Goedkoop

Beste goedkope wasmachines van 2022

de beste goedkope wasmachines van 2021

Het kiezen van een betaalbare wasmachine is niet altijd even eenvoudig. Juist bij de budget apparaten verschillen de meningen sterk en lopen de prestaties uiteen van dikke onvoldoendes tot mooie beoordelingen. Door al deze uiteenlopende meningen zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Daarom hebben wij de beste goedkope wasmachines voor je op een rij gezet. 

Eerst vind je de aanraders die ons zijn opgevallen. Daarna lees je meer informatie die belangrijk is voor het maken van een keuze.

De beste goedkope wasmachines tussen € 350 en € 450

Dit artikel was al wat ouder en daarom weer toe aan een grondige update. Heb je een nieuwe wasmachine nodig en wil je niet al te veel geld uitgeven, dan moet je zeker eens naar onderstaande modellen kijken. We hebben een uitgebreide vergelijkingstest uitgevoerd, waar we alleen gekeken naar de apparaten hebben die tussen € 350 en € 450 euro verkrijgbaar zijn. 

Dit is een prijsklasse waar nog goed presterende wasmachines zijn te vinden. Wil je nog goedkoper, dan komt bij merken als OK, Proline en IKEA. Maar deze zou ik niet willen adviseren, omdat het wasresultaat te wensen over laat.

 
 

Is een wasmachineabonnement of leasen een optie?

Steeds vaker zie je ook wasmachine abonnementen voorbij komen. Zo heeft Coolblue een abonnementsvorm geïntroduceerd waarbij je voor een vast maandbedrag een nieuwe wasmachine bij je thuis hebt staan.

Een abonnement lijkt goedkoop, maar als je alle kosten optelt is huren of zo’n abonnement op lange termijn altijd duurder. De kosten van huren of lease zijn zelfs schrikbarend hoog. Alleen als je voor een kortere periode een apparaat nodig hebt, is een witgoed abonnement mogelijk een oplossing. Denk hierbij aan studenten of iemand die binnenkort naar het naar buitenland gaat verhuizen.

Voor de reguliere huishoudens zou ik zeker geen duur abonnement willen adviseren, maar ga voor een goedkope instapwasmachine. In het achtergrond artikel over lease, huren en wasmachineabonnementen hebben we ook de voorwaarden en regels uitgewerkt.

Tips bij het vinden van een goedkope wasmachine

Door slimme keuzes te maken kun je behoorlijk besparen op de aanschaf van je wasmachine. Bekijk onderstaande tips maar eens. En vergeet zeker niet deze aanbiedingen en kortingscodes te checken.

Kies voor een trommelgrootte van 7 kilo of 8 kilo

De aanschafprijs van een grote wasmachine is relatief hoog. Daarom zie je ook dat we hierboven eigenlijk geen grote wasmachine willen adviseren tegen een zo goedkoop mogelijke prijs. Als het echt voordeliger moet, kun je eens overwegen of zo’n grote wastrommel daadwerkelijk nodig is. Juist de grotere wasmachines worden van meer functionaliteit voorzien, waardoor ze in een hogere prijsklasse terecht komen.

Door bewust stil te staan bij het kiezen van de benodigde capaciteit, kun je veel besparen op aanschaf en gebruik. Voor heel veel huishoudens/gezinnen voldoet een 8 kilo wasmachine.

[wpsm_quote author=”Ruud van WasmachinePagina” float=”left” width=”100%”]Grotere wasmachines zijn altijd duurder. Met een kleine wasmachine ben je goedkoper uit. [/wpsm_quote]

Goede budgetmerken

Als de budgettoppers uit dit artikel toch niet jouw keuze zijn, of simpelweg (tijdelijk) niet leverbaar zijn, dan kun je natuurlijk zelf gaan zoeken. Onze ervaring leert dat een aantal merken gewoon betrouwbaarder zijn dan andere.

Onze favoriete budgetmerken zijn: Zanussi, Beko en een aantal modellen van Indesit en Whirlpool. Een aantal witgoedwinkels verkopen eigen merken, maar de prestaties van deze machines laat te wensen over.

[wpsm_update date=”30-12-2020″ label=”Update”] Uit vergelijkingstesten blijkt dat de budgetwasmachines van OK (MediaMarkt), Proline (BCC) en de inbouw wasmachine van Ikea zwaar onder de maat scoren. Gelukkig kun je ook een goede goedkope wasmachine kopen.

[/wpsm_update]

Beste koop goedkope wasmachine van de Consumentenbond

consumentenbond goedkope wasmachine - beste koop
Bron: www.Consumentenbond.nl

De Consumentenbond test regelmatig wasmachines.  En de wasmachines die met ‘kop-en-schouder’ boven de rest uitsteken, krijgen het predicaat: ‘beste koop’ of  ‘best getest’.

Beste koop staat voor: ‘producten die een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden‘.
Helaas moet je hiervoor nog vaak diep in de buidel tasten.  Sinds kort kun je ook bij de Consumentenbond de machines uit de lagere prijsklasse terug vinden. Er zijn goedkopere wasmachines die nog steeds prima functioneren.

En ook hier blijft het belangrijk om eerst te kijken, hoe groot je wasmachinetrommel moet zijn. Met een kleinere trommel ben je simpelweg goedkoper uit en zijn de prestaties optimaal.

2 Opmerkingen
  1. Ook op dit artikel kan ik reageren. De zanussi is terecht opgenomen in deze lijst deze machines leveren een goede kwaliteit voor een budgetprijs. Dit geld echter veel minder voor de durzaamheid van samsung, de budgetlijn gaat vaak niet langer mee dan 4 jaar. En beko wordt helemaal niet genoemd, terwijl dit onbetwist de leverancier is van a-kwaliteit wasmachins voor een budgetprijs.

  2. Zanussi is inderdaad een aanrader. Pas na 10 jaar een nieuwe zanussi moeten kopen. Ben erg tevreden mee.

Laat een reactie achter

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart