Besparen door de juiste wasmachine te kopen

Door slim te wassen en de juiste wasmachine bespaar je jaarlijks meer dat € 250.
Wij hebben enkele tips uitgewerkt, waarmee je direct geld bespaart tijdens het doen van de was.

infographic besparen op wassen

 

 

1Wassen op lage temperaturen

Bij een gemiddeld  gezin, gaan 6% van alle elektriciteitskosten naar de wasmachine.  Door te kiezen voor een zuinige wasmachine met A++ (of beter) bespaar je al snel € 50 per jaar. Deze nieuwe energiezuinige wasmachines gaan veel efficiënter om met stroom en water.  Verder wassen de huidige wasmiddelen ook prima schoon op lage temperaturen.

Door vaker te wassen op 3o° en 40° bespaar je al snel tientallen euro’s.

2
Energielabel A+++

De nieuwe generatie wasmachines zijn volledig afgestemd op energieverbruik. Door een wasmachine van 10 jaar oud te vervangen door een nieuwe, bespaar je al direct op je energierekening. Het energielabel geeft goed beeld van de energiezuinigheid. De meeste nieuwe wasmachines hebben een A++ of een A+++ label.

3
Volle trommel

Een wasmachine behaalt de beste wasresultaten met een volle trommel.  Door de was zoveel mogelijk op te sparen en alleen te waasen met een volle trommel, kun je al snel 20 euro besparen.  De meeste wasmachines worden steeds groter.  In steeds meer wasmachines past zeven, acht of negen kilo wasgoed.  Optimaal resultaat behaal je alleen met een volle trommel. Kies daarom een trommelinhoud die het best bij jouw situatie past.

4
Gebruik de waslijn en geen wasdroger

Het wasgoed (buiten) aan de waslijn hangen is de meest energiezuinige methode. Het drogen van je wasgoed aan de waslijn in plaats van een wasdroger, levert direct een behoorlijke besparing op.

In de winter het het buiten drogen van de was niet altijd een optie.  Als de waslijn geen optie is, dan komt een wasdroger in beeld. Ben je bewust dat vooral de oudere wasdrogers erg veel elektriciteit gebruiken. Milieu Centraal heeft berekend dat een wasdroger 7 procent van het stroomverbruik van een gezin bedraagt. Voor een gemiddeld gezin dat vier keer per week wast,  kost een wasdroger al gauw 100 euro aan elektriciteit.

Zowel voor het drogen binnen het huis als in de wasdroger is het belangrijk dat het wasgoed zo droog mogelijk uit de wasmachine komt. Let daarom bij het kopen van een nieuwe wasmachine op het toerental tijdens het centrifugeren.

Gaat de was vanuit de wasmachine in de wasdroger? Centrifugeer dan het wasgoed altijd op een zo hoog mogelijk toerental. Het centrifugeren van een wasmachine kost minder energie dan het drogen in de wasdroger.

 

 

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart