Redactiekeuze
0
Siemens WM14T463NL review en aanbieding

Siemens WM14T463NL review en aanbieding

Vergelijken
Interessant koopje?0

€549.00

Bekijk de aanbieding van: wehkamp.nlWehkamp
Ga naar de Dag Deal
Ontvang Aanbieding Alert!
×
Stuur mij een email bij een super aanbieding
Stel in voor:: WM14T463NL wasmachine - €549.00
Bekijk prijsverloop
×
Prijzen voor WM14T463NL wasmachine
Latest updates:
  • €549.00 - 10 July 2018
  • €573.00 - 7 July 2018
  • €549.00 - 1 July 2018
  • €573.00 - 28 May 2018
  • €583.00 - 22 May 2018
  • €589.00 - 26 February 2018
  • €590.00 - 24 February 2018
  • €589.00 - 14 February 2018
Since: 14 February 2018
  • Highest Price: €590.00 - 24 February 2018
  • Lowest Price: €549.00 - 1 July 2018

Deze wasmachine is eind 2017 in het assortiment van Siemens opgenomen. Ik ga deze Siemens WM14T463NL reviewen, omdat wasmachines met een vulcapaciteit van 8 kilo erg populair zijn. Deze trommelgrootte past zowel bij kleine huishoudens met veel was, maar ook bij gezinnen met 2 kinderen.

Actuele acties en kortingscodes

Geen gedoe met cashback, maar gewoon direct 30 euro van de prijs!

Bekijk €30 kortingscode AO.nl

Wat lees je in deze review?

  • Prestaties in vergelijking met de concurrentie
  • Uitleg bij de pluspunten en minpunten
  • Wassen met de Siemens WM14T463NL
  • Goedkopere en betere alternatieven
  • Oordeel en conclusie

Siemens WM14T463NL review en testresulaten

Met de rapportcijfers van deze Siemens wasmachine mag je thuiskomen. Dit nieuw model scoort over de gehele linie erg goed. In deze prijsklasse is het absoluut een aanrader. De 8 kilo Miele wasmachines zijn net wat beter in het centrifugeren, maar zijn ook fors duurder. Daarnaast heeft deze Siemens pluspunten, waarmee Miele voorbij wordt gestreefd.

8.5 Rapportcijfer
8 kilo topper!

Trommel capaciteit: 8 kilo
Centrifugeren: 1400 tpm
Energieklasse: A+++-30%
Jaarverbruik: €31,- (135 kWh)
Wasresultaat: zeer goed
Centrifugeert: goed

Schoonwassen
9
Centrifugeren
7.5
Energieverbruik
8.5
Spoelen
8.5
Snelheid wasprogramma's
7.5
Bediening en gebruiksgemak
8.5
Prijs/kwaliteit
10
Pluspunt
  • Goed in schoonwassen
  • Energie verbruik is laag
  • Makkelijke bediening
  • Perfecte kwaliteit/prijs
Minpunt
  • Eco wasprogramma duurt lang

Uit de testscores blijkt wel dat deze wasmachine een echte topper is. De Siemens WM14T463NL staat dan ook hoog op het lijstje met de  beste wasmachines. Toch kent de machine ook zijn minder sterke kanten. Deze kunnen, afhankelijk van jouw eisen/wensen, belangrijk zijn bij het maken van een keuze.Onze Siemens WM14T463NL review met alle voordelen en nadelen

Overzicht van pluspunten en minpunten

Mijn enthousiasme heb ik geprobeerd in onderstaand plaatje weer te geven. Zoals je kan zien: veel plussen en één minpuntje.

Mooie balans tussen spoelen en waterverbruik

Bijna alle nieuwe wasmachines hebben moeite om in één spoelbeurt al het wasmiddel goed weg te spoelen. Daarvoor is namelijk water nodig en fabrikanten willen juist een zo laag mogelijk water- en energieverbruik op het energielabel kunnen zetten. sterke punten - zwakke punten van de Siemens wasmachineSoms is dit foute zuinigheid, want dit moet natuurlijk niet ten koste gaan van het spoelresultaat.

In tegenstelling tot andere 8 kilo wasmachines,  spoelt deze Siemens behoorlijk goed. Dat is goed nieuws voor mensen met een gevoelige huid.

Het waterverbruik ligt daarom iets hoger, maar elke liter water wordt goed gebruikt. Dat is zeker geen verspilling, Siemens weet met deze wasmachine een goede balans te vinden tussen goed spoelen en zuinig omgaan met water.

Lage gebruikskosten met het A+++-30% energielabel

Een ander sterk punt zijn de lage energiekosten. In de top van 8 kg wasmachines kom ik geen andere apparaten tegen met deze trommelinhoud én zo’n laag energieverbruik. Een hoge energierekening hoef je dan ook niet te verwachten.

  • € 0,09 om een halve trommel op 40°C schoon te wassen
  • € 0,17 om een volle trommel op 60°C schoon te wassen
  • Schatting jaarlijkse energiekosten € 31

De lage gebruikskosten laat zien dat Siemens nog steeds verbeteringen kan aanbrengen op hun nieuwe modellen wasmachines.

Schoonwassen met Speed of Eco

zelf kiezen voor snel of energiezuinig wassen

Bijna alle nieuwe wasmachines wassen vandaag de dag katoen redelijk goed schoon. De laatste generatie Miele wasmachines zijn de absolute top in schoonwassen, maar de Siemens WM14T463NL zit hun op de hielen. Zowel katoen als synthetisch wordt zeer goed schoon gewassen.

De wasmachine beschikt over VarioPerfect, dat is een techniek waarmee je zelf kan kiezen tussen snel of zuinig wassen. En dat is wel tegenwoordig nodig, want wasprogramma’s duren veel langer dan 10 jaar geleden. Het extreem zuinige Eco-wasprogramma op de Siemens WM14T463NL duurt meer dan 3 uur.  Daar zullen maar weinig kopers voor kiezen.

Druk je op de knop SpeedPerfect dan duurde mijn testprogramma nog maar 1:20 uur, dat kost dan wel weer meer energie. Ik vind deze optie op de Bosch en Siemens machines erg bruikbaar in de praktijk. Soms heb je namelijk de tijd voor Eco en soms wil je niet wachten en moet het gewoon snel.

Nog te duur? Meldt je aan voor onze wasmachine aanbieding alert

Ontvang een mail als deze wasmachine in de aanbieding komt.

Stel in voor:: WM14T463NL wasmachine - €549.00

Wat zeggen andere kopers

Als huiswerk voor een review analyseren we altijd de algemene ervaringen en bevindingen van van andere kopers op webwinkels, kieskeurig, forums en de consumentenbond. Blijf wel opassen voor ‘nep-reviews’.Siemens WM14T463NL op Kieskeurig
Omdat het een nieuw model is, zijn er nog maar weinig praktijk ervaringen van kopers.

Enkele bevindingen die wel vaker terugkomen.

  • Helder bedieningspaneel met tiptoetsen
  • Zuinig maar langer tijd voor een was te draaien.
  • Machine is erg stil.

Verschillen tussen Bosch WAT284B2NL, Siemens WM14T473NL en WM14T463NL

Omdat Bosch en Siemens uit dezelfde fabrieken komen, is er altijd wel een gelijkwaardig tweelingbroertje. Zo ook dit keer. Hieronder heb ik de verschillen tussen een aantal modellen weergegeven.

 Siemens WM14T463NL Bosch WAT284B2NL Siemens WM14T473NL
Wasprestaties identiek Wasprestaties identiek Wasprestaties identiek
Laagste aanschafprijs Hogere aanschafprijs Hogere aanschafprijs
Centrifugeert op 1400 tpm Centrifugeert op 1400 tpm Centrifugeert op 1400 tpm
Meer wasprogramma’s Meer wasprogramma’s Extra vlekkenprogramma

Mijn advies: de Siemens WM14T463NL is de goedkoopste en krijgt daarom onze redactiekeuze boven de andere 2 modellen.

Alternatieven die beter en goedkoper zijn

Zoals verwacht na deze lofzang, heb ik geen goedkopere alternatieven die gelijkwaardig presteren. Er zijn natuurlijk wel de twee technisch gelijkwaardige modellen: Bosch WAT284B2NL en Siemens WM14T473NL maar die zijn allebei wat duurder.

Deze populaire Miele’s scoren iets beter op centrifugeren, maar zijn ook fors duurder.

Miele WKE 130 WPS review en aanbieding

Deze 8 kilo wasmachine is als beste uit de test gekomen van de Consumentenbond. En dat is niet alles, want hij heeft ...

8.5
2 Bosch WAT28650NL review en kortingsactie

Bosch WAT28650NL review en kortingsactie

Bosch WAT28650NL review: een van de beste 8 kilo wasmachines Met een wasmachine van Bosch haal je kwaliteit in huis. ...

8.4

 

Conclusie en advies

Deze nieuwe Siemens wasmachine kan ik iedereen aanbevelen. Je krijgt voor de prijs een bijzonder goed presterende wasmachine. Past de Siemens WM14T463NL binnen je budget, dan zou ik stoppen met zoeken.

Er is namelijk geen 8 kilo wasmachine met dezelfde prijs/kwaliteit die op gelijk niveau staat.

WM14T463NL wasmachine

De Siemens WM14T463NL sensoFresh iQ500 wasmachine is een energiezuinige en stille wasmachine voorzien van een groot display. De stille en duurzame iQdrive motor werkt op magneten. Dit zorgt ervoor dat de motor niet alleen stil is, maar ook energiezuinig en slijtvast. En zo betrouwbaar dat Siemens...

€549.00

Siemens WM14T463NL review en aanbieding

Siemens WM14T463NL aanbiedingen en acties

Dit nieuw model is te koop bij veel webwinkels. Door cahsback-acties en aanbiedingen kun je al snel besparen op je aanbieding. Met de knoppen kun je snel naar een Siemens actie gaan. Boven in het artikel vind je de unieke kortingscodes van WasmachinePagina bij een aantal grote webwinkels.

Als je geen zin hebt om steeds zelf te zoeken naar aanbiedingen in alle webwinkels. Meld je dan aan voor onze aanbieding alert. Ik stuur dan een mail (en geen spam) als er een aanbieding is voor de prijs die jij interessant vindt.

Ontvang een mail als deze wasmachine in de aanbieding komt.

Stel in voor:: WM14T463NL wasmachine - €549.00
Prijzen voor WM14T463NL wasmachine
Latest updates:
  • €549.00 - 10 July 2018
  • €573.00 - 7 July 2018
  • €549.00 - 1 July 2018
  • €573.00 - 28 May 2018
  • €583.00 - 22 May 2018
  • €589.00 - 26 February 2018
  • €590.00 - 24 February 2018
  • €589.00 - 14 February 2018
Since: 14 February 2018
  • Highest Price: €590.00 - 24 February 2018
  • Lowest Price: €549.00 - 1 July 2018
Geef als 1e jouw mening

Jouw mening

Vergelijk onderstaande wasmachines
  • Total (0)
Bekijk en Vergelijk
0