Haier wasmachine review | Alle Haier wasmachines onder de loep genomen!

Haier HW80-B14636 is Coolblue keuze

De Haier HW80-B14636 heeft  op het moment van schrijven het predicaat Coolblue’s Keuze (aug 2020).
Dit betekent dat de Coolblue dit de wasmachine met beste prijs-kwaliteitverhouding vindt. Een die ze blind zouden aanraden aan een vriend of bekenden.
Mijn favoriet is het zeker niet. Sterker nog ik zou voor een andere wasmachine met een 8 kilo trommel gaan!

Haier wasmachines vergelijken

Het merk Haier wordt vooral veel verkocht door Coolblue.  Maar is ook verkrijgbaar bij andere grote webshops zoals: BCC, Wehkamp, Mediamarkt en Bol.com. Onze prijsvergelijker zoekt naar de laagste prijzen in alle bekende webwinkels. Hieronder vind je de Haier wasmachines die momenteel op de markt te verkrijgen zijn. We hebben meteen de beste Haier wasmachine aanbieding voor je geselecteerd.

Samenvatting vergelijkingstest en bevindingen

Bij al onze reviews vergelijken we een model met de concurrentie met dezelfde trommelgrootte.  Op basis van het vergelijken van de prestaties van andere wasmachines komen we tot deze rapportcijfers. Deze Haier heeft opvallende plussen en minnen. Uiteraard zal ik onze beoordeling uitgebreid toelichten in het verdere artikel.

6.6 Totale Score
Geen aanrader

Trommel capaciteit: 8 kilo
Centrifugeren: 1400 tpm
Energieklasse: A+++ -50%
Jaarverbruik: € 22,- (97 kWh)
Wasresultaat: Matig
Centrifugeert: Matig

Wasresultaat
5
Centrifugeren
6.5
Energieverbruik
9
Spoelen
5
Snelheid wasprogramma's
6.5
Bediening en gebruiksgemak
7
Prijs/kwaliteit
7
Pluspunten
 • Zeer laag energieverbruik
 • Erg stil
- Minpunten
 • Matig in schoonwassen
 • Twijfel over betrouwbaarheid
 • Spoelen
 • Lange wasprogramma's
 • Variërende resultaten
Haier HW80-B14636 review door WasmachinePagina

Haier HW80-B14636 review: geen aanrader

wat zegt het energielabel over de Haier HW80-B14636?

Uit ons testoordeel blijkt dat deze machine zijn pieken en dalen kent. Op een aantal gebieden worden prima prestaties neergezet. Zo is het energieverbruik dik in orde. Maar op het belangrijkste onderdeel ‘schoonwassen’ zijn de resultaten onder de maat als je deze vergelijkt met andere 8 kilo wasmachines. Dat is uitzonderlijk, want zo’n magere scores op schoonwassen heb ik zelf de afgelopen jaren alleen gezien bij de ProLine Ok en Ikea wamachines.

De mindere wasprestaties van deze machine worden ook genoemd door andere kopers en experts. In het laatste testrapport van de Consumentenbond (november 2019) vind je deze Haier helemaal onder op de ranglijst terug. Dat geldt voor meerdere Haier wasmachines, waardoor je kan concluderen dat het geen uitzondering is, maar iets wat past bij dit merk.

Jammer, want de machine heeft zeker ook sterke punten.

Opvallende plussen en minnen

Om wat meer uitleg en achtergrond bij de testresultaten te geven, zal ik deze uitgebreider toelichten.
Op te beginnen wil ik aangeven dat resultaten van deze wasmachine per wasbeurt flink kunnen variëren. Dat maakt het lastig om plussen en minnen te onderbouwen.

Een lange duurtest geeft dan een beter beeld, maar helaas heb ik deze mogelijkheid niet gehad. Toch wil ik hieronder mijn eerste bevindingen noemen.  Onder bij de commentaren kan je altijd jouw mening geven, zodat we ons oordeel kunnen aanvullen met reacties uit de dagelijkse praktijk.

Matig in schoonwassen van katoen

gebruik van snel wasprogramma

Om maar met de grootste tegenvaller te beginnen is dat katoenwas maar matig wordt schoongewassen. Bij mij wordt de benodigde wastijd tijdens het wassen elke keer met een uur naar boven bijgesteld. De software/sensoren/beladingsherkenning werken nog niet goed samen.

Wil je snel een wasdraaien dan is het snel-wasprogramma een optie. In ongeveer 1:05 uur is het apparaat dan klaar met de wasklus.
Helaas kan je met dit programma met maximaal een halfvolle trommel wassen en wordt gecentrifugeerd op 1000 tpm. Dat vind ik toch wat weinig als de machine de hele was voor voor een gezin moet doen.

Topper in energiezuinig wassen

Het jaarverbruik volgens het energielabel van deze A+++ wasmachine bedraagt 97 kWu/jaar. Dit is zuiniger dan elke andere apparaat in deze categorie.
Opvallend is dat de Haier vooral zuinig is met een volle trommel.
Het energieverbruik is bij halfvolle trommels nauwelijks minder, wat laat zien dat de beladingssensoren nog wel wat verbeterd kunnen worden.

Functie
Verbruik &
kosten
Tijdsduur
programma
Energieverbruik (standaard) katoenprogramma 60 °C
(volledige belading)
0,42 kWu
€ 0,09
208 min
Energieverbruik katoenprogramma 60 °C
(gedeeltelijke belading)
0,43 kWu
€ 0,09
208 min
Energieverbruik katoenprogramma 40 °C
(gedeeltelijke belading)
0,41 kWu
€ 0,09
208 min

Je zou bijna zeggen dat geen gebruik wordt gemaakt van beladingssensoren. Echter in de HW80-B14636 handleiding is toch echt aangegeven dat de machine hierover beschikt.

slechte beladingssensor

Stil bij centrifugeren

Een positief punt wat opvalt is het lage geluidsniveau van 67 decibel tijdens het certificeren.  De grens van 73 db is al lange tijd de norm voor een stille wasmachine. Langzaam maar zeker verschijnen er machines die met hun stille koolborstelloze motor deze grens naar beneden bijstellen.

Op het energielabel vind je zelf 67 DB en dat is opvallend laag bij het centrifugeren. Zelf meet ik rond de 71 db, maar dat is nog steeds een uitstekende waarde als het gaat om een laag geluidsniveau.

Beschikbare wasprogramma’s

wasprogramma's op de wasmachine

Is Haier een goed merk?

Over het merk Haier is nog niet zoveel te vinden als het gaat om betrouwbaarheid. De fabrikant is de op één na grootste wasmachinebouwer ter wereld en is vooral erg groot in Azië.

Op deze websites lees je nog wat meer meningen:

Haier richt zich op de lagere prijsklasse en moet het daarin vooral opnemen tegen: Beko, Zanussi en de  lagere geprijsde modellen van Siemens en Bosch.
Naar mijn mening zijn de prestaties (wassen en centrifugeren) niet stabiel genoeg om Haier te adviseren.  We hebben namelijk een aantal alternatieven  beoordeeld in dezelfde prijsklasse die betrouwbaar en goed presteren.

Zelf adviseer ik daarom te gaan voor een van de goedkope wasmachine, die bij de alternatieven genoemd zijn.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen over Haier wasmachines?  Hieronder kun je jouw mening kwijt en zal ik deze gebruiken om onze verzamelpagina over de beste wasmachine merken te actualiseren.

Andere kopers vertellen

De meeste testen zijn moment opnames, waardoor deze maar weinig zeggen over betrouwbaarheid op lange termijn.
Bij defecten binnen één jaar (en eigenlijk de gehele garantieperiode) sta je als consument sterk. In het artikel over rechten/plichten van consumentenwetgeving gaan we hierop dieper in.

Een wasmachine is een grote aankoop, die ook na de garantieperiode zonder problemen moet wassen. Dan is belangrijk om naar de gemiddelde levensduur en klachten van andere koper te kijken.

Levensduur van een Haier wasmachine

Op dit moment hebben we nog onvoldoende informatie om een betrouwbare uitspraak te doen over de levensduur van Haier-witgoedapparatuur.
Daarom helpt het om te luisteren naar de veel genoemde klachten van andere kopers. Dit geeft een indicatie over de levensduur van Haier.

Vaker genoemde klachten

Voorop gesteld is dat er veel positieve reacties te vinden zijn. Maar door voor nu te focussen op de mindere punten zie je wel wat trends terugkomen.

 • Opvallend is dat de prestaties van de machine nogal kunnen verschillen per wasbeurt. Ik lees meerdere keren, dat de was de ene keer goed centrifugeert uit de trommel komt, terwijl een andere keer dit absoluut niet het geval is.
 • Ook lekkages worden vaker genoemd. Zelfs bij de eerste in ingebruikname wordt vaker lekkages aangeven.
 • De machine blijft tijdens het wasprogramma “hangen” op 9 minuten.
 • En klachten over de bouwkwaliteit van wasmiddellade en bedieningspaneel zie ik ook meerdere keren terugkomen. Knoppen die na een paar maanden doorgedrukt zijn en niet meer functioneren.

Als je dit leest en hoort, dan is het goed om ook eens te kijken naar de alternatieven die je voor het zelfde geld (of minder) ook kunt krijgen.

Kortom mijn advies: laat deze Haier staan en bekijk een van onze alternatieven.

redactie WasmachinePagina

Dit zijn onze favoriete goedkope alternatieven voor Haier

De alternatieven die we hieronder noemen, hebben zich in de praktijk al volop bewezen. Hierdoor wordt de gok van een minder geslaagde aankoop toch wat kleiner.
De onderstaande modellen kunnen we met gerust hart adviseren en zijn naar onze mening ook de beste goedkope 8 kilo wasmachines.

Alternatief 1: onze eerste keuze Siemens WM14T463NL

Siemens WM14T463NL

Deze machine van Siemens is immens populair, omdat je onder de 500 euro een wasmachine kunt kopen die goed is in schoonwassen en centrifugeren.
De  Siemens WM14T463NL is al lange tijd de Beste koop wasmachine van de consumentenbond (ook op het moment van schrijven sept.2020)
Siemens heeft een betrouwbaar imago en wordt door consumentenpanel met een 8,4 gewaardeerd.

We horen zelf  nauwelijks klachten en problemen over dit model. Lees meer achtergronden met alle voordelen en nadelen in deze Siemens WM14T463NL wasmachinereview.

Plussen:
 • schoonwassen
 • centrifugeren
 • prijs/kwaliteit
 • gebruiksvriendelijk

Minnen:
 • geluid bij centrifugeren

Bekijk de Siemens WM14T463NL bij de volgende vertrouwde webshop(s):

Alternatief 2:  Zanussi ZWFN8240 / Zanussi ZWFN8245

Goedkope Zanussi ZWFN8240

Heb je gewoon niet voldoende budget voor een wasmachine, dan biedt Zanussi een oplossing. Het is nog altijd de favoriet op de WasmachinePagina-redactie als het om goedkope wasmachines gaat.

De Zanussi ZWFN8240  /Zanussi ZWFN8245 zijn een flink stuk goedkoper dan de Haier, terwijl deze tot de toppers in schoonwassen behoren. Bijna alle Zanussi’s die we hebben gezien wassen bovengemiddeld goed schoon. Houd er wel rekening mee dat  de wasprogramma’s van Zanussi’s wat langer duren.

Plussen:
 • lage prijs
 • wasprestaties
 • centrifugeren
 • gebruiksvriendelijk

Minnen:
 • trage wasprogramma’s
 • spoelen

Bekijk de Zanussi ZWFN8240 bij de volgende vertrouwde webshop(s):

Alternatief 3: lease als de aankoop niet binnen je budget past

Een andere optie die steeds vaker gekozen wordt is een wasmachine abonnement. Dit wordt ook wel huren of leasen genoemd.
Ook  hier zitten wat haken en ogen aan, maar het kan zeker een optie zijn als je snel een wasmachine nodig hebt en je niet direct de hele aankoop kan betalen.

Op deze pagina hebben we de voors en tegens van het leasen van een wasmachine bij elkaar gezet.

Bij het adviseren over goedkope wasmachines laat is Samsung en LG bewust buiten beschouwing.
Over Samsung hebben wel namelijk veel klachten gekregen over defecten direct na de garantietermijn.
LG komt vaak sterk uit de wasmachinetesten van de experts, maar we hebben zelf nog onvoldoende beeld over de betrouwbaarheid.

Conclusie: Haier HW80-B14636 kopen of toch maar niet?

Als afsluiting van de Haier HW80-B14636 review geven we het oordelen van de WasmachinePagina redactie.
Op maar met de deur in huis te vallen: ik zou deze machine niet adviseren en kiezen voor een van de alternatieven.

De prestaties van deze Haier zijn niet stabiel en het is onduidelijk hoe het zit met de betrouwbaarheid. De vaker genoemde lekkages door andere kopers maken mij wat argwanend. Tel daar nog bij op dat het schoonwassen door de machine matig te noemen is.

Voor nagenoeg dezelfde prijs, koop je ook de Siemens WM14T463NL. Deze presteert op nagenoeg alle onderdelen beter.

De keuze is dan snel gemaakt:  laat deze Haier staan en ga voor een van de alternatieven die hierboven in de review genoemd zijn.

Waar is de wasmachine in de aanbieding?

Ben je al zeker dat dit de machine is die bij je past? Dan hebben we hieronder linkjes gezet naar de winkels waar deze Haier te koop is.
Natuurlijk linken we ook direct naar actuele aanbiedingen en acties, zodat je altijd de laagste prijs vindt.

7 Opmerkingen
 1. Had ik dit maar eerder gelezen.

  Tot nu toe geen problemen of lekkages. Erger me rot aan bediening.

 2. Ik herken mezelf helemaal niet in de problemen met een haier wasmachine. Ik heb de Hatrium HW 80 nu twee jaar, en ik moet zeggen hij wast uitstekend hij centrifugeert uitstekend. Ja hij is zeer energiezuinig, en dan gaat een programma soms wat langer duren. Alles z’n voor en nadelen. Hij zoekt vaak zijn balans bij 9 minuten en dat komt omdat hij dan met hoge snelheid moet zwieren en daar komen hoge krachten bij vrij. Vandaar dat hij een poosje op 9 minuten kan blijven hangen.

 3. bezit een Haier HW80-B14636
  na 6 maand defect,de machine stopt tijdens de was
  foutcode FC1.
  Heb 4 weken moeten wachten op reparatie.
  Nu na 6 weken gebruik terug dezelfde fout.
  Wacht nu reeds 2 weken om te repareren.

  • Bij mij is de wasmachine nooit goed geweest. Heb de Haier HW80-BP14636N nu bijna 1 jaar. Wasresultaat is slecht. Katoenprogramma op 60 graden duurt 1.21 uur inclusief spoelen. Veel te kort. Volgens handleiding moet dit 2.08 uur duren. 60 graden wordt niet gehaald. Er is een monteur geweest maar die kan niets vinden. Machine geeft geen foutmelding en volgens hem is er dan niets aan de hand. Ga nu maar voor een Miele. Geen Haier meer voor mij. Coolblue wil nog wel een monteur sturen maar ja….waarvoor dan??

 4. Ik had een Haier hw80 wasmachine. Is binnen een jaar 2x kapot gegaan. 2x lekkage en wateroverlast gehad. En natuurlijk viel dat buiten de garantie welke we notabene extra hadden afgesloten. Als je product slecht is, zorg dan voor goede service ! Maar die is net zo slecht ! Haier is troep. Absoluut niet aan beginnen. Nooit aanschaffen.

 5. Jammer dat ik dit niet eerder had gelezen. Ik heb een HaierHW80-B14636N
  was mattig en na 5 maanden heb ik een lekkage. Ik moet 3 weken op reparatie wachten.

 6. Antonia, 2 Miele wasmachines gehad, maar even geen Miele portemonnee. Dus 2 jaar geleden een Haijer gekocht, geen spijt gehad. Deze machine doet het prima duidelijke bediening. Ik was 6 a 7 machines per week, en nog niets ontdekt wat niet goed is. Als deze nog 6 jaar meegaat ben ik dik tevreden voor 500 euro.

Laat een reactie achter

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart