AEG wasmachine – welke wasmachine is het beste?

AEG heeft een hele serie nieuwe wasmachines geïntroduceerd. Ik verwacht veel van deze nieuwe wasmachines, want ze zitten vol met de beste technologie die op dit moment verkrijgbaar is om optimaal te kunnen wassen.

Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen de series en type…en welke AEG wasmachine kun je nu het beste kiezen?

Welke AEG wasmachine is de beste?[wpsm_box type=”blue” float=”none” text_align=”left” width=”60%” ]

Wat weet je na het lezen van dit artikel?

In dit artikel lees je alles wat ik de laatste jaren te weten ben gekomen over AEG apparaten.
Mijn praktijkervaring  heb ik aangevuld met alle informatie die op dit moment beschikbaar is over de nieuwste AEG wasmachine uit de 6000 /7000 / 8000 serie.  Als ik de kans krijg zal ik natuurlijk ook uitgebreide reviews schrijven om een eerlijk advies te kunnen geven.

[/wpsm_box]

 

Onze favoriete AEG wasmachines van dit moment

Voordat ik wat meer over de voordelen en nadelen van AEG zal vertellen, heb ik hieronder de beste AEG wasmachines uit onze vergelijkingstesten opgesomd.
Deze lijst met onze favoriete AEG apparaten zullen we na elke review weer actualiseren, zodat het een actueel overzicht blijft voor iedereen die op zoek  is naar een AEG.

[wpsm_top id=”2651″ full_width=”1″]

Natuurlijk  kun je nooit alle wasmachines van een merk over één kam scheren, toch doen we dat door een algemeen beeld te geven van sterke punten en de zwakkere punten van dit merk. Lees ook de praktijk ervaringen van reparateurs over AEG.

 

[wpsm_column size=”one-half”][/wpsm_column][wpsm_column size=”one-half” position=”last”][/wpsm_column]

 

Welke AEG wasmachine moet ik kiezen?

Er bestaat géén AEG wasmachine, die áltijd en voor iederéén de beste keuze is.
Een groot gezin heeft immers een andere wasmachine nodig, dan een éénpersoonshuishouden.

Veel mensen hebben geen zin om de lange lijsten met specificaties en vaktaal door te nemen. En gelukkig hoeft dat ook niet, want met de tabel hieronder kun je zelf eenvoudig bepalen welke eigenschappen (trommelgrootte en centrifugeer snelheid) jouw nieuwe wasmachine moet hebben.

Bij Coolblue vind je de hele serie nieuwste AEG apparaten op een rij.

 

 

De juiste trommelgrootte en centrifugeer toerental is een belangrijk vertrekpunt.

In veel web winkels kun je filteren op de inhoud van de trommel en het centrifugeer toerental. Hiermee wordt het zoeken een stuk gemakkelijker en bespaar je direct op de aankoop.

 

Wat biedt de nieuwste AEG serie aan extra’s?aeg-technologie

Met de nieuwste wasmachines uit de AEG 6000 7000 en 8000 serie wordt wassen weer een stuk gemakkelijker gemaakt.

De nieuwe stroomfunctie zorgt ervoor dat je 30% minder hoeft te strijken, omdat de was minder gekreukt uit de wasmachine komt. Maar dat is niet het enige nieuwe op de machines.

Hieronder heb ik een woordenboek gemaakt, waar de AEG vaktaal is uitgelegd naar normale mensentaal. Vervolgens heb ik een tabel gemaakt, waarin je kan op zoeken welke technologie in welke serie wasmachines zit.

 

Woordenboek AEG-taal naar Nederlands

De AEG wasmachines zijn voorzien van verschillende technologieën. Soms echt nieuw, maar ook soms hetzelfde met een mooie nieuwe naam.
Hieronder uitleg in normaal Nederlands, zodat iedereen het kan begrijpen. Soms aangevuld met mijn ervaringen met de techniek, zodat je weet of iets een reclamefabel is of daadwerkelijk aangetoonde feiten.

 

De nieuwe serie AEG wasmachines

AEG heeft een complete nieuwe lijn wasmachines en wasdrogers uitgebracht. Allemaal voorzien van de nieuwste technologieën.
Hieronder zie je welke serie wasmachines de hierboven genoemde technologieën terug te vinden zijn. In de 7000, 8000 en 9000 serie zijn de top apparaten ondergebracht die voorzien zijn van de stoomfunctie, en betere wasresultaten door het mengen van wasmiddel en wasverzachter.

Nieuwe AEG wasmachine series

 

Is AEG een goed merk?

Is AEG een goed merk met betrouwbare wasmachine? Uit eigen ervaring kan ik ‘ja’ zeggen. Ik heb zelf een AEG wasmachine die nu al 15 jaar elke week 3 of 4 trommels moet schoon wassen.

[wpsm_quote author=”Reparateurs over merk AEG” float=”right” width=”30%”]AEG wasmachines draaien goed, zonder veel problemen.[/wpsm_quote]

Ook van wasmachinereparateurs zijn positief over de wasmachines van AEG.
Weinig problemen die snel en goedkoop zijn op te lossen.  Ik plaats  AEG in op hetzelfde niveau als Bosch en Siemens. Met een AEG wasmachine moet je gemiddeld 3.000 wasbeurten zonder grote problemen kunnen wassen. Natuurlijk wel afhankelijk van onderhoud en gebruik van de wasmachine.

 

AEG wasmachine video’s

Omdat een filmpje meer zegt dan 1000 woorden heb ik hieronder enkele video’s verzameld die duidelijk weergeven waarom je met een AEG wasmachine een prima keuze maakt.

[wpsm_video]https://www.youtube.com/watch?v=G_Q179f190A&[/wpsm_video]

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart