Goedkoop Zanussi ZWF9147NW review

Zanussi ZWF9147NW review

Interessant koopje?0

€409.00 €499.00

Direct naar laagste prijs wehkamp.nlWehkamp
Bekijk aanbieding
Ontvang Aanbieding Alert!
×
Stuur mij een email bij een super aanbieding
Stel in voor:: ZWF9147NW wasmachine - €409.00
Bekijk prijsverloop
×
Prijzen voor ZWF9147NW wasmachine
Latest updates:
  • €409.00 - 8 October 2017
  • €419.00 - 24 September 2017
  • €409.00 - 17 September 2017
  • €419.00 - 30 August 2017
  • €428.00 - 23 August 2017
Since: 23 August 2017
  • Highest Price: €428.00 - 23 August 2017
  • Lowest Price: €409.00 - 17 September 2017
Laagste prijscheck uitgevoerd op: 23 oktober 2017 04:31 (Info)
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on [relevant Amazon Site(s), as applicable] at the time of purchase will apply to the purchase of this product.
0
8 Rapportcijfer
Goedkope 9 kilo wasmachine zonder luxe

Capaciteit: 9 kilo
Centrifugeren: 1400
Energieklasse: A+++
Energiekosten per jaar: 40 euro
Wast zeer goed schoon.

Schoon wassen
9.5
Centrifugeren
8.5
Bediening / gebruik
8
Energieverbruik
6.5
Snelheid
6.5
Spoelen
7.5
Prijs / kwaliteit
9.5
Pluspunt
  • Beste Koop van de Consumentenbond
  • Zeer goed in schoonwassen 
  • Energiezuinig label A+++
  • Centrifugeert goed
  • Prijs
Minpunt
  • Eco-wasprogramma duurt lang
Extra korting via WasmachinePagina
30 euro korting bij AO.nl

ao.nl-logo-actie-weken

Ik kan weer een leuke korting aanbieden op bijna alle wasmachines van AO.nl.
Geen gedoe met cashback, maar gewoon direct 30 euro van de prijs!


Klik voor jouw kortingscode

 

Deze kortingscode werkt en is geldig t/m 31 oktober, op alle wasmachines vanaf € 349

Zanussi ZWF9147NW review: wat valt ons op?

Is de Zanussi ZWF9147NW een goed presterende wasmachine voor een gezin? Het antwoord op deze vraag ga ik geven na een uitgebreide beoordeling en vergelijking van deze 9 kilo wasmachine met enkele andere geteste machines.

Om een goede gezinswasmachine te zijn, moet een wasmachine als eerste goed schoon wassen. Uit eigen ervaring weet ik dat kinderen dagelijks weer veel was in de wasmand stoppen, daarom speelt energiezuinigheid ook een belangrijke rol. De energierekening moet ondanks het vele wassen immers wel laag blijven.

Onze uitgebreide Zanussi ZWF9147NW test- voordelen en nadelen

In deze Zanussi ZWF9147NW review ga ik kijken naar:

  • Schoonwassen
  • Centrifugeer resultaat
  • Snelheid van de wasprogramma’s
  • Gemak tijdens gebruik
  • en de Prijs/Kwaliteit ten op zichte van andere wasmachines

De specificaties zien er goed uit en ook de prijs is aantrekkelijk ten opzichte van de duurdere merken.

Als eerste kijk ik naar de prijs. Hierboven zie je de prijzen van de  verschillende winkels vergeleken. Op het moment van schrijven, lopen de prijsverschillen op tot meer dan 50 euro. Vaak worden deze grote verschillen veroorzaakt, doordat de Zanussi ZWF9147NW in de aanbieding is door een tijdelijke promotie- of cash-back-actie.

Ik adviseer je dan ook zeker om even de prijzen bij de hierboven genoemde winkels na te lopen.

Zelf hebben we ook vaak een unieke actie- en kortingscodes van WasmachinePagina, hiermee krijg je nog eens extra korting bij de webwinkel.
Onze eigen wasmachine-kortingscodes staan altijd in het kader onder de prijzen.

Opvallende eigenschappen

  • Predicaat Beste Koop van de Consumentenbond
  • Zeer goede wasresultaten 
  • Energiezuinig label A+++
  • Prima in combinatie met een wasdroger
  • Goedkoop in aanschaf

Hieronder heb ik alle opvallende voordelen en nadelen van de  Zanussi ZWF9147NW  en opvallende eigenschappen uitgebreider beschreven.

Zanussi ZWF9147NW review

Welke winkel moet je kiezen?

Als je een wasmachine online gaat kopen, wil je naast de laagste prijs natuurlijk ook een snelle en deskundige levering.
Wat dat betreft zitten er behoorlijke verschillen tussen de grote webwinkels.
Coolblue is een absolute topper als het aankomt op service, installatie en bereikbaarheid voor vragen.

Winkel Bezorgen Aansluiten Bereikbaarheid & service
Coolblue (WasmachineStore.nl)
Nr.1 Wasmachinewinkel
Gratis bezorgd
Gratis aansluiten van je wasmachine

Altijd 7 dagen per week bereikbaar tot 23:59!
BCC
Top Wasmachinewinkel
Gratis bezorgd € 14,95
14 dagen laagste prijsgarantie!
Bezorg mogleijkheden
AO.nl
Top Wasmachinewinkel
Gratis bezorgd Gratis aansluiten
7 dagen laagste prijsgarantie!
Wehkamp
Nr.1 Wasmachinewinkel
Gratis bezorgd € 29,95
Expert Gratis bezorgd
Door deskundig Expert medewerker
€ 24,95 (incl. uitleg)
MediaMarkt Gratis bezorgd Vanaf € 15,-
EP Gratis bezorgd € 29,95
Bestekeus.nl Gratis bezorgd weekend onbereikbaar
BestSellers.Eu Gratis bezorgd € 30,-

 

De was wordt erg goed schoon

Om maar direct met een groot pluspunt te beginnen. De Zanussi wast erg goed schoon en is vergelijkbaar met de beste 9 kilo wasmachines van dit moment, zoals de Siemens WM16Y541NL of de Bosch WAY32541NL.  Best bijzonder, want de prijs van de toppers ligt een stuk hoger.

Je kunt kiezen uit acht wasprogramma’s. Dit is in vergelijking met andere wasmachines een beetje karig.

beperkt aanal wasprogramma'sOp de machine vind je een wasprogramma voor:

  • katoen
  • synthetische was
  • fijne was
  • handwas/wol
  • korte was
  • mix
  • opfrisprogramma

De Zanussi kent verder geen andere speciale opties, zoals een outdoor programma.
Maar wanneer je daar toch nooit gebruik van maakt, dan is deze eenvoud misschien wel gemakkelijker.

Met een knop selecteer je het juiste wasprogramma en vervolgens druk je op de startknop. Dit lijkt weer op de vertrouwde wasmachine die iedereen direct kan bedienen zonder dat het nodig is om een handleiding door te ploeteren. Eventueel kun je nog wat opties,  zoals de temperatuur aanpassen mocht dat nodig zijn.

Wassen met de Zanussi

Tijens de test koos ik voor een katoenprogramma op veertig graden met een volle trommel. De katoenwas kwam goed schoon uit de machine. Ook merk je dat de wasmachine best goed centrifugeert, maar met een restvochtpercentage van 52% is dit toch wat minder dan de 1600 toeren varianten. Is dat erg? Als je weinig gebruik maakt van een wasdroger, maakt het weinig uit. Alleen heeft de was iets langer nodig om droog te worden op de waslijn.

Gebruik je wel veel de wasdroger, dan kun je energie besparen door bijvoorbeeld de Samsung WW90J6603EW kiezen. Maar dan moet je het niet voor de portemonnee doen, want de meerprijs van de wasmachine verdien je niet zo snel terug.

 

Het is wel wachten geblazen

Wanneer je kiest voor de katoen eco stand dan wordt je geduld op de proef gesteld. Het duurt maar liefst vier uur voordat een standaard 40 graden was gereed is. Het synthetische programma op veertig graden duurt ook lang.

Gelukkig zitten er wel programma’s op de Zanussi wasmachine om flink op de tijd te besparen door het gebruik van het korte was programma. Een andere mogelijkheid is het kiezen voor de startuitstelfunctie en laat de was ‘s-nachts te laten draaien.

Het korte opfrisprogramma werkt trouwens goed. Met twee shirts in de machine, liet ik het programma zijn werk doen. De shirtjes kwamen na twintig minuten heerlijk fris weer uit de trommel.

Samenvattend kan ik alleen maar zeggen dat de was resultaten van deze Zanussi wasmachine erg meevallen en vergelijkbaar zijn met dure top wasmachines.

 

“Een hele fijne wasmachine om te gebruiken. Je kunt snel een programma kiezen en de was komt echt goed schoon uit de wastrommel. Dik tevreden.”
Sarina de Groot - Gezin met twee kinderen

 

Laag energieverbruik dus goedkoop in gebruik

laag energieverbruikDe Zanussi ZWF9147NW heeft een energieklasse A+++ en is dus een zuinige wasmachine.
Het jaarlijkse verbruik ligt rond de 173 kWh, dit komt overeen met zo’n veertig euro per jaar.

Het waterverbruik is 11400 liter per jaar. Qua kosten is dit ongeveer zestien euro.

In vergelijking met andere 9 kilo wasmachine zet ook hier de Zanussi prima testresultaten neer. Alleen de eerder genoemde Samsung is nog zuiniger met 154 kWu.  (in kosten ongeveer 5 euro per jaar)

 

Gemakkelijk in dagelijks gebruik

Iedereen kan de was doen met deze Zanussi wasmachine. Het heeft niet erg veel extra opties waaruit je kunt kiezen, dus de kans dat je het verkeerde programma kiest, is erg gering. Je hebt de keuze uit acht wasprogramma’s en de temperatuur en het aantal toeren kun je zelf instellen met de druktoetsen. Erg duidelijk en overzichtelijk.

De wasmiddellade hoef je niet meer zelf schoon te maken, dit regelt de machine automatisch. Daarentegen zit er geen apart reinigingsprogramma voor de trommel op, maar dat is niet zo erg. Eén keer per maand een wasprogramma draaien op 90 graden en de trommel blijft prima schoon.

Verder is de uitgestelde startfunctie een uitkomst voor diegene die de wasjes graag ’s nachts laat draaien vanwege de daluren. Je kunt vooraf al de was in de wasmachine stoppen, het juiste programma kiezen en op het gewenste moment laten draaien.

 

Conclusie en beoordeling

En zoals belooft wil ik de Zanussi ZWF9147NW afsluiten met het beantwoorden van de startvraag: is de Zanussi een prima gezinswasmachine?

Deze Zanussi ZWF9147NW levert prima prestaties voor zijn relatief lage prijs. De wasmachine is zeer eenvoudig te gebruiken en het beschikt over alle mogelijkheden om alle kledingstukken te kunnen wassen.
De grote trommelinhoud is erg handig voor grote gezinnen. Een tweepersoons huishouden zal deze trommel niet snel gevuld krijgen.

Voor huishoudens die niets geven om luxe features is deze wasmachine een voordelige, maar goede aankoop. Verwacht geen luxe opties op deze wasmachine, zoals een stoomfunctie, trommelverlichting of een anti vlekken systeem, maar met schoonwassen heeft de wasmachine helemaal geen problemen. Houd er rekening mee dat het eco programma wel erg lang duurt. Het is een energiezuinige wasmachine, maar energie besparen kost tijd bij dit type Zanussi.

 

Zanussi ZWF9147NW aanbiedingen en kortingsacties

Prijzen voor ZWF9147NW wasmachine
Latest updates:
  • €409.00 - 8 October 2017
  • €419.00 - 24 September 2017
  • €409.00 - 17 September 2017
  • €419.00 - 30 August 2017
  • €428.00 - 23 August 2017
Since: 23 August 2017
  • Highest Price: €428.00 - 23 August 2017
  • Lowest Price: €409.00 - 17 September 2017

Ontvang een mail als deze wasmachine in de aanbieding komt.

Stel in voor:: ZWF9147NW wasmachine - €409.00

 

1 Reactie
  1. Reply
    renee 21 augustus 2017 om 17:14

    Via wasmachinepagina bij deze wasmachine terecht gekomen. Wasmachine draait prima, was komt erg schoon uit en de wasmachine is stil.
    Aanrader.

Jouw mening