AEG wasmachine – welke wasmachine is het beste?

AEG heeft een hele serie nieuwe wasmachines geïntroduceerd. Ik verwacht veel van deze nieuwe wasmachines, want ze zitten vol met de beste technologie die op dit moment verkrijgbaar is om optimaal te kunnen wassen.

Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen de series en type…en welke AEG wasmachine kun je nu het beste kiezen?

Welke AEG wasmachine is de beste?

Wat weet je na het lezen van dit artikel?

In dit artikel lees je alles wat ik de laatste jaren te weten ben gekomen over AEG apparaten.
Mijn praktijkervaring  heb ik aangevuld met alle informatie die op dit moment beschikbaar is over de nieuwste AEG wasmachine uit de 6000 /7000 / 8000 serie.  Als ik de kans krijg zal ik natuurlijk ook uitgebreide reviews schrijven om een eerlijk advies te kunnen geven.

 • welke AEG wasmachine moet ik kiezen?
 • wat maakt de nieuwe lijn AEG wasmachines en wasdrogers interessant?
 • is AEG een betrouwbaar merk?

 

Onze favoriete AEG wasmachines van dit moment

Voordat ik wat meer over de voordelen en nadelen van AEG zal vertellen, heb ik hieronder de beste AEG wasmachines uit onze vergelijkingstesten opgesomd.
Deze lijst met onze favoriete AEG apparaten zullen we na elke review weer actualiseren, zodat het een actueel overzicht blijft voor iedereen die op zoek  is naar een AEG.

8.7
AEG L7FENQ96 review en aanbiedingen

AEG L7FENQ96 review en aanbiedingen

Op dit moment zijn er nog maar weinig betrouwbare AEG L7FENQ96 reviews te vinden. Dat laat zien dat een uitgebreide test zeker geen overbodige luxe is. Hieronder lees je alles wat wij weten over deze nieuwe AEG wasmachine. Update: De AEG ...
8.3
AEG L6FBBERLIN review en aanbiedingen

AEG L6FBBERLIN review en aanbiedingen

Uit de verkoopstatistieken blijkt dat deze Aeg de afgelopen maanden een van de meest verkochte wasmachine is.In deze AEG L6FBBERLIN review lees je mijn bevindingen en mijn persoonlijk oordeel. Is dit een goede wasmachine voor een gezin? Op zoek ...
8.2
AEG L6FBNR1 review en kortingsdeals

AEG L6FBNR1 review en kortingsdeals

AEG heeft de productie van de populaire AEG L6FBSPEED gestopt, waardoor deze niet meer verkrijgbaar is. Maar welke AEG wasmachine met een vulgewicht van 8 kilo is dan een goed alternatief? In deze review bekijk ik de veel gekochte AEG L6FBNR1. ...
8.1
AEG L6FBKOLN review en aanbieding

AEG L6FBKOLN+ wasmachine

Tijdens mijn vakantie in Texel stond in de berging van mijn huisje de AEG L6FBKOLN. Tijdens enkele regendagen heb ik deze wasmachine uitgebreider bekeken en uiteraard enkele wasjes gedraaid. In deze AEG L6FBKOLN review lees je mijn bevindingen. ...

Natuurlijk  kun je nooit alle wasmachines van een merk over één kam scheren, toch doen we dat door een algemeen beeld te geven van sterke punten en de zwakkere punten van dit merk. Lees ook de praktijk ervaringen van reparateurs over AEG.

 

Sterkte punten van AEG:
 • Wassen bovengemiddeld goed schoon
 • Centrifugeren goed (goed te combineren met een wasdroger)
 • Vaak zuinig met water
 • Weinig technische problemen. Degelijke wasmachines.

Zwakkere punten van AEG:
 • De aanschafprijs

 

Welke AEG wasmachine moet ik kiezen?

Er bestaat géén AEG wasmachine, die áltijd en voor iederéén de beste keuze is.
Een groot gezin heeft immers een andere wasmachine nodig, dan een éénpersoonshuishouden.

Veel mensen hebben geen zin om de lange lijsten met specificaties en vaktaal door te nemen. En gelukkig hoeft dat ook niet, want met de tabel hieronder kun je zelf eenvoudig bepalen welke eigenschappen (trommelgrootte en centrifugeer snelheid) jouw nieuwe wasmachine moet hebben.

Bij Coolblue vind je de hele serie nieuwste AEG apparaten op een rij.

 

1 tot 2 personen 3 of 4 personen Meer dan 5 personen
Ik gebruik meestal de waslijn ·   7 kilo wasmachine

·   1400 toeren

·   8 kilo wasmachine

·   1400 toeren

·   9 kilo wasmachine

·   1400 toeren

Ik gebruik vaak  een wasdroger ·   7 kilo wasmachine

·   1600 toeren

·   8 kilo wasmachine

·   1600 toeren

·   9 kilo wasmachine

·   1600 toeren

 

De juiste trommelgrootte en centrifugeer toerental is een belangrijk vertrekpunt.

 • Een te grote wasmachine die centrifugeert op het hoogste toerental is onnodig duur is aanschaf en gebruikt meer energie.
 • Ook wordt je was schoner als je wast met een volle trommel.

In veel web winkels kun je filteren op de inhoud van de trommel en het centrifugeer toerental. Hiermee wordt het zoeken een stuk gemakkelijker en bespaar je direct op de aankoop.

 

Wat biedt de nieuwste AEG serie aan extra’s?aeg-technologie

Met de nieuwste wasmachines uit de AEG 6000 7000 en 8000 serie wordt wassen weer een stuk gemakkelijker gemaakt.

De nieuwe stroomfunctie zorgt ervoor dat je 30% minder hoeft te strijken, omdat de was minder gekreukt uit de wasmachine komt. Maar dat is niet het enige nieuwe op de machines.

Hieronder heb ik een woordenboek gemaakt, waar de AEG vaktaal is uitgelegd naar normale mensentaal. Vervolgens heb ik een tabel gemaakt, waarin je kan op zoeken welke technologie in welke serie wasmachines zit.

 

Woordenboek AEG-taal naar Nederlands

De AEG wasmachines zijn voorzien van verschillende technologieën. Soms echt nieuw, maar ook soms hetzelfde met een mooie nieuwe naam.
Hieronder uitleg in normaal Nederlands, zodat iedereen het kan begrijpen. Soms aangevuld met mijn ervaringen met de techniek, zodat je weet of iets een reclamefabel is of daadwerkelijk aangetoonde feiten.

Van:  AEG wasmachine taal Naar: normaal Nederlands
ÖkoMix-technologie Wasmiddel en wasverzachter wordt vooraf gemengd. Dit voorkomt wasmiddel op kleding en zorgt dat de waskracht optimaal gebruikt wordt.
Met DirectSpray wordt dit mengsel optimaal verdeeld over de was in de trommel.Onze bevinding: werkt echt!
Veel AEG die we gereviewd hebben blinken uit in schoonwassen.
Pro Sense-technologie De AEG wasmachine weegt de hoeveelheid was die daadwerkelijk in de trommel zit. De duur van het wasprogramma wordt hier automatisch op afgesteld. Hierdoor duurt een wasprogramma niet langer dan nodig. Dit bespaart tijd, energie en voorkomt onnodig slijtage aan kleding.
OkoPower Super snel wasprogramma van slecht 59 minuten.
Binnen één uur is je vieze was weer stralend schoon.
OkoInverter Is de naam die AEG aan de motor in de wasmachine heeft gegeven. Natuurlijk is dit een koolborstelloze motor, met lage geluidsniveau tijdens wassen en minder kans op reparaties.

Dat AEG vol vertrouwen heeft in de nieuwe motor blijkt wel door de lange garantie die hierop zit.

ProSteam Dit is een nieuwe bruikbare functie op de nieuwe wasmachinelijn van AEG.

Een wasprogramma kan worden afgesloten met stroom, waardoor de was met 33% minder kreukels uit de wasmachine komt.

Hierdoor hoef je nauwelijks nog te strijken.

ECO Time Save Beste bijzonder als je weet dat bij andere merken een ECO wasprogramma uren kan duren. Met deze optie op je AEG was je niet alleen zuinig, maar ook nog eens stuk sneller dan andere merken wasmachines.
ProTex trommel AEG heeft een speciale wasmachinetrommel ontworpen met meer gaatjes. Hierdoor wordt je favoriete kleding beter beschermd in de trommel.

Onze bevinding: broodje aap! Werking niet bewezen

Elke fabrikant heeft een mooie naam verzonnen voor hun nieuwe trommel. De bewering dat was hier minder in slijt is nooit aangetoond.

De Consumentenbond heeft geen bewijs tijdens hun vergelijkingstesten dat speciale trommels zorgen voor minder slijtage.

 

De nieuwe serie AEG wasmachines

AEG heeft een complete nieuwe lijn wasmachines en wasdrogers uitgebracht. Allemaal voorzien van de nieuwste technologieën.
Hieronder zie je welke serie wasmachines de hierboven genoemde technologieën terug te vinden zijn. In de 7000, 8000 en 9000 serie zijn de top apparaten ondergebracht die voorzien zijn van de stoomfunctie, en betere wasresultaten door het mengen van wasmiddel en wasverzachter.

Nieuwe AEG wasmachine series

 

Is AEG een goed merk?

Is AEG een goed merk met betrouwbare wasmachine? Uit eigen ervaring kan ik ‘ja’ zeggen. Ik heb zelf een AEG wasmachine die nu al 15 jaar elke week 3 of 4 trommels moet schoon wassen.

AEG wasmachines draaien goed, zonder veel problemen.

Reparateurs over merk AEG

Ook van wasmachinereparateurs zijn positief over de wasmachines van AEG.
Weinig problemen die snel en goedkoop zijn op te lossen.  Ik plaats  AEG in op hetzelfde niveau als Bosch en Siemens. Met een AEG wasmachine moet je gemiddeld 3.000 wasbeurten zonder grote problemen kunnen wassen. Natuurlijk wel afhankelijk van onderhoud en gebruik van de wasmachine.

 

AEG wasmachine video’s

Omdat een filmpje meer zegt dan 1000 woorden heb ik hieronder enkele video’s verzameld die duidelijk weergeven waarom je met een AEG wasmachine een prima keuze maakt.

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart