Miele WCG 120 XL review

Miele WCG 120 XL

Begin 2018 heeft Miele een aantal nieuwe wasmachines geïntroduceerd. Deze machines zijn behoorlijk prijzig, maar in verschillende vergelijkingstesten scoren ze wel erg goed.

In deze review leg ik de Miele WCG 120 XL onder de loep. En kijk ik verder dan de standaardteksten van de fabrikant.

Update: De Miele WCG 120 XL was lange tijd leverbaar, maar is helaas niet meer leverbaar. In de testen van diverse consumentensites scoorde deze Miele wasmachine hoog.

In deze review heb ik de Miele WCG 120 XL op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasmachine niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasmachine. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Alternatieven voor de Miele WCG 120 XL

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Miele WCG 120 XL op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasmachine te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasmachine te bestellen is.

[wpsm_bigoffer post_id=”7112″ offset=”” limit=””]

[wpsm_bigoffer post_id=”7499″ offset=”” limit=””]

[magicactionbox id=”2544″]

Inhoudsopgave van de review

Miele WCG 120 XL review: onze nr.1 in 9 kilo wasmachines

Miele WCG 120 XL review

In het segment van wasmachines met een 9 kilo trommel, deed Miele het lange tijd niet bijzonder goed. De machines van concurrenten Bosch en Siemens waren goedkoper en leverden minimaal dezelfde prestaties. Maar tijden veranderen en met de nieuwe 2018-modellen is Miele weer terug in de top. Vergelijk deze testgegevens maar eens met andere .

[review]

Eindelijk is er weer een Miele die op alle belangrijke aspecten uitstekend scoort. Uitstekend schoonwassen (zowel katoen en synthetica), centrifugeren en dat met een normaal energieverbruik.

Jammer is wel dat de prijs nog behoorlijk hoog is, maar voor een grote groep is dat de machine waard. Veel gezinnen kunnen niet zonder een wasmachine en dan mag betrouwbaarheid wat kosten.

[wpsm_box type=”blue” float=”none” text_align=”left”]

Beste uit de Test van de Consumentenbond (mei 2018)

Consumentenbond.nl

In de test van mei 2018 is de Miele WCG 120 XL als een van de winnaars uit de test gekomen. Als je abonnee bent kun je de hele wasmachinetest bekijken. De Consumentenbond prijst het zeer goed schoonwassen en het gemak van deze Miele.

Er zijn dus een aantal modellen die behoorlijk op elkaar lijken. Verder op in dit artikel worden de verschillen en overeenkomsten besproken.

[/wpsm_box]

De Miele WCG120XL uitgebreider bekeken

Bij het beoordelen van een nieuwe wasmachine is de energielabelsticker altijd een mooi startpunt. Het A+++ label geeft een jaarverbruik van 196 kWu aan, dat is ongeveer 45 euro. Voor een wasmachine met een capaciteit van 9 kilo is dit iets meer dan gemiddeld. Maar besef dat het label gebaseerd is op de zuinige eco programma’s.  In de praktijk zal je zeker niet alleen met de eco-wasprogramma’s wassen en dan ligt het verbruik van dit model in lijn met de directe concurrenten.

gebruikskosten in de praktijk

Het geluidsniveau tijdens het wassen is bijzonder stil en ligt op maar 48 decibel. En ook de 73 decibel bij het centrifugeren is stiller dan de meeste andere modellen die we beoordeeld hebben.

Voor de eerste keer wassen

Voordat je de eerste volle wasmand kan gaan wassen, moet je eerste een kalibratieprogramma draaien. Hiermee stelt de wasmachine zichzelf automatisch in met de meest optimale instellingen. Het kalibratieprogramma duurt ongeveer 2 uur.

Deze Miele wasmachine is verder voorzien van capdosing en beladingsherkenning, maar automatische wasmiddeldosering met TwinDos ontbreekt. En net als alle nieuwe wasmachines van Miele, is de betrouwbare  ProfiEco motor aan boord.

Vind je beveiliging tegen lekkage belangrijk?

Qua beveiliging tegen waterlekkage vind je op dit model de WCS variant. Voor de meeste mensen biedt dit voldoende zekerheid.
Wil je absolute zekerheid dan adviseer ik het WPS-model.  De Miele wasmachines met WPS zijn duurder, maar het risico op een waterlekkage is nagenoeg uitgesloten doordat meerdere beveiligingen zijn ingebouwd. Miele heeft hier zo’n vertrouwen in dat je hierop 20 jaar garantie krijgt. Hieronder heb ik de belangrijkste verschillen tussen WCS en WPS lekkage beveiliging naast elkaar gezet.

Wassen in de praktijk

Op een wasmachine kunnen nog zoveel handige functies zitten, maar uiteindelijk draait het om het wasresultaat. Nu wassen machines met een grote vulcapaciteit altijd wat schoner dat de kleine 7 kilo varianten. Uit een eerdere review bleek als dat de Miele WDB 030 WCS (7 kilo) al goede wasprestaties liet zien. Daarom zijn mijn verwachtingen hoog gespannen.

En terecht, want deze Miele WCG 120 XL wast zowel katoen als synthetisch uitstekend schoon. Verschillende laboratorium testen laten topscores zien.

Zelf heb ik een volle mand met katoen wasgoed van mijn eigen gezin in de machine gestopt. Op wat grasvlekken op een spijkerbroek na, zaten er geen hele moeilijke vlekken in deze praktijktest. Misschien daarom niet een statisch verantwoorde praktijktest, maar de vlekken zijn er uit. En dat zonder gebruik te maken van capdosing.

Overzichtelijk bedieningspaneel

gemakkelijke bediening van bedieningspaneel

Een Miele herken je nog met een blinddoek om aan zijn bedieningspaneel. Geen gedoe met knoppen die je nog wel een stevig moet indrukken. De sensortoetsen op het paneel werken lekker soepel. Van deze ComfortSensor bediening wordt je gewoon blij en alles voelt oerdegelijk aan.

Op het display vind je alle informatie die nodig is voor het instellen van de wasprogramma’s, zonder overbodige toeters en bellen.

Wasprogramma kiezen en draaien maar

Alle gebruikelijke wasprogramma’s kunnen met de draaiknop geselecteerd worden. Meer exotische wasprogramma’s kun je via de optie overige programma’s en dan met de sensortoetsen selecteren.

Na het selecteren van een programma kan je de standaardwaarden nog aanpassen. Zo kan je heel eenvoudig de temperatuur of het centrifugeren aanpassen. Maar ook met één druk kiezen voor een kort programma of extra water voor het extra goed schoon spoelen van je wasgoed.

Door de beladingsherkenning verschilt de tijdsduur en het energieverbruik per wasbeurt afhankelijk van de hoeveelheid was in de trommel. Bij mij duurde een katoen was op 60 °C net wat korter als 2:30 uur.

in de praktijk wassen met de MIele
  1. Bedieningspaneel met display, sensortoetsen en programma keuze knop
  2. Display met actuele ingestelde waarden
  3. Sensortoetsen waarmee je temperatuur of toerental bijstelt
  4. OK knop om aanpassing in wasprogramma te bevestigen
  5. Verbindingspunt voor meetapparatuur voor service onderhoud
  6. Sneltoetsen voor een korter wasprogramma, extra water of voorstrijken
  7. Toets voor als je Cap dosing wilt gebruiken
  8. Uitgestelde wastijd kiezen
  9. Starten en stoppen van programma
  10. Draaiknop op een wasprogramma te kiezen.

Welke Miele moet je nu kiezen?

In de inleiding heb ik al gezegd dat er een aantal gelijkwaardige Miele’s verkrijgbaar zijn. Welke voor jou de beste keuze is, hangt af van jouw eisen en wensen.

Keuze 1: water lekkage beveiliging

Eerder in de review is al meer gezegd over de verschillende lekkage beveiliging. Woon je in een appartement dan kan het meest uitgebreide WaterProof System zekerheid bieden.

Keuze 2: automatisch wasmiddeldoseersysteem (TwinDos)

De Miele die ik bekeken heb, beschikte niet over TwinDos, Je moet dus steeds zelf voor elke wasbeurt wasmiddel en wasverzachter in het bakje doen. Wil je meer gemak, dan in TwinDos een optie. Wil je wat meer achtergronden hierover lees dan eens het artikel over vergelijking van verschillende doseersystemen.

Conclusie  en oordeel

Deze Miele WCG 120 XL review wil ik afsluiten met één woord: fantastisch. De Miele wasmachine levert fantastische wasprestaties en dat geldt ook zeker voor de bediening. Wil je jarenlang zonder problemen de was schoon krijgen voor een 3 – 5 persoonshuishouden, dan is dit op dit moment een uitstekende keuze.

Natuurlijk zijn er ook goedkopere Miele wasmachines als de wasmachine niet binnen je budget past.

Opzoek naar de laagste prijs

Er zijn behoorlijk wat webwinkels waar je deze machine kan bestellen. Door reclame-acties is niet één winkel die altijd het goedkoopste is.
Kies altijd een winkel die gratis levert en installeert. Dan ben je namelijk zeker dat je valt onder alle garanties van de fabrikant.  Dit zijn de beste online wasmachine winkels.

Hieronder kun je jouw meningen en ervaringen over de Miele WCG120XL kwijt.

Alternatieven

Enkele andere 9 kilo wasmachines die bovengemiddeld goed uit de wasmachine vergelijkingstesten komen.

Siemens WM16W672NL Zanussi ZWF9147NW Bosch WAW32642NL
Wasmachine review Siemens WM16W672NL [wpsm_button color="orange" size="medium" link="https://www.wasmachinepagina.nl/siemens-wm16w672nl-review/" icon="none" target="_blank" rel="nofollow"]Onze favoriete 9kg wasmachine[/wpsm_button] Zanussi ZWF9147NW [wpsm_button color="orange" size="medium" link="https://www.wasmachinepagina.nl/zanussi-zwf9147nw-review/" icon="none" target="_blank" rel="nofollow"]Prima prijs/kwaliteit[/wpsm_button] Bosch WAW32642NL [wpsm_button color="orange" size="medium" link="https://www.wasmachinepagina.nl/bosch-waw32642nl-review-9-kg-wasmachine/" icon="none" target="_blank" rel="nofollow"]Luxe 9kg wasmachine[/wpsm_button]

In één keer 9 kg schoonwassen
Uitstekende prijs/kwaliteit
Automatisch dosering
Zuinig
Onze keuze:
Perfect prijs/kwaliteit verhouding
Zeer goed in schoonwassen

Consumentenbond:
beste koop (sept/okt 2017)
Onze keuze:
Zeer goed wasprestaties
Dergelijk en betrouwbaar
Stil
Lage gebruikskosten

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart