Hoe sluit ik mijn wasmachine aan?

Je hebt dagen gespendeerd om de juiste wasmachine uit te zoeken en eindelijk is het zover: de nieuwe wasmachine staat op zijn plek.

pluizenfilter van je wasmachine schoonmakenDe meeste webwinkels nemen de oude wasmachine mee als jij dat wilt, zodat je daar niet mee blijft opgezadeld. Wel heb je nog één horde te nemen, namelijk het aansluiten van de wasmachine. Het klinkt zo eenvoudig: het aansluiten van de wasmachine, maar is het dat ook?

Kan ik zelf een wasmachine aansluiten?

In principe is het aansluiten van de wasmachine niet veel meer dan de wasmachine waspas op de goede plek zetten en  de aan- en afvoer van water goed aansluiten.Als je dit op de juiste manier hebt, stop je de stekker in het stopcontact en dan moet de machine het  doen.

 

Wat als de wasmachine niet werkt?

Toch kan het gebeuren dat er bij het aansluiten iets mis is gegaan en de wasmachine ondanks alle verwoedde pogingen om het apparaat werkend te krijgen, weigert zijn ding te doen en blijft levenloos in de bijkeuken, waskamer of schuur stil staa. Dan zit er eigenlijk maar één ding op: het inschakelen van de loodgieter. Of toch niet?

Als de wasmachine weigert te wassen, kun je er eerst zelf nog eens proberen naar te kijken; wellicht kun je zelf het probleem lokaliseren en zelfs oplossen.We zetten wat tips op een rij.

  • Allereerst is het belangrijk de wasmachine proberen in te schakelen.Als dit lukt en er in ieder geval ergens iets gaat branden, dan heeft de wasmachine in ieder geval stroom!Qua elektriciteit zit het dan in ieder geval wel goed. 
  • Vervolgens dien je te controleren of de aan- en afvoer van water wel op orde is. Heb je niet toevallig de aan- en afvoer verkeerd om aangesloten?
  • Wanneer je denkt dat ook dit allemaal goed is aangesloten en de kraan voor de watertoevoer open staat, zit er eigenlijk nog maar een ding op: opnieuw proberen de wasmachine in te schakelen. Als je deze nu inschakelt en probeert een wasprogramma te starten, krijg je waarschijnlijk een foutmelding op het scherm te zien. Aan de hand van deze melding kun je in de handleiding nazoeken wat er precies fout is gegaan en met die informatie verder zoeken naar een probleem.

 

Wat als je er echt niet meer uit komt?

Als je er toch echt niet meer zelf uit komt, kun je een aantal dingen doen. Je kunt allereerst een handige vriend of vriendin vragen of hij ernaar wil kijken en toevallig raad weet met de nieuwe aanwinst. Ook kun je de leverancier of webwinkel van de wasmachine benaderen en vragen of zij toevallig weten wat er loos mee is. Mocht dat allemaal niet helpen dan kun je altijd nog een loodgieter langs laten komen. Hij of zij heeft vaak jarenlange ervaring op het gebied van wasmachines, waardoor je vaak al snel te horen kunt krijgen wat er precies mis is.

Mocht er iets met de wasmachine zelf mis zijn, dan heb je uiteraard altijd nog garantie en dan zou je er dus mee terug kunnen gaan naar de leverancier, of de leverancier kunnen verzoeken langs te komen om het apparaat op te halen. Zelf de wasmachine langs brengen is immers vaak wat lastiger. Bovendien is het probleem soms ter plekke op te lossen waardoor de wasmachine niet eens opgehaald hoeft te worden.

Daarom verdient het aanbeveling om allereerst de leverancier te benaderen. Hij is verplicht je een werkende wasmachine te leveren en moet je dan ook helpen als de wasmachine het niet doet.

Veel webwinkels installeren overigens gratis (Coolblue en Wehkamp) of tegen een vast, laag tarief (BCC en Bobshop) de wasmachine op een plek waar jij wil, waardoor je zelf geen zorgen hebt over het aansluiten van de wasmachine. Mocht je zelf wat minder ervaring hebben met het aansluiten van de machine of als het toch gratis is, kun je op z’n minst overwegen om de webwinkel de wasmachine te laten aansluiten bij het afleveren. Bovendien weet je dan zeker dat het aansluiten goed gebeurt en heb je hier gewoon garantie op. Je hebt dan dus zelf geen kans dat je iets verknoeit tijdens het aansluiten.

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart