Miele WEJ 135 WPS – Wasmachine

De Miele WEJ 135 WPS is op het moment van schrijven (juli 2020) als Beste uit de Test van de Consumentenbond gekomen.  Het is een 8 kilo wasmachine die centrifugeert op 1600 toeren per minuut.  Wat mag je verwachten als je voor deze wasmachine kiest?  De verwachtingen zijn hoog gespannen. Met deze Miele WEJ 135 WPS review wil ik jou helpen met het maken van de juiste keuze.

Beste deal op: bol.combol.com
Koop voor de beste prijs
Niet op voorraad
Aan verlanglijstje toevoegenToegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
EAN: 4002516200161 SKU: 9200000119512309
Laatst geüpdatet op
Last updated on juni 19, 2024 7:13 am Details

Beschrijving

De Miele WEJ 135 WPS is op het moment van schrijven (juli 2020) als Beste uit de Test van de Consumentenbond gekomen.  Het is een 8 kilo wasmachine die centrifugeert op 1600 toeren per minuut.  Wat mag je verwachten als je voor deze wasmachine kiest?  De verwachtingen zijn hoog gespannen. Met deze Miele WEJ 135 WPS review wil ik jou helpen met het maken van de juiste keuze.

Update: De Miele WEJ 135 WPS was lange tijd leverbaar, maar is helaas niet meer leverbaar. In de testen van diverse consumentensites scoorde deze Miele wasmachine hoog.

In deze review heb ik de Miele WEJ 135 WPS op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasmachine niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasmachine. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst.

Alternatieven voor de Miele WEJ 135 WPS

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Miele WEJ 135 WPS op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasmachine te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasmachine te bestellen is.

Miele WEJ 135 WPS wasmachine aanbiedingen

Voor wie al zeker weet dat ze deze Miele willen gaan kopen, wil ik beginnen met de laatste aanbiedingen. Hieronder staan de rechtstreekse linkjes naar de winkels. Wil je eerst wat meer over mijn bevindingen weten,  lees dan zeker verder.

De prijzen verschillen niet zoveel van de eerder geteste Miele WDD 030 WCS  (1400 toeren). Dat maakt de WEJ 135 WPS de moeite waard om uitgebreid te reviewen, want het is een 1600 tpm model met interessante functionaliteit.

Dit zijn opvallende plus- en minpunten

De rapportcijfers en het testoordeel baseren we altijd op vergelijking met andere machines met dezelfde trommelgrootte. Hierdoor kun je verschillende modellen eerlijk met elkaar vergelijken.

Wassen: snel en schoon

Ten opzichte van de concurrentie blinkt deze Miele vooral uit op gebied van schoonwassen en centrifugeren. En de snelheid en het energieverbruik worden hierdoor niet negatief beïnvloed.

Heel vaak zien we dat wasmachines die erg goed scoren op het onderdeel schoonwassen, extreem lange wasprogrammatijden laten zien. Miele heeft hier een mooie balans gevonden. Dit bewijst dat je ook binnen normale wastijden, perfect schone was kan krijgen.

Het geluidsniveau tijdens het centrifugeren is niet bijzonder laag. De LG F4WV708P1 bewijst dat het nog stiller kan, al centrifugeert deze laatste op een lager toerental.

Centrifugeren op 1600 toeren

Je hebt kunnen lezen dat het geluidsniveau niet verschilt van de concurrentie. Dat is op gebied van centrifugeren anders. Hier steekt deze Miele met kop en schouder boven de concurrentie uit.

Het restvochtpercentage is met 44% is vooral interessant voor die huishoudens die regelmatig de wasdroger gebruiken. Een wasmachine gaat tijdens het centrifugeren efficiënter met energie om dan een wasdroger. Dit betekent simpelweg dat je energiekosten bespaart als je wasmachine goed centrifugeert, voordat de was de droger in gaat.

Heb je geen wasdroger, dan is een goedkopere 1400 toeren wasmachine een betere keuze.  Een stukje verder op in dit artikel zal ik een aantal goedkopere Miele alternatieven noemen, die je dan ook zeker eens moet bekijken.

Mag de deuropening wat groter

Het is wel wat saai, maar bij de beoordeling van de Miele WEJ 135 WPS ben ik geen echte minpunten tegen gekomen. Als ik toch iets moet benoemen, dan ga ik voor de relatief kleine deur opening.

Bij alle Miele wasmachines, die ik tot nu toe gereviewd heb, vind je een relatief kleine deuropening van 30 cm. Bij andere merken (Samsung, Bosch en AEG) is de deur een stuk groter tot 35 cm, waardoor het in- en uitladen van de trommel gemakkelijk gaat.

Natuurlijk is dit ook weer geen wereld-probleem, maar als Miele toch nog iets wil gaan verbeteren in hun ontwerp dan zou ik dit punt als eerste oppakken;-) Simpelweg omdat je hier elke wasbeurt weer plezier en gemak van ervaart.

Wat staat er in de Miele WEJ 135 WPS handleiding?

Op de website van Miele vind je de Miele WEJ135WPS handleiding, maar deze heb je niet echt nodig om met de machine aan de slag te gaan. Een paar weetjes en handigheden heb ik er uitgehaald voor wat aanvullende toelichting. Allereerst de uitleg over de knoppen op het bedieningspaneel.

weetjes uit de Miele WEJ 135 WPS handleiding
 1. Op het display vind je de standaardwaarden voor temperatuur en toerental van een gekozen wasprogramma. Met de  ▼▲ kunnen de waarden worden aangepast.
 2. OK-toets om de gekozen instelling te bevestigen.
 3. Extra functies om bijvoorbeeld te kiezen voor een ingekort wasprogramma, extra water bij spoelen, voorstrijken  waardoor de was minder gekreukt uit de trommel komt.
 4. Hier kun je aangeven dat je gebruik maakt van de capdosing.
 5. Uitgestelde start om de wasmachine op een later tijdstip te starten. (mogelijk van 15 minuten – 24 uur)
 6. Startknop om het wasprogramma te starten
 7. Draaiknop met alle mogelijke wasprogramma’s

Wasduur en wasprogramma gegevens

De tabel met de wasprogrammaduur geeft een goede indicatie van de wasduur en het energie- en waterverbruik.

wasduur
 • Specificaties & Uitleg
 • Video over deze wasmachine
De belangrijkste specificaties en functies heb ik voorzien van wat meer uitleg.

  Uitleg bij de specificaties
Introductie jaar 2019
Vulgewicht Het maximale vulgewicht van 8 kilo katoen is de meest gekozen capaciteit. Ruim voldoende voor huishoudens van 2 tot 4 personen.
Energieverbruik 176 kWu per jaar (schatting  220 wasbeurten op 60°C en 90 °C). Omgerekend komt dit neer op ongeveer € 41. De kosten voor een gemiddeld Nederlands huishouden zijn een stuk lager omdat minder vaak en op lagere temperatuur gewassen wordt.
 
 • Energieverbruik standaard eco katoenprogramma 60°C (volledige lading): 0,90 kWh (€ 0,21) met een wasduur van  179 minuten
 • Energieverbruik standaard eco katoenprogramma 60°C (gedeeltelijke lading): 0,88 kWh (€ 0,20) met een wasduur van  179 minuten
 • Energieverbruik standaard eco katoenprogramma 40°C (gedeeltelijke lading) 0,51 kWh (€ 0,12) met een wasduur van  179 minuten
De reguliere katoenprogramma’s zijn sneller, verbruiken ook iets meer energie.
 Geluidsniveau Tijdens het wassen 48 decibel en bij het centrifugeren op 1600 toeren ligt het geluidsniveau op 73 decibel.
Afmetingen Hoogte 85 cm, breedte 59,6 cm en diepte 63,6 cm (gesloten deur) en bij geopende deur 106 cm

Verschillende video reviews Wanneer gebruik je capdosing?
In 90% van de tijd kun je voor de dagelijkse was een regulier wasmiddel gebruiken. Maar bij bijzondere kleding, krijg je het beste resultaat en bescherming als je een optimaal afgestemde hoeveelheid actieve componenten van een wasmiddel of wasverzachter gebruikt. Dat is juist wat de caps bieden. Er zijn caps voor :

 • speciaal samengesteld wasmiddel voor wol, zijde,  sportkleding en dons.
 • wasverzachter voor extra zachte handdoeken
 • impregneren van waterafstotende hiking kleding

Is Capdosing duur? In vergelijking met regulier wasmiddel is capdosing wel behoorlijk prijzig. Om je een idee te geven, staan hieronder wat indicaties.

 • Wol (Woolcare):  1,66 per wasbeurt
 • Sport 2,50 per wasbeurt

Er zijn ook  sets verkrijgbaar waar combinaties in zitten. Deze zijn een stuk goedkoper. Bekijk waar Miele Caps in de aanbieding zijn.

Hoe werkt QuickPowerWash?

Handig als je niet altijd een volle trommel wil wassen

Miele WED135WPS  en andere goedkopere alternatieven

De Miele WEJ 135 WPS (1600 toeren) bevindt zich in het hogere prijssegment. Past deze niet in je budget? Gelukkig zijn er ook enkele goedkopere Miele wasmachines met een 8 kilo trommel.

Deze goedkopere alternatieven moet je zeker ook eens bekijken.

 • WED135 WPS
 • WDD030 EcoPlus&Comfort
 • WDD330 SpeedCare 1400

De alternatieven zijn allemaal 1400 tpm machines.  Maar ook op het gebied van functionaliteit zijn er wat verschillen.

Functie
WEJ135WPS
WddEJ135WPS WddEJ135WPS WddEJ135WPS
Centrifigeren 1600 toeren 1400 toeren per minuut 1400 tpm 1400
PowerWash-functie       Powerwash 2.0
Bedieningspaneel ComfortSensor Direct Sensor DirectSensor DirectSensor
Energielabel
A+++ – 10%
A+++ – 10% A+++ – 10% A+++ – 20%
Waterbeveiliging WPS (= beste) WPS (= beste) WCS (= goed) WCS (= goed)

Ik hoop dat de vergelijking tussen de modellen helpt om jouw ideale wasmachine te vinden.

Als je globaal naar alle specs en prestaties kijkt, dan is het gehele viertal top.  De WEJ135 is door het uitstekend centrifugeren, de beste keuze als je veel gebruik maat van een wasdroger. Doordat er meer vocht uit het wasgoed wordt gecentrifugeerd, kan de wasdroger efficiënter en sneller de was drogen.

Daarnaast beschikt de WEJ135 over CapDosing. Al hoewel dit niet voor iedereen even interessant is, kan het de doorslag geven om voor dit model te kiezen als je extra voorzichtig met delicate kleding wil omgaan.

Hangt jou was meestal op de waslijn te drogen, dan is de goedkopere Miele WED135WPS een interessante optie. Dit 1400-toeren model is een stuk goedkoper, maar presteert verder gelijk en beschikt ook over de meest uitgebreide WPS waterlekkage beveiliging.

Miele WEJ 135 WPS - Wasmachine
Vulgewicht: 8 kg | Toerental: 1600 r/min | Geluidsniveau: 73 dB | Garantie: 2 jaar
1
Miele WEJ 135 WPS - Wasmachine
Niet op voorraad
Bol.com

Lees meer achtergronden over functionaliteit op Miele wasmachines.

Ik hoop dat de vergelijking tussen de modellen helpt om jouw ideale wasmachine te vinden.

verschil tussen QuickPowerWash en een verkort wasprogramma

Verschillen tussen Miele wasmachines

Uit  de vergelijking met alternatieven blijkt dat  quickpowerwash en het bedieningspaneel de grootste verschillen zijn tussen de verschillende Miele wasmachines. Om deze verschillen beter te begrijpen, heb ik deze punten hieronder toegelicht.

Verschil powerwash 2.0 en kort/snel programma

Vaak krijgen we bij WasmachinePagina de vraag of PowerWash niet hetzelfde is als een ingekort wasprogramma. En ik kan me voorstellen dat hier verwarring over bestaat, want een deel van de functionaliteit komt ook overeen. Allebei de opties leiden dat je tijd bespaart en de schone was weer sneller op de waslijn kan laten drogen.

Beide technieken hebben voordelen en nadelen. Een ingekort programma is flexibeler en breder te gebruiken, terwijl powerwash meestal sneller is en ook bij normaal bevuilde was gebruik kan worden.

Het nut en voordelen van PowerWash 2.0

Miele PowerWash kun je zien als een extra bijzonder wasprogramma. Je ziet QuickPowerWash ook als optie bij de draaiknop met wasprogramma’s. Op dit moment kun je deze optie gebruiken met maximaal 5 kilo in de trommel. De trommel mag dus maximaal voor ongeveer de helft gevuld zijn.

Normaal bevuilde was, wordt met PowerWash binnen één uur schoongewassen. Je krijgt met het snelle Powerwash 2.0 hetzelfde uitstekende wasresultaat als bij een regulier wasprogramma.  PowerWash gebruikt wel meer energie, doordat er meer trommelbewegingen nodig zijn om het wasgoed sneller schoon te wassen. QuickPowerWash is geschikt voor wasgoed dat op 40°C of 60°C in de wasmachine mag.

Een ingekort wasprogramma

Bij het inkorten van een wasprogramma, ga je een regulier wasprogramma van de wasmachine inkorten. Dit is dus geen volwaardig wasprogramma, dat je met de draaiknop kan selecteren. Het is aanpassing van een regulier wasprogramma, zoals je ook kan kiezen om te centrifugeren op een lager toerental.

Deze optie gebruik je alleen als  je wasgoed niet bovenmatig vervuild is met lastige vlekken. Het ingekorte wasprogramma is minder krachtig dan PowerWash en de wasduur zal meestal ook langer dan één uur duren. Voordeel van deze functie is wel dat  je het inkorten bij elke wasprogramma kan selecteren. Dus ook bij een volledig gevulde trommel met 8 kilo was, wat bij QuickPowerWash niet mogelijk is.

Bedieningspaneel: Comfort sensor versus Direct Sensor

Nog een klein verschil tussen verschillende Miele wasmachines is het bedieningspaneel. Er zijn modellen met een ComfortSensor (WEJ135 WPS) of  met de DirectSensor (WDD030) bedieningspaneel.

In de afbeelding heb ik beide bedieningspanelen naast elkaar gezet.

overeenkomsten en verschillen tussen Comfortsensor en de DirectSensor

Het is niet dat het ene paneel beter is dan de andere, het verschil van bediening zit vooral in toegankelijkheid van opties. Bij de DirectSensor zie je direct alle mogelijke opties in beeld, waarbij je “direct” de gewenste keuze aan toetst. Dat oogt rommeliger, maar toont alle mogelijkheden in één oog opslag.

De ComfortSensor zit vaak op de uitgebreidere machines met meer keuzes, waardoor Miele met scroll pijltjes werkt om alle opties toegankelijk te maken. Het zal van persoon tot persoon verschillen welke de voorkeur heeft. Mijn ervaring is dat beide displays prima en goed werken, het is een kwestie van een paar keer de wasmachine starten en je weet hoe het zit.

Als laatste is er dan nog de kleur, waarbij de wasmachine een wit of geel paneel kan hebben.

Bevindingen en meningen van andere kopers

De betrouwbaarheid van een apparaat op lange termijn, kun je het best baseren op meningen en ervaringen van andere kopers.  Zo krijgen we bijvoorbeeld veel klachten en problemen over Samsung wasmachines, terwijl deze apparaten wel behoorlijk presteren in de vergelijkingstest.

Wat krijgen we terug over de Miele WEJ135 in de praktijk?  De veel genoemde voors en tegens van andere kopers heb ik eens naast elkaar gezet.

Pluspunten:

 • wasresultaat
 • stil
 • degelijk
 • makkelijke bediening
 • centrifugeert erg goed op 1600 toeren
 • grote trommel
 • reinigingsprogramma voor onderhoud
 • minder gekreukte overhemden

Minpunten:

 • geen app bediening

Ons eindoordeel en tips

Aan het einde van deze Miele WEJ 135 WPS review kan ik alleen maar zeggen dat ik geen grote minpunten heb gevonden. Wel een paar kleine kanttekening, zoals de beperkte grootte van de deuropening. Maar dat zijn meer verbeterpunten, want alle testonderdelen laten uitstekende prestaties zien. De wasmachine komt dan ook met stip binnen op onze ranglijst met de beste wasmachines voor 2 tot 4 persoonshuishoudens.

Natuurlijk lees je vaak dat de hoge prijs een nadeel van Miele is. En eerlijk is eerlijk dat heb ik zelf ook wel eens geschreven. Maar met een verwachte levensduur van meer dan 16 jaar, ben je verzekerd van jaren probleemloos wassen. En kopers waarderen het merk Miele met een 9,3! Er geen fabrikant die hierbij in de buurt komt.

De prijs past bij dit product past. Iedereen moet zelf de keuze maken of je dit voor een wasmachine over hebt.

De Miele WED135WPS  (1400 toeren) is een goedkoper alternatief. En natuurlijk kun je altijd eens kijken naar andere gereviewde wasmachines door WasmachinePagina.

Aanbieding bij Expert, Coolblue of Mediamarkt

Als je online een goeie deal wil scoren, maakt het dan nog uit bij welke winkel je een wasmachine koopt? Een wasmachine is een groot product, waar je jaren zonder problemen gebruik van wilt maken.

Alle Nederlandse webshops moeten zich houden aan de consumentenwetgeving rondom kopen op afstand. En die biedt consumenten heel veel bescherming. Daar zit dus niet het verschil.

Verschillen tussen winkel zie ik wel als je kijkt naar service en garantie. Onze ervaringen met Expert en Coolblue als wasmachinewinkel zijn erg goed. De prijs bij deze winkels is soms net iets hoger, maar je hebt dan wel de zekerheid dat je ook na je aankoop blijvend goed geholpen wordt. Dat geeft heel veel kopers terecht een goed gevoel.

Miele WEJ 135 WPS - Wasmachine
Vulgewicht: 8 kg | Toerental: 1600 r/min | Geluidsniveau: 73 dB | Garantie: 2 jaar
1
Miele WEJ 135 WPS - Wasmachine
Niet op voorraad
Bol.com

Extra informatie

Specificaties: Miele WEJ 135 WPS – Wasmachine

Wasmachines
Geluidsniveau centrifuge

73

Handige extra's

Beladingssensor, Resttijdindicatie, Startuitstel of einduitstel

Merk

Miele

Toerental centrifugeren

1600

Top load of voorlader

Voorlader

Vulgewicht wassen

8 kg

Wat vind je belangrijk?

Korte wasprogramma's, Zuinig kleine wasjes doen

Specification
Model

WEJ 135 WPS

MPN Manufacturer Part Number

WEJ135 WPS

EAN

4002516200161

Taal bedieningspaneel

Nederlands

Taal handleiding

Nederlands, Frans

Kleur
Stand display

Gekanteld

Materiaal tuimelaar

RVS

Positie deur scharnier

Rechts

Snoerlengte

2 m

Gewicht

95 kg

Product gewicht

0.10 kg

Fabrieksgarantie termijn

2 jaar

Extra garantie

Geen extra garantie

Reparatie type

On-site repair

Steenkool borstel motor

Koolborstelloze motor

Koolborstelloze motor

Ja

Geschikt voor professioneel gebruik

Nee

Warm water verbinding

Nee

Laadvermogen wasmachine

8 kg

Wasresultaat

Klasse A

Geluidsniveau wassen

48

Type waterbeveiliging

Aquastop (slangbeveiliging), Bodemsensor

Maximum cleansing temperatuur

90 °C

Duur wascyclus op standaard programma

179 minuut

Aantal wasprogrammas

9

Type wasprogramma

Anti-kreuk, Fijne was, Katoen, Handwas, Overhemden, Opfrissen (tot 20 min)

Trommelreinigingsprogramma

Nee

Heeft anti-kreuk fase

Ja

Merkspecifiek kenmerk

Miele PowerWash

Droogresultaat

Klasse A

Toerental centrifuge

1600 r/min

Toerental aanpasbaar

Ja

Balans systeem

Ja

Digitale indicator resterende tijd

Ja

Geluidssignaal einde wasbeurt

Ja

Gewicht sensor

Ja

Tussentijds was toevoegen

Nee, tussentijds was toevoegen niet mogelijk

Optie wasprogramma verkorten

Ja, verkorte versie reguliere programma's mogelijk

Uitgesteld start

Ja

Type wasuitstel

Startuitstel

Indicatie reinigingsbeurt

Ja

Tumbler heeft verlichting

Nee

Bediening via mobiele app

Nee

Wasmachine opties mobiele app

Geen bediening met smartphone mogelijk

Slimme functie

Beladingssensor, Startuitstel

Kan zelfstandig met internet verbinden

Nee

App vereist voor volledige functionaliteit

Nee

App werkt op besturingssyteem

Niet van toepassing

Delen van gebruikersgegevens vereist

Niet van toepassing

Wifi vereist

Niet van toepassing

Bluetooth vereist

Niet van toepassing

Mobiele data verbinding mogelijk

Niet van toepassing

Betaalde diensten vereist

Niet van toepassing

Compatibel met

Niet van toepassing

Ondersteuning met updates

Niet van toepassing

Diameter vulopening

Medium (30 t/m 33 cm)

Kinderslot

Ja

Product breedte

59.60 cm

Product hoogte

85 cm

Product lengte

63.60 cm

Standaard meegeleverd

Aanvoerslang, Afvoerslang, Handleiding

Verpakking breedte

70 cm

Verpakking hoogte

100 cm

Verpakking lengte

70 cm

Categorieën

Wasmachines Huishouden Wassen

Prijsgeschiedenis

-

Beoordelingen (1)

1 recensie voor Miele WEJ 135 WPS – Wasmachine

5.0 uit 5
0
0
0
0
0
Schrijf een recensie

Er zijn nog geen recensies.

Plaats de eerste recensie voor “Miele WEJ 135 WPS – Wasmachine”

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart