Goedkoop

De beste goedkope wasmachines van 2021

Pak jouw korting
pak 20 euro korting bij Expert
Pak jouw korting
pak 20 euro korting bij Expert
Pak jouw korting
pak 20 euro korting bij Expert

de beste goedkope wasmachines van 2021

Het kiezen van een betaalbare wasmachine is niet altijd even eenvoudig. Juist bij de budget apparaten verschillen de meningen sterk en lopen de prestaties uiteen van een dikke onvoldoendes tot  mooie beoordelingen. Door al deze uiteenlopende meningen zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Daarom hebben wij de beste goedkope wasmachines op een rij gezet.
Eerst vind je de aanraders die ons zijn opgevallen. Daarna lees je meer informatie die belangrijk is voor het maken van een keuze.

De beste goedkope wasmachines tussen € 350 tot € 450

Dit artikel was al wat ouder en daarom weer toe aan een grondige update. Heb je een nieuwe wasmachine nodig en wil je niet al te veel geld uitgeven, dan moet je zeker eens naar onderstaande modellen kijken. We hebben een uitgebreide vergelijkingstest uitgevoerd, waar we alleen gekeken naar de apparaten hebben die tussen € 350 en € 450 euro verkrijgbaar zijn.
Dit is een prijsklasse waar nog goed presterende wasmachines zijn te vinden. Wil je nog goedkoper, dan komt bij merken als OK, Proline en IKEA. Maar deze zou ik niet willen adviseren, omdat het wasresultaat te wensen over laat.

Onze favoriet | goedkope 7 kilo wasmachine
terug naar menu ↑

7 kilo – voor huishouden van 1 of 2 personen

Zanussi ZWFN7145

Moet er bij jou de was gedaan worden voor 1 of 2 personen? Dan heb je aan een wasmachine met een capaciteit van 7 kilo meer dan voldoende.
In deze situatie kan je niet heen om de Zanussi ZWFN7145. In onze beoordeling valt het uitstekend schoonwassen op al neemt de machine hiervoor wel de tijd.
Voor een lage prijs, krijg je machine die op het gebied van schoonwassen concurreert met merken als AEG en Miele.
Mindere punten zijn het iets hogere energieverbruik en de lange duur van de wasprogramma’s.
 • top in schoonwassen
 • uitstekende prijs/kwaliteit
 • centrifugeren

 Meer informatie: lees dan de complete Zanussi ZWFN7145 review
Onze favoriet | goedkope 8 kilo wasmachine
terug naar menu ↑

8 kilo – voor gezinnen met 1 of 2 kinderen

Met 1 of 2 kinderen is de wasmand nooit leeg. Een wasmachine met een capaciteit van 8 kilo is dan de perfecte keuze. Dit is op dit moment ook het meest verkochte formaat wasmachine.
Ook in deze categorie is Zanussi onze favoriet als het echt goedkoop én goed moet zijn. De Zanussi ZWFN8240 is de grote broer van de hierboven genoemde  7 kilo variant. Voor een nauwelijks hogere prijs, levert deze Zanussi vooral meer gebruiksgemak. En hij is iets sneller dan het 7kg-model. Een uitstekende keuze!

 • zeer goed in schoonwassen
 • centrifugeert goed
 • duidelijk informatie op display

Onze favoriet | goedkope 9 kilo wasmachine
terug naar menu ↑

9 kilo – voor een gezin met 3 kinderen of meer

goedkope 9 kilo Whirlpool FWD91496WSE EUNu wordt het lastiger om een aanrader te noemen. Hoe groter de trommelcapaciteit moet zijn, hoe hoger de aanschafprijs.
Een goede betrouwbare 9 kilo gezinswasmachine vinden rond de 400 euro is een lastige opgave. Als ik toch een keuze moet maken, dan is de  Whirlpool FWD91496WSE EU misschien een optie. Ik twijfel, omdat Whirlpool geen topmerk is. En juist gezinnen moeten kunnen vertrouwen op een wasmachine die zonder veel problemen functioneert.  In deze categorie zou mijn advies zijn om, even door te sparen en dan, te gaan voor een Beste Koop Gezinswasmachine.
 • schoonwassen is ruim voldoende
 • centrifugeert behoorlijk goed
 • energiezuinig


terug naar menu ↑

Is een wasmachineabonnement of leasen een optie?

Steeds vaker zie je ook wasmachine abonnementen voorbij komen. Zo heeft Coolblue heeft een abonnementsvorm geïntroduceerd, waarbij je voor een vast maandbedrag krijg je een nieuwe wasmachine bij je thuis hebt staan.

Een abonnement lijkt goedkoop, maar als je alle kosten optelt is huren of zo’n abonnement op lange termijn altijd duurder. De kosten van huren of lease zijn zelfs schrikbarend hoog. Alleen als je voor een kortere periode een apparaat nodig hebt, is een witgoedabonnement mogelijk een oplossing zijn. Denk hierbij aan studenten of iemand die binnenkort naar het naar buitenland gaat verhuizen.

Voor de regulier huishouden zou ik zeker geen duur abonnement willen adviseren, maar ga voor een goedkope instapwasmachine. In het achtergrond artikel over lease, huren en wasmachineabonnementen hebben we ook de voorwaarden en regels uitgewerkt.

terug naar menu ↑

Tips bij het vinden van een goedkopere wasmachine

Door slimme keuzes te maken kun je behoorlijk besparen op de aanschaf van je wasmachine. Bekijk onderstaande tips maar eens. En vergeet zeker niet deze aanbiedingen en kortingscodes te checken.

terug naar menu ↑

Kies voor een trommelgrootte van 7 kilo of 8 kilo

De aanschafprijs van een grote wasmachine is relatief duur. Dit zie je hierboven ook terug dat we eigenlijk geen goedkope 9 kilo wasmachine kunnen adviseren.
Als het voordeliger moet, kun je eens overwegen of zo’n grote wastrommel echt nodig is. Juist de grotere wasmachines worden van meer functionaliteit voorzien, waardoor ze in een hogere prijsklasse terecht komen.

Door bewust stil te staan bij het kiezen van de benodigde capaciteit, kun je veel besparen op aanschaf en gebruik. Voor heel veel huishoudens/gezinnen voldoet een 8 kilo wasmachine.

Grotere wasmachines zijn altijd duurder. Met een kleine wasmachine ben je goedkoper uit.

Ruud van WasmachinePagina
terug naar menu ↑

Goede budgetmerken

Als de budgettoppers uit dit artikel toch niet jouw keuze zijn, of simpelweg (tijdelijk) niet leverbaar zijn, dan kun je natuurlijk zelf gaan zoeken. Onze ervaring leert dat een aantal merken gewoon betrouwbaarder zijn dan andere.

Onze favoriete budgetmerken zijn: Zanussi, Beko en een aantal modellen van Indesit en Whirlpool. Een aantal witgoedwinkels verkopen eigen merken, maar de prestaties van deze machines laten te wensen over.

Update - 30-12-2020 Uit vergelijkingstesten blijkt dat de budgetwasmachines van OK (MediaMarkt), Proline (BCC) en de inbouw wasmachine van Ikea zwaar onder de maat scoren. Gelukkig kun je ook een goede goedkope wasmachine kopen.

 

terug naar menu ↑

Beste koop goedkope wasmachine van de Consumentenbond

consumentenbond goedkope wasmachine - beste koop

Bron: www.Consumentenbond.nl

De Consumentenbond test regelmatig wasmachines.  En de wasmachines die met ‘kop-en-schouder’ boven de rest uitsteken, krijgen het predicaat: ‘beste koop’ of  ‘best getest’.

Beste koop staat voor: ‘producten die een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden‘.
Helaas moet je hiervoor nog vaak diep in de buidel tasten.  Sinds kort kun je ook bij de Consumentenbond de machines uit de lagere prijsklasse terug vinden. Er zijn goedkopere wasmachines die nog steeds prima functioneren.

En ook hier blijft het belangrijk om eerst te kijken, hoe groot je wasmachinetrommel moet zijn. Met een kleinere trommel ben je simpelweg goedkoper uit en zijn de prestaties optimaal.
2 Opmerkingen
 1. Ook op dit artikel kan ik reageren. De zanussi is terecht opgenomen in deze lijst deze machines leveren een goede kwaliteit voor een budgetprijs. Dit geld echter veel minder voor de durzaamheid van samsung, de budgetlijn gaat vaak niet langer mee dan 4 jaar. En beko wordt helemaal niet genoemd, terwijl dit onbetwist de leverancier is van a-kwaliteit wasmachins voor een budgetprijs.

 2. Zanussi is inderdaad een aanrader. Pas na 10 jaar een nieuwe zanussi moeten kopen. Ben erg tevreden mee.

Laat een reactie achter

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0