5 tips voor het wassen van kinderkleding

Kinderkleding moet nu eenmaal vaak gewassen worden. Kinderen houden ervan om lekker te ravotten en hun kleding zit al gauw vol met vlekken, of dat nu van het gazon is of van de worteltjes die ze eten. Sommige vlekken komen er maar moeilijk uit, maar de meeste kinderkleding kan wel tegen een stootje. Wat kun je het beste doen als je kinderkleding gaat wassen? Hieronder 5 tips voor het wassen van kinderkleding.

1. Wrijf de vlekken meteen in

Het is altijd goed om de vlekken meteen in te wrijven als deze ontstaan. Je kunt de vlekken natmaken en het kledingstuk een tijdje in de week laten liggen. Wrijf de vlek dan goed met wasmiddel voor je het kledingstuk in de machine doet. In kinderkleding zitten vaak zeer hardnekkige vlekken. Denk aan grasvlekken, maar ook aan vlekken die bij het eten ontstaan, bijvoorbeeld van tomatensaus. Dit soort vlekken trekken vaak snel in, dus zorg ervoor dat de kleding niet te lang blijft liggen voor je de wasmachine draait.

2.  Kies voor de juiste wasmachine

Ook de wasmachine kan het verschil maken als je kinderkleding gaat wassen. Daarbij denken we niet alleen aan de verschillende programma’s, waardoor de kleding minder aan slijtage onderhevig is, maar ook aan de inhoud van de trommel. Als je een gezin hebt, stapelt de was zich al gauw op. Met de beste gezinswasmachines was je efficiënt en zal de kinderkleding minder snel slijten.

3. Bekijk altijd het waslabel

Het lijkt misschien een overbodige tip, maar het gebeurt echt regelmatig dat een waslabel genegeerd wordt. In sommige gevallen zal dat niets uitmaken, maar in andere gevallen krimpt de kleding of beschadigt deze. Vooral bij meisjeskleding zie je vaak dat er delicate stoffen worden gebruikt die daar niet tegen kunnen. Hou je dan ook altijd aan de instructies die op het label staan.

4. Gebruik nooit een overdaad aan wasmiddel

Bij erg vieze kleding kun je soms denken dat een extra bolletje wasmiddel in de machine uitkomst brengt. Dit is echter helemaal niet zo goed als je denkt. Wanneer je te veel wasmiddel gebruikt, vervagen de kleuren en kan de kinderkleding er vaal uit gaan zien. Ook wasverzachter is vaak niet echt een goede keuze. Deze bevat veel geur- en kleurstoffen, waardoor het voor kinderkleding afgeraden wordt. Ook knuffels kun je beter niet met wasverzachter wassen.

5. Was kinderkleding binnenstebuiten

Het is verstandig om kinderkleding altijd binnenstebuiten te wassen. Vaak zitten er prints op de kinderkleding en allerlei andere decoraties, zoals leuke knopen. Door de kinderkleding binnenstebuiten te doen voor je deze in de machine doet, bescherm je zowel het kledingstuk zelf als de rest van je was. Zitten er echt delicate stoffen bij? Doe deze dan voor de zekerheid altijd in een waszak. Zo blijft de kinderkleding lang mooi en kan jouw kleintje er lekker lang plezier van hebben. Tot het weer tijd is voor de volgende kledingmaat natuurlijk!

Wasmachine Pagina
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart