Miele WDB 020 WCS review

[magicactionbox id=”2544″]

Miele WDB 020 WCS review – welke Miele wasmachine moet je nu kopen?

Omdat ik veel vragen heb gekregen over de verschillen tussen de nieuwste serie wasmachines van Miele wasmachine, heb ik deze Miele WDB 020 WCS review geschreven. Bij veel webwinkels lees je namelijk ‘Beste uit de Test van de Consumentenbond’, terwijl ze een andere naam hebben. De modelnamen verschillen soms maar op één letter.

Kortom welke Miele moet je nu hebben? Tijd voor duidelijkheid.

Update: De Miele WDB 020 WCS was lange tijd leverbaar, maar is helaas niet meer leverbaar. In de testen van diverse consumentensites scoorde deze Miele wasmachine hoog.

In deze review heb ik de Miele WDB 020 WCS op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasmachine niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasmachine . Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Let op: de Miele WDB 020 WCS wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Alternatieven voor de Miele WDB 020 WCS

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Miele WDB 020 WCS op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasmachine te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasmachine te bestellen is.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Miele WSA 033 WCS - €849,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Miele WSA 033 WCS
Laatste updates:
  • €849,00 - 4 augustus 2022
  • €885,00 - 2 augustus 2022
  • €849,00 - 26 juli 2022
  • €885,00 - 17 juli 2022
  • €799,00 - 14 juli 2022
  • €769,00 - 9 juli 2022
  • €799,00 - 7 juni 2022
  • €749,00 - 20 mei 2022
Sinds: 14 februari 2022
  • Hoogste prijs: €885,00 - 17 juli 2022
  • Laagste prijs: €699,00 - 7 april 2022
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Samsung WW70T554ATT - AddWash - Serie 5000 - Wasmachine - €549,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Samsung WW70T554ATT - AddWash - Serie 5000 - Wasmachine
Laatste updates:
  • €549,00 - 4 juni 2022
  • €499,00 - 24 mei 2022
  • €535,00 - 18 mei 2022
  • €499,00 - 10 mei 2022
  • €519,00 - 28 april 2022
  • €549,00 - 26 april 2022
  • €499,00 - 18 april 2022
  • €549,00 - 21 maart 2022
Sinds: 9 februari 2022
  • Hoogste prijs: €549,00 - 21 maart 2022
  • Laagste prijs: €499,00 - 9 februari 2022
Let op: hieronder gaat de review van de Miele WDB 020 WCS verder. Deze wasmachine is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.

  • Miele WDB 020 WCS  of juist de  Miele WDB 030 WCS
  • Miele WDB 020 WCS of toch de Miele WDB 020 WPS
  • Miele WDB 020 WCS of de Miele WDD 020 WCS

Ik kan me de verwarring wel voorstellen als je een keuze moet maken. Bij sommige fabrikanten kan één letter of cijfer namelijk een wereld van verschil zijn. Gelukkig is dat in dit geval anders, want de verschillen tussen de Miele wasmachines zijn juist erg klein.

Typenummer Wat is het verschil?
Miele WDD xxx xxx

Miele WDB xxx xxx

Het verschillen tussen deze series is gemakkelijk te benoemen en heeft te maken met de maximale capaciteit.
De machines met WDB in de naam hebben een 7 kilo trommel en in de WDD past 8 kilo was.
Miele xxx xxx WCS

Miele xxx xxx WPS

Deze letters vind je vaak achter de modelnaam.
WCS staat voor WaterControl Systeem en WPS  voor WaterProofSystem.
Het heeft te maken met het type waterbeveiliging die ingebouwd is.
De WPS beveiliging is de meest uitgebreide van de twee, maar ook de duurste.
Miele xxx 020 xxx

Miele xxx 030 xxx

Alleen een cosmetisch verschil.
Op de 020 wasmachines zit een vlak bedieningspaneel, terwijl dit paneel op de 030 modellen iets gekanteld is.

8.8 Totale Score
Je hoeft niet verder te zoeken...

Capaciteit: 7 kilo
Centrifugeren: 1400
Energieklasse: A+++ (175 kWh)
Wasresultaat: goed
Centrifugeert zeer goed
Beste uit de Test Consumentenbond

Wasresultaat
8.5
Energieverbruik
8.5
Gebruiksgemak
8
Snelheid
8.5
Centrifugeren
9.5
Spoelen
7
Prijs/kwaliteit
9
Pluspunten
  • Topper in schoonwassen
  • Nieuw zuinig 2017 model
  • Stil tijdens wassen
  • Oer degelijk
  • Beste uit de Test (Consumentenbond juni 17)
- Minpunten
  • Geen luxe poespas (stoom en app)
  • Kleine deuropening

[magicactionbox id=”2544″]

Wassen met Miele in de praktijk

Met de nieuwe  serie die Miele in 2017 op de markt heeft gebracht, zijn ze weer helemaal terug in de top. In verschillende vergelijkingstesten komen de 7 kilo wasmachines als winnaars uit de bus. Wat betekent dit nu voor jouw in het dagelijkse huishouden?

Miele WDB 020 WCS review

Kleding wordt goed schoon gewassen

Lang niet elke wasmachine wast even goed schoon. Er zijn een aantal factoren die precies op elkaar moeten worden afgestemd en die bepalend zijn of je kleding met vlekken goed schoon wordt.
Erg belangrijk bij schoonwassen is dat de wasmachine precies genoeg water gebruikt, om een optimaal sopje van wasmiddel en wasverzachter te maken. De trommel moet de juiste draaiing geven, zodat er genoeg wrijving is tussen alle het wasgoed.

Miele doet zelf onderzoek hoe de was optimaal schoon wordt en hoe hierbij kleding maximaal beschermd wordt tegen slijtage. Veel mensen beseffen niet voor hoeveel euro’s aan (dure) kleding in de machine gaat. Toch iets om over na te denken als je nog een keuze moet gaan maken.

CapDosing in veel gevallen overbodig

Miele noemt hun wastechniek PowerWash 2.0 en in de praktijk blijkt dat dit goed werkt.  Voor echt bijzonder en speciaal wasgoed beschikt de Miele WDB 020 WCS over Capdosing. In de dagelijkse praktijk en voor een normale wasbeurt heb je zo’n caps niet nodig, dan is PowerWash met een gewoon wasmiddel meer dan voldoende.

De speciale caps zijn voor wol, zijde, dons, enz,. Ze zijn zo samengesteld, dat je hiermee zelf de meest delicate stoffen weer veilig schoon krijgt.

In onderstaande video zie je de twee technieken nog eens uitgelegd door Miele.

Uitleg over PowerWash 2.0 en Capdosing

Miele WDB 020 WCS review

Zuinig met water en stroom

Het filmpje laat zien hoe de wasmachine extreem zuinig omgaat met water en stroom.

Laag stroom en water verbruik

Op papier zijn er zeker zuinigere wasmachines te vinden. Maar als je bedenkt dat deze dan vooral gebaseerd zijn op het eco-programma, dan scoort deze Miele gewoon erg goed over de gehele breedte van de beschikbare wasprogramma’s. Een volle trommel op 60°C wassen, kost ongeveer 0,9 kWu (omgerekend €0,20)

De Miele WDB 020 WCS is in de dagelijkse praktijk ook met reguliere wasprogramma’s energiezuinig.

Duurtest: 20 jaar wassen

duurtest gebaseerd op 20 jaar wassen

Miele is de enige fabrikant die hun wasmachine bouwt en test op een lange levensduur.
Op fabricagelijn worden apparaten steekproefsgewijs onderworpen aan een duurtest die gelijk staat aan 20.000 wasuren.

Dat staat gelijk aan:
– 10 wasprogramma’s van 2 uur per week
– 50 weken per jaar
– en dat 20 jaar lang!

En dat deze betrouwbaarheid leidt tot tevreden klanten, blijkt wel uit de merktevredenheid van een 9.1 door een consumenten testpanel van meer dan 3600 mensen.

De minpunten van de Miele WDB 020 WCS

Toch heb ik ook wel wat kleine kritiek punten. Geen grote minpunten, maar afhankelijk van jouw situatie kunnen deze toch leiden om nog eens enkele andere alternatieven te bekijken.
Wat kan beter aan deze Miele?

  1. Op dit model vind je geen luxe gadgets, zoals HomeConnect of SteamCare. Persoonlijk mis ik deze functionaliteiten niet, maar wil jij een wasmachine die je met je smartphone App kan besturen, dan moet je verder gaan zoeken naar een alternatief.
  2. Als ik kijk naar het gebruiksgemak, dan vind ik het jammer dat de grootte van de deuropening met 30cm niet groter is dan normaal. Een grotere deuropening maakt het in- en uitladen van beddengoed wat gemakkelijker.
  3. De wasmachine centrifugeert erg goed op 1400 toeren. Toch zijn er 1600 toeren wasmachines die dit nog beter doen, al zul je dit verschil in de praktijk niet zo merken.

Conclusie: de beste 7 kilo wasmachine komt van Miele

Met een vulcapaciteit van 7 kg, past de Miele WDB 020 WCS in huishoudens tot 4 personen. Vooral gezinnen met veel was die jarenlang willen vertrouwen op de wasmachine, zullen de betrouwbaarheid en de goede prestaties zeker waarderen.

De wasmachine presteert op alle gebieden erg goed en dat maakt de WDB 020 WCS  tot een van de allerbeste wasmachines met een vulcapaciteit van 7 kilo van dit moment.

Ik zeg bewust ‘een van de beste’, want je hebt kunnen lezen dat een aantal Miele machines nagenoeg technisch identiek zijn. In de tabel aan het begin van de review zie je om welke  modellen het gaat.

De testscore van deze Miele WDB 020 WCS review is dan ook gelijk aan de eerder geteste (en technisch identieke)  Miele WDB 030 WCS. Op de gebieden schoonwassen, centrifugeren, snelheid zijn de testresultaten volledig gelijk.

Welke zou ik zelf kiezen? Mijn voorkeur hangt af van de prijs. Ik zou simpelweg de goedkoopste kiezen van de twee.

Actuele prijzen van de Miele WDB 030 WCSwasmachine aanbieding: actuele kortingscodes

Wil je snel checken naar actuele aanbiedingen? Bij deze webshops met de laagste prijzen.

Geef als 1e jouw mening

Laat een reactie achter

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart