstrongu003eLet op: de Miele WKE 130 WPS wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.u003c/strongu003e

Alternatieven voor de Miele WKE 130 WPS

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Miele WKE 130 WPS op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasmachine te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasmachine te bestellen is.

u003cstrongu003eLet op: hieronder gaat de review van de Miele WKE 130 WPS verder. Deze wasmachine is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.u003c/strongu003e

Alle Miele WKE 130 WPS prijzen en aanbiedingen

Ben je al zeker dat dit jouw nieuwe wasmachine wordt? Dan wil je vast en zeker niet meer verder lezen en direct naar de laagste prijs. Hieronder vind je de prijzen en natuurlijk ook onze eigen kortingscode. Prijzen in webwinkels veranderen soms dagelijks, check daarom altijd even met de knoppen hieronder of de winkel nog een Miele actie heeft lopen.

[magicactionbox id=”2544″]

Onze Miele WKE130WPS test, bevindingen en uitleg

Uit de scores blijkt al dat deze wasmachine tot onze favorieten behoort. Met een maximum vulgewicht van 8 kilo zal deze voor heel veel huishoudens de perfecte keuze zijn. Helaas behoren Miele wasmachines wel tot de hogere prijsklasse. Daarom zoomen we een wat dieper in, zodat je makkelijker kan vaststellen of dit de machine is die je zoekt.

Miele WKE 130 WPS review met uitleg over alle opvallende bijzonderheden

Inhoudsopgave

  • Meer uitleg bij de reviewscores en specificaties
  • Verschillen met andere wasmachines van Miele
  • Deze alternatieven zijn beter
  • Actuele Miele acties en aanbiedingen bij webwinkels

Kampioen schoonwassen

Hall of Fame

  • Beste uit de Test (Consumentenbond okt. 2017)
  • Best Reviewed (Kieskeurig 10.2017)

Elke wasmachine heeft zijn sterke en mindere kanten. De vergelijkingstest van de Consumentenbond geeft aan dat deze wasmachine het aller beste kleding weer schoon wast. Ook kopers zijn hierover tevreden, want ook het predicaat Best Reviewed van Kieskeurig gaat naar deze wasmachine.

Natuurlijk is deze machine voorzien van bijna alle wastechnologie die Miele in huis heeft, zoals Cap-dosing, Softcare trommel, ProfiEco-motor en WaterProofsystem. Verder kun je gebruik maken van 9 wasprogramma’s. Het automatische wasmiddeldoseersysteem TwinDos ontbreekt op dit model. Dit bewijst maar weer eens dat je ook met handmatig doseren perfect kan schoonwassen.

Uitleg en praktijkervaringen bij Miele wasfuncties

Nut van Cap-Dosing beperkt

Miele noemt CapDosing één van de productvoordelen. Zelf heb ik hierover mijn twijfel. De functie zit op alle modellen uit de W1 wasmachinelijn. Het is een zeer basale vorm van automatische dosering. In praktijk zullen maar weinig mensen CapDosing vaak gebruiken. Hooguit voor speciale was, zoals zijde, wol of het impregneren van regenkleding.

Het gebruik van de caps is eenvoudig. Plaats de cap in wasmiddelbakje en de wasmachine zorgt voor de juiste en tijdige dosering. Ik zag dat bij Bol.com een kennismakingsbox verkrijgbaar waar alle 10 de caps zitten. Zo kun je alle caps Woolcare, Silkcare, Sport, Dons, Outdoor, Impregneren, Wasverzachter (Aqua, Nature, Cocoon) en de Booster eens proberen.  De prijzen variëren per wasbeurt van € 0,60 tot meer dan € 1,10 per wasbeurt.

Je moet deze caps echt als specialty zien, daarom denk ik dat het gebruik van deze functie zeer beperkt zal zijn.

 

Gebruiksgemak wend snel

Wassen en drogen is van niemand een hobby. Door het gemakkelijk te maken zijn we er gewoon minder tijd aan kwijt. De Miele WKE 130 WPS is voorzien van slimme functies die ik zelf en anderen weten te waarderen. 

Gratis 20 jaar verzekerd tegen waterschade als gevolg van een defect aan WaterProofSystem

Op het diplay vind je de knop Voorstrijken.  Als je deze indrukt, dan wordt na het centrifugeren de SoftCare trommel verwarmd. Met stoom wordt het wasgoed glad wordt gemaakt, waardoor deze minder gekreukt uit de machine komen. Dit betekent minder strijkwerk, en dat zal niemand erg vinden.

De AutoClean van het wasmiddelbakje hoef ik denk ik niet meer uit te leggen. Deze functie zou standaard op elke wasmachine moeten zitten. Een wasmiddelbakje met zeepresten gaan op den duur gegarandeerd leiden tot een stinkende wasmachine door vetluis. Met de AutoClean wordt na elke wasbeurt het zeepbakje schoongespoeld, zodat er geen wasmiddel en wasverzachter achter blijven. En dat zonder er zelf omkijken naar te hebben.

Miele kent 2 systemen lekkage beveiligingen namelijk WPS en WCS. Het WaterProof System (WPS) biedt absoluut de beste beveiliging tegen waterlekkage.  In feite komt het er op neer, dat een aantal beveiligingen gecombineerd worden. Miele heeft zoveel vertrouwen in WPS, dat je 20 jaar verzekerd bent tegen waterschade bij een defect van dit systeem. Dat laat zien hoe robuust en betrouwbaar deze wasmachines zijn.

De 3 zekerheden van wasmachine van Expert.nl

Een veel gestelde vraag is: bij welke winkel moet ik mijn wasmachine kopen? Deze wasmachine is maar in een paar webwinkels te koop. Alle grote Nederlandse webwinkels voldoen aan de consumentenwetgeving. Dat betekent dat je geen risico loopt als je online een wasmachine koopt.

Een winkel die verder gaat dan andere webwinkels, is Expert.nl. Naast alle zekerheden, bieden zij extra service. Ik ben deze winkel steeds meer gaan waarderen.

Met name omdat je te maken hebt met vakmensen die weten waar ze het over hebben. Geen postbode die je wasmachine komt afleveren, maar een deskundig medewerker van de Expert winkel in de buurt. Daar kun je ook na je aankoop terecht voor vragen en service.

Is Expert.nl een goede wasmachine winkel?

Op basis van ervaringen, klachten en onderzoek heb ik al eerder verschillende webwinkels vergeleken. Expert.nl is niet altijd de goedkoopste, maar levert absoluut service. In de video heb ik 3 redenen genoemd, waarom veel bezoekers kiezen om de wasmachine bij Expert.nl te kopen.

Kiezen tussen Miele WKE 130 WPS of toch de Miele WMB 120 WCS W1

Het is best bijzonder dat de WKE130WPS , zover ik weet, geen technisch identiek model kent. Bij andere wasmachinemodellen zijn altijd wel technisch identieke wasmachines te vinden die alleen op details verschillen. Dit maakt deze Miele een unieke wasmachine en ook nog een die super presteert.

Er zijn wel andere 8 kg Miele wasmachines die goedkoper zijn en ook erg goed uit de wasmachinetesten komen. De Miele WMB120WCS is zo’n machine.

Welke van de twee heeft de voorkeur? Het antwoord heeft vooral met budget en persoonlijke voorkeur te maken. Ik heb de grootste verschilpunten eens naast elkaar gezet.

  Miele WKE 130 WPS Miele WMB 120 WCS
Introductiejaar 2015 2014
Schoonwassen 9,5 9,5
Snelheid halfvolle trommel 8,5 7,0
Waterbeveiliging (lekkage) Uitstekend WPS is het aller beste op dit gebied Zeer goed WCS biedt al veel bescherming

Alle twee zijn het absoluut top machines. De WKE130 is duurder, maar vooral sneller bij het wassen met halfvolle trommels. Daarnaast is deze voorzien van de beste bescherming tegen waterlekkage. Als is puur naar de feiten kijk, is de Miele WKE130WPS de winnaar. Maar of deze plussen de meerprijs van €300 waard is, hangt af van jouw budget.

Eindoordeel en advies

Voor elk huishouden bestaande uit 2 tot 4 personen kan ik deze Miele van harte aanbevelen. Zowel volle als halfvolle trommels worden sneller en beter schoon gewassen dan welke andere 8 kilo wasmachine die ik bekeken heb. Eigenlijk kent de wasmachine geen zwakke punten, behalve dat de prijs wat hoger ligt dan de meeste concurrenten.

Ligt de prijs binnen je budget, dan hoef je niet meer verder te zoeken. Is deze Miele te duur voor jou? Bekijk dan eens de alternatieven hieronder.

Alternatieven die je ook eens moet bekijken

Aan het einde van deze Miele WKE 130 WPS review wil ik nog een aantal andere wasmachines laten zien die ook erg goed uit de testen komen. Kanttekening hierbij is dat als je naar duurzaamheid en betrouwbaarheid kijkt, Miele gewoon het hoogste scoort. Het ConsumentenbondPanel waardeert Miele met het cijfer 9.1, en dat is hoger dan alle andere wasmachinemerken.

Geen berichten voor deze criteria.

Miele WKE 130 WPS aanbiedingen en acties

Gelukkig zijn er vaak aanbiedingen en acties. Met de knoppen hieronder check je direct of er nog een Miele actie loopt. Als je geen zin hebt om steeds zelf te zoeken naar aanbiedingen in alle webwinkels. Meld je dan aan voor onze aanbieding alert. Ik stuur dan een mail (en geen spam) als er een aanbieding is voor de prijs die jij interessant vindt.

Extra informatie

Specificaties: Miele WKE 130 WPS

Wasmachines
Geluidsniveau centrifuge

73

Handige extra's

Beladingssensor, Resttijdindicatie, Startuitstel of einduitstel

Merk

Miele

Toerental centrifugeren

1600

Top load of voorlader

Voorlader

Vulgewicht wassen

8 kg

Wat vind je belangrijk?

Korte wasprogramma's, Zuinig kleine wasjes doen

Specification
Model

WKE 130 WPS

MPN Manufacturer Part Number

WKE 130 WPS

EAN

4002515612965

Taal bedieningspaneel

Anders, Duits, Engels, Frans, Nederlands

Kleur

Lotuswit

Stand display

Gekanteld

Materiaal tuimelaar

RVS

Positie deur scharnier

Rechts

Snoerlengte

2 m

Gewicht

94 kg

Product gewicht

0.09 kg

Fabrieksgarantie termijn

2 jaar

Reparatie type

On-site repair

Steenkool borstel motor

Koolborstelloze motor

Koolborstelloze motor

Ja

Waterverbruik per cyclus

48 l

Warm water verbinding

Nee

Laadvermogen wasmachine

8 kg

Wasresultaat

Klasse A

Geluidsniveau wassen

48

Type waterbeveiliging

Bodemsensor, Aquastop (slangbeveiliging), Overloopbeveiliging

Maximum cleansing temperatuur

90 °C

Duur wascyclus op standaard programma

179

Aantal wasprogrammas

9

Type wasprogramma

Katoen, Wol, Korte was (+/- 60 min)

Heeft anti-kreuk fase

Ja

Droogresultaat

Klasse A

Toerental centrifuge

1600 r/min

Toerental aanpasbaar

Ja

Balans systeem

Ja

Digitale indicator resterende tijd

Ja

Geluidssignaal einde wasbeurt

Ja

Gewicht sensor

Ja

Uitgesteld start

Ja

Type wasuitstel

Startuitstel

Tumbler heeft verlichting

Nee

Bediening via mobiele app

Nee

Slimme functie

Startuitstel, Beladingssensor, Watersensor, Zelfreinigende wasmiddellade

Smart Home Platform

Geen platform

Kinderslot

Ja

Product breedte

59.60 cm

Product hoogte

85 cm

Product lengte

63.60 cm

Verpakking breedte

60 cm

Verpakking hoogte

87 cm

Verpakking lengte

60 cm

Categorieën

Wasmachines Huishouden Wassen

Prijsgeschiedenis

-

Beoordelingen (3)

3 recensies voor Miele WKE 130 WPS

4.0 uit 5
0
0
0
0
0
Schrijf een recensie

Er zijn nog geen recensies.

Plaats de eerste recensie voor “Miele WKE 130 WPS”

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart