Miele WDA110 Wasmachine

Ben je opzoek naar een wasmachine, waarmee je zonder zorgen vele jaren kan wassen? Eigenlijk kun je dan niet om een Miele wasmachine heen. En is degelijkheid en kwaliteit duur? Meestal wel, maar dat maakt juist deze Miele WDA110 bijzonder.  De verkoopprijs ligt namelijk op hetzelfde niveau als veel concurrenten zoals Siemens en Bosch. Is de Miele WDA 110 dan de perfecte wasmachine voor jou?  Dat hangt af van de eisen die jij stelt aan een nieuwe wasmachine. Deze Miele wasmachine kent een paar ‘mitsen-en-maren’ die ik hieronder op een rij zet.

Beste deal op: bol.combol.com
Koop voor de beste prijs
Niet op voorraad
Aan verlanglijstje toevoegenToegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
EAN: 4002515432280 SKU: 9200000025809922
Laatst geüpdatet op
Last updated on juli 21, 2024 6:15 pm Details

Beschrijving

Update: De Miele WDA110 was lange tijd leverbaar, maar is helaas niet meer leverbaar. In de testen van diverse consumentensites scoorde deze Miele wasmachine hoog.

In deze review heb ik de Miele WDA110 op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasmachine niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasmachine. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst.

u003cstrongu003eLet op: de Miele WDA110 wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.u003c/strongu003e

Alternatieven voor de Miele WDA110

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Miele WDA110 op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasmachine te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasmachine te bestellen is.

u003cstrongu003eLet op: hieronder gaat de review van de Miele WDA110 verder. Deze wasmachine is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.u003c/strongu003e

Eenvoudige bediening, zonder toeters en bellen

Naast de prijs is de gebruiksvriendelijke bediening van de Miele WDA110 mischien wel het sterkste punt. De meeste nieuwe wasmachines van vandaag de dag zijn overladen met functionaliteiten en een groot aantal wasprogramma’s. Voor de een is dat een zegen en voor de ander overbodige ballast. Deze Miele is gestript van alle overbodige luxe.  De wasmachine kent geen uitgestelde starttijd, exotische wasprogramma’s en geen signaal als het wasprogramma klaar is. Maar verder is het een door-en-door geteste wasmachine met een goed wasresultaat.

Het ontbreken van sommige functionaliteit kan je als een zwak punt zien, maar ij ben het gaan ervaren als een pluspunt. Hieronder zie je het bedieningspaneel. Dit blinkt uit in eenvoud. En dat alles voor een ongekend lage prijs voor een Miele wasmachine.

Miele WDA 110 - eenvoudige bediening

Is dit de perfecte Miele wasmachine?

De prijs/kwaliteit verhouding is zeker goed. Of dit de perfecte wasmachine is hangt af van de eisen die je stelt. Zoek je een degelijke wasmachine die je eenvoudig kan bedienen, dan zou ik niet meer verder zoeken. Een goedkopere Miele vind je niet.  Zoek je een wasmachine met alle toeters-en-bellen er op, zoek dan verder.

Energielabel Miele WDA110

Deze Miele heeft het A++ energiecertificaat gekregen. Hiermee is het geen topper in laag energieverbruik. Wel is de wasmachine relatief zuinig met water. Hieronder hebben we de belangrijkste  specificaties op een rij gezet. Maar eerst een overzicht van de plus- en minpunten van deze wasmachine.

Wat valt op tijdens gebruik van deze wasmachine?

Sterke punten:

  • Goed wasresultaat, ook zonder exotische wasprogramma’s krijgt deze Miele je was goed schoon!
  • Prijs is prima (voor een Miele)

Zwakke punten:

  • Een wasprogramma kan lang duren; een goed wasresultaat heeft zeker tijd nodig 😉
  • Aandrijving motor met koolborstels; hierdoor maakt de wasmachine enkele decibels meer geluid als enkele collega wasmachines.

Specificaties Miele WDA110 en onze opmerkingen

Welke techniek vinden we ‘onder de motorkap’. En wat betekenen deze technieken eigenlijk voor jou tijdens het dagelijks gebruik?

  Specificatie en opmerking
Introductie jaar 2014
Vulgewicht  7 kilo :  ideaal voor een huishouden met vier personen.
Toeren 1400 toeren per minuut
Energieverbruik Energieklasse A++ Energieverbruik per jaar: 179 kwh (0,94 KWh per cyclus) Energiekosten per jaar: € 41,17
Waterverbruik 52 liter per cyclus 10560 per jaar
Wasresultaat A
Centrifuge B Restvocht 52%.
Geluidniveau Geluidsniveau wassen: 54 db (vergelijkbaar met regen, een koelkast of  geluid in een bos) Geluidsniveau centrifugeren : 77 db (vergelijkbaar met elektrische mixer of een koffiemolen)
Bijzonderheden rechtsdraaiende deur scharnieren, let op dit is andersom ten opzichte van vele andere wasmachines. Aandrijving van motor met koolborstels
Website leverancier  Miele WDA110 op website van Miele wasmachines of onze eigen Miele pagina

Conclusie

De Miele WDA110 is een wasmachine die we gezien de prijs kunnen zeker kunnen adviseren. De wasmachine krijgt dan ook het redactie keuze predikaat.  En wordt daarmee opgenomen in onze lijst van beste wasmachines die je vandaag kunt kopen. Met name voor ouderen die niet zoveel hebben met met vele knopjes, opties en instelmogelijkheden is dit een prima wasmachine. Jammer dat de aandrijving van de motor nog via koolborstels verloopt, maar we kunnen vertrouwen op de jarenlange betrouwbare reputatie van Miele

Extra informatie

Specificaties: Miele WDA110 Wasmachine

Wasmachines
Geluidsniveau centrifuge

77

Merk

Miele

Toerental centrifugeren

1400

Top load of voorlader

Voorlader

Vulgewicht wassen

7 kg

Specification
Model

WDA110WCS

MPN Manufacturer Part Number

9818470

EAN

4002515432280

Kleur
Positie deur scharnier

Rechts

Snoerlengte

1.67 m

Gewicht

94 kg

Product gewicht

0.09 kg

Steenkool borstel motor

Koolborstelmotor

Waterverbruik per cyclus

52 l

Laadvermogen wasmachine

7 kg

Geluidsniveau wassen

54

Duur wascyclus op standaard programma

179 minuut

Type wasprogramma

Katoen, Wol

Droogresultaat

Klasse B

Toerental centrifuge

1400 r/min

Slimme functie

Startuitstel

Product breedte

59.50 cm

Product hoogte

85 cm

Product lengte

61 cm

Categorieën

Wasmachines Huishouden Wassen

Serie

Miele W1

Geluidsniveau centrifugeren

Normaal (73 – 78 dB)

Prijsgeschiedenis

-

Beoordelingen (1)

1 recensie voor Miele WDA110 Wasmachine

4.0 uit 5
0
0
0
0
0
Schrijf een recensie

Er zijn nog geen recensies.

Plaats de eerste recensie voor “Miele WDA110 Wasmachine”

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart