AEG LVogue review

AEG-LVogue Review - nieuwe AEG wasmachine

Update: De AEG LVogue was lange tijd leverbaar, maar is helaas niet meer leverbaar. In de testen van diverse consumentensites scoorde deze AEG wasmachine hoog.

In deze review heb ik de AEG LVogue op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasmachine niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasmachine . Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Let op: de AEG LVogue wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Alternatieven voor de AEG LVogue

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de AEG LVogue op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasmachine te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasmachine te bestellen is.

Let op: hieronder gaat de review van de AEG LVogue verder. Deze wasmachine is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.

Onderwerpen van  de AEG LVOGUE review

[magicactionbox id=”2544″]

Vergelijking wasmachine webwinkels?

Er zijn veel webwinkels waar je een wasmachine kan kopen, maar welke is nu de beste? Wat zijn de grote verschillen tussen de winkels?
Ik zet ze op een rij. De verschilpunten zit voornamelijk in de bezorgkosten en installatiekosten van je nieuwe wasmachine.
WasmachineStore van Coolblue is onze favoriet, omdat naast een lage prijs de bezorging én installatie helemaal gratis is.

Verschillen tussen webwinkels
De meeste gestelde vraag: bij welke winkel kun je veilig online een wasmachine aanschaffen?
Elk jaar vergelijken we de belangrijkste webwinkels en zetten we de voordelen en nadelen op een rij.,

Bekijk vergelijkingstest wasmachine-winkels

AEG LVOGUE review

Ben je opzoek naar een nieuwe wasmachine, maar wil het niet zo opschieten met de zoektocht omdat je twijfelt welke je moet kiezen?  Met deze review ga ik je helpen.
Dit keer bekijk ik de AEG LVogue. Dit is een voorlader wasmachine met een trommel van 8 kilo voor een gemiddelde prijs.

Wat krijg je voor dit bedrag. Wat zijn de sterke punten, en waarop presteert deze wasmachine minder? Hier heb ik de testscores uitgebreid toegelicht.

8.1 Totale Score
Geslaagde 8 kg AEG wasmachine

Capaciteit: 8 kilo
Centrifugeren: 1400
Energieklasse: A+++-10% (173 kWh)
Energiekosten per jaar: 40 euro
Wasresultaat: goed
Centrifugeert zeer goed

Wasresultaat
9.5
Energieverbruik
7.5
Gebruiksgemak
8
Snelheid
7
Centrifugeren
9
Spoelen
7.5
Prijs/kwaliteit
8.5
 • Specificaties & Uitleg
 • Video over deze wasmachine
 • Handleiding van deze wasmachine

Ik zal deze review beginnen om eerst naar de specificaties van de LVOGUE  te kijken en een toelichting gegeven.

Specificaties en uitleg bij de AEG LVOGUE
Introductie jaar Deze wasmachine is in 2016  geïntroduceerd. De AEG LVOGUE is voorzien van moderne extra’s zoals een stoomfunctie.
Vulgewicht De maximale vulcapaciteit  bedraagt 8 kg. Hiermee is deze wasmachine geschikt voor gezinnen en  huishoudens van 1 tot 3 personen.
Centrifuge toerental De wamachine centrifugeert op 1400 toeren per minuut en heeft een droogklasse B (restvochtpercentage 52%) . Dit is minder dan 1600 toeren wasmachines.Droog je je was meer dan 2 keer per week in de droger dan kun beter kiezen voor een wasmachine met een  droogklasse A met een resttvochtpercentage van 44%. De was komt dan droger uit de wasmachine , waardoor de wasdroger sneller en zuiniger is.
Energieverbruik Energieklasse A+++ -10% Energieverbruik per jaar: 192 kWh/jaar (0.95 kWh per cyclus) Geschatte energiekosten  ongeveer  € 44 (op basis van 220 wasbeurten). Hiermee bevindt AEG zich in de middenmoot  in vergelijking tot andere 8 kilo wasmachine. Maar het verschil is te verwaarlozen tot een paar euro meer op jaarbasis, laat hier je keuze niet van afhangen.
Afmetingen De afmetingen zijn vooral van belang als de wasdroger op de wasmachine moet komen. Dan moet de wasmachine groot genoeg zijn, zodat de wasdroger goed stabiel staat.(H)85 x (B)60 x (D)54,5
Wasresultaat Op basis van een Europese normering valt de wasmachine in de A -klassen. AEG wasmachines staan bekend om een goed reputatie op gebied van schoonwassen.
Geluidniveau Geluidsniveau wassen: 51 db (iets minder dan normaal in vergelijking met andere wasmachine.) Geluidsniveau centrifugeren : 77 db (iets meer dan normaal niet beter dan andere wasmachines)
Bijzonderheden De AEG beschikt over een stoomfunctie. Erg handig om kleding op te frissen of strijken wat gemakkelijker te maken.

SoftPlus

Prosteam

Meer specifieke vragen over de AEG. Deze handleiding geeft veel antwoorden.

Eigenschappen

Deze voorlader wordt aangedreven met een koolborstelloze inverter motor.
De maximale capaciteit van deze wasmachine is 8 kilo en daarmee geschikt voor een gemiddeld huishouden tot 3 personen.
Bij synthetische stof is de maximale capaciteit 3,5 kilo.

De maximale centrifugesnelheid is 1400 en bij synthetische kleding 1200. Wat erg fijn is aan de AEG is dat je de snelheid van het centrifugeren zelft kun aanpassen.

De kuip is gemaakt van kunststof en de diameter van de vulopening bedraagt 30 centimeter.

Deze AEG Lvogue voorlader behoort tot de zogeheten Protex-lijn wasmachines. De AEG LSPECIAL8 wasmachine is technisch gelijk aan deze wasmachine. Het verschil zit hem in de kleur van het frontje en van de deur.

Bekijk de verschillen tussen de AEG LVogue en LSpecial8.

Testresultaten Schoonwassen

AEG scoort met al zijn wasmachine altijd goed op het onderdeel schoonwassen. De LVogue maakt de reputatie waar.  Zowel de katoenen was als de synthetische was komt goed schoon uit de trommel na een wasbeurt.

Bovendien centrifugeert deze wasmachine voor een 1400 toeren wasmachine ook goed. Na het centrifugeren bedraagt het restvocht nog 52% en dat is meer dan de duurdere 1600 toeren wasmachine. Dit is geen probleem als je de was droogt op de waslijn. Gebruik je vaak een droger dan is een 1600 toeren 8 kg wasmachine te overwegen.

Voor wol en zijde zijn er speciale programma’s en er is ook een stoomprogramma om kleding even op te frissen. De wastijd van een programma wordt afgesteld op het wasgoed dat je in de trommel hebt. Hierdoor is deze tijd nooit te lang en worden vezels en kleur van de was optimaal beschermd.

Testresultaten snelheid van de wasprogramma’s

De AEG beschikt over alle noodzakelijke wasprogramma’s:

 • Fijne was
 • Katoen
 • Korte was (+/- 60 min)
 • Opfrissen (tot +- 20 min)
 • Synthetisch
 • Wol
 • Beddengoed

Dit zijn meer dan voldoende programma’s om je in de dagelijkse praktijk mee te redden.

Nieuw is de ProSteam functie. Deze heb ik al eerder besproken in dit algemene artikel over AEG wasmachines.

wasprogramma's

Testresultaten water- en energieverbruik

Deze wasmachine heeft dus het energielabel A+++, maar hoe zit dit wanneer je deze wasmachine gebruikt? Wat ben je zoal kwijt aan water en energie?

Per cyclus ben je 50 liter kwijt met deze wasmachine, wat neerkomt op zo een 10900 liter per jaar voor een gemiddeld gezin. Qua water is deze wasmachine het zuinigst bij een volle trommel en met het programma katoen op 40 graden.

De energie die je per cyclus kwijt bent is 0.95 en op jaarbasis zo ongeveer 173 kWh. Het geluid dat deze wasmachine produceert tijdens het wassen ligt op 51 decibel en tijdens het centrifugeren komt er een geluid vanaf die 77 decibellen telt.

Testresultaten gebruiksgemak

Deze wasmachine heeft een display die aangeeft in welke fase van het programma de wasmachine zit en hoe veel resterende tijd er nog over is.

Hierbij is de aanduiding van resterende tijd nauwkeuriger dan de indicatie van programmastatus. Aan het einde van een programma is er een geluidssignaal om je hierop te attenderen. Ook kun je een programma later laten starten door een de starttijd in te stellen met een timer. Deze maakt het mogelijk om de start uiterlijk 20 uur later de later plaatsvinden.

Verder zit er kinderbeveiliging en waterbeveiliging op deze wasmachine.

Alle pluspunten en minpunten

plus punten
 • Goede resultaten met schoonwassen
 • Lange levensduur
 • Stoomfunctie
 • Programma’s zijn zelf aan te passen

Min punten
 • Geen grote nadelen

Eindoordeel en advies

De AEG LVogue staat erg hoog op mijn lijstje van favoriete 8 kilo wasmachines. Qua testen is deze AEG vergelijkbaar met andere, maar het grote voordeel is de betrouwbaarheid van het merk. Deze is vergelijkbaar met Siemens en AEG, maar toch een stuk beter dan bijvoorbeeld Samsung.

Deze wasmachine kun je voor een redelijk mooie prijs aanschaffen. Bekijk de aanbieding hieronder maar eens.
Bovendien is deze wasmachine ook nog eens redelijk zuinig. Deze wasmachine is een echte aanrader.

Mogelijke alternatieven

Uit de vergelijkingstest blijkt dat deze AEG een geslaagde 8 kilo wasmachine is. Ik sluit de review af met drie alternatieven.

 • Goedkope 8 kg wasmachine:  een goedkoper alternatief dat de AEG LVogue, maar wel een kortere levensduur.
 • Midden klasse: een gelijkwaardige wasmachine voor de AEG LVogue
 • Top klasse: de absolute top als je kijkt naar prestaties en betrouwbaarheid, maar ook een stuk duurder

Samsung WW80J6403EW Siemens WM16W461NL Siemens WM14T463NL (beste prijs/kwaliteit)
Wasmachine review Samsung WW80J6403EW Lees advies Wasmachine review Siemens WM16W461NL Lees advies Siemens WM14T463NL review en aanbieding Lees advies
Goedkope 8 kg wasmachine
Biedt de beste prijs/kwaliteit
Prima midden klasse
Betrouwbaar en duurzaam
Redactie Keuze:
8 kilo wasmachine

Perfect prijs/kwaliteit
Zeer goede wasresultaten
Betrouwbare machine
2 Opmerkingen
  • beste mevrouw Lembeck

   Dank voor het signaal. Ik ben bezig de links naar winkel flink te vernieuwen. Nu is het veel handwerk en daarom soms als een product niet meer op voorraad is blijft een link je staan.

   Kortom ik ga het aanpassen en binnen korte tijd super veel nieuwe functies, waar ik zelf trots op ben. Ik hoop mijn bezoekers ook 😉

   Ruud

Laat een reactie achter

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart