Redactiekeuze

Bosch WNAS324471 review

[magicactionbox id=”2544″]

Een wasmachine moet vandaag de dag aan een aantal pittige eisen voldoen: zuinigheid, kwaliteit en kwantiteit. Een wasmachine moet zuinig omgaan met de te wassen kleding, moet zuinig zijn op het milieu en moet ook zuinig omgaan met de energierekening. Een wasmachine moet kwalitatief goed zijn. Je wilt immers geen wasmachine die vaker stuk is dan wast of niet de  kwaliteit heeft om kleding er als nieuw uit te laten zien. Een wasmachine moet ook kwantitatief in orde zijn. Je wilt immers waar voor je geld én je wilt een hoop kleding in één wasbeurt kunnen wassen. Misschien vraag je je af waarom ik deze eisen opsom. De reden is simpel, Bosch heeft deze consumenteneisen gebundeld en in één wasmachine verwerkt: de Bosch WNAS324471.

Update: De Bosch WNAS324471 was lange tijd leverbaar, maar is helaas niet meer leverbaar. In de testen van diverse consumentensites scoorde deze Bosch wasmachine hoog.

In deze review heb ik de Bosch WNAS324471 op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasmachine niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasmachine . Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Let op: de Bosch WNAS324471 wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Alternatieven voor de Bosch WNAS324471

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Bosch WNAS324471 op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasmachine te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasmachine te bestellen is.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Bosch WAN28005NL - Serie 4 - Wasmachine - €477,74
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Bosch WAN28005NL - Serie 4 - Wasmachine
Laatste updates:
 • €477,74 - 24 januari 2023
 • €529,00 - 22 januari 2023
 • €477,74 - 21 januari 2023
 • €514,70 - 18 januari 2023
 • €529,00 - 13 januari 2023
 • €477,74 - 10 januari 2023
 • €529,00 - 8 januari 2023
 • €495,70 - 3 januari 2023
Sinds: 22 augustus 2022
 • Hoogste prijs: €529,00 - 31 augustus 2022
 • Laagste prijs: €447,77 - 25 september 2022
Let op: hieronder gaat de review van de Bosch WNAS324471 verder. Deze wasmachine is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.

Voorzien van nieuwe technologieën

De WNAS324471 heeft een aantal nieuwe foefjes. De Activewater bijvoorbeeld. Hiermee wordt de hoeveelheid gebruikte water aangepast aan de hoeveelheid wasgoed. Hierdoor kunt u een waslading van 1 kg net zo efficient wassen als een waslading van 7 kg. Zeven kilogram is ook meteen de capaciteit van de trommel. Een bijzondere trommel overigens door de Variosoft technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat u extra krachtig of juist extra teder kunt wassen. Dat is fijn, want een wolle trui vraagt om een andere wasaanpak dan lakens. Is de grote hamvraag natuurlijk: werken deze nieuwe technologieën ook? Het antwoord is ja. Het verschil in hoeveelheid water bij een was van 1 kg of 7 kg is verbluffend te noemen. Hierdoor kan je met een gerust hart een kleine was doen zonder je zorgen te hoeven maken om de energierekening of het milieu. Ook de Variosoft werkt, want mijn witte lakens zagen er na wassen nog net zo uit als voor het wassen terwijl mijn wolle truien zachter uit de was kwamen dan ooit tevoren.

Een zuinige en stille wasmachine

De WNAS324471 is erg zuinig. Dat heeft natuurlijk te maken met het al besproken  Activewater Plus, maar ook met de Energieklasse A+ + +-10%. De wasmachine is dus nog 10% zuiniger dan de hoogste energieklasse. Dit zag ik ook duidelijk terug in mijn energieverbruik die ik checkte via Toon van Eneco. De Ecosilence Drive koolborstelloze motor zorgt ook voor de zuinige resultaten en zorgt voor stilte. Je hoort de wasmachine nauwelijks als je wast (49dB). Dat is goed nieuws, want dit betekent dat je in daluren kunt wassen zonder overlast (vaak na elf uur ’s avonds) om nog meer te besparen op de energierekening.

Eenvoudig en handig in gebruik

De Bosch WNAS324471 is eenvoudig te bedienen. Een kind kan de was doen! Er zijn een hoop wasprogramma’s (zelfs anti-allergie!) waar je uit kunt kiezen. Het LED-display is duidelijk en laat geen misverstanden bestaan. Als je kiest voor een wasprogramma vult de wasmachine de verdere gegevens voor je in. Op die manier kan je ook niet per ongeluk een fout begaan met alle gevolgen van dien (roze vlekken of gekrompen kleding bijvoorbeeld).

Een wasmachine die zichzelf terugverdient

Wasmachines kunnen stuk gaan. Het is daarom belangrijk dat er goede garantie zit op een wasmachine, dat is bij Bosch gelukkig altijd het geval en dat laat zien dat het bedrijf achter zijn producten staat. Zo krijg je tien jaar garantie op de motor en zelfs levenslange garantie op Aquastop (waterbeveiliging). Momenteel staat de laagste prijs voor deze wasmachine op 589 euro. Dat zou betekenen dat als de wasmachine ’slechts’ tien jaar mee zou gaan de wasmachine 58,90 per jaar kost. Door de energieklasse verdien je dit bedrag automatisch terug. Je mag dit met recht één van de beste wasmachines noemen die je vandaag de dag kunt kopen. Een aanrader!

Hieronder vind je de actuele aanbiedingen voor de Bosch WNAS324471.

Geen aanbiedingen beschikbaar

8.5 Totale Score
Een aanrader!

Je mag dit met recht één van de beste wasmachines noemen die je vandaag de dag kunt kopen. Door de energieklasse verdient deze Bosch zichzelf terug. Een aanrader!

5 Opmerkingen
 1. Ik heb deze wasmachine nu een paar dagen. Aangeschaft na de informatie via deze website.
  Een hele mooie, duidelijke wasmachine. Wast stil en schoon. Duidelijk display met voldoende keuze-mogelijkheden. Ik ben er erg blij mee. Omdat ik hem pas heb kan ik natuurlijk geen uitspraken doen over de duurzaamheid van deze machine. Maar ik ga ervan uit dat dat goed zit gezien het merk, de consumentenbond test en de reviews. Besteld bij bob-shop, prima!
  Wel zie ik op verschillende websites dat deze wasmachine inmiddels uitverkocht is??? Jammer!

  • Dank voor de feedback. We horen meer positieve geluiden over Bobshop.
   Ik denk dat je net op tijd gekocht hebt, want het model is eigenlijk overal uitverkocht.
   De opvolger staat al klaar bij Bosch. Maar deze zal bij de introductie zeker duurder zijn. Ik denk dat je een goede aankoop hebt gedaan. Ik ga er vanuit dat je jaren zorgeloos prima kan wassen.

 2. Ik heb op veel websites gelezen dat veel wasmachines niet goed spoelen.
  Ik las het bij deze ook, wat is de reden daarvan?
  Ik ben opzoek naar een wasmachine voor 2 persoonshuishouden , voor mij en mijn opa.

  • Hoi Cheline …dat komt omdat fabrikanten zich focussen op het energieverbruik.
   Het gebruiken van veel water om beter te spoelen kost energie/water….en dan kom je slechter uit de veel vergelijkingstesten. De BOSCH WAQ28363NL heeft optie extra spoelen en heeft overall betere resultaten. Kijk eens op de reviewpagina:
   https://www.wasmachinepagina.nl/wasmachine-review-bosch-waq28363nl/

   Wij zijn benieuwd als je een wasmachine gekozen hebt. Heb je nog vragen laat het gerust weten.

 3. De tijd bij een kleine was wordt niet meer automatisch berekend voorafgaand het programma en blijft standaard op 2h31 staan.. Is hier iets aan te doen?

Laat een reactie achter

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart