Bosch wasmachine kopen – de best geteste Bosch wasmachines op een rij

Bosch wasmachine logo

Op deze pagina vind je belangrijke informatie als je overweegt een Bosch wasmachine te gaan kopen? Met de ervaring en kennis van onze redactie (bestaande uit zowel witgoedverkopers als reparateurs) over Bosch moet het lukken om jouw te helpen bij het vinden van de beste Bosch wasmachine.

Bij Bosch draait wassen om resultaat. Dat is niet alleen onze ervaring, maar ook veel onafhankelijke consumentenorganisaties. Uit veel test en vergelijkingen van wasmachines komen de apparaten van Bosch als winnaar uit de bus. Bosch blinkt uit als het gaat om  wasresultaat, centrifugeresultaat, energiezuinigheid en gebruikersvriendelijkheid.

Het kopen van een wasmachine is een grote uitgaven, waarmee je het daarna jaren moet doen. Helaas is het maken van een juiste keuze nog niet zo makkelijk. Er zijn letterlijk tientallen modellen per fabrikant. Daarom helpen wij jou bij het kiezen van de juist Bosch wasmachine.

 Antwoorden op:

bosch-wasmachines

   • Wanneer moet ik een een Bosch wasmachine kiezen?
   • Wat zijn de best getest Bosch wasmachines van 2015
   • Welke acties en  aanbieding lopen op dit moment?
   • Hoe zit het met service en garantie van Bosch?
   • Wat is onze favoriete  webwinkel om je wasmachine te kopen?

 

 

Wanneer moet ik een een Bosch wasmachine kiezen?

Waarom wij vaak Bosch wasmachines adviseren:

 • Bosch is de fabrikant met de meeste wasmachines met een ‘beste koop’ of ‘best getest’ predicaat. Het merk is favoriet bij veel professionele producttesters van consumentenorganisaties.
 • Wasmachines van Bosch behoren tot de energiezuinigste ter wereld. Door innovatie zijn wasmachines de laatste jaren 40% zuiniger geworden met water en elektriciteit.
 • Lage onderhoudskosten; praktijk resultaat wijst uit dat de machines betrouwbaar en onderhoudsarm zijn.
 • Beste verhouding tussen kwaliteit, betrouwbaarheid en functionaliteit versus prijs.
 • Klantvriendelijke service waarop je kan vertrouwen; ook na te aankoop!

 

Wat zijn de best getest Bosch wasmachines van 2017

Welke wasmachine kan ik het beste kopen? Wat is de ‘beste koop’ Bosch wasmachine van dit moment?

Het antwoord op deze vragen verschilt per situatie. Het belangrijkste uitgangspunt bij het kopen van een nieuwe wasmachine is de juiste  trommelinhoud kiezen. Een te grote wasmachine kost onnodig veel energie en dus geld, terwijl dit ook voor een te kleine wasmachine geldt. Tegenwoordig hebben wasmachines een laadvermogen wat uiteenloopt van 5 kilo tot 12 kilo.

8.7
Bosch WNAT323471 review en aanbiedingen

Bosch WNAT323471 review en aanbiedingen Redactiekeuze

Update: De Bosch WNAT323471 was lange tijd leverbaar, maar is helaas niet meer leverbaar. In de testen van diverse consumentensites scoorde deze Bosch wasmachine hoog. In deze review heb ik de Bosch WNAT323471 op allerlei fronten onderzocht, ...
8.6
Bosch WAXH2K00NL review en aanbiedingen

Bosch WAXH2K00NL review en aanbiedingen

De Consumentenbond test doorlopend nieuwe populaire wasmachines. Op het moment van schrijven komt de Bosch WAXH2K00NL, naast een aantal Miele wasmachine, als beste uit de test. Opvallend, want de Bosch zo'n 600 euro goedkoper is dan de Miele ...
8.5
Bosch WAJ28000NL review en aanbiedingen

Bosch WAJ28000NL review en aanbiedingen

Update: De Bosch WAJ28000NL was lange tijd leverbaar, maar is helaas niet meer leverbaar. In de testen van diverse consumentensites scoorde deze Bosch wasmachine hoog. In deze review heb ik de Bosch WAJ28000NL op allerlei fronten onderzocht, ...
8.4
Bosch WAN28095NL review en aanbieding

Siemens WM14N095NL

De meeste wasmachines uit onze vergelijkingstesten zijn binnenkort niet meer verkrijgbaar, omdat deze vervangen worden door apparaten die voldoen aan het nieuwe energielabel wasmachines. In deze Bosch WAN28095NL review ga ik zo'n ...

 

A+++ energielabel

Alle wasmachines van Bosch die je vandaag de dag koopt hebben minimaal een energielabel A+++. Energieklasse A+++ staat voor zuinigheid, maar het kan nog zuiniger veel nieuwe Bosch machines zijn nog eens 10, 20 of 30% zuiniger dan voor het A+++-label noodzakelijk is.

 

Wassen op lage temperaturen

Een goed wasresultaat op een lage temperatuur is een specialiteit van Bosch. Op het terrein van wassen op lage temperaturen hebben de wasmachines van Bosch al jaren een voorsprong.

En dat geeft jouw een schone was en een lage energierekening.

 

Beladingsherkenner: weegt de hoeveel wasgoed in de machine en geeft aan hoeveel wasmiddel nodig is voor een optimaal wasresultaat. Ook past de wasmachine het energie- en waterverbruik

aan hoeveelheid wasgoed.

 

Aquasensor: de AquaSensor zorgt ervoor dat de wasmachine nooit te veel water verbruikt. Dat scheelt vele liters water die onnodig gebruikt wordt.
Ook zorgt de sensor dat er wasmiddelresten achterblijven, zodat voorkomen wordt dat je wasmachine gaat stinken door vetluis.

 

Wasprogramma’s op maat

Voor een optimaal wasresultaat kent Bosch een vlekkenautomaat een voor de zestien meest voorkomende vlekken. Voor elke vlekkensoort kent de wasmachine een wasprogramma met een perfect afgestelde combinatie van inweektijd, temperatuur, trommelbeweging en hoeveelheid wasmiddel. De meeste Bosch wasmachines kennen wasprogramma’s voor: bloed-, wijn-,inkt-, gras-, olie-, ei-, koffie-, makeup-, rode-wijn- en chocoladevlekken.

 

Aquastop voorkomt waterschade door lekkage

De Aquastop voorkomt dat er waterschade ontstaat door een waterlekkage in de Bosch wasmachine. Deze beveiliging is opgebouwd uit een veiligheidsventiel aan de kraan waarop de wasmachine is aangesloten.
Bij een lekkage vangt de beveiligde toevoerslang het water op. Om een lekkage in de machine tegen te gaan is de wasmachine voorzien van een opvangschaal wat automatisch wordt weggepompt.

 

ExtraKort 15’ programma

Met dit wasprogramma kan maximaal twee kilogram wasgoed binnen 15 minuten worden gewassen. Werkt goed als snel een beperkte hoeveelheid was extra snel gewassen moet worden.

 

 

 

 

 

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart