Siemens WM14T321NL review

Interessant koopje?0

€499.00 €549.00

Direct naar laagste prijs bcc.nlBcc
Bekijk aanbieding
Ontvang Aanbieding Alert!
×
Stuur mij een email bij een super aanbieding
Stel in voor:: Siemens wasmachine WM14T321NL - €499.00
Bekijk prijsverloop
×
Prijzen voor Siemens wasmachine WM14T321NL
Latest updates:
  • €499.00 - 28 November 2017
  • €479.00 - 27 November 2017
  • €499.00 - 27 November 2017
  • €479.00 - 25 November 2017
  • €499.00 - 7 October 2017
Since: 7 October 2017
  • Highest Price: €499.00 - 7 October 2017
  • Lowest Price: €479.00 - 25 November 2017
Laagste prijscheck uitgevoerd op: 16 december 2017 22:23 (Info)
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.
0
Direct 30 euro korting op wasmachines en drogers van AO.nl

ao.nl-logo-actie-wekenIk kan weer een leuke korting aanbieden op wasmachines, wasdrogers en wasdroogcombinaties van AO.nl.
Geen gedoe met cashback, maar gewoon direct 30 euro van de prijs!


Klik hier voor jouw kortingscode

Deze kortingscode is geldig t/m 31 december, op alle wasmachines/wasdrogers vanaf € 399

De specificaties van deze Siemens wasmachine komen als twee druppels water overeen met eerder geteste Bosch WAT28321NL. In deze Siemens WM14T321NL review ga ik de twee machines vergelijken. En beantwoord ik de vraag: welke 7 kg wasmachine moet je nu kiezen?

Siemens WM14T321NL review – kopen of niet?

Siemens WM14T321NL review - test en vergelijking met andere wasmachines

Steeds meer fabrikanten brengen meerdere modellen op de markt, die alleen op een paar details verschillen. Zo krijgt een wasmachine een andere modelnummer als bijvoorbeeld deur voorzien is van een RVS rand.
Ook bij Siemens en Bosch zie ik vaker technisch identieke machines. Dit komt omdat zij al jaren gezamenlijk hun huishoudelijke apparaten ontwikkelen en produceren.
Zo ook de Bosch WAT28321NL en Siemens WM14T321NL. Meestal zijn de machines technisch gelijk als een deel van de cijfer combinatie in het typenummer hetzelfde zijn.

Nu kan ik het mezelf gemakkelijk maken en alles uit review van Bosch kopiëren . Maar dat is te gemakkelijk. Daarom heb ik extra mijn best gedaan om alle ‘feiten en weetjes’ over de Siemens WM14T321NL Isensoric te verzamelen.

Onderwerpen in deze Siemens WM14T321NL test

  • Hoe scoort de Siemens wasmachine in de test
  • De belangrijkste kenmerken van de WM14T321NL
  • Mogelijke alternatieven voor deze Siemens wasmachine

Hieronder vind je alle feiten en weetjes. Hiermee kun je zelf bepalen of dit de wasmachine is die past bij jouw situatie.

verschillen Siemens IQ-series

Deze Siemens maakt onderdeel van de IQ500 wasmachinelijn. De IQ500-serie is voorzien van alle technieken die nodig zijn voor een goed schoon wasresultaat, maar gadgets en luxe snufjes ontbreken. De iQ500-serie zijn wasmachines die optimaal presteren voor een redelijke prijs.

Bevindingen met uitleg

Nu wat meer over deze WM14T321NL.  Deze voorlader heeft een capaciteit van 7 kilogram voor de katoen was en 4 kilogram voor synthetische was.
De maximale centrifugesnelheid voor katoen is 1400 en voor synthetische was is deze 1200.  Deze centrifugesnelheid kun je aanpassen naargelang je wenst.

De diameter van de vulopening is 31,9 centimeter en de deur is geheel van glas vervaardigd. Qua energie label krijgt deze wasmachine A+++-30% mee. Daarmee is het een zeer zuinige wasmachine. De wasmachine wordt aangedreven door de koolborstelloze iQdrive motor van Siemens, waarop je 10 jaar garantie krijgt. Toch is het niet de stilste wasmachine van Siemens, daarvoor moet je naar de IQ700/IQ800 klasse.

8 Rapportcijfer
Fijne betaalbare 7 kg wasmachine van Siemens

Capaciteit: 7 kilo
Centrifugeren: 1400
Energieklasse: A+++-30% (122 kWh)
Energiekosten per jaar: 28 euro
Wasresultaat: ruim voldoende / goed
Centrifugeert ruim voldoende

Wasresultaat
8
Energieverbruik
8.5
Gebruiksgemak
9.5
Snelheid
8
Centrifugeren
7
Spoelen
6.5
Prijs/kwaliteit
8.5
Pluspunt
  • Prima prijs/kwaliteit verhouding
  • Zeer lage gebruikskosten
  • A+++-30%
  • Bedieningsgemak
Minpunt
  • Spoelen (bij standaard programma's)

Wat vind je zoals terug in de Siemens  IQ 500 serie?

  • Soft trommel
  • WaterPerfectplus
  • Beladingssensoren
  • Aquastop

Op onze verzamel pagina over Siemens, lees je meer over de verschillende wasmachine series, bovenstaande technieken en hoe deze functioneren in de dagelijkse praktijk.

 

Wat is bijzonder en wat niet?

Een lange lijst specificaties zegt de meeste mensen niet zo veel. Waar het natuurlijk écht om gaat is, hoe deze specificatie jou helpen. Daarom heb ik bij een aantal specificaties aangeven wat het nut ervan is in de dagelijkse praktijk.

Uitleg bij de specificaties van de  Siemens WM14T321NL
Introductie jaar Deze Siemens verscheen in  2016 op de markt en maakt onderdeel uit van de IQ500 serie. Dit is de middenklasse van Siemens met een goede prijs/kwaliteit verhouding.
Vulgewicht De Soft-trommel heeft een vulcapaciteit van 7 kg.  Dit is vandaag de dag de instap grootte, maar vergis je niet. Deze capaciteit is meer dan voldoende voor huishoudens, waar gewassen moet worden voor 1 tot 3 personen.
Centrifuge toerental De wamachine centrifugeert op 1400 toeren per minuut en heeft een droogklasse B (restvochtpercentage 52%) . Hiermee heeft deze Siemens niet het hoogte centrifugeerlabel A . In de praktijk komt het er op neer dat er na het centrifugeren nog 52% vocht in de kleding zit. Andere wasmachines (die veelal centrifugeren op 1600 toeren) brengen dit terug tot 44%. Gebruik je meerdere keren per week de wasdroger, dan adviseer ik daarom eerder om een 1600 toeren wasmachine te kiezen.
Energieverbruik Energieklasse A+++ -30% is gewoon top!  De wasmachine gebruikt maar 122 kWh/jaar per jaar. (0.35 kWh per cyclus op 40 graden). Dat is minder dan de meeste andere 7 kg wasmachines. Je kan een heel jaar wassen voor maar  € 28 aan stroomkosten.
Afmetingen De afmetingen zijn zoals verwacht exact identiek aan de Bosch variant, namelijk (H)84,8 cm x (B)59,8 cm x (D)55 cm. De breedte en diepte is van belang als je een wasdroger op de wasmachine wilt gaan zetten.
Wasresultaat Op basis van een Europese normering valt de wasmachine in de A -klassen. Hier vallen alle moderne wasmachines in, dus laat je hierdoor niks wijs maken. De Siemens scoort ruim voldoende in de test schoonwassen, maar behoort niet tot de absolute top.
Geluidniveau Veel andere kopers vinden de wasmachine erg stil. Met 51 db  tijdens het wassen, is deze machine inderdaad stiller dan veel andere wasmachines. Echter tijdens het centrifugeren is hij met 76 db  weer net iets luidruchtiger.
Bijzonderheden Technisch identiek aan de Bosch WAT28321NL

WaterPerfectplus

Met waterPerfect Plus zorgen voor een laag waterverbruik. Sensoren meten de hoeveelheid was in trommel en passen de gebruikte hoeveelheid water hier op aan.

Wil je meer weten over diepgaande technische specificaties? In de documentatie vind en de Siemens WM14T321NL handleiding is de meeste informatie goed leesbaar toegankelijk gemaakt.

 

Krijg je alles goed schoon gewassen met deze wasmachine?

Deze Siemens scoort op het wassen van katoen een ruim voldoende. De was komt goed schoon uit de trommel.
Hetzelfde geldt voor de synthetische was, deze wordt ook beoordeeld als ruim voldoende.

Enige minpuntje is dat het spoelen, zoals bij bijna elke nieuwe wasmachine, een zwakker punt blijft. Gelukkig beschikt deze wasmachine wel over de mogelijkheid om extra te spoelen als je last hebt van een gevoelige huid.

Gebruiksgemak van de WM14T321NL Wat ook een bruikbare optie is, is het programma’s Superkort (15 of 30 minuten). Hiermee kun je de was even snel op frissen als je weinig tijd hebt.
Natuurlijk kun je ook kiezen voor de Eco modus om zo energie te besparen. Daarnaast zijn er nog 10 programma’s; voor elke was één.

Voor 8 cent een volle trommel wassen op 40 gradenEnergielabel A+++ - 30% verklaard en uitgelegd

Zoals al eerder vermeld, heeft deze wasmachine het label A+++ -30% meegekregen. Dit betekent dat deze valt in de meest zuinige klasse.

Maar wat betekent dit met het oog op verbruik van stroom en water? Voor gemiddeld gebruik van een gemiddeld gezin komt het energieverbruik neer op gemiddeld 122 kWh per jaar. Dit is inderdaad erg zuinig voor een wasmachine. Om een volle trommel schoon te wassen wordt 0,35 kWU verbruikt (slechts 0,08 cent)

Het waterverbruik van deze Siemens komt voor gemiddeld gebruik van een gemiddeld gezin neer op 86 liter per cyclus, wat per jaar neerkomt op 8800 liter. Tevens hier geldt: vrij zuinig voor een wasmachine.

Wasmachines uit de iQ500 serie beschikken ook  over de waterPerfect Plus techniek van Siemens. Dit houdt in dat sensoren waarnemen hoe groot de lading was is die in de trommel zit. Hierop wordt het waterverbruik aangepast, waardoor je hierop bespaart.

De verbruikskosten van deze Siemens zijn bijzonder laag.

 

Gemakkelijker wassen kan niet

Deze wasmachine beschikt over een grote display, waarop je alle informatie over het wasprogramma in één oogopslag ziet.
Zo kun je de resterende duur van het programma zien, alsook de temperatuur, de programmastappen en de snelheid.
De makkelijke bediening is voor mij een van de grootste pluspunten van deze wasmachine, vandaar de hoge reviewscore op dit punt.

Verder kun je middels dit display ook gebruik maken van de startuitstel. Hiermee kun je het begin van een programma met maximaal 24 uur uitstellen. Tevens beschikt deze Siemens over een waterslot en een kinderslot. Zo heb je een deurbeveiliging en een programmabeveiliging. Hiermee kunnen de programma’s niet onbedoeld worden veranderd en kan de deur niet zomaar dicht, waardoor het wasprogramma eventueel zou kunnen starten.

Tijdens het wassen is de wasmachine erg stil, door het gebruik van de betrouwbare iQdrive motor. De wasmachine werkt met magneten in plaats van snaren, waardoor de machine veel stiller is en minder snel slijt. Siemens heeft vol vertrouwen in de lange levensduur van deze motor, vandaar dat je hierop 10 jaar garantie krijgt.

Klanten van Siemens zijn overwegend tevreden

Merkbeleving panel Consumentenbond

Mogelijke alternatieven voor de Bosch WAT28321NL

Wil je de Siemens eens vergelijken met andere wasmachines? Bekijk dan eens  de uitgebreide vergelijkingstest met alle geteste 7 kilo wasmachines.

  • Een vergelijkbare laag geprijsde 7 kilo wasmachine.
  • Een oerdegelijke midden klasse
  • Top klasse: het beste wat te koop is. Maar ook duurder….de keuze is aan jou.

Bosch WAQ28636NL Siemens WMN16T3471 AEG L76479NFL
Wasmachine review bosch WAQ28363NL Lees advies Siemens WMN16T3471 Lees advies aeg l76479nfl review Lees advies
Zeer goed in schoonwassen
Spoelt beter dan concurrentie
Betrouwbare reputatie

Technisch identiek aan de Siemens WM14Q363NL
Zeer goed in schoonwassen
Centrifugeert zeer goed
Betrouwbare reputatie

Technisch identiek aan de Bosch WNAT323471
Absolute top in schoonwassen
Centrifugeert zeer goed
Lange levensduur

 

Mijn bevindingen en oordeel

De bevindingen die ik bij de Bosch WAT28321NL heb gemaakt, zijn ook geheel van toepassing op de  WM14T321NL.
Uit testresultaten van deze Siemens WM14T321NL review blijkt dat de twee machines technisch identiek zijn.

De wasmachine is oerdegelijk (en soms wat saai). Dat is echter voor een wasmachine zeker geen nadeel, want dan weet je zeker dat je jaren zonder problemen kan wassen.
Je zal snel gewend zijn aan het gebruiksgemak en de prima wasresultaten van deze wasmachine.

Deze Siemens is vaak een paar tientjes duurder dan de Bosch helft van de tweeling.
Als ik moet kiezen tussen de twee, gaat mijn voorkeur daarom uit naar Bosch WAT28321NL .

 

Siemens WM14T321NL aanbiedingen en prijzen

Met onderstaande links ga je direct naar de Siemens WM14T321NL acties van de verschillende webwinkels.

Prijzen voor Siemens wasmachine WM14T321NL
Latest updates:
  • €499.00 - 28 November 2017
  • €479.00 - 27 November 2017
  • €499.00 - 27 November 2017
  • €479.00 - 25 November 2017
  • €499.00 - 7 October 2017
Since: 7 October 2017
  • Highest Price: €499.00 - 7 October 2017
  • Lowest Price: €479.00 - 25 November 2017

Ontvang een mail als deze wasmachine in de aanbieding komt.

Stel in voor:: Siemens wasmachine WM14T321NL - €499.00

 

Onze favoriete wasmachine winkel

WasmachineStore van Coolblue is op dit moment mijn favoriete wasmachinewinkel. In 2016 hebben we 15 webwinkels vergeleken en Coolblue wint het op gebied van service en garantie. De bezorging én installatie is helemaal gratis. Daarnaast is WasmachineStore het beste bereikbaarheid als je vragen hebt.

Winkel Bezorgen Aansluiten Bereikbaarheid & service
Coolblue (WasmachineStore.nl) Nr.1 Wasmachinewinkel Gratis bezorgd Gratis aansluiten van je wasmachine Altijd 7 dagen per week bereikbaar tot 23:59!
BCC Top Wasmachinewinkel Gratis bezorgd € 14,95 14 dagen laagste prijsgarantie! Bezorg mogleijkheden
AO.nl Top Wasmachinewinkel Gratis bezorgd Gratis aansluiten 7 dagen laagste prijsgarantie!
Wehkamp Nr.1 Wasmachinewinkel Gratis bezorgd € 29,95
Expert Gratis bezorgd Door deskundig Expert medewerker € 24,95 (incl. uitleg)
MediaMarkt Gratis bezorgd Vanaf € 15,-
EP Gratis bezorgd € 29,95
Bestekeus.nl Gratis bezorgd weekend onbereikbaar
BestSellers.Eu Gratis bezorgd € 30,-

 

 

1 Reactie
  1. Reply
    dhr.peters 7 oktober 2017 om 12:17

    Was nu 2 maanden met deze siemens. Aanrader. Ao heeft wasmachine aangesloten.

Jouw mening