LG wasmachine – feiten en ervaringen

Denk je er aan om een LG wasmachine te gaan kopen? Lees zeker dit artikel. Op deze pagina verzamelen we ervaringen en mening over LG. 

LG is bij veel mensen niet zo bekend als wasmachinefabrikant. Tot 1995 was het bedrijf beter bekend als Lucky Goldstar. Vandaag de dag bouwt LG een breed scala aan huishoudelijke apparaten, zoals smart tv’s, mobieltjes en airco’s.

De wasmachines van LG komen vaak behoorlijk goed uit de verschillende wasmachinetesten en staan goed aangeschreven. Helaas zeggen goede prestaties weinig over de betrouwbaarheid op lange termijn. 

Typische kenmerken van de machines van LG zijn het gebruik van moderne technologieën, slimme ontwerpen en veel functionaliteit. In het assortiment is volop keuze, van een compacte wasdroogcombinatie voor in kleine ruimtes tot een voordelige 9 kilo wasmachine die perfect is voor grote gezinnen.  

lg wasmachine klachten, testen en ervaringen

[wpsm_box type=”blue” float=”none” text_align=”left” width=”100%” ]

Wat lees je in deze review?

[/wpsm_box]

 

Populaire LG wasmachines

Op basis van ervaringen en vergelijkingstesten heb ik hieronder een aantal populaire modellen van LG geplaatst. Verder op vind je de reviews van een aantal wasmachines van LG die ik zelf bekeken heb. Check hier ons lijstje populaire LG’s:

Gezinswasmachine: LG F4J5VN4W 

lg F4J5VN4W

In dit model past 9 kg wasgoed. Dit is de ideale grootte voor gezinnen. Deze LG is zuinig en heeft veel wasprogramma’s. Met SmartThinQ app kun je op afstand de machine starten en informatie uitlezen.

[dfrcs ean=”8806098361687″]

 

LG FH4J6TS8 met stoomfunctie

LG FH4J6TS8

Een echte smartwasmachine met een stoomfunctie. Met de NFC functie kun je nieuwe wasprogramma’s toevoegen en krijg je hulp bij het oplossen van problemen met de smart diagnosis.

[dfrcs ean=”8806084081612″]

 

Voor de grote huishoudens LG FH4G1JCS2

LG FH4G1JCS2Met dit model was je in één keer 10 kilo schoon te wassen. Deze trommelinhoud is maar bij weinig fabrikanten in het assortiment te vinden. Ook kun je deze LG wasmachine via internet bedienen. Opvallend is ook de stoomfunctie.

[dfrcs ean=”8806087940893″ upc=”8806087906776″ ]

 

 

Waarin onderscheid LG zich van anderen?

Naast innovatie, moderne technieken en slimme ontwerpen heeft LG nog een andere belangrijke pijler, namelijk duurzaamheid. LG produceert apparatuur die energiezuinig zijn en die op een zo’n klimaatneutraal mogelijke wijze worden geproduceerd. De wasmachines van LG hebben altijd energieklasse A+++ of hoger. Vind jij duurzaamheid ook zo belangrijk? Dan is het zeker de moeite waard om een LG wasmachine te overwegen.

LG heeft in het assortiment een grote variatie aan wasmachines, zodat er voor iedereen wel een geschikte variant bij zit. Van een compacte wasdroogcombinatie voor kleine huizen tot een 12 kilo wasmachine voor grote gezinnen.  En van een budget wasmachine voor als je krap bij kas zit tot een super-de-luxe machine met de nieuwste technologieën als jij voor comfort en puur gemak wilt gaan. 

 

Wassen voor een groot gezin

Heb jij een groot gezin en staat de wasmachine bij jou nooit stil? LG heeft een mooie gezinswasmachine die maar liefst 9 kilo was kan verwerken. Wij hebben eerder zo’n machine getest en waren daar zeer tevreden over. Een energiezuinige en voordelige machine, die veel was super schoon wast. Maar ook als je over niet zoveel budget beschikt, maar toch een goede wasmachine wilt aanschaffen, heeft LG goede machines van onder de 350 euro in het assortiment. 

 

De plussen en minnen van een LG wasmachine

Als je op internet gaat kijken dan zijn de gebruikers van LG wasmachines over het algemeen heel positief.
Een paar positieve punten die we vaak tegenkomen, zijn:

 • Makkelijke bediening
 • De was is schoon
 • Veel programma’s
 • Super stil
 • Eenvoudig in gebruik

Over het algemeen vind je op internet positieve kritieken over de LG wasmachines. Maar als we de mening van witgoed reparateurs moeten geloven, is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Deze reacties willen we je toch niet onthouden:

 • “LG Direct Drive wasmachines hebben binnen vijf last van defecte simmeringen en lagers.”
 • “De degelijkheid van LG is helemaal niet zo goed.”
 • “LG wasmachines zijn vaak total loss na een defect van belangrijke onderdelen.”

 

Uitleg met LG specificaties

Elke fabrikant gebruikt eigen benamingen voor hun technologieën. Hieronder bespreken we een paar voorbeelden hiervan, zodat de specificatie wat makkelijker te begrijpen zijn. 

Turbowash noodzaak bij trage wasprogramma’s

Vind jij dat veel wasprogramma’s veel te lang duren? Dat moet anders kunnen, dacht LG en ontwikkelde TurboWash. Met TurboWash duurt een wasprogramma nog maar 59 minuten. De krachtige slangen die worden gebruikt met deze techniek kunnen een hogere druk aan. En hierdoor kan er zo’n 30 minuten per lading worden bespaard. De was is net zo schoon als bij lange programma’s en TurboWash is ook geschikt bij grotere ladingen.

Turbowash is bittere noodzaak, want de modellen die ik gezien heb zijn niet erg snel. De standaard wasprogramma’s, zonder turbo, duren erg lang.  

 

Direct Drive-systeem

Bij deze vernieuwende technologie wordt de trommel rechtstreeks aangedreven door de motor. De riemen en andere bewegende delen, die in de ‘oudere’ wasmachines voorkomen, zijn vervangen. De grootste voordelen van dit Direct Drive-systeem zijn:

 • lager energieverbruik
 • stiller en minder trillingen
 • minder onderhouden, door minder draaiende delen.

LG geeft 10 jaar garantie op de motor. 

 

Minder kreukels

Grrr, heb jij ook zo’n hekel aan een schone was die helemaal gekreukt is? Dan ben jij niet de enige!

Veel LG modellen beschikken over True-Steam. Dit is een stoomtechnologie die ervoor zorgt dat de was zonder kreukels uit de trommel komt. Het stoomprogramma elimineert 99,8% van alle veelvoorkomende allergenen, zoals huismijt. 

 

Handwas in de machine

Als laatste bespreken we de functie 6 Motion. Met deze techniek is het mogelijk om je delicate handwas in de wasmachine te reinigen. De was wordt met een combinatie van maximaal 6 bewegingen gedaan: draaien, schrobben, fileteren, rollen, schommelen en tuimelen. 

 

LG wasmachine kopen

We hebben je hier een uitgebreid overzicht gegeven van de mogelijkheden van de LG wasmachines. Spreekt het merk LG jou aan en wil je een wasmachine kopen? Bekijk hieronder de best beoordeelde LG wasmachines.

[wpsm_update date=”” label=”Meer over andere merken”]Lees ervaringen over andere merken[/wpsm_update]

 

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart