Miele WEF375 WPS PWash & 8kg wasmachine Voorbelading 1600 RPM A Wit

  • Alle getoonde prijzen zijn in Euro.
  • Dit product is beschikbaar bij de volgende webshop(s): Electroworld.nl, Bemmel en Kroon, EP.nl, Expert, Beterwitgoed.
  • Bij electroworld.nl kun je de Miele Miele WEF375 WPS PWash&8kg kopen voor de prijs van €1.469,00. Dit is de goedkoopste webshop.
  • De goedkoopste webshop om de Miele Miele WEF375 WPS PWash&8kg te kopen is voor het laatst gecheckt op mei 20, 2024 1:34 am.

Beste deal op: electroworld.nlElectroworld.nl
Koop voor de beste prijs
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Miele Miele WEF375 WPS PWash&8kg - €1.469,00
Aan verlanglijstje toevoegenToegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
EAN: 4002516374527 SKU: 9300000015134577
Laatst geüpdatet op
Last updated on mei 20, 2024 1:35 am Details
Miele WEF375 WPS PWash & 8kg wasmachine Voorbelading 1600 RPM A Wit
Miele WEF375 WPS PWash & 8kg wasmachine Voorbelading 1600 RPM A Wit

Beschrijving

In deze Miele WEF 375 WPS review wil ik kijken of deze nieuwkomer net zo goed is op alle testonderdelen als zijn voorgangers. Deze wasmachine bevindt zich in de hogere prijsklasse. En voor dat bedrag wil je natuurlijk wel het beste van het beste. Hieronder lees je of deze Miele zijn rol als favoriet waar maakt.

Testoordeel en rapportcijfers

Om te beginnen heb ik alle prestaties van deze machine bij elkaar gezet. Interessant om te melden is dat deze wasmachine de afgelopen maanden de GFK nr. 2 op de lijst van de meeste verkochte wasmachine. En dat zijn meestal de machine die goed presteren. Toch lees je verder ook wat kanttekeningen die uit onze vergelijkingstest naar boven zijn gekomen.

Miele WEF 375 WPS review

Miele WEF 375 WPS review: prijzig maar alles wat je kan wensen

Deze nieuwe Miele WEF375WPS is volgens onderzoeksbureau GFK de afgelopen maand één van de meest verkochte wasmachines geweest. Het is de opvolger van de Miele WEJ 135 WPS uit 2018, die ondertussen nauwelijks nog verkrijgbaar is.

specificaties en functies

Als je de specificaties bekijkt, zit er (bijna) alles op wat je maar kan wensen. Van het snelle Powerwash, wifi voor app bediening tot de beste lekkagebeveiliging die momenteel verkrijgbaar is. Dit nieuwe model voldoet ook aan de eisen van het nieuwe energielabel (verplicht vanaf maart 2021). Daarom is het spannend om te zien of uitstekende wasprestaties van de vorige generatie Miele wasmachines niet terug gelopen zijn. Hiervoor heb ik de testscores van de WEF 375 WPS vergeleken en naast andere modellen gelegd, zodat de sterke- en mindere punten direct zichtbaar worden. Ik begin met wat meer achtergronden bij de functionaliteit van deze machine en zal daarna de pluspunten en minpunten uitgebreider toelichten.

Functies die je zeker gaat waarderen

De Miele WEF 375 WPS  is behoorlijk rijk uitgerust. Met uitzondering van automatische wasmiddeldosering zit er eigenlijk alles op wat je maar kan wensen. Ik vind het wel een gemiste kans dat op een model uit de hogere prijsklasse het wasmiddelmiddeldosering Twin-Dos niet beschikbaar is. Een alternatief is dan wel  om hiervoor capdosing te gebruiken, maar voor het dagelijkse wassen is dit prijzig. Ik heb tot nu nu sowieso nog geen Miele model gevonden met een vulgewicht van 8 kilo, WPS , 1600 tpm  én die ook nog voorzien is van TwinDos. Je komt dan in de serie die centrifugeren op 1400, zoals de Miele WED 675 WPS. Maar hier zit dan weer niet het snellere Powerwash op. Het blijft een kwestie van kiezen wat voor jou belangrijk is. Ondanks het ontbreken van TwinDos  zitten er verder alle andere functies op, waarover Miele kopers erg enthousiast zijn in dagelijkse huishouden.

Helaas ontbreekt TwinDos het automatisch wasmiddelmiddeldosering systeem.

””

Een snelle was met PowerWash en QuickPowerWash

PowerWash 2.0 is bedoeld voor de kleinere wasjes en helpt om deze wasjes zuiniger te wassen. Maar waarom is deze optie dan zoveel zuiniger? Dat komt omdat de machine de was in de trommel eerst met water besproeit. Miele noemt dit Spin & Spray. Je ziet dit ook bij de start van het programma. De trommel draait en er wordt water op het wasgoed gesproeid.  Net genoeg voor een mooi sopje, waardoor niet onnodig veel water verwarmt hoeft te worden. Miele claimt dat dit in laboratoriumtesten tot 40% energiezuiniger wassen leidt.

QuickPowerWash kun je zien als een snel wasprogramma voor maximaal 4 kilo. In 49 minuten ben je klaar, zonder een enorm hoog energieverbruik. Het energieverbruik blijft beperkt tot 0,58 kWu en als je dat vergelijkt  met verbruik van de eco-programma’s is dit ook in de praktijk een bruikbare functie. Ook omdat je met 4 kilo toch een kleine wasmand kan schoonwassen Let op dat QuickPowerWash dus alleen te gebruiken is bij wasgoed dat je ook normaal met een katoen wasprogramma zou wassen. Ook kun je geen gebruik maken van de CAPSDosing als je deze optie kiest.

Bediening  blinkt uit in eenvoud

De handleiding bij de Miele WEF 375 WPS is goed leesbaar en geeft duidelijke uitleg. Voor de bediening is lezen van de handleiding eigenlijk niet nodig, want het DirectSensor display is erg duidelijk. De nieuwe Miele-modellen kennen grofweg twee soorten bedieningspanelen, namelijk de direct-sensor en de comfort-sensor. Het grootste verschil tussen deze twee displays is de manier waarop de programmaopties worden weergegeven. Om de verschillen duidelijk te laten zien heb ik ze allebei naast elkaar gezet.

eenvoudige bediening met de Directsensor

Dit gereviewde model is voorzien van de Directsensor. Verder vind je op het bedieningspaneel nog de draaiknoop om de wasprogramma’s te selecteren. In vergelijk tot een aantal concurrenten (zoals AEG) wordt gelukkig nauwelijks gebruik gemaakt van symbolen. Miele gebruikt duidelijke woorden en taal, waardoor de bediening voor iedereen begrijpelijk is.

uitleg bedieningspaneel Miele WEF375WPS

De groen gemarkeerde functies zijn allemaal opties, waarbij je standaard waarden nog naar eigen wens kan bijstellen. De beschikbare opties die je kan kiezen lichten op, zodat het maken van een keuze eenvoudiger wordt.  Het kiezen werk hetzelfde als bij een smartphone, gewoon drukken en de keuze wordt geselecteerd en uitgelicht. Met start (optie 9) wordt het wasprogramma gestart. Er zijn ook symbolen waar geen functionaliteit achter zit, zoals de weergave van de resterende tijd en een aantal waarschuwingssymbolen.

WaterProofSysteem WPS optimale beveiliging tegen waterlekkages

Vergelijking waterlekkage beveiliging WPS versus WCS

In de naam van de Miele WEF 375 WPS zijn de letters WPS opgenomen. Deze letters staan voor WaterProof System en dit systeem is het beste van Miele in huis heeft op gebied van lekkage beveiliging. Ook op het gebied van waterbeveiliging kent Miele twee systemen: Woon je in een appartement met meerder verdiepingen of staat de wasmachine op zolder? Dan kan een Miele wasmachine met het WPS waterlekkage beveiliging je een gerust gevoel geven.  Deze WPS bestaat uit meerdere beveiligingen:  een slangbeveiliging, overloopbeveiliging, een bodemsensor en aquastop. De kans op waterschade is hierdoor uitgesloten. Miele geeft zelf garantie op het WPS-anti-lekkagesysteem, mits de machine juist geïnstalleerd en aangesloten is. Dat pleit om de plaatsing door de webwinkel te laten verrichten, zodat je hierover later geen discussies ontstaan. In de afbeelding zie je hoe alle lekkage beveiligingen gecombineerd zijn.

  1. Watertoevoer beveiliging
  2.  Dubbelwandige watertoevoerslang
  3. Lekbak met overloopbeveiliging
  4. Elektronische vochtsensoren
  5. Waterafvoerslang

Nut van Miele @Home is beperkt

Miele @home APP

Misschien ben ik wat ouderwets als het gaat om je wasmachine aan het internet te verbinden. Voor andere huishoudelijke apparaten kan het starten en besturen via internet best handig zijn, maar bij een wasmachine zie ik het nut er niet zo van in. Je kan immers ook gewoon uitgestelde start kiezen en je moet toch altijd nog zelf de was in de trommel stoppen. Mocht jij het toch handig vinden om je wasmachine op afstand te starten, zodat deze klaar is als je thuis bent?  Dan kan je de WEF375 via je WIFI netwerk aansluiten op het internet. Met de  Miele@Home-app (android of IOS) kun je een aantal functies van je wasmachine bedienen. Zelf hoor ik van kopers dat dit koppelen nog een lastig klusje kan zijn en lang niet iedereen is tevreden over de app. Hoe dan ook het blijft een nice-to-have functie zou ik zeggen;-)

Add load wasgoed toevoegen aan lopend programma

Nieuw op deze Miele is de AddLoad-functie. Van Samsung kende we deze functie al eerder als het kleine AddWash deurtje. Miele heeft nu ook de mogelijkheid om een wasprogramma te pauzeren, zodat je nog wasgoed kunt toevoegen. Natuurlijk wel als het waterniveau dit toelaat. Dit noemen ze AddLoad-functie en deze kan zelfs tot op een laat moment in het wasprogramma gebruikt worden. Zelfs tot op het punt dat het apparaat begint met spoelen of centrifugeren. Hoe doe je dit dan? Op het bedieningspaneel druk je op de toets Start/Wasgoed bijvullen. Je kan vervolgens de deur openen en er iets toevoegen of juist iets uit de trommel halen. Zelf kan in niet herinneren dat ik deze functie ooit gebruik heb. Ik verwacht dat dit afkomstig is van de marketingafdeling. Maar het is maar dat je het weet dat het kan.

Opvallende sterke en een aantal mindere kanten

De reviews van WasmachinePagina zijn opgebouwd op basis van een vast aantal onderdelen. Door de rapportcijfers op deze onderdelen te vergelijken met andere modellen, zie je duidelijk waar de sterkere – en minder goede punten zitten.  Wat valt mij op aan de Miele WEF 375 WPS als ik de testscores vergelijk met de top3 van de eerder gereviewde apparaten?  Hieronder mijn bevindingen.

Schoonwassen en spoelen

Extra water voor beter schoon spoelen van wasmiddel

Om maar met de deur in huis te vallen; deze nieuwkomer is bijzonder goed in het schoonwassen van katoen en synthetisch wasgoed. Ook ben ik erg te spreken over de snelheid van de veel gebruikte wasprogramma’s, zoals het katoenwasprogramma op 40°C.  De doorlooptijd van dit veel gebruikte wasprogramma is bijna een half uur korter geworden dan zijn voorganger de Miele WEJ 135 WPS.  Miele heeft hier  een mooie balans gevonden tussen snelheid en schoonwassen. De Miele WEF 375 WPS  is verder erg zuinig met water tijdens de wasbeurten. Het verbruik van drinkwater wordt tot een minimum beperkt. Helaas zie je dit ook terug bij het spoelen. Op dit onderdeel presteert de Miele iets minder goed dan bijvoorbeeld de AEG l6fbnr1. Mensen met een gevoelige huid of allergie voor wasmiddel kunnen dan kiezen op het bedieningspaneel voor de optie Extra water, zodat wasmiddel beter uit het wasgoed wordt gespoeld.

Is centrifugeren op 1600 toeren echt nodig?

De wasmachines van Miele komen bijna altijd als een van de beste uit de test als het gaat op centrifugeren. En deze prestaties laat ook deze 1600 toeren wasmachine weer zien. De goedkopere 1400 apparaten worden op dit gebied allemaal verslagen. De vraag is natuurlijk wel, wanneer heb je zo’n duurdere 1600-centrifugeer-topper echt nodig? Het voordeel van goed centrifugeren, komt vooral naar boven als jouw wasgoed van vaak van de wasmachine in de wasdroger gaat.  Het lage restvochtpercentage van 44%  zorgt er dan voor dat de wasdroger (die meer energie verbruikt dan een wasmachine) sneller klaar. Kortom maak je vaak gebruik van de wasdroger, dan zou ik zeker een 1600-toeren wasmachine op je wensenlijstje zetten. Natuurlijk is goed gecentrifugeerde was ook op de waslijn uiteraard sneller droog. Let wel dat een 1600 toeren machine vaak een flink stuk duurder is. Voor een grote groep is een 1400 tpm model meer dan voldoende en dus een stuk goedkoper.

De cijfers en feiten over snelheid en het energieverbruik

Miele WEF 375 WPS Energielabel

Door de focus van fabrikanten op energiebesparing zijn de doorlooptijden van de (eco) wasprogramma’s flink toegenomen ten opzichte van de vorige generatie wasmachines. Het is goed om te zien dat de wasduur van programma’s op de WEF375 in positieve zin opvalt. Vooral de volle trommels met het katoen wasprogramma is met 155 minuten behoorlijk snel. Vergelijk dit maar eens met de AEG L6FBNR1, die ik nog niet zo lang geleden beoordeeld heb. Miele heeft wel een iets hoger verbruik als je kijkt naar naar kilowatts, maar daar tegen over staat dus de snellere doorlooptijd van een wasprogramma. Wat mij betreft heeft de fabrikant hier een goede keuze gemaakt. De genoemde tijdsduur in de onderstaande tabel kan door beladingsherkenning iets afwijken. De weegsensoren in de wasmachine bepalen bij elke wasbeurt opnieuw de optimale duur van een programma. De doorlooptijd is gebaseerd op mijn eigen bevinding.

(On)gemak in het dagelijks huishouden

minder gebruiksgemak door kleine deuropening

Gebruiksgemak is natuurlijk enigszins subjectief en niet voor iedereen hetzelfde. Op het punt van de grootte van de deuropening is gemak wel goed meetbaar, want deze is nog steeds niet groter geworden. Deze is bij de WEF375WPS nog steeds zo’n 30cm. Voor het inladen en uitladen van klein wasgoed geen probleem, maar met groter tweepersoonsbeddengoed is grotere deuropening gewoon handiger. Bij andere fabrikanten is de wasmachinedeur vaak zo’n 35 cm. Dit is zo’n puntje, waarop Miele nog wat te verbeteren kan. Wat de machine wel weer positief onderscheid is de AutoClean-wasmiddellade. De zeeplade wordt na elk wasprogramma schoongespoeld met schoon water. De wasmiddellade blijft zo goed schoon en alle restjes wasmiddel worden weggespoeld. Hierdoor wordt een stinkende wasmachine door  achtergebleven zeepresten tegen gegaan. Het schoonmaken van de lade blijft trouwens nog wel af en toe nodig, maar dit is een stuk minder dan bij andere merken.

Dit zijn goedkope gelijkwaardige alternatieven wasmachines van Miele

Het komt steeds vaker voor dat nagenoeg gelijkwaardige wasmachine onder verschillende modelnamen op de markt wordt gebracht. Elk model is dan maar bij één of twee webwinkels te koop, waardoor het concurreren op prijs minder nodig is. Een ander nadeel is dat het  vergelijken van prijzen voor kopers nagenoeg onmogelijk wordt, want elke type heeft zijn eigen modelnaam en  EAN-nummer. Dat geldt ook voor Miele WEF 375 WPS, want de Consumentenbond geeft aan dat de WWF 360 WCS (BCC) , WSF 363 WCS (Coolbue) , WCF 370 WCS (Mediamarkt) identiek presteren. Toch kunnen de prijsverschillen in deze Miele-familie oplopen tot meer dan 100 euro. Als je weet wat je zoekt kun je hierdoor snel veel besparen. Onze redactie van WasmachinePagina is  diep in de testresultaten gedoken en we zetten de verschillen eens naast elkaar. De grotere Miele WEG 375 WPS met een 9 kilo trommel is qua prestaties ook vergelijkbaar en is een goede keuze als gewassen moet worden voor 5 of meer personen.

Conclusie: wanneer kies je voor deze Miele?

Ruud van WasmachinePagina

Miele is nog steeds een klasse apart als je kijkt naar prestaties en betrouwbaarheid. Maar een klasse apart geldt ook voor de prijs. De AEG L6FBNR1  is bijvoorbeeld de helft goedkoper. Voor de meeste Miele gebruikers is de prijs minder belangrijk dan kwaliteit, prestaties en betrouwbaarheid. Dat blijkt ook uit de 9.3 die kopers geven aan Miele en een gemiddelde levensduur van de wasmachine 16 jaar. Voor gezinnen die niet zonder wasmachine kunnen, moet een wasmachine het simpelweg altijd doen. Met deze machine met PowerWash gaat het wassen ook nog een snel. In minder dan een uur  is een volle wasmand weer schoon. Deze Miele WEF 375 WPS review laat zien dat je een wasmachine in huis haalt, waar alles op en aan zit wat je mag verwachten. Een update die weer helemaal bij de tijd  is en waarbij de prestaties  dik in orde zijn. Natuurlijk zijn er wel wat verbeterpuntjes te noemen.  Jammer vind ik het ontbreken van TwinDos wasmiddeldosering. Verder is met 30 cm  de vulopening nog steeds klein ten opzichte van de concurrenten.  Een paar centimeter groter, maakt het in- en uitladen gewoon gemakkelijker. Eind conclusie: deze machine kun je met gerust hart kopen om weer jaren, zonder problemen, te kunnen wassen.

Extra informatie

Specificaties: Miele WEF375 WPS PWash & 8kg wasmachine Voorbelading 1600 RPM A Wit

Wasmachines
Energielabel

Energielabel A

Geluidsniveau centrifuge

73

Handige extra's

Automatische wasmiddeldosering, Bediening via app, Beladingssensor, Resttijdindicatie, Startuitstel of einduitstel, Tussentijds was toevoegen

Merk

Miele

Toerental centrifugeren

1600

Top load of voorlader

Voorlader

Vulgewicht wassen

8 kg

Specification
Model

WEF375 WPS

MPN Manufacturer Part Number

11

EAN

4002516374527

Taal bedieningspaneel

Nederlands

Taal handleiding

Nederlands

Kleur
Materiaal tuimelaar

Inox

Positie deur scharnier

Rechts

Snoerlengte

2 m

Gewicht

93 kg

Product gewicht

0.09 kg

Fabrieksgarantie termijn

2 jaar

Extra garantie

Geen extra garantie

Reparatie type

On-site repair

Steenkool borstel motor

Koolborstelloze motor

Koolborstelloze motor

Ja

Geschikt voor professioneel gebruik

Nee

Energieverbruik per 100 cycli

47 kWh

Waterverbruik per cyclus

47 l

Warm water verbinding

Nee

Laadvermogen wasmachine

8 kg

Wasresultaat

Klasse A

Geluidsniveau wassen

48

Geluidsniveauklasse

A

Type waterbeveiliging

Aquastop (slangbeveiliging)

Maximum cleansing temperatuur

95 °C

Duur wascyclus op standaard programma

219 minuut

Type wasprogramma

Delicate stoffen, Donker textiel, jeans, Eco 40-60, Katoen, Korte was (+/- 60 min), Koud, Outdoorkleding impregneren, Overhemden, Wol

Trommelreinigingsprogramma

Ja

Heeft anti-kreuk fase

Ja

Merkspecifiek kenmerk

Miele PowerWash

Droogresultaat

Klasse A

Toerental centrifuge

1600 r/min

Toerental aanpasbaar

Ja

Balans systeem

Ja

Digitale indicator resterende tijd

Ja

Geluidssignaal einde wasbeurt

Ja

Gewicht sensor

Ja

Tussentijds was toevoegen

Ja, tijdens gedeelte programma door afpompen

Optie wasprogramma verkorten

Ja, verkorte versie reguliere programma's mogelijk

Uitgesteld start

Ja

Type wasuitstel

Startuitstel

Indicatie reinigingsbeurt

Ja

Bediening via mobiele app

Ja

Slimme functie

Zelfreinigende wasmiddellade, Trommelreiniging, Startuitstel, Beladingssensor, Automatische wasprogramma selectie, Automatische wasmiddeldosering

Smart Home Platform

Geen platform

Kan zelfstandig met internet verbinden

Ja

App vereist voor volledige functionaliteit

Ja

App werkt op besturingssyteem

Android, iOS

Delen van gebruikersgegevens vereist

Nee

Bluetooth vereist

Nee

Mobiele data verbinding mogelijk

Ja

Betaalde diensten vereist

Nee

Introductiejaar

2020

Introductiemaand

September

Ondersteuning met updates

Niet van toepassing

CE markering

Zichtbaar

Kinderslot

Nee

Product breedte

59.60 cm

Product hoogte

85 cm

Product lengte

63.60 cm

Standaard meegeleverd

Aanvoerslang, Afvoerslang, Handleiding

Verpakking breedte

65 cm

Verpakking hoogte

90 cm

Verpakking lengte

75 cm

Waarde energielabel nieuw 2021

A

Categorieën

Wasmachines Huishouden Wassen

Prijsgeschiedenis

-

Beoordelingen (0)

Gebruikers recensie

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Schrijf een recensie

Er zijn nog geen recensies.

Plaats de eerste recensie voor “Miele WEF375 WPS PWash & 8kg wasmachine Voorbelading 1600 RPM A Wit”

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart