Miele WCI 670 XL review en top aanbieding 

Pak jouw korting
pak 20 euro korting bij Expert

In deze review geven de experts van WasmachinePagina hun mening over de Miele WCI 670 XL. Eerder hebben we al gekeken naar de identieke Miele WCG120 XL. Maar door de vele vragen over de verschillen tussen diverse Miele modellen, gaan we hier nog wat uitgebreider stil staan.

Update: De Miele WCI 670 XL was lange tijd leverbaar, maar is helaas niet meer leverbaar. In de testen van diverse consumentensites scoorde deze Miele wasmachine hoog.

In deze review heb ik de Miele WCI 670 XL op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasmachine niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasmachine. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Let op: de Miele WCI 670 XL wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Alternatieven voor de Miele WCI 670 XL

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Miele WCI 670 XL op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasmachine te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasmachine te bestellen is.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos - €1.599,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos
Laatste updates:
  • €1.599,00 - 11 juli 2022
  • €1.499,00 - 24 juni 2022
  • €1.599,00 - 8 juni 2022
  • €1.449,00 - 2 juni 2022
  • €1.599,00 - 9 mei 2022
  • €1.499,00 - 26 april 2022
  • €1.599,00 - 17 april 2022
  • €1.449,00 - 29 maart 2022
Sinds: 5 maart 2022
  • Hoogste prijs: €1.599,00 - 9 maart 2022
  • Laagste prijs: €1.429,00 - 22 maart 2022
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Miele WWR 760 WPS - Wasmachine - PowerWash 2.0 - TwinDos - WiFi - €1.799,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Miele WWR 760 WPS - Wasmachine - PowerWash 2.0 - TwinDos - WiFi
Laatste updates:
  • €1.799,00 - 1 augustus 2022
  • €1.699,00 - 26 juli 2022
  • €1.799,00 - 4 juli 2022
  • €1.699,00 - 21 juni 2022
  • €1.799,00 - 30 mei 2022
  • €1.499,00 - 22 mei 2022
  • €1.799,00 - 25 april 2022
  • €1.648,99 - 22 april 2022
Sinds: 11 februari 2022
  • Hoogste prijs: €1.799,00 - 25 april 2022
  • Laagste prijs: €1.499,00 - 11 februari 2022
Let op: hieronder gaat de review van de Miele WCI 670 XL verder. Deze wasmachine is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.

Waar vind je interessante Miele WCI670XL aanbiedingen?

Weet je al zeker dat dit jouw wasmachine wordt? Check dan deze actuele aanbiedingen van de Miele WCI670 TwinDos XL.

Update - mei 2019Bij het zoeken naar de laagste prijs, moet je altijd goed kijken of je met identieke wasmachines te maken hebt. Zo zijn de varianten met WCS tot 200 euro goedkoper, maar deze missen de uitgebreide vorm van beveiliging tegen waterlekkage.

Miele WCI 670 XL review

Zoals gezegd zijn er in 2018 een groot aantal verschillende Miele wasmachine geïntroduceerd, waarvan de prestaties nagenoeg identiek zijn. Hieronder ga ik specifiek in op de ervaringen met de WCI670, maar ook de verschillen met (goedkopere) alternatieven komen aanbod.

Miele WCI 670 XL review door WasmachinePagina experts
8.6 Totale Score
Aanrader, maar er zijn alternatieven

Trommel capaciteit: 9 kilo
Centrifugeren: 1600 tpm
Energieklasse: A+++ -10%
Jaarverbruik: € 45,- (196 kWh)
Wasresultaat: zeer goed
Centrifugeert: zeer goed
Beste uit Test Consumentenbond (mei 2019)

Wasresultaat
9.5
Centrifugeren
9.5
Energieverbruik
8
Spoelen
7
Snelheid wasprogramma's
8.5
Bediening en gebruiksgemak
9
Prijs/kwaliteit
8.5
Pluspunten
  • Zeer goed in schoonwassen
  • Centrifugeren op 1600 tpm
  • Twindos
- Minpunten
  • Hogere prijsklasse
  • Wifi App in de praktijk

Wat maakt de Miele WCI670 TDos XL&Wifi anders?

Dit model heeft nagenoeg alles aan boord wat Miele op dit moment te bieden heeft. Wil je Miele machines vergelijken, dan moet je vooral letten op: TwinDos, Miele@Mobile (wifi) en het uitgebreide waterlekkage beveiligingssysteem WPS.

De prijs van de modellen met al deze drie functies is het hoogst. Voor wie niet al deze functies noodzakelijk zijn, zijn er goedkopere modellen die gelijkwaardig functioneren.

Ik loop deze drie functies langs, zodat je zelf kan kiezen of dit belangrijke eisen zijn voor jouw nieuwe wasmachine.

Het gemak van Twindos

Ultraphase 1 en 2 voor Twindos

De automatisch wasmiddeldoseringsfunctie  TwinDos is eerder vergeleken met die van concurrerende fabrikanten.

TwinDos is vooral handig voor diegenen die veel gemak willen. Het ultraphase wasmiddel is erg geavanceerd (zowel voor wit als gekleurde was), maar je kunt deze niet zomaar in de supermarkt kopen. 

Miele@Mobile

Met deze Iphone en android APP kun je je wasmachine via je Wifi-netwerk aan het internet koppelen. Tenminste als dit lukt, want in de praktijk hoor ik veel problemen.

Alleen koppelen via 2.4 ghz wil lukken, en via het snellere 5 ghz frequentie niet. Dat moet je maar net weten.
Bron: WasmachinePagina

De app is niet stabiel en moet continu gereset worden; koppelen is lastig.

Ervaring en Bevinding

Informatie over TwinDos wordt niet juist in de App getoond. De functionaliteit van @Mobile is erg beperkt. 

Kopers over Miele Wifi

De bruikbaarheid in het dagelijks huishouden van deze apps is nog zeer beperkt .. 

Is Waterproofsysteem WPS een must?

wat is Miele WaterProof Systeem (WPS) waterbeveiliging?

Alle Miele wasmachines met WPS in hun naam beschikken over deze voorziening. Deze apparaten zijn dan ook gemiddeld 100 euro duurder dan de varianten met het eenvoudigere waterlekkagesysteem WCS. Is WPS daarom persé noodzakelijk?

Feit is dat er steeds minder waterschades ontstaan door defecte wasmachines.

Wil je het risico op waterschade (nagenoeg)  uitsluiten, dan is WPS de beste beveiliging die op dit moment op de markt is. Waterproofsysteem kent beveiligingen op meerdere aspecten

  1. Dubbelwandige watertoevoerslang
  2. Lekbak met overloopbeveiliging
  3. Elektronische vochtsensoren
  4. waterafvoerslang

De combinatie van al deze zekerheden, maakt dat het een uiterst zekere beveiliging tegen lekkages. Miele geeft zelfs 20 jaar garantie op het ontstaan van waterschade als gevolg van een defect WPS-waterbeveiligingssysteem. Dit geeft wel aan dat het een robuust systeem is.

Vergelijking van gelijkwaardige Miele wasmachines

Er zijn een aantal modellen die als twee druppels op Miele WCI 670 XL lijken. Hieronder vier modellen die verschillen in prijs, maar gelijkwaardig uit de vergelijkingstest komen. De WWi660XL is ongeveer 100 euro goedkoper en beschikt ook over TwinDos en Miele@Mobile.

Wat zijn de verschillen tussen verschillende modellen Miele wasmachines

Wifi Twindos WPS WCS
Miele WEG135 WPS ja
Miele WWI660 TDOS Wifi ja ja ja
Miele WWG120 XL ja
Miele WCI670 WPS ja ja ja

Uitleg bij specificaties

Om wat meer gevoel te krijgen bij de specificaties van webshops, hebben ik deze voorzien van meer uitleg in gewone mensentaal.

  • Specificaties & Uitleg
  • Video over deze wasmachine
  • handleiding / gebruiksaanwijzing

Uitleg bij de specificaties
Introductie jaar Dit model is sinds 2018 verkrijgbaar bij een beperkt aantal winkels.
Vulgewicht Een grote 9 kg trommel is de ideale grootte voor een gezin. Voor kleinere huishoudens is deze wasmachine minder geschikt en is een 7 of 8 kilo trommel een betere keuze.
Centrifuge toerental De meeste Mieles zijn goed in centrifugeren. Zo ook dit 1600 toeren model. Dit maakt de WCI 670 XL een echte aanrader als je veel gebruik maakt van de wasdroger. Doordat het wasgoed met minder restvocht in de wasdroger kan, is de droger sneller klaar en bespaar je op je energieverbruik.
Energieverbruik Het jaarverbruik van de A+++ machine bedraagt 196 kWu. Omgerekend is dit ongeveer 45 euro per jaar.
Afmetingen De benodigde ruimte is minimaal 85cm (h) x 60cm (b) x 64cm (d)
Vulopening deur Met een deuropening van 30 cm onderscheidt deze wasmachine zich niet van de concurrentie. Een grotere deuropening is vooral handig bij het in- en uitladen van tweepersoons beddengoed.
Geluidniveau De Miele WCI670XL is een bijzonder stille wasmachine. Met gemeten geluidsniveaus van 46 db tijdens wassen en 72 db tijdens het centrifugeren is het een van de stilste wasmachines van dit moment.
Technisch identieke modellen Er zijn een aantal 9 kilo Miele apparaten die gelijkwaardig presteren op gebied van wassen gelijk: WCG120XL, WWG120XL (WPS), WCG130XL (WPS), WCI 770XL (WPS), WWI660XL, WCI670XL WPS. Verschillen zitten vooral in het bedieningspaneel, geluidsniveau en al dan niet beschikken over TwinDos of een uitgebreide lekkage beveiliging. Hieronder zetten we de verschillen tussen de modellen op een rij.
 Predicaten en testwinnaar

Demonstratie van TwinDos UltraPhase 1 en 2

Leuk om te zien als je meer wilt weten over Miele wasmiddel voor Twindos

Bij deze wasmachine wordt trouwens een uitgebreide handleiding geleverd. Veel mensen lezen deze niet eens. Als je nog een keuze moet maken geeft de handleiding veel antwoorden. Check: de handeiding van de Miele WCI twindos 670 XL

Conclusie en oordeel

Zoek je een top wasmachine, waarmee je in één keer een volle wasmand schoon kan wassen?  Dan is de Miele WCI 670 XL met zijn grote 9 kilo trommel een prima keuze. Op dit moment van schrijven is deze nog steeds de Beste uit de Test van de Consumentenbond (mei 2019). 

Ook andere kopers zijn erg enthousiast over het wassen met deze wasmachine. Vooral het gebruiksgemak en het wasresultaat vallen in positieve zin op.

Is de hogere prijs een struikelblok? In de review hebben we enkele goedkopere alternatieven besproken. Vooral de Miele WWI660 is een flink stuk goedkoper en biedt dezelfde functionaliteit en identieke prestaties.

Alternatieven in de aanbieding

Miele WWI660 een goedkoper alternatief

Wil je dezelfde functionaliteit voor een lagere prijs? Bekijk dan eens deze Miele WWI660 TDOS XL met Twindos en Wifi

Wil je extra voordeel dan vind je in onze kortingsbox alle exclusieve wasmachinepagina deals en acties.

[magicactionbox id=”2544″]

1 Reactie
  1. Heb Miele wasmachine gekocht:De WCG670 WCS TDos&9kg
    Ik kan dit nummer nergens vinden , me lam gezocht.
    Wie heeft raad ?

Laat een reactie achter

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart