Miele WCI 670 XL review en top aanbieding 

In deze review geven de experts van WasmachinePagina hun mening over de Miele WCI 670 XL. Eerder hebben we al gekeken naar de identieke Miele WCG120 XL. Maar door de vele vragen over de verschillen tussen diverse Miele modellen, gaan we hier nog wat uitgebreider stil staan.

Update: De Miele WCI 670 XL was lange tijd leverbaar, maar is helaas niet meer leverbaar. In de testen van diverse consumentensites scoorde deze Miele wasmachine hoog.

In deze review heb ik de Miele WCI 670 XL op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasmachine niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasmachine. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Alternatieven voor de Miele WCI 670 XL

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Miele WCI 670 XL op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasmachine te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasmachine te bestellen is.

[wpsm_bigoffer post_id=”7499″ offset=”” limit=””]

[wpsm_bigoffer post_id=”7112″ offset=”” limit=””]

Waar vind je interessante Miele WCI670XL aanbiedingen?

Weet je al zeker dat dit jouw wasmachine wordt? Check dan deze actuele aanbiedingen van de Miele WCI670 TwinDos XL.

[dfrcs ean=”4002515998199″ context=”discount_prices”]

[wpsm_update date=”mei 2019″ label=”Update”]Bij het zoeken naar de laagste prijs, moet je altijd goed kijken of je met identieke wasmachines te maken hebt. Zo zijn de varianten met WCS tot 200 euro goedkoper, maar deze missen de uitgebreide vorm van beveiliging tegen waterlekkage.[/wpsm_update]

Miele WCI 670 XL review

Zoals gezegd zijn er in 2018 een groot aantal verschillende Miele wasmachine geïntroduceerd, waarvan de prestaties nagenoeg identiek zijn. Hieronder ga ik specifiek in op de ervaringen met de WCI670, maar ook de verschillen met (goedkopere) alternatieven komen aanbod.

Miele WCI 670 XL review door WasmachinePagina experts

[review]

[wpsm_box type=”blue” float=”none” text_align=”left” width=”100%” ]

Wat lees je in deze review?

Verbruiksgegevens van de Miele

[/wpsm_box]

Wat maakt de Miele WCI670 TDos XL&Wifi anders?

Dit model heeft nagenoeg alles aan boord wat Miele op dit moment te bieden heeft. Wil je Miele machines vergelijken, dan moet je vooral letten op: TwinDos, Miele@Mobile (wifi) en het uitgebreide waterlekkage beveiligingssysteem WPS.

De prijs van de modellen met al deze drie functies is het hoogst. Voor wie niet al deze functies noodzakelijk zijn, zijn er goedkopere modellen die gelijkwaardig functioneren.

Ik loop deze drie functies langs, zodat je zelf kan kiezen of dit belangrijke eisen zijn voor jouw nieuwe wasmachine.

Het gemak van Twindos

Ultraphase 1 en 2 voor Twindos

De automatisch wasmiddeldoseringsfunctie  TwinDos is eerder vergeleken met die van concurrerende fabrikanten.

TwinDos is vooral handig voor diegenen die veel gemak willen. Het ultraphase wasmiddel is erg geavanceerd (zowel voor wit als gekleurde was), maar je kunt deze niet zomaar in de supermarkt kopen. 

Miele@Mobile

Met deze Iphone en android APP kun je je wasmachine via je Wifi-netwerk aan het internet koppelen. Tenminste als dit lukt, want in de praktijk hoor ik veel problemen.

[wpsm_quote author=”Ervaring en Bevinding” float=”right” width=”100%”]De app is niet stabiel en moet continu gereset worden; koppelen is lastig. [/wpsm_quote]

[wpsm_quote author=”Kopers over Miele Wifi” float=”left” width=”100%”]Informatie over TwinDos wordt niet juist in de App getoond. De functionaliteit van @Mobile is erg beperkt. [/wpsm_quote]

[wpsm_quote author=”” float=”right” width=”100%”]De bruikbaarheid in het dagelijks huishouden van deze apps is nog zeer beperkt .. [/wpsm_quote]

Is Waterproofsysteem WPS een must?

wat is Miele WaterProof Systeem (WPS) waterbeveiliging?

Alle Miele wasmachines met WPS in hun naam beschikken over deze voorziening. Deze apparaten zijn dan ook gemiddeld 100 euro duurder dan de varianten met het eenvoudigere waterlekkagesysteem WCS. Is WPS daarom persé noodzakelijk?

Feit is dat er steeds minder waterschades ontstaan door defecte wasmachines.

Wil je het risico op waterschade (nagenoeg)  uitsluiten, dan is WPS de beste beveiliging die op dit moment op de markt is. Waterproofsysteem kent beveiligingen op meerdere aspecten

  1. Dubbelwandige watertoevoerslang
  2. Lekbak met overloopbeveiliging
  3. Elektronische vochtsensoren
  4. waterafvoerslang

De combinatie van al deze zekerheden, maakt dat het een uiterst zekere beveiliging tegen lekkages. Miele geeft zelfs 20 jaar garantie op het ontstaan van waterschade als gevolg van een defect WPS-waterbeveiligingssysteem. Dit geeft wel aan dat het een robuust systeem is.

Vergelijking van gelijkwaardige Miele wasmachines

Er zijn een aantal modellen die als twee druppels op Miele WCI 670 XL lijken. Hieronder vier modellen die verschillen in prijs, maar gelijkwaardig uit de vergelijkingstest komen. De WWi660XL is ongeveer 100 euro goedkoper en beschikt ook over TwinDos en Miele@Mobile.

Wat zijn de verschillen tussen verschillende modellen Miele wasmachines

Uitleg bij specificaties

Om wat meer gevoel te krijgen bij de specificaties van webshops, hebben ik deze voorzien van meer uitleg in gewone mensentaal.

[wpsm_tabgroup]
[wpsm_tab title=”Specificaties & Uitleg”]


[/wpsm_tab]

[wpsm_tab title=”Video over deze wasmachine”]

[wpsm_video schema=”yes” title =”Demonstratie van TwinDos UltraPhase 1 en 2″ description =”Leuk om te zien als je meer wilt weten over Miele wasmiddel voor Twindos”]https://www.youtube.com/watch?v=6yv6C2fwKRg[/wpsm_video]

[/wpsm_tab]

[wpsm_tab title=”handleiding / gebruiksaanwijzing”]

Bij deze wasmachine wordt trouwens een uitgebreide handleiding geleverd. Veel mensen lezen deze niet eens. Als je nog een keuze moet maken geeft de handleiding veel antwoorden.
Check: de handeiding van de Miele WCI twindos 670 XL

[/wpsm_tab]

[/wpsm_tabgroup]

Conclusie en oordeel

Zoek je een top wasmachine, waarmee je in één keer een volle wasmand schoon kan wassen?  Dan is de Miele WCI 670 XL met zijn grote 9 kilo trommel een prima keuze. Op dit moment van schrijven is deze nog steeds de Beste uit de Test van de Consumentenbond (mei 2019). 

Ook andere kopers zijn erg enthousiast over het wassen met deze wasmachine. Vooral het gebruiksgemak en het wasresultaat vallen in positieve zin op.

Is de hogere prijs een struikelblok? In de review hebben we enkele goedkopere alternatieven besproken. Vooral de Miele WWI660 is een flink stuk goedkoper en biedt dezelfde functionaliteit en identieke prestaties.

Alternatieven in de aanbieding

Miele WWI660 een goedkoper alternatief

Wil je dezelfde functionaliteit voor een lagere prijs? Bekijk dan eens deze Miele WWI660 TDOS XL met Twindos en Wifi

[dfrcs ean=”4002515999400″]

Wil je extra voordeel dan vind je in onze kortingsbox alle exclusieve wasmachinepagina deals en acties.

[magicactionbox id=”2544″]

1 Reactie
  1. Heb Miele wasmachine gekocht:De WCG670 WCS TDos&9kg
    Ik kan dit nummer nergens vinden , me lam gezocht.
    Wie heeft raad ?

Laat een reactie achter

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart