Siemens WM16W461NL review een aanbiedingen

Interessant koopje?0

€645.00 €799.00

Direct naar laagste prijs wehkamp.nlWehkamp
Bekijk aanbieding
Ontvang Aanbieding Alert!
×
Stuur mij een email bij een super aanbieding
Stel in voor:: WM16W461NL iSensoric wasmachine - €645.00
Bekijk prijsverloop
×
Prijzen voor WM16W461NL iSensoric wasmachine
Latest updates:
  • €645.00 - 17 October 2017
  • €649.00 - 8 October 2017
  • €645.00 - 4 October 2017
Since: 4 October 2017
  • Highest Price: €649.00 - 8 October 2017
  • Lowest Price: €645.00 - 4 October 2017
Laagste prijscheck uitgevoerd op: 20 november 2017 00:29 (Info)
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.
0

Ben je nog niet zeker of dit de wasmachine is die je zoekt? Hieronder heb ik een uitgebreide Siemens WM16W461NL review geschreven. Hierin zet ik alle plussen en minnen van deze wasmachine op een rij.

Direct 30 euro korting op wasmachines en drogers van AO.nl

ao.nl-logo-actie-wekenIk kan weer een leuke korting aanbieden op wasmachines, wasdrogers en wasdroogcombinaties van AO.nl.
Geen gedoe met cashback, maar gewoon direct 30 euro van de prijs!


Klik hier voor jouw kortingscode

 

Deze kortingscode is geldig t/m 30 november, op alle wasmachines/wasdrogers vanaf € 349


8 Rapportcijfer
Gewoon een goede 8 kilo wasmachine

Capaciteit: 8 kilo
Centrifugeren: 1600
Energieklasse: A+++-30% (137 kWh)
Energiekosten per jaar: 31 euro
Wasresultaat: zeer goed
Centrifugeert zeer goed

Wasresultaat
8.5
Energieverbruik
8
Gebruiksgemak
8
Snelheid
8
Centrifugeren
8.5
Spoelen
6.5
Prijs / kwaliteit
8.5
Pluspunt
  • Zeer goede wasresultaten
  • Centrifugeert goed
  • Laag waterverbruik
  • Gebruiksgemak en bediening
  • Spoelen
  • Prijs/Kwaliteit
Minpunt
  • Meer geluid dan enkele concurrenten
  • Spoelen

Siemens WM16W461NL review:  niet bijzonder,  maar gewoon goed

Bij het beoordelen van de Siemens wasmachine viel het grote display me direct op.
De cijfers zijn duidelijk leesbaar, zelfs iemand die slechtziend is kan zien wat er op het display staat.
Met een trommelinhoud van 8 kilo kan een drie tot vierpersoonshuishouden hier prima de dagelijkse wasjes in draaien.

Siemens WM16W461NL review - alle pluspunten en minpunten

Wasresultaten zijn prima

De machine is eenvoudig in te stellen met een grote draaiknop en op het display zie je direct de resttijd vermeld staan.
Door de brede deuropening van 32 centimeter is het wasgoed makkelijk in de trommel te plaatsen. Proppen behoort tot de verleden tijd met deze machine.

Je kunt desgewenst de startijd instellen, mocht je even van huis moeten. Uitstellen kan tot 24 uur later.wasprogramma's op de Siemens WM16W461NL

Je hebt een ruime keuze uit wasprogramma’s, maar in dit geval koos ik voor het katoen wasprogramma. Nadat ik een luid eindsignaal hoorde, was het tijd om het wasgoed te inspecteren.

De katoenwas is zeer goed schoon en is er geen vlekje meer te bespeuren.  Om een delicaat programma te testen, koos ik voor het synthetische programma. Ook deze was komt schoon uit de trommel.  Op zich niet bijzonder, want de Siemens wasmachines staan bekend om de prima wasresultaten.

Op de iSensoric zitten vele sensoren die  de vuiltegraad meten en herkennen. Hierop wordt het wasprogramma aanpast.

Naast de keuze voor een synthetisch programma kun je ook kiezen voor een outdoor programma en een speciaal beddengoed programma.

Al het wasgoed kwam goed gecentrifugeerd uit de trommel (restvochtpercentage ligt op 44%) . Het centrifugeren op 1600 toeren werkt dus prima. Hierdoor kun je deze wasmachine inzetten als je ook regelmatig gebruikt maakt van een wasdroger.
Deze Siemens beschikt trouwens niet over de Siemens SensoFresh stoomfunctie.

Snelheid van de wasprogramma’s

Siemens SpeedperfectHet vergt wat geduld, want een volledig katoen wasprogramma duurt gemiddeld drie uur voordat deze klaar is.
De machine neemt duidelijk zijn tijd om het wasgoed schoon te krijgen.

Gelukkig kun je de SpeedPerfect functie gebruiken om de wasduur in te korten. Wil je helemaal snel klaar zijn? Dan kies je voor de SuperKort 15. Binnen vijftien minuten is je wasje klaar.

De energiebesparende ECO stand duurt het langste. De was wordt wel heel goed schoon, maar je moet geen haast hebben.
Dit is niet echt een minpunt, omdat ECO-programma’s op alle wasmachines tergend traag zijn. Deze lijken alleen gemaakt om een groener energielabel te krijgen. Deze ECO programma’s duren namelijk erg lang om maar met zo min mogelijk energie toch een schone was te krijgen.

 

 

Hoe zit het met het energieverbruik?energieverbruik van de Siemens wasmachine

Deze wasmachine heeft handige opties om te besparen op het energie- en waterverbruik.

Het WaterPerfect Plus systeem zorgt ervoor dat er geen water wordt verspild door het waterverbruik aan te passen aan de hoeveelheid wasgoed. Je kunt dit goed merken wanneer je een was draait. Het verbruikt erg weinig water bij zowel een volle trommel als een halfvolle trommel katoen was en bij het draaien van een synthetische was.  Helaas leidt het besparen op water, dat de moderne wasmachines niet uitblinken in het spoelen. Op deze machine zit gelukkig een optie voor extra spoelen. Dit is vooral bruikbaar voor mensen met gevoelige huid voor wasmiddel(resten)

Je kunt ook kiezen voor de VarioPerfect optie waarbij je tijd en energie kunt besparen op ieder wasprogramma. Je kunt het vergelijken met een eco-stand.

De Siemens WM16W461NL heeft een energieklasse A+++-30% dus is van nature al een zuinige wasmachine.
Het synthetische programma en het katoenprogramma bij een halfvolle trommel verbruiken erg weinig energie.

Op het energielabel lezen we een verbruik van 137 kWu. Omgerekend in euro’s bedraagt dit ongeveer 31 euro!

Ongelofelijk hoe energiezuinig de moderne wasmachine tegenwoordig is. Hiermee is de Siemens WM16W461NL een goede middenmoter.
De Samsung WW80J6400CW en de Samsung WW80J6403EW (ook 8 kilo wasmachines) zijn nog zuiniger.

 

 

Gebruiksgemak en de bediening van de Siemens wasmachine

Je kunt deze wasmachine erg eenvoudig bedienen.
Je gebruikt de draaiknop om een wasprogramma uit te kiezen en vervolgens hoef je alleen nog maar op start te drukken. De bediening verloopt via een draaiknop en TouchControl tiptoetsen.
De grote display maakt het erg overzichtelijk en geeft duidelijk de stand van zaken weer.  Terwijl de was draait kun je met behulp van een resttijdindicator op het display zien hoe lang de wasmachine nog nodig heeft om het wasgoed te wassen.

Min-punten van de Siemens WM16W461NLDe startfunctie is ook uit te stellen met de startuitstel functie. Je hebt de mogelijkheid om elk wasprogramma te verkorten met de SpeedPerfect. Dit is een uitkomst wanneer je enkel licht bevuild wasgoed wilt wassen. De eco-stand daarentegen duurt erg lang.

De brede deuropening van 32 cm is ideaal voor de momenten waarop je een hele trommel moet vullen met beddengoed.
Je hoeft de was naderhand ook niet uit de machine te trekken, maar kunt het eenvoudig uit de trommel halen.

Deze wasmachine produceert tijdens het centrifugeren 74dB geluid en tijdens het wassen 48 dB. Hiermee is het geen superstille machine.

De wasmachine heeft een aantal handige opties , zoals de iSensoric en VarioPerfect. Houd wel in gedachte dat de eco-stand erg lang duurt. De machine houdt geen rekening met je planning. Wanneer je voorkeur hebt voor de eco-stand dan kun je eventueel gebruik maken van de startuitstelfunctie.

De Siemens WM16W461NL is verder voorzien van een Auto-Clean wasmiddellade, waardoor je het bakje nooit meer hoeft uit te spoelen en  heeft een kinderbeveiliging.

Mijn conclusie over de Siemens WM16W461NLLeon van WasmachinePagina

Als ik een mijn mening moet geven over de Siemens WM16W461NL, dan kan ik alleen maar zeggen het is ‘gewoon een goede 8 kilo wasmachine’.

Geen bijzondere uitblinker, maar ook geen opvallende minpunten. De wasmachine is helemaal niet duur qua prijs als je kijkt naar de prestaties. Je krijgt hiervoor een zeer overzichtelijke wasmachine die erg gebruiksvriendelijk is. Het is uitstekend geschikt voor een gezin van drie personen.

Op de motor, een iQdrive krijg je maar liefst tien jaar garantie. Het is een energiezuinige wasmachine met energiezuinige programma’s. Voor wie geduld heeft, bespaart aanzienlijk op het water- en energieverbruik met de aanschaf van deze wasmachine. Maar je geduld wordt beloond want het wasgoed komt fris en schoon uit de machine.

Siemens WM16W461NL review door Ruud

  • Wast zeer goed schoon 
  • Capaciteit trommel voor 8 kilo was
  • Centrifugeert goed droog op 16oo toeren
  • Energieklasse van A+++ – 30%

 

Wat zeggen andere kopers?

“Wat een beauty deze wasmachine. Hij ziet er mooi uit, is stil en wast super schoon. Ik moest wel even goed de handleiding doorlezen om te ontdekken wat de opties waren.”

 

Mogelijke alternatieve voor deze wasmachine

In de Siemens WM16W461NL review heb ik tussen de regels al enkele alternatieve genoemd voor deze wasmachine.

De twee Samsung wasmachines (Samsung WW80J6400CW / Samsung WW80J6403EW ) zijn wat goedkoper en energiezuiniger, maar presteren verder op een gelijk niveau.
Ook heb je de Bosch WAW32461NL die technisch gelijk is aan deze Siemens wasmachine.

De 8 kilo wasmachines van Miele WMB120WPS is vergelijkbaar, maar heeft wel snellere wasprogramma’s.

De onderstaande wasmachines hebben ook een trommel van 8 kilo. Dit zijn alternatieven dei je zeker ook eens moet bekijken.

Samsung WW80J6403EW Siemens WM16W461NL Miele WMB120WCS
Wasmachine review Samsung WW80J6403EW Lees advies Wasmachine review Siemens WM16W461NL Lees advies Wasmachine review bosch WAQ28363NL Lees advies
Goedkope 8 kg wasmachine
Biedt de beste prijs/kwaliteit
Prima midden klasse
Betrouwbaar en duurzaam
Absolute TOP
Presteert zeer goed

 

Siemens WM16W461NL aanbiedingen en kortingsacties

Ben je opzoek naar Siemens WM16W461NL aanbiedingen?  Hieronder zie je alle prijzen op een rij.
Indien de webwinkel een aanbieding heeft, dan ga je direct naar de actiepagina. Wil je op de hoogte gehouden worden over acties, schrijf je dan in voor onze aanbieding-alert.

Prijzen voor WM16W461NL iSensoric wasmachine
Latest updates:
  • €645.00 - 17 October 2017
  • €649.00 - 8 October 2017
  • €645.00 - 4 October 2017
Since: 4 October 2017
  • Highest Price: €649.00 - 8 October 2017
  • Lowest Price: €645.00 - 4 October 2017

Ontvang een mail als deze wasmachine in de aanbieding komt.

Stel in voor:: WM16W461NL iSensoric wasmachine - €645.00

 

Welke winkel moet je kiezen?

Als je een wasmachine online gaat kopen, wil je naast de laagste prijs natuurlijk ook een snelle en deskundige levering.
Wat dat betreft zitten er behoorlijke verschillen tussen de grote webwinkels.
Coolblue is een absolute topper als het aankomt op service, installatie en bereikbaarheid voor vragen.

Winkel Bezorgen Aansluiten Bereikbaarheid & service
Coolblue (WasmachineStore.nl)
Nr.1 Wasmachinewinkel
Gratis bezorgd
Gratis aansluiten van je wasmachine

Altijd 7 dagen per week bereikbaar tot 23:59!
BCC
Top Wasmachinewinkel
Gratis bezorgd € 14,95
14 dagen laagste prijsgarantie!
Bezorg mogleijkheden
AO.nl
Top Wasmachinewinkel
Gratis bezorgd Gratis aansluiten
7 dagen laagste prijsgarantie!
Wehkamp
Nr.1 Wasmachinewinkel
Gratis bezorgd € 29,95
Expert Gratis bezorgd
Door deskundig Expert medewerker
€ 24,95 (incl. uitleg)
MediaMarkt Gratis bezorgd Vanaf € 15,-
EP Gratis bezorgd € 29,95
Bestekeus.nl Gratis bezorgd weekend onbereikbaar
BestSellers.Eu Gratis bezorgd € 30,-

 

Geef als 1e jouw mening

Jouw mening