Goedkoop
0
Zanussi ZWF71463W review en aanbieding

Zanussi ZWF71463W review en aanbieding

Vergelijken
Interessant koopje?+1

€317.42 €439.00

Bekijk de aanbieding van: bol.combol.com
Ga naar de Dag Deal
Ontvang Aanbieding Alert!
×
Stuur mij een email bij een super aanbieding
Stel in voor:: Zanussi ZWF71463W - Wasmachine - €317.42
Bekijk prijsverloop
×
Prijzen voor Zanussi ZWF71463W - Wasmachine
Latest updates:
  • €317.42 - 21 August 2018
  • €329.00 - 14 August 2018
  • €317.42 - 13 August 2018
  • €365.00 - 12 August 2018
  • €317.42 - 8 August 2018
  • €365.00 - 2 August 2018
  • €317.42 - 1 August 2018
  • €365.00 - 29 July 2018
Since: 24 February 2018
  • Highest Price: €366.00 - 6 March 2018
  • Lowest Price: €315.00 - 24 February 2018

Deze Zanussi wasmachine is een van de goedkoopste 7 kilo wasmachines van dit moment. Maar wat krijg je eigenlijk voor deze prijs? Is goedkoop uiteindelijke niet duurkoop? In deze Zanussi ZWF71463W review ga ik de prestaties vergelijken met enkele concurrenten.

Wat kost de Zanussi ZWF71463W?

De aanschafprijs van deze Zanussi is relatief laag. De verschillen in verschillende webwinkels is klein. Alleen tijdens acties en aanbiedingen kunnen prijsverschillen oplopen.
Lees ook meer over de verschillen tussen de webwinkels.

Actuele acties en kortingscodes

Geen gedoe met cashback, maar gewoon direct 30 euro van de prijs!

Bekijk €30 kortingscode AO.nl

Zanussi ZWF71463W test met bevindingen en uitleg

De Zanussi heeft een trommelinhoud van 7 kilo en dat is vandaag de dag de instap grootte. Vergis je niet, want 7 kilo is ruim voldoende om voor 1 tot 3 personen te was weer schoon te krijgen. De wasmachine is bijna identiek aan de grotere Zanussi ZWF81663W met een 8 kilo trommel. Lees in onderstaande tekst meer over mijn bevindingen en bepaal zelf of dit past bij jouw wensen.

Zanussi ZWF71463W

Inhoudsopgave

  • Uitleg bij onze reviewscores
  • Achtergronden bij specificaties en functionaliteiten
  • Andere goedekope alternatieven
  • Prijsverloop, acties en aanbieding-alert

7.6 Rapportcijfer
Goedkope schoonwasser

Trommel capaciteit: 7 kilo
Centrifugeren: 1400 tpm
Energieklasse: A+++
Jaarverbruik: € 39,- (171 kWh)
Wasresultaat: goed
Centrifugeert: goed

Wasresultaat
8
Centrifugeren
7
Energieverbruik
6.5
Spoelen
7.5
Snelheid wasprogramma's
5
Bediening en gebruiksgemak
9
Prijs/kwaliteit
10
Pluspunt
  • Lage aanschafprijs
  • Goed in schoonwassen
  • Zeer gemakkelijke bediening
  • Lange levensduur (onze schatting 2200 wascycli)
Minpunt
  • Restvochtpercentage 52%
  • Geluidsniveau
  • Duur wasprogramma's
  • Trillen en schudden centrifugeren

Ultieme gemakkelijke bediening

Wat zeggen anderen?

  • Oordeel 8.4 (18 beoordelingen Kieskeurig 02.2018)
  • Keuze WasmachinePagina: goedkope wasmachine (02.2018)
  • Testpanel beoordeeld het merk met een 7.8

Wat als eerst opvalt is het overzichtelijke bedieningspaneel. Met 4 knoppen geef je aan wat de wasmachine moet doen en daarna druk je op start. Geen poes-pas, waardoor ook senioren deze wasmachine zullen waarderen. Dat is echt een verademing in vergelijking met veel andere duurdere wasmachines, zoals sommige Samsung wasmachines.

Om de wasmachine te starten heb je dan ook geen handleiding nodig. De tiptoetsen en digitale display zijn heel duidelijk. De keuze uit wasprogramma’s is wat beperkt, maar voor een normaal huishouden zitten er meer dan genoeg wasprogramma’s op deze wasmachine.

Wasprogramma’s wat wil je nog meer?Kiezen van een wasprogramma en bediening van de wasmachine

Druk je direct op start dan wordt automatisch in 30 minuten op 30 graden gewassen.
Ondanks dat de bediening simpel is, krijg je alle informatie die je verwacht zoals de resterende tijdsduur op het display.

 

Wassen met de Zanussi

Uit eigen ervaringen en die van experts, kan ik zeggen dat alle Zanussi wasmachines goed zijn in schoonwassen. Dat zie ik ook weer bij de Zanussi ZWF71463W, zowel voor katoen als synthetisch wasgoed. Andere goedkopere wasmachine merken, zoals Beko, Whirlpool en Indesit presteren op dit gebied vaak wat minder.

Dat is voor mij een belangrijkste redenen om wasmachines van Zanussi zeker goed te bekijken als je zoekt naar een goede betaalbare wasmachine.

Natuurlijk zie ik ook minpunten bij het wassen. Het wasresultaat is dan wel goed, maar de machine neemt hier wel de tijd voor. De programma’s Eco en synthetisch duren langer dan andere machines. Ook ligt het geluidsniveau tijdens centrifugeren met 78db een stuk hoger dan veel andere 7 kilo wasmachines.

Het wasgoed aardig droog uit de wasmachine na het centrifugeren op een toerental van 1400 per minuut. Maar als je veel gebruik maakt een wasdroger is een 1600 toeren wasmachine een betere keuze.

Functionaliteit die helptPowerjet voorkomt een stinkende wasmachine

Net als de Zanussi ZWF81663W beschikt deze kleinere versie van Zanussi ook over het FUZZY-LOGIC systeem. Wanneer je een kleinere hoeveelheid wasgoed in de wasmachine stopt, berekent het apparaat eerst de hoeveelheid was. Vervolgens past de Zanussi hier zelf de duur van het wasprogramma en de benodigde hoeveelheid water op aan. In de praktijk werkt dit niet altijd even goed, waardoor het energieverbruik wat hoger ligt dan je zou verwachten. De laagste gebruikskosten krijg je dan ook door te wassen met een volle trommel.

Het wasmiddelbakje blijft bij de Zanussi ZWF71463W altijd schoon dankzij de Power-Jet technologie. Het automatisch reinigen van het wasmiddelbakje kennen we ook van Miele.  Tijdens het wassen wordt met waterstralen het bakje iedere keer wordt schoongespoeld. Hierdoor wordt het ontstaan van schimmelvorming en andere viezigheid voorkomen.
Gewoon handig en makkelijk, want dan heb je er zelf geen omkijken naar.

Een ander pluspunt van deze wasmachine is het zeer korte opfrisprogramma. Wanneer je deze Opfris 20-optie selecteert, wordt de was in 20 minuten opgefrist; erg ideaal wanneer je weinig tijd hebt of bijvoorbeeld een klein wasje wilt draaien. Met deze snel-functie wordt het wasprogramma tot wel 50% ingekort. Voor de snelle wasser heeft deze wasmachine dus meerdere opties.

Uitstel en signaalfuncties

De uitstelfunctie die op deze Zanussi zit is erg praktisch, zeker wanneer je vaak van huis bent. Je kunt zelf instellen wanneer de wasmachine begint met het draaien van de was en je kunt dit tijdstip tot 20 uur uitstellen.

In het display komt in dit geval ook de tijd te staan wanneer de wasmachine verwacht dat het wasprogramma is afgelopen. Als het wasprogramma klaar is word je overigens altijd gewaarschuwd door een geluidssignaal.

Energieverbruik: niet de zuinigste

De gereviewde wasmachine beschikt over energielabel A+++. Volgens de handleiding heeft de Zanussi ZWF71463W een energieverbruik van 171 kWh per jaar.

Uit verschillende labtesten (van consumentenorganisaties) blijkt het energieverbruik wat tegen te vallen. Met name bij het synthetische wasprogramma op 40°C en het katoenprogramma met halfvolle trommel verbruikt de machine meer dan je zou verwachten. Hieraan zie je dat bij machines uit 2014 de besparingstechnieken nog meer geoptimaliseerd kunnen worden.

Inverter motor

De Inverter motor die in deze wasmachine zit is een koolborstelloze motor. Op de motor zit een fabrieksgarantie van tien jaar.
In de praktijk blijkt de motor betrouwbaar en duurzaam. Zoals eerder opgemerkt wint de motor geen prijs als het om geluid gaat. De machine maakt meer geluid dan nieuwere wasmachines en schud en trilt ook behoorlijk tijdens het centrifugeren.

 

Specificatie met een toelichting

Bij de belangrijkste specificaties van deze Zanussi heb ik een korte toelichting gemaakt. Hierdoor kun je zeker beter door de reclame praatjes prikken.

Dat betekent dat je niet de laatste innovaties op dit model zal vinden. Gezien de prijs kan je dan ook niet verwachten.  Daarom zou ik zeggen: don’t worry;-) Als de ( diepte) van de wasmachine te klein is om een wasdroger op te plaatsen dan kun je nog kiezen voor een stapelkit om een stabiele situatie te creëren. Het geluidsniveau van 58 db  tijdens wassen en 78 db is eenvan de belangrijkste minpunten van deze wasmachine.

Toelichting bij Zanussi ZWF71463W specificaties
Introductie jaar Zanussi heeft deze machine al in 2014 op de markt gebracht.
Vulgewicht De trommelgrootte van 7 kg is geschikt voor huishoudens van 1 tot 3 personen met gemiddelde hoeveelheden was.  Het kiezen van de juiste trommelgrootte is het belangrijkste selectiecriterium als je een wasmachine gaat kiezen. Is 7 kilo te klein, dan is de ZWF81663W een vergelijkbaar model met een trommel voor 8 kilo. 
Centrifuge toerental Centrifugeren op 1400 toeren is meer dan voldoende als je de was meestal op de waslijn droogt. Het restvochtpercentage van 52% is normaal voor een machine die centrifugeert op dit toerental.  Gebruik je meerdere keren per week de wasdroger, kies dan voor een laag restvochtpercentage van 44%. Dit zijn meestal de 1600 toeren wasmachines.
Energieverbruik De ZWF71463W heeft een A+++-label. Op het energielabel vind je een inschatting van het jaarlijkse energieverbruik en het geluidsniveau. Het verbruik wordt geschat op  171 kWh/jaar per jaar. In euro’s komt dit neer op  € 39 per jaar. Dit is voor een 7 kilo wasmachine een paar euro meer dan de concurrentie.

  • Energieverbruik 40°C halfvolle trommel: 0,78 kWu (18 cent)
  • Energieverbruik 60°C volle trommel katoen:  0,92 kWu (21 cent)
Afmetingen De afmeting  (H)85 x (B)60 x (D)52  zijn belangrijk als er een droger op de wasmachine komt te staan.
Geluidniveau Het geluidsniveau ligt hoger dan de nieuwst modellen.
Technisch identieke modellen Geen, de ZWF81463W is vergelijkbaar 8 kilo model.

Gebruiksgemak

Gemakkelijk gebruik en instellen van de wasmachine

Aquafall en Powerjet

Functies die zorgen voor gemak en een frisse wasmachine. De kans op een stinkende wasmachine door vetluis wordt een stuk kleiner.

30 minuten op 30°C

Snelle wasprogramma's op de Zanussi wasmachine.

Zijn niet al je vragen beantwoord in deze review, kijk dan eens in de handleiding van de Zanussi ZWF71463W.

Mijn conclusie en advies

Mijn conclusie aan het einde van deze Zanussi ZWF71463W review is behoorlijk positief. Deze Zanussi is een geslaagde schoonwasser voor een interessante prijs. Ik ken dit moment geen goedkopere wasmachine met dezelfde wasprestaties. Voor iedereen met een klein budget en die op zoek is naar een 7 kilo wasmachine zou ik deze wasmachine van harte kunnen aanbevelen.

De balans slaat bij deze wasmachine door naar de pluspunten. Over de minpunten zullen vele mensen zich niet al te druk maken.

Alternatieven die je ook eens moet bekijken

In deze prijsklasse heeft de Zanussi nauwelijks concurrentie. Andere wasmachines die vooral op geluid en energieverbruik beter scoren zijn ruim 100 euro duurder.

Bosch WAQ28363NL review en aanbiedingen

Welke winkel moet je kiezen? Als je een wasmachine online gaat kopen, wil je naast de laagste prijs natuurlijk ...

8.5
2 Bosch WAT28321NL review

Bosch WAT28321NL review

In deze Bosch WAT28321NL review heb ik deze 7 kilo voorlader van Bosch uitgebreid bekeken en beoordeeld. ...

8

Op deze pagina vind je meer goedkope wasmachines.

 

Enkele interessante Zanussi ZWF71463W aanbiedingen

In deze winkels zijn vaak wasmachine aanbiedingen en kortingsacties. Met de knop ga je direct naar een witgoed actie.

Prijzen voor Zanussi ZWF71463W - Wasmachine
Latest updates:
  • €317.42 - 21 August 2018
  • €329.00 - 14 August 2018
  • €317.42 - 13 August 2018
  • €365.00 - 12 August 2018
  • €317.42 - 8 August 2018
  • €365.00 - 2 August 2018
  • €317.42 - 1 August 2018
  • €365.00 - 29 July 2018
Since: 24 February 2018
  • Highest Price: €366.00 - 6 March 2018
  • Lowest Price: €315.00 - 24 February 2018

Heb je geen zin om zelf naar aanbieding te zoeken, schrijf je dan in voor onze aanbieding alert. Je krijgt dan vanzelf een mail als de Zanussi in de aanbieding komt.

Ontvang een mail als deze wasmachine in de aanbieding komt.

Stel in voor:: Zanussi ZWF71463W - Wasmachine - €317.42
Geef als 1e jouw mening

Jouw mening

Vergelijk onderstaande wasmachines
  • Total (0)
Bekijk en Vergelijk
0